15 bästa svetsmaskiner med AliExpress

plats

namn

Funktionsbedömning

De bästa kompakta svetsmaskinerna

1 Kolner KIWM 180 i Den bästa klassen
2 Dekopro DKA-120 Mest populära
3 RESANTA SAI 160K Det optimala förhållandet mellan pris och kvalitet
4 RESANTA SAI 190K Bästa makt
5 Zojan MINI MMA-250 det enklaste

De kraftfullaste hushållsvetsmaskinerna

1 FORGELO Arc Welding Den bästa kombinerade enheten
2 RESANTA SAI 250K Mest tillförlitliga
3 FORGELO Attraktivt pris
4 Sturm! AW97I125 Det optimala priskvalitetsförhållandet
5 Stavr SAI-220 BTE Den bästa utrustningen

De bästa maskinerna för halvautomatisk svetsning

1 OMSTARTA Bästa pris
2 K-guard Den mest kompakta halvautomatiska
3 LZHZXY Multifunktionell svetsmaskin
4 kaliber Högsta betyg
5 UZHIMEJIXIE Det bästa valet för professionellt arbete

Elektrisk bågsvetsning är en praktisk och teknologisk metod för att gå med i metallprodukter, som används allmänt inom alla branscher, industri och vardag. Ägare av egna hus, stugor, gårdar behöver ofta svetsa förstärkning, profilrör och andra delar av metallkonstruktioner. Svetsmaskinen är nödvändig för anslutning av plåtdelar, reparation eller restaurering av staket, baldakiner och gazebos, trädgårdsstrukturer.

För tio år sedan var det möjligt att köpa endast två versioner av svetsmaskiner: en växelströmssvetstransformator eller en svetslikriktare, där transformatorn kompletterades med en diodkrets för att producera en likströmsbåg. Båda alternativen var ganska stora, tunga, inte särskilt stabila i arbetet och krävde ganska allvarliga färdigheter från svetsaren.

Med tillkomsten av inverter svetsmaskiner på marknaden har situationen förändrats dramatiskt. Trots att själva apparaten har blivit mer komplex och krävde användningen av allvarlig teknik för omvandling och stabilisering av nuvarande parametrar, har deras dimensioner och vikt minskat flera gånger och arbetets komfort har ökat många gånger. Nu kan även en nybörjare slingare utan problem svetsa delar med bildandet av en tillräckligt högkvalitativ svetsning.

På AliExpress presenteras ett brett sortiment av inverter svetsmaskiner från kompakt, liten kraft till nästan universell halvautomatisk. Den här översynen visar endast högkvalitativa enheter från beprövade tillverkare. Betygsättningen är sammanställd med analysen av ett stort antal riktiga användarrecensioner.

De bästa kompakta svetsmaskinerna

Utvecklingen av teknik gör att du kan skapa små lassar - i vår recension finns det 2,5-3 kg vikt! Naturligtvis är de inte för kraftfulla: för minsta minsta möjliga maximal driftström överstiger inte 120 A, men de som är intresserade av verktygsmobilitet anser inte att detta är en väsentlig nackdel. För små svetsar arbete på reparation av metallkonstruktioner, arbeta i trånga förhållanden, kompaktkomponenter för kroppsreparation - det bästa valet.

5 Zojan MINI MMA-250


det enklaste
Pris för aliexpress: från 4 880,46 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

En svetsmaskin som passar på handflatan. Maximal ström är inte mer än 120 A, och vikten är bara 2,5 kg. Enheten har relativt nyligen dykt upp på försäljning på AliExpress, men alla köpare som lämnade feedback gav honom fem stjärnor. Svetsning är möjlig med hjälp av en elektrod med en diameter av högst 3 mm, men för små hushållsarbete är det tillräckligt.

Samtidigt har enheten överbelastningsskydd, stänkskyddande höljesdesign och bågstabiliseringssystem. Den stora nackdelen är bristen på fri leverans i Ryska federationen. Fraktkostnaderna kommer att vara mer än hälften av priset på svetsen. Men om i framtiden säljaren optimerar logistik har enheten alla chanser att nå toppen av försäljningen.


4 RESANTA SAI 190K


Bästa makt
Pris för aliexpress: från 5 250,00 gnid.
Betyg (2019): 4.6

Denna enhet har den maximala driftsströmparametern i kategorin - 190 A, men dess vikt överstiger inte 4 kg. Liksom resten av de kompakta linjemodellerna kan den arbeta i nätspänningsområdet från 140 V till 260 V. Maximal elektroddiameter är 5 mm.

De flesta köpare berömmer snabb leverans och bra service. Tillförlitlighet och bekvämlighet i arbetet - ett kännetecken för svetsomriktaren AIS 190. Parametrarna är tillräckliga för det mesta av arbetet som krävs i ett privat hus eller i stugan.

3 RESANTA SAI 160K


Det optimala förhållandet mellan pris och kvalitet
Pris för aliexpress: från 4 590,00 gnid.
Betyg (2019): 4.7

Svetsutrustningen för detta varumärke har länge etablerat sig som pålitlig och högkvalitativ. Nu finns även Resanta telefoner tillgängliga på AliExpress, och lagret ligger i Ryssland, så köpare markerar en mycket snabb leverans - i genomsnitt från tre till sex dagar. Enligt många recensioner är svetsomriktaren med en maximal ström på 160 A en pålitlig enhet, bekväm att använda. Den fungerar med en spänning på 140 V, vilket är en rekord i denna kategori.

System av anti-sticking, lätt start och efterbrännare båge är väl genomtänkt och fungerar felfritt. Nominell driftstid vid maximal ström på 160 A är 70% tack vare det integrerade kylsystemet. Vikten är bara 3,4 kg. Köpare noterar låg strömförbrukning och stabil drift även i värmen på +40 grader. Nackdelen är traditionellt korta ledningar.

2 Dekopro DKA-120


Mest populära
Pris för aliexpress: från 4 269,74 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Även om tillverkaren anger maximal elektrodstorlek för denna svetsmaskin 3mm noterar många användare att även med 4 mm kokar det bra vilket är överraskande med en maximal ström på 120 A. De små dimensionerna och vikten på 3,45 kg tillåter användning av DKA-120 vid framställning av höghusverk

Den nominella varaktigheten av arbetet är 40%, vilket är något mindre än för andra populära modeller i klassen, men i komplett uppsättning finns en borste och ansiktssköld. Det här är den mest sålda enheten i kompaktkategorin, och i mer än 500 recensioner är de flesta betyg mycket bra. Vissa köpare pekar på problem med leverans och förpackning, kvaliteten på enheten är bäst.


1 Kolner KIWM 180 i


Den bästa klassen
Pris för aliexpress: från 4 260,00 gnid.
Betyg (2019): 4.9

Denna kompakta svetsomriktare har en vikt på endast 2,8 kg med en maximal driftsström på 180 A. Samtidigt implementeras ett antal avancerade tekniker:

 • automatisk aktivering när elektroden berör ytan;
 • HOT START-funktionen ger en lätt antändning av bågen;
 • anti-sticking funktion;
 • IGBT-tekniken ger hög ljusbågsstabilitet och bra svetskvalitet.

En viktig egenskap hos enheten vid hushållsförhållanden är dess förmåga att fungera inom ett brett spänningsområde: det kan användas även med en nätverksspänning på 150V. Användare noterar ett bekvämt handtag och ett bärband, liksom en bra kvalitet på den skyddande mask som följer med enheten. Bland de ovannämnda bristerna är ganska korta ledningar (2 m).


De kraftfullaste hushållsvetsmaskinerna

I det fall det är nödvändigt att svetsa kanalstänger, balkar, tjockväggiga rör eller rördelar med stor diameter samt långa arbeten är det viktigt att kunderna köper inverterare med en maximal ström av 220-250 A. Denna kategori innehåller fem bästsäljande enheter på AliExpress bra recensioner och väletablerade företag.

5 Stavr SAI-220 BTE


Den bästa utrustningen
Pris för aliexpress: från 8 165,40 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Det kan tyckas att för en enhet med en maximal ström på 220 A är kostnaden för SAI-220 svetsomriktaren något överskattad, men för det första har den en bra skyddande mask och borste och för det andra med en ström på 160 A kan du arbeta utan avbrott vid kylning: arbetscykeln i detta läge är 100%. En bra indikator och elektrodens maximala diameter är 6 mm.

Köpare noterar snabb leverans från ett lager i Ryska federationen - i genomsnitt under veckan, och stabil drift med minskad nätspänning. Nackdelen - lite mer vikt - 6,5 kg.

4 Sturm! AW97I125


Det optimala priskvalitetsförhållandet
Pris för aliexpress: från 5 880,00 gnid.
Betyg (2019): 4.7

Med tanke på det trevliga priset och fri frakt från ett lager i Ryssland, Sturms svetsmaskin! AW97I125 har alla chanser att hålla sig i toppförsäljningen under lång tid. Den är anpassad till nätverket med spänningsfluktuationer från 160 till 250 V och en omkopplingstid på 60% vid en maximal ström på 250 A. Alla populära funktioner, inklusive bågstabiliseringssystemet och skydd mot överhettning, är också tillgängliga.

Användarna berömmer den lilla vikten (4,7 kg) och kompaktiteten hos enheten, och konstaterar att det i vissa lägen saknar viss effekt.

3 FORGELO


Attraktivt pris
Pris för aliexpress: från 7 399 gnid.
Betyg (2019): 4.7

Svetsmaskinen kan inte utvärderas i utseende, och tillverkarna av denna modell är väl medvetna. Det finns inget ovanligt här, antingen i design eller i fyllning. Den vanliga växelriktaren med driftlägen från 25 till 300 ampere. Det är tillräckligt för både för hushållsarbeten och för liten produktion. Det finns också skydd mot överhettning, och enligt kundens feedback fungerar det korrekt, men vid maximal belastning ökar responsen, vilket också är mycket vanligt.

Men det finns några fördelar. Till exempel en elektronisk skärm. Med det kan du bättre styra utspänningen, justerbar med två handtag. Men den största fördelen är priset. Här är det den mest demokratiska, speciellt för enheten med relativt hög effekt. Förresten är tillverkarens företag välkänt, både i Kina och därutöver. Den har etablerat sig och släppt pålitlig svetsteknik i mellansegmentet och framgångsrikt konkurrerar med välkända varumärken.

2 RESANTA SAI 250K


Mest tillförlitliga
Pris för aliexpress: från 7 770,00 gnid.
Betyg (2019): 4.8

Resant's 250-amps svetsomriktare från den kompakta serien har fått rykte som en universell enhet för hem- eller liten produktion. Den har en väldigt liten vikt - 4,6 kg, utmärkt effekt, vilket gör att elektroderna kan arbeta upp till 6 mm inklusive och inklusionstiden är 70%, vilket är den bästa indikatorn i kategorin.

Med ett tillåtet spänningsområde på 200-240 V och användarvänlig anti-klibbning, har varmstartfunktionerna (tomgångsspänning på ca 80 V underlättar ljusbågsändning) och överhettningsvarningar, den här enheten har bara en traditionell nackdel - korta ledningar är bara 2 m långa.


1 FORGELO Arc Welding


Den bästa kombinerade enheten
Pris för aliexpress: från 9 104 gnid.
Betyg (2019): 4.9

Arc, eller som det kallas även elektrodesvetsning, används för att fästa stålelement. Sådana anordningar svetsa järnmetaller, men kan inte kombinera aluminium eller koppar. För detta ändamål används svetsning i en argonmiljö, och detta är en helt annan apparat. Men köp inte genast några verktyg. Vi har framför oss den bästa kombinerade apparaten som kan svetsa i både torra och gasmiljöer.

Byte mellan lägen sker genom att trycka på en enda knapp. Om det behövs är en cylinder med argon ansluten till den och en speciell hållare, som tyvärr inte ingår, vilket är väldigt konstigt. Faktum är att bilen är väldigt bekväm, men du borde inte ställa höga förväntningar på den. Argonsvetsning är en helt annan teknik, och det kommer inte att vara möjligt att genomföra den fullständigt. Men du kan använda denna svetsmaskin i vardagen, svetsa olika små delar av aluminium, koppar eller mässing. Förresten är priset ganska demokratiskt. Det bör noteras att maskiner för svetsning i en argonmiljö är mycket dyrare och de ser mer besvärliga ut.


De bästa maskinerna för halvautomatisk svetsning

Arc svetsning används för att ansluta till delar av tjock metall.Det är osannolikt att du kan svetsa tunn tenn med en elektrod, även om vissa tillverkare hävdar att deras enheter kan klara av det. Faktum är att elektrodbågen skapar en otrolig temperatur runt sig själv, som helt enkelt smälter metallen och därigenom förbinder den. Men som du vet, under påverkan av höga temperaturer, börjar metallen att deformeras, och om det tjockväggiga stålet återvänder till sin ursprungliga form efter deformation, förlorar tennet sin struktur, eller mer enkelt, varp.

För att ansluta sådana delar används halvautomatisk svetsning. Här används istället för elektroden en tunn kopparpläterad tråd, vilken matas till hållaren med konstant hastighet. Vid trådens kontakt med ytan bildas ett koldioxidvakuum runt bågen, vilket förhindrar att metallen förlorar sin form och överhettning. Koldioxid är kopplad separat och är en integrerad del av sådant arbete. Tidigare användes liknande svetsmaskiner endast i produktionen, men idag är de tillgängliga för alla, och du kan köpa dem på Aliexpress till mycket rimliga priser. Det bör emellertid förstås att för att arbeta med en sådan inverter kräver en viss skicklighet och erfarenhet. Vid användning för första gången kan inget hända, eftersom det i motsats till elektrodsvetsning finns många parametrar som behöver justeras. Speciellt trådmatningshastigheten, liksom intensiteten av koldioxidinjektion. Alla parametrar måste anpassas till varandra, och de ändras beroende på vad du svetsar.

5 UZHIMEJIXIE


Det bästa valet för professionellt arbete
Pris för aliexpress: från 45 990 gnid.
Betyg (2019): 4.6

De flesta inverterare som presenteras på AliExpress kan inte användas vid professionell produktion. Som regel saknar de makt, och i själva verket är de hushållsverktyg. Med läxor kommer sådana enheter att klara sig utan svårighet, men uppgifterna är svårare för dem att vara omöjliga. Sanningen är att det finns ett mer kraftfullt och professionellt verktyg på den här webbplatsen och en av dem ligger framför oss.

Detta är en halvautomatisk svetsmaskin med maximal effekt med förmåga att finjustera och en minnesfunktion som kommer ihåg de inställda parametrarna och kan senare automatiskt mata in dem på maskinen. Dessutom kan maskinen arbeta som plasmaskärare och har ett speciellt uttag för anslutning av gasen. Ledningen är placerad i framsidan, som inte ser väldigt snäll ut, som hela apparaten, men vi kommer ihåg att detta är ett professionellt verktyg och utseendet här har den sista betydelsen. När det gäller utvärderingen i vårt betyg var den avsiktligt diskret, men inte på grund av bilens kvalitet, utan dess kostnad. I vardagen är en sådan enhet helt enkelt inte nödvändig, och det kan bara intressera människor som är professionellt inblandade i svetsning.

4 kaliber


Högsta betyg
Pris för aliexpress: från 19 910 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

De flesta svetsmaskinerna som presenteras på AliExpress har samma nackdelar. Dessa är i synnerhet korta kablar och frånvaron av de nödvändiga elementen i paketet, som därefter måste köpas separat. Och här har vi den bästa maskinen, med högsta konfiguration. Allt är här, från en liten hammare för churning skala efter svetsning, till en skärm typ mask. Dessutom är det en kombinerad maskin som kan fungera både med elektroden och med vinden, och i båda riktningarna finns allt du behöver.

Och en annan mycket viktig faktor som köpare ofta uppmärksammar är kabellängden. I de flesta fall är det inte tillräckligt för bekvämt arbete, men här får vi det maximala som bara kan vara. Till exempel är längden på elektrodhållaren och trådmatningsslangen fem meter.Massan är 3 meter, och det här är mycket, och låter dig arbeta tyst utan att flytta enheten från plats till plats. Även om detta inte är ett problem, eftersom enheten är så kompakt och lätt som möjligt, trots att den har en kombinerad struktur. Och givetvis priset. Det är lätt att jämföra det med en inverterare och en semiautomatisk enhet separat och förstå att köp av två verktyg kommer att kosta mycket mer.

3 LZHZXY


Multifunktionell svetsmaskin
Pris för aliexpress: från 34 171 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Svetsmetaller är en komplex process, och varje varumärke kräver sitt eget tillvägagångssätt och utrustning. Till exempel svetsas järnmetaller av elektroder, aluminium och koppar med koldioxid och rostfritt stål med argon. Och det här är alla helt olika enheter, men om du inte har önskan eller förmågan att köpa dem alla, och det finns ett behov av dem, rekommenderar vi starkt att du uppmärksammar den här bilen.

Före oss är den bästa kombinerade svetsmaskinen som arbetar med både elektroder och tråd i en argonmiljö. Du kan använda den till något syfte, och förutom allt annat är det också en plasmaskärare. Ja, ja, exakt, tre funktioner på en gång i en enhet och ett kompakt paket. Och med tanke på detta faktum kan priset, som ursprungligen kunde skrämma bort några läsare, inte längre tyckas så högt. Det är lätt att beräkna att inköp av tre enheter separat kommer att kosta mycket mer, och de kommer att ta upp mycket utrymme. Här får du allt på en gång och i den mest kompakta formfaktorn.

2 K-guard


Den mest kompakta halvautomatiska
Pris för aliexpress: från 16 505 gnid.
Betyg (2019): 4.8

Semiautomatiska koldioxidsvetsmaskiner föreföll för länge sedan, men den kompakta formen, vilken moderna användare är vana vid, har förvärvat relativt nyligen. Nu är det inte skrymmande utrustning som är svårt att flytta, men ett litet, bekvämt verktyg som inte tar upp mycket utrymme i garaget eller förvaringsutrymmet. Före oss är den minsta enheten som vi lyckades hitta på AliExpress. Dess dimensioner är jämförbara med en konventionell bågomriktare, och allt tack vare den framgångsrika layouten av delar inuti väskan.

Men det här är inte den enda fördelen. Det bör också noteras att kameran är lämplig för ledningen, som ligger i sidan. Kassetten ändras i en rörelse, och påfyllning av ledningen tar några minuter på kraften. Denna enhet kan installeras antingen permanent eller bär på axeln under drift. Detta är särskilt viktigt med tanke på att nästan alla maskiner av detta slag har mycket korta kablar. Du behöver antingen öka dem, eller ständigt flytta enheten bakom dig. Men i det här fallet blir du helt och hållet av med det här problemet, och skyddskåpan på regulatorerna tillåter dig inte att släcka inställningarna under drift.


1 OMSTARTA


Bästa pris
Pris för aliexpress: från 14,084 rubel.
Betyg (2019): 4.9

Man tror att den halvautomatiska omriktaren inte kan vara billig. Det är påstått att det är ett komplext verktyg med många detaljer, men denna tillverkare, allmänt representerad på AliExpress, vägrar helt denna teori. Endast 14 tusen rubel för en fullvärdig svetsmaskin som arbetar i en koldioxidmiljö. Ja, det finns inget övernaturligt. Faktum är att det här är en vanlig inverterare, men den har allt som behövs för högkvalitativ svetsning.

Vad gäller bristerna, här är de standard för sådana verktyg. Till exempel korta kablar. Både massan och huvudhållaren är bara 2 meter, vilket inte är mycket bekvämt. Apparaten är dock så lätt och kompakt som möjligt, så det kommer inga problem att bära det. Det är också nödvändigt att säga några ord om recensionerna. De är mest positiva och berör både själva maskinen och säljaren, som snabbt reagerar på beställningen och skickar den under de kommande dagarna efter registrering.Enkelt uttryckt, om du letar efter en enkel och billig enhet, så är den här modellen speciellt för dig och till det mest attraktiva priset.

Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av svetsmaskiner på AliExpress?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 76

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig
1 kommentaren
 1. Alexey
  Alla dessa apparater - i livet inaktiverat, då tjockt, då rickets, då hunchbacken. Om du letar efter en billig och kraftfull IGBT-kompakt låg ingen av dessa bredvid eurolux runt, förutom kragen. De är uppenbarligen släktingar, men det är något större och svagare än EuroLux toppmodell.

betyg

Hur man väljer

recensioner