10 tips om hur du väljer en symaskin


Symaskiner uppträdde i hus för mer än 100 år sedan, couturiers Chanel, Schiaparelli och många andra skapade mästerverk på dem. Hela denna tid har branschen utvecklats aktivt, storleken på enheter har blivit mindre, möjligheterna att använda har expanderat. I det 21: a århundradet finns inte bara manuella men även elektriska apparater, samt maskiner med integrerad dator tillgängliga för kunderna.

Mångfald förenklar arbetet med moderna hantverkare. korrekt Den valda enheten sparar tid och hjälp med komplexa produkter. Vi granskade maskinens huvudegenskaper och identifierade 10 bestämda kriterier. Högt pris är inte alltid en kvalitetsindikator, varje enhet tjänar specifika mål. Kommer hantverkaren att arbeta regelbundet med olika vävnader eller vill hon ha en enhet, om hon behöver det, om hon behöver det? En symaskin för att skapa komplicerade sömmar har funktioner som enheten inte har för att förkorta och sutera kläder.

Vi granskade typer av enheter och de kriterier som bestämmer deras tillämpning. Men sömnstressen är kvar för att bestämma vad det ska skryta: jeans, päls, siden, lätta tyger eller alla tillsammans. Efter att ha definierat typ och mängd arbete, efter att ha förstått maskinens egenskaper, kan du fortsätta till valet.

Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av symaskiner?
Vi rösta!
Totalt röstat: 35

Typer av symaskiner

Vilken av de 3 typerna att välja

Det finns 3 typer av maskiner på marknaden. Vi övervägde inte de föråldrade mekaniska alternativen som mottagits från farmödrar och förblir i minnet i garderoben. Tillverkare fokuserar på teknik, så elektromekaniska, elektroniska och datorsymaskiner är tillgängliga att välja mellan.

elektro~~POS=TRUNC

En egenskap hos dessa enheter är kombinationen av ett mekaniskt system och en elektrisk motor. Användaren ställer in de inställningar och lägen som är kvar i enhetens minne. På sådant maskiner vanligtvis många armar, knappar och spakar. De är pålitliga och inte mycket dyra, lämpliga för hemanvändning. De är utvalda av nybörjare hantverkare som vill lära sig alla funktioner. Sådana modeller kan inte göra komplicerade sömmar, men de klarar av alla populära operationer.

elektronisk

Dessa maskiner kännetecknas av ett stort antal funktioner. De är utrustade med en elektrisk enhet, processerna är automatiserade och styrda av en elektronisk enhet. Seamstressen behöver inte bygga parametrarna oberoende, egenskaperna finns redan i mikroprocessorn. Maskinen själv är korrekt bestämmer kriterierna. Guiden ser parametrarna på displayen. Sådana modeller passar både nybörjare och proffs. Nackdelen är det höga priset. Inte alla behöver så många funktioner.

Datormaskiner

De mest avancerade modellerna. De styrs av ett program på en liten dator. Sådana maskiner suger inte bara ut och suger ut slingor utan utför även upp till 500 sorters syften och underlättar arbetet väldigt mycket. Till exempel signalerar de en trasig tråd och reglerar automatiskt fotens tryck. Datormaskiner köps sällan för hemmet, så hur Priset är berättigat om sömnstressen använder alla funktioner. Och de är ofta inte nödvändiga för nybörjare och till och med erfarna hantverkare.


Typer av linjer

Hur man väljer antal rader

Moderna symaskiner erbjuder så många linjer att även professionella sömnstressar inte alltid vet alla operationer och hur man utför dem.Bedömning av recensionerna på forumet, det är deras nummer som är den avgörande faktorn för många kvalificerade arbetare. Vi tror emellertid att en standarduppsättning är tillräcklig för daglig användning.

De mest populära är raka och överlockstygn, för vilka en speciell fot används. Zigzag är något sämre än dem i antalet användningar, men det är användbart för många. Resten beror på mästarens mål.

Många maskiner utför dubbla och trefaldiga linjer. De gör att du kan göra sömmen starkare och efterlikna en tjock tråd när du syr jeans. De används för att sträcka tyg för att förhindra rivning. Nybörjare är inte särskilt nödvändiga, men i studion utan sådana linjer på något sätt.

Det finns maskinersom lagrar ytterligare operationer i minnet: sy på blixtlås, gör knapphål, gör tints och stoppning. Använd sällan knapphanteringsfunktionen. För att utföra dem krävs speciella fötter. De flesta symaskiner har alternativ för överkastning och knapphål dressing. Resten av nykomlingarna behövs inte.

Shuttle-typ

Hur man väljer typ av buss

Typ av shuttle bestämmer användningen av enheten. Det beror till stor del på personliga preferenser och de utförda operationerna. En shuttle är en krok som sveper en slinga från den övre tråden runt botten och rör sig runt spolen. Bildandet av en söm beror på det.

Vilken typ av buss som helst kan göra en rak linje. Men det finns 2 egenskaper som förenklar uppgiften. Transportkategorin beror på dem.

Rörelse typ

Denna parameter bestämmer exakt hur kroken bildar sömmen. Det finns 2 sätt: rotation (rotation) och svängning (svängning). Den senare rör sig först i en riktning, sedan i motsatt riktning. Rotary kretsar runt spolen.

Vilken krok som helst kommer att krossa tråden och förstöra arbetet om sömnstressen gör ett misstag. Bedömning av mästarnas recensioner, det finns ingen sådan apparat som automatiskt gör allt för befälhavaren. Därför beror valet här på sömnstressens personliga preferenser och färdigheter. Varje buss kräver övning, i första hand sammanfogade trådar erhålls. Båda typerna är lämpliga för hemmabruk.

Shuttle orientering

Skytteln kan vara vertikal och horisontell. Den första är insatt bakifrån eller på sidan av maskinen, den ser framåt. Till några nybörjare det är svårt att lära sig tekniken, de skyller på designen av enheten. Men anledningen till tillvägagångssättet. Det horisontella arrangemanget förutsätter att spolen sätts in från ovan. Träden måste dock göra en vridning på 90 grader, vilket kräver färdigheter. Som ett resultat måste du vänja dig vid någon orientering, och yrkesverksamma gillar inte att relearn. De flesta kommer att passa den vertikala pendeln, så hur Det är mindre krävande på trådens kvalitet.

Loop bearbetningsläge

Vilken slingbehandling att välja

En av de extra parametrarna vid val är bearbetningsläge, utan produkten kommer inte att vara komplett. Moderna symaskiner kan svepa över gångjärnen i halvautomatiska och automatiska lägen. Det senare är bra för nybörjare som övar hemma: det är tillräckligt att ställa foten rätt och lägga in en knapp i den. Sedan trycker hantverkaren hävarmen, och enheten gör allt automatiskt. Det är fortfarande att kontrollera processen.

Tassar som kan loopa i automatläge arbetar utan att märka på tyget. De fokuserar på knappen, som fångar systret. På sådana maskiner finns en vertikal spak som växlar enhetens rörelse. Den är placerad på toppen och används endast för denna operation.

Semi-automatiska slingor skiljer sig inte mycket från den modernare motsvarigheten, men kräver särskild kunskap från befälhavaren. Huvudskillnaden är att hela processen behöver kontrolleras. Systressen ska manuellt slå på var och en av fyra på varandra följande operationer och ändra lägena i tid. För att göra detta, sätt handtaget på skrivmaskinen.

Standardprocessen för halvautomatiska slingor består av flera steg. Mastern ställer in maskinen på önskad funktion och sänker foten. Grundcykeln kan startas med någon operation.Men då byter systret enheten i tid med nålen upphöjd, ändrar läget. maskin utför operationen i motsatt riktning, huvudet stannar rörelsen.

Som det framgår av exemplet, i halvautomatiskt läge är det nödvändigt att regelbundet byta spak. nybörjare sömnstressar kan vara obekväma, vänja sig längre. Men en professionell sådan funktion är användbar - hela processen är under kontroll, du kan alltid stoppa enheten, fixa tyget, öka avståndet.

Punkteringskraft

Vilken typ av punktering att välja för nybörjare och professionella

Moderna bilar är utrustade med en elektrisk motor som driver mekanismerna. Komplex utrustning har flera hävstångar, men installeras sällan hemma. Budgetmodeller har en växelströmsmotor med en spänning på 220 watt. Detta räcker för att arbeta med lätta och medelvävda vävnader. Dyra enheter har lågspänningsmotorer. De hanterar alla material.

Maskiner med elmotorer förenas av ett kriterium - styrkan i punkteringen beror på hastigheten på sömnaden. Enheten arbetar med tyger av alla typer av täthet, om befälhavaren gör tillräckligt med ansträngning. För att förenkla uppgiften började tillverkarna installera nålkraftpunktsregulatorer. Med den kan maskinen sy både lätta och grova tyger, utan att tvinga mästaren att försöka så mycket.

Nybörjare uppmärksammar ofta kraften och tror att tätheten i det tyg som de kan arbeta beror på det. Betydelsen av denna faktor för budgetbilar betraktar vi nedan. Dyra enheter gör att du kan justera punkteringskraften. Dessutom skriver tillverkare ofta makt, vilket är flera gånger högre än det mekaniska. Det högsta värdet på marknaden har nu enheter Singer.

Styrkan i punkteringen beror på hastigheten på sömnaden. för hemanvändning Nybörjare kommer att komma med modeller som gör det möjligt att smidigt begränsa detta värde. Men dessa maskiner är mycket dyrare. Vissa tillverkare, inklusive Brother, erbjuder att sy utan pedal. Döma av recensioner professionella, de saknar kontroll. Och nybörjare gillar att trycka på en knapp och vänta på resultatet.


tassar

Hur man väljer benen

Det är omöjligt att sy utan kuddar, så alla maskiner har åtminstone några grundläggande alternativ som ingår. Dyraare enheter erbjuder mer intressanta val. Standardbenen inkluderar universal, rak linje för looping och dragkedjor. Särskilda alternativ kan skapa satinsöm, snoddar, dolda stygn, darn och mer. Nedan är de mest populära benen, som rekommenderas av erfarna hantverkare:

 1. För församlingar. Med hjälp av det är det bekvämare att göra de samlade linjerna, densiteten regleras av trådens spänning och stygnbredden. Ju tätare tyget, desto mindre märkbart är resultatet.

 2. Walking. Gör det möjligt att slipa flera lager, oftast används för lapptäcke och quiltning.

 3. Teflon. Designad för att fungera med äkta läder, läder och belagda material. Vissa sömnstresser använder en rullfot som gör att du kan flytta tyget framåt med rätt intervall. Hon handlar också om mantel och jackettyger.

 4. Med en snigel. Ger dig möjlighet att sy en sned bake utan att man manuellt klibbar den. Systressen är tillräcklig för att skära tyget längs den sneda, tränga i foten och sy. Av de ytterligare alternativen anses den vara mest användbar.

Bedömning av recensioner av erfarna sömnstressar har varje fot rekommendationer om bredden på tyget och dess densitet. Om du inte tar hänsyn till dem, kommer ett överskott av material att leda till krossning.

Synålar

Hur man väljer en nål på typen av kant

Nålens huvudkaraktär är spetsen. Först bestäms mästaren med denna parameter, då tar det hänsyn till tjockleken. Standardspetsen kan pekas och avrundas, men tillverkaren erbjuder dussintals extra alternativ att välja mellan. Vi granskade de mest populära:

 1. Pekade. Lämplig för de flesta syntetiska tyger. Det finns 7 populära storlekar - 60/8, 70/10, 80/12, 90/14, 100/16, 110/18, 120/20 - vilket räcker för alla vanliga material.Den första siffran anger diametern, den andra - typen nål.

 2. Rundade. Ofta används för stickat, mocka, fleece och stickade tyger. Spetsen sprider fibrerna, inte fast i dem. Denna nål ingår i standarduppsättningen och är i varje hantverkares hus.

 3. Stretch. Det kallas så på grund av förmågan att sy material som innehåller Lycra. Den används vid arbete med underkläder och badkläder. sådan nål ha ett litet spår nära örat, för att inte missa stygn.

 4. För jeans. Används inte bara för detta material, men också för någon tät vävnad. De utmärks av penetrerande förmåga.

 5. För huden. Nålens spets skärps för att tränga in produkten utan att skada materialet.

 6. För mikrofiber. Det bäst klarar av täta tunna vävnader. Kunna skapa raka stygn och slingor.

 7. För quiltning. Den har en lång punkt och ett litet korshål för att enkelt passera genom flera lager material.

Det finns dubbla och trippelnålar, monterade på ett nylonblock, med brett revben och sprickor i ögonen. De används för dekorativa stygn och komplexa tekniker (broderi vid låg hastighet under en liten tid). Nybörjare och till och med erfarna proffs behöver vanligtvis sådana nålar.

Motoreffekt

Hur man väljer rätt kraft

Effekt i symaskiner är inte lika viktigt som i annan teknik. Billiga alternativ har indikatorer från 60 till 100 watt. Maximal materialtjocklek beror på detta om tillverkaren inte har lagt till en punkteringskraftregulator. Med honom är makt nästan irrelevant.

Vid val av en budgetmodell är lämpliga parametrar 70-80 watt. I elektroniska maskiner kan indikatorer vara lägre än i mekaniska. De behöver inte använda så många mekanismer och noder, så stor kraft behövs inte. Fotkontakten spelar också en roll vid bestämning av effektbedömningar. I billiga modeller är det av två typer:

 1. Hot, med reostatkontroll. När man arbetar med tjocka tyger måste systressen trycka på pedalen hårdare för att öka nålens punktering. Hastigheten stiger, vilket förhindrar nybörjare Dessutom är pedalen mycket het, motorn går snabbare. Detta leder till för tidigt slitage. sy maskiner. för hemanvändning Mekaniska anordningar är inte särskilt lämpliga och anses vara föråldrade. Köparna av sådana enheter uppmuntras emellertid att välja hög effekt.
 2. Kall, med elektronisk regulator. Gör det möjligt att trycka pedalen ett obegränsat antal gånger, maskinen styrs automatiskt. När en sömstress arbetar med en tjock duk, tar elektroniken mer kraft och ökar punkteringshastigheten. Du behöver inte trycka pedalen många gånger. Kraftegenskaper är praktiskt taget oväsentliga, 60-70 W räcker för de flesta tyger.

Det enda som varnar användare av elektroniska maskiner - ta inte för tjock duk. Det blockerar nålen, kraften stiger för mycket och enheten misslyckas. Maskinstillverkare hemma Instruktionerna anger tygets gränsvärden.

Ytterligare funktioner

Vilken funktion rekommenderas att överväga när du väljer

Den minsta uppsättningen funktioner för maskinen för huset innehåller en rak linje, zigzag för behandling av kanter och loopar. De flesta enheter har dock flera ytterligare funktioner. Vi granskade de mest populära och räknade ut vem de kanske behöver:

 1. Fottrycksjustering. Det utförs med hjälp av en fjäder i budgetmodeller och automatiskt i dyrare. Foten stiger till en höjd av 12-15 mm för syning av tjocka tyger.

 2. Justering av trådspänningen. Den vackraste sömmen erhålls med en jämn väv av de övre och nedre trådarna.Spänningen i vissa enheter justeras automatiskt. Moderna datoranordningar kan bestämma tygets densitet och ställa in de korrekta värdena. Billiga alternativ är utrustade med en trimmerskruv på kroken, vilket justerar mastern.

 3. Syhastighet Ibland lägger tillverkare skydd från jerks, det vill säga arbetets takt stiger gradvis och faller. Vissa företag, inklusive Janome, Husqvarna och Brother, använder start- och stoppknappen. Andra föredrar spakar.

 4. Automatisk trimning gänga. Låt dig inte nå för sax. Det hjälper när man arbetar med produkter där det finns många korta stygn.

 5. Övre transportväv. Denna enhet är fastsatt på foten och hjälper till att hantera tunna och glidande material. Vissa tillverkare, inklusive Pfaff, utrustar nästan alla enheter med en transportör, den kan inte avlägsnas. Andra märken tillåter dig att köpa ett tillbehör separat.

 6. sy Advisor. Moderna enheter är utrustade med ett system av hjälp och tips. Rådgivaren säger vilken fot att ta för en viss operation och i bilderna visar hur man använder den.

Extra tillbehör

Vilka tillbehör behövs för sömnad

Inkluderat med symaskinen är grundläggande tillbehör, konstruerade för att testa enheten och hjälpa dig att behärska standardteknikerna. Därefter återköper systressen nålar, spolar, ben och andra verktyg. Det är praktiskt taget omöjligt att göra utan dem, standardkonfigurationen räcker inte för länge. Vi granskade de mest populära tillbehören och hur de ska användas:

trådar

Handtrådar är inte lämpliga för maskiner. De rätta materialen är gjorda av starkare polyesterfibrer. De kännetecknas av låg krympning, de behåller perfekt form. När du drar den rätta tråden genom nålen skakar den inte och bryts inte.

bobin

Spolen ihop med en nål ger de rätta sömmarna. Standardsatsen innehåller flera alternativ, och erfarna sömnstrumpor säger att ju mer desto bättre. Spolar bryter ofta (speciellt plast) och går förlorade.

Oljan

Maskindelarna är i konstant rörelse och upplever ökad belastning med regelbunden användning. Om oljan inte smörjs i tid kommer transportören att stanna och nålen börjar gå mer tätt. Många tillverkare rekommenderar ett särskilt märke i användarhandboken.

Övre transportör

Går att hantera stygga hala tyger. Han främjar materiallager i samma takt. Utan det kommer det undre skiktet av tyg att vara något framåt vilket leder till att slingras.

Med tiden kan mästaren behöva mattor till maskin slip, styr, sålar av den övre transportören och mer. En nybörjare är dock tillräckligt med ett par av ovanstående tillbehör.

Relaterade publikationer


Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner