10 tips för att välja en badkran


Trots att flertalet badmixrar inte är en komplex teknisk produkt med ett överflöd av elektriska kretsar och elektroniska komponenter, innebär deras val också ett antal mycket specifika parametrar. Många av dem är helt icke-triviala saker, som till synes synes helt oväsentliga, men i verkligheten bestämmer inte bara ergonomiska indikatorer, utan även produktens hållbarhet. Således har vi förberett dig de tio mest aktuella råd om val, med undantag för möjligheten att köpa en vettigt dålig modell.


Installationstyp

Vilka typer av kranar är installerade?

När det gäller installation, är alla badrums kranar indelade i tre typer:

 • väggmonterad. Den mest "lämpliga" typen av kranar, som kan användas för att reparera och snabbt byta ut någon komponent som ger vatten. Det kräver en förebyggande installation av vattenuttag eller vagnar, vilket inte är ett stort problem. Styvheten vid fastsättningen av sådana kranar (som regel med dusch) tillhandahålls av excentriska adaptrar och muttrar, som levereras i hela uppsättningen (aktiverad på varje utmatning från mixern).
 • försänkt. Typ monterad på en speciell plats på badkaret, vilket är den minst lämpliga utföringsformen av blandare. När det är installerat nära väggen kommer kroppen av sådana modeller med ledningar att blockeras och för att komma nära det måste du trycka ned och flytta bort badet (vilket inte alltid är möjligt). Och det är ofta nödvändigt att göra dessa manipuleringar, eftersom det genomsnittliga livet för flexibla slangar är 3-5 år.
 • golv stående. I realiteten på den ryska marknaden är sådana kranar inte utbredd, eftersom planeringen av badrum ofta inte tillåter att lämna så mycket utrymme för installation. I allmänhet ser den här lösningen väldigt intressant ut, eftersom den ger friskhet till vanliga designlösningar och inte provar problem med tillförsel av rör. Det fanns dock också vissa nackdelar: i sina recensioner talar konsumenterna om behovet av att höja golvnivå, vilket inte alltid är möjligt i stadslägenheter. Dessutom rapporterade många många extremt tuffa konstruktioner, som kan skadas, till och med oavsiktligt slår mixern.

Enkel design

Vad betyder termen "designens enkelhet"?

En ganska logisk parameter, lika giltig för någon teknisk produkt. Kom ihåg huvudregeln: Ju mindre innovationer och konstruktiva delar en mixer har desto pålitligare är det.

Naturligtvis avbryter ingen komfort, användarvänlighet och original design, som också är viktiga komponenter i produktionsenheten, oavsett vad det är. I händelse av en uppdelning kan dock konventionella termostatiska eller sensoriska kranar, vars huvudsakliga fördel ligger i den ursprungliga kontrollmetoden, ofta inte vara mottagliga för reparation. Anledningen är enkel: Eftersom det här segmentet på marknaden inte är utvecklat som ett segment av konventionella ventilkranar eller blandare, finns det inte så många reservdelar för innovativ utveckling. Och om de finns i lager, så är de värda mycket pengar, och du kan bara få dem på officiella återförsäljare (tjänster). Därför är det bästa köpalternativet, bekräftat av användarrecensioner och experter, fortfarande vanliga blandare.

Fallmaterial

Vilka material används vid tillverkning av badkranar?

Följande varianter används i stor utsträckning som produktionsmaterial för badrumskranar:

 • mässing - Det mest populära materialet, extremt resistent mot temperatur och korrosion. Med en kemisk effekt på mässing är det maximala som kan uppstå med en färgförändring, nämligen en grönaktig patinafärgning. Mjukheten kan dock spela ett "grymt skämt": när du försöker skruva in Kranbuksy med en liten bias på en sådan mixer är det väldigt lätt att bryta tråden.
 • rostfritt stål (krom) Bra korrosionsbeständighet i detta material kombineras med hög hållfasthet och hårdhet vilket ger den en betydande fördel gentemot mässing. Men när det gäller värde, förlorar sådana kranar märkbart mot mässingens motsvarigheter, med en 1,5-2 gånger högre prislapp.
 • brons - metall som används i vintage eller retro stil kranar tillverkas. När det gäller mekaniska egenskaper är den något överlägsen mässing, men genomgår en mer intensiv process av patinaformning på ytan.
 • silumin (aluminium + kisel) Kanske det mest äckliga materialet gjorde någonsin fall mixers. Den har en mycket låg indikator på styrka och kan därför spränga från den minsta belastningsökningen, både under installationen och med en ökning av trycket i systemet.
 • keramik - material, vars topp faller 25-30 år sedan. Trots motståndet mot tryckfall, saknade de fortfarande praktiska egenskaper: små men plötsliga temperaturförändringar orsakade ofta förstöringen av explosiva blandare.

Som de mest optimala modellerna för tillverkningsmaterialets parameter rekommenderar vi att du tittar på mässing och metallkranar.

Avstängnings- och reglerventiler

Vilken är driftsprincipen för reglerventiler? Vilka typer av det är uppdelat?

Tre separata grupper kommer att bli föremål för övervägande i denna kategori av val:

 • rördelar skruv Typ - lösningen av den genomsnittliga tillförlitligheten, utbredd i moderna mixers. Som de vanligaste problemen i samband med användningen av sådana kranar är det möjligt att markera behovet av periodisk byte av tätningar (tätningar) samt gradvis slitage på tråden i stången in i axelboxens kropp.
 • patroner - Typiska inredningar för enhammiga kranar, med största antal individuella "problem". Det finns en komplett förbrukning av smörjmedel i området mellan flera keramiska plattor, vilket leder till behovet av förbättrad manipulation för att styra vattenblandningen. Som en följd av kraftig verkan lider stång- eller plåthållaren (eller alla tillsammans) upp till en fullständig paus.
 • rördelar keramiska Typ är det mest tillförlitliga systemet för temperatur- och tryckreglering, vilket tydligt framgår av statistiken över uppdelningar som faller i tre utsedda grupper. Denna effekt uppnås på grund av frånvaron av packningar (tätningar), gängade element samt dimensionerna av keramiska plattor. Full smörjningstestning (som också sätts in) har praktiskt taget ingen effekt på kraven för öppning / stängning av kranen.

Visa strömbrytaren på duschen

Vilken duschbrytare är den mest hållbara?

Med traditionen är växlarna indelade i tre typer:

 • tryckknappen - Byte till duschen sker via en knapp, närmare bestämt genom att trycka på den eller genom att tvinga den. Denna mekanism för att blockera och omdirigera vätskor är mycket enkelt och billigt att genomföra, men det har ett antal karakteristiska "sår". Huvudskälet till dess misslyckande är det ökända ventilslitaget. Det finns också vanliga fall att trycka på returfjädern, varför det slutar att låsa knappen i normalt läge (förhindrar att den öppnar eller stänger vattenförsörjningen till duschen). I händelse av fel är detta element väldigt enkelt att byta ut, vilket är en annan fördel med tryckknappsbrytaren.
 • bindning - Överlappning och omdirigering av flödet av vätska utförs genom att vrida spaken i en vinkel av 90-120 grader. I denna mekanism framträder två sårbara aggregat på en gång: ventilstyrningar, som gradvis blir oanvändbara och provocerar situationen för ofullständig inställning av hävarmen, liksom att höja excentrinet över stammen, vilket sätter ventilen i rörelse. Denna typ av omkopplare kan repareras dåligt, och vid brytning kan det därför krävas en fullständig byte av mixern (eller vägran att använda duschfunktionen).
 • BOLL - Dömning av experter, denna mekanism är den mest tillförlitliga av alla presenterade. Växling här sker genom en mässingskula med ett genomgående hål som är fast i mitten av sadlarna, tillverkad av fluoroplast. Mässing har hög motståndskraft mot slitage, vilket medför en ganska lång drift av kranen i allmänhet och omkopplaren i synnerhet.

Mixer gander

Vilka konstruktiva typer är hussakerna till blandarna uppdelade i?

En av de viktiga parametrarna för mixarens design är typen av gander (eller tut). Han kan vara mobil, som ger rotation med avseende på muttern, vilken fixar den på kroppen, eller stationärmonolitiskt fixerad på kranens bas.

Den första gruppen kan hänföras till blandare av universell typ, lämplig både för installation på diskbänken och i badet. Deras fördel är en stor arbetsradie, såväl som användarvänlighet (om det är nödvändigt och orsakar störningar kan gander sätts åt sidan). Nackdelen är mycket mindre tillförlitlig design, eftersom låsmuttern och tätningarna gradvis blir värdelösa. Och om du ändrar det senare är det ingen svårighet, då bryta muttern kommer att leda till att du behöver köpa en ny mixer.

I sin tur inkluderar de fasta modellerna kaskadblandare, liksom de vanligaste förkortade kranarna med filternät och luftare. Enligt alla tekniska indikationer är denna art mest praktisk, eftersom en kink vid en fast fastsättning endast är möjlig om den är avsiktligt villig att dra ut den. Ja, det finns lite mindre ergonomi i det, men pålitlighet när det gäller att motivera investeringar spelar fortfarande en nyckelroll.

Duschslang

Vilka är fördelarna och nackdelarna med olika typer av duschslangar?

Denna aspekt innefattar valet av två möjliga alternativ som är ganska ekvivalenta i deras prestanda och prestanda. Därför är frågan om hur man väljer en mixer med en slang, i detta fall inget annat än smak.

Så kan slangen tillverkas av plast, vars huvudsakliga fördel är nästan obegränsad livslängd. Den enda försiktigheten: När man använder kallt vatten försvinner sin flexibilitet - i själva verket står det en gång plaströret med en insats och för att räta ut det måste du försöka hårt. Om du är en stor fan av att ta en kontrast eller en kall dusch, tänk två gånger om det är lämpligt att köpa en modell med en plastslang.

Den andra utföringsformen är en kombination av snodd metallpansar och en gummislang, kallad en kärna. I detta fall är två irriterande nyanser "utsatta" på en gång, beroende på antalet komponenter i den färdiga slangen. För det första handlar det inte om obegränsad hållbarhet för gummi: med periodiska temperaturskillnader förlorar den dess egenskaper, sprickor och kan leda till att vatten läcker från en mikrobrytning och till betydande genombrott för att fullständigt förstöra lagret. För det andra kan pansrade svängar ge stora problem. Faktum är att man sitter i en ärm ger ett tillförlitligt skydd mot gummi mot mekanisk skada och kinkar, men när den lämnar sätet kommer det oreparanta att hända - det kommer att lossna helt fram till sista vändningen. Det är dock möjligt att använda denna slang utan problem med både varmt och kallt vatten, utan rädsla för att "frysa" vid låga temperaturer.

Duschvattenburk

Vilka är de optimala egenskaperna hos duschkablar?

Ur valet av ett badrumsvattenkran för ett duschhuvud bör man notera flera tillvägagångssätt. Den första är att sänka priset på produkten så mycket som möjligt på grund av de vanligaste elementen. Sjön är inget undantag. I ett sådant fall kommer det att ha ett driftsätt, vilket ger ett konstant tryck utan multidirektionella flöden (jets). Som regel lämnar kvaliteten på dessa vattenburkar också mycket att önska.

Det andra alternativet är baserat på det ergonomiska valet, där ett viktigt attribut som medföljer mixern är en två- eller trepositionsvattenbur med multidirektionella strålar samt förmågan att reglera trycket upp till typen av vatten som sprutas med små munstycken. Detta är särskilt viktigt om vattentanken behövs för att knacka ner ihållande förorening (till exempel torkad lera) från ytan av föremål. Det är också viktigt att gummierna själva är gummerade - sådana är lätta att rengöra, sällan täppa till med sand eller kalk från akvedukten.

dekoration

Vad menas med mixerns mål? Hur väljer man den mest "snygga" modellen?

En indirekt urvalsparameter som påverkar mixerns rena estetiska sida. Efterbehandling påverkar kranarnas prestanda, i synnerhet hur länge de kommer att behålla originalfärgen.

Faktum är att för att öka sin produkts attraktivitet täcker många tillverkare grundmetallen med emalj, eller de lägger ett tunt lager av färg (som regel ädelmetaller fungerar som det) genom elektroplätering. Trots den ursprungliga showinessen är dessa lager inte särskilt resistenta, och flyttar sig gradvis bort från produkten under aktiv användning och (oftast) under rengöring. Det mesta av försvinnande färg är utsatt för ytbelagda kromventiler, varav den stora delen av marknaden. Det bästa valet här kommer att vara modeller med original (obelagd) yta: brons, mässing eller metall. Endast dessa alternativ kommer att behålla det ursprungliga utseendet under obegränsad tid.

Tillverkarens popularitet

Hur påverkar berömmelse tillverkarens berömmelse produktionskostnaden?

En aspekt som indirekt påverkar både den totala kostnaden för de presenterade produkterna och underhållet av enskilda modeller av mixers. Den kan tolkas enligt två diametralt motsatta synpunkter:

 • Enligt den första som användarna oftast lutar påverkar tillverkarens höga popularitet i regionen den naturliga tillväxten av priser på produkter. Framgång inom detta område uppnås som regel av företag som vanligtvis kallas flaggskepp. Blandarna av dessa företag är dyra i sig själva, liksom deras underhåll i händelse av en uppdelning, om sådan föreskrivs av modellens egenskaper.
 • Den andra synpunkten, sakkunnig, indikerar att företagets popularitet påverkar utbudet och omfattningen av sortimentet. Detta medför i sin tur en minskning av produktionskostnaden eller en väsentlig ökning av valets variabilitet. Denna situation påverkar dock inte kostnaderna för reparation - reservdelar till "tricked" mixers, liksom deras installation eller utbyte, kommer att bli dyra.

Relaterade publikationer


Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner