10 tips om hur man väljer en mätare


Tidig kontroll av blodsocker är nyckeln till framgångsrik behandling av diabetes och upprätthåller välbefinnande. Det snabbaste och mest bekväma sättet att mäta socker i hemmet är att använda en glukoleter. Vi har klargjort användarrecensioner och är redo att erbjuda dig 10 rekommendationer som hjälper dig att välja rätt enhet.

Populär omröstning - vilket märke erbjuder de bästa glukometrarna för hemmet?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 4

Princip för verksamheten

Foto eller elektrokemisk blodglukosmätare?

Blodglukosmätare används för att mäta glukosnivåer. För att enheten ska kunna visa resultatet måste en bloddropp appliceras på testremsan. Till salu finns blodsockermätare som skiljer sig åt i huvudmekanismen.

urskiljas:

fotometrisk

De vanligaste enheterna. Du kommer att se mätresultatet på en testremsa behandlad med speciella reagens. Efter reaktion med glukos ändras dess färg (vanligtvis i olika nyanser av blått). En signifikant nackdel med fotometriska anordningar är fel i deras resultat som uppträder med långvarig användning.

elektrokemisk

Sådana blodglukosmätare skiljer sig från tidigare anordningar genom att för att bestämma resultatet, läses den elektriska strömmen som alstras på testremsan under oxidation av glukos. Fördelen med moderna elektrokemiska modeller är mycket exakta resultat.

Oavsett glukometern du väljer, måste du regelbundet genomgå huden och köpa testremsor. I den här situationen verkar vissa tillverkares löften om effektiviteten hos kontaktfria enheter som kan demontera biokemiska processer vara frestande, bara genom att skanna en persons palm. Tyvärr utvecklas sådana blodglukosmätare fortfarande, och alla erbjudanden att sälja är trick av bedrägerier.

slutsats: För huset rekommenderar vi att välja elektrokemiska enheter, eftersom de är mer moderna och korrekta. Dessutom kommer priset på testremsor att vara detsamma som för en fotometrisk glukometer.


dimensioner

Egenskaper: minnesstorlek och höljesstorlek

Alla glukometrar skiljer sig åt i form, mått på fallet och displayen. När du väljer en enhet, överväga åldern hos den person som ska använda den. Till exempel kräver äldre människor absolut inte extra funktioner, men en stor bildskärm är användbar. Om du leder en aktiv livsstil och är ständigt på farten, var uppmärksam på kompakta enheter som passar i en vanlig ficka.

Ett annat kriterium som är viktigt att överväga när man väljer är mängden minne. Det mäts inte i våra vanliga gigabyte, utan av antalet mätningar som tagits. Denna siffra varierar från 30 till 1 500, så du kan alltid se tidigare resultat. Ju större minneskapaciteten hos enheten är desto högre är dess kostnad.

När det gäller resultatenas noggrannhet tillåter GOST avvikelser på 20% av de tillgängliga indikatorerna. Moderna elektrokemiska glukometrar gör det möjligt att mäta nivån av glukos i blodet med en felparameter på 12-16%. Tänk på att noggrannheten i resultaten också påverkas av felaktig användning av enheten, lagring av testremsor etc.

slutsats: När du väljer en mätare när det gäller form och storlek, fokusera bara på den framtida användarens bekvämlighet.

Testremsor

Vi väljer förbrukningsmaterial för mätaren

En viktig förbrukningsartiklar som ger blodglukosmätarens arbete är testremsor avsedda för engångsbruk. För att korrekt beräkna dosen av insulin och minska blodsockernivån i blodet för optimal prestanda krävs 2-3 mätningar dagligen.

Tänk på att endast "sina" testremsor är lämpliga för en specifik modell av mätaren, andra kan inte användas. Det är därför som du köper enheter från utländska tillverkare, se till att du snabbt kan hitta förbrukningsmaterial för dem till ett överkomligt pris.

Tyvärr kommer inte inköp av remsor i flera år framöver att lyckas. De har en begränsad hållbarhet och kräver dessutom att vissa regler för lagring och användning följs. De billigaste remsorna till hushållsenheter kostar dig 500 rubel / 50 st.

slutsats: Innan du köper en mätare, fråga om det finns några testremsor för det till salu och hur mycket de kommer att kosta.

batteri

Hur väljer man ett batteri för mätaren?

Mätaren arbetar med batteriström, så när du väljer en enhet rekommenderar vi att du uppmärksammar dess kapacitet. Batterilivslängden beror direkt på enhetens modifiering. På en meter är det omöjligt att byta batteri, det varar i 2-2,5 år, varefter du måste köpa en ny enhet.

De flesta ryska tillverkarna erbjuder glukometrar med ett flyttbart batteri, och vissa enheter fungerar på två batterier. Ett utmärkt val skulle vara enheter med ett CR2032-batteri, som går till 3V och är tillverkat i form av en tablett. Detta batteri är hållbart (tillräckligt för 1000 mätningar), låg självladdning och låg kostnad.

slutsats: köpa en blodglukosmätare, var noga med att vara uppmärksam på batteriet. Vissa enheter fungerar även från små batterier. Köp batterier från tillförlitliga tillverkare, de kommer att tjäna dig under mycket lång tid.

funktioner

Vilka egenskaper är användbara för blodglukosmätare i hemmet?

Köpa en blodglukosmätare, du måste bestämma vilka funktioner som är viktiga för dig. Vi rekommenderar inte äldre användare att välja en enhet med en massa klockor och visselpipor. Mest troligt kommer de aldrig att använda porten för att överföra mätresultat till en bärbar dator eller surfplatta, men de kommer att uppskatta menyn på ryska och röstkomplementeringsalternativet för dålig syn.

Huvudfunktionerna i ryska och utländska blodglukosmätare:

 • Varningssystem. Om du till exempel gör en liten mängd blod för att genomföra en exakt studie och producera resultat hörs en pip;
 • Rekommendation. Mätarens display visar orderens och tidpunkten för studien (till exempel före / efter måltider);
 • Resultatet av resultaten. Innehållet av glukos i blodet kan visas både digitalt och vokalt;
 • USB-port. Den låter dig ansluta mätaren till en dator eller laptop, visa eventuella data på skärmen och, om det behövs, överföra det, frigöra enhetens minne.
 • Kodning (chiping). Varje förpackning med testremsor har en särskild kod som enheten måste konfigureras före användning.
 • Kalibrering. Om mätaren mäter socker i blodplasma är det nödvändigt att subtrahera 11-12% från den erhållna parametern för att se rätt resultat. Kalibreringsfunktionen utför alla beräkningar för dig.

Vissa enheter kan beräkna medelvärden för 7, 14, 28, 35 dagar etc. Med det här alternativet kan du övervaka ditt eget tillstånd och anses därför vara en av de mest användbara och vanliga när du använder blodglukosmätare.

slutsats: Tänk på förhand vilka funktioner du behöver. De vanligaste är: varningssystemet, inspelning av resultat efter tid och valet av punkteringsplatsen. Naturligtvis, ju fler ytterligare funktioner, ju högre kostnaden för mätaren.


mätning

Hur mäter glukosnivån i blodet?

Läkare rekommenderar en hälsosam person att specificera glukosnivån i blodet en gång i månaden, medan den tillåtna parametern inte är mer än 5,5 mmol / l.Sockerhalten mäts i olika enheter: mmol / l eller mg / l. Det är nödvändigt att ta blod för mätningar från vilket finger som helst, förutom tummen och pekfingret.

För att få de mest exakta mätningarna, gör en nålpinne från sidorna av ditt finger och inte i dynan. Extra lansett rekommenderas att användas som engångsmaterial för att utesluta risk för infektion.

När du väljer blodglukosmätare för ditt hem, var uppmärksam på arbetets hastighet. I moderna enheter ska det inte vara mer än 1 minut, men för "avancerade" dyra enheter visas resultaten efter 3-4 sekunder.

Nästa urvalskriterium är den volym blod som krävs för insamling. Självklart, ju mer det borde vara, desto mer obehagligt och smärtsamt är förfarandet. Vanligtvis kräver utvecklare att "mata" enheten i portioner från 0,6 till 2 ml blod.

slutsats: För att kunna veta nivån av glukos i blodet krävs det att mätningarna är korrekta och ta hänsyn till mätarens hastighet.

kit

Vad ingår i mätarens förpackning?

Köpa en blodsockermätare till hemmet, var uppmärksam på sin utrustning. Förutom insatser som anger de optimala indikatorerna för blodsocker och ordningen för första hjälpen i nödsituationer innefattar den:

 • själva apparaten,
 • batteri
 • täcka,
 • lansetthandtag för automatisk fingerpiercing
 • en burk med ett litet antal testremsor för initiala mätningar.
Var uppmärksam! Vissa tillverkare innehåller instruktioner för korrekt användning och en lista över godkända produkter för varje mätare.

slutsats: För insatser som ingår i enheten, betalar du extra separat. Om de är användbara för äldre personer med diabetes kan tonåringar och medelålders användare enkelt hitta denna information på egen hand.

ålder

Vi väljer den lämpligaste mätaren för varje ålder

Vid val av blodglukosmätare är det viktigt att överväga användarens ålder. Bedömning av recensioner, äldre människor passar väl för hållbara och pålitliga enheter utan kodningsfunktion, eftersom de inte kräver varje gång du använder enheten för att komma ihåg och ange koden.

Hållbarheten för testremsor är vanligen 4 till 6 månader från öppningsdatumet. Vi rekommenderar inte att man köper blodglukosmätare med små ränder, annars blir det mycket svårt för en äldre person att använda dem. Tja, om satsen levereras med ett flexibelt plastfodral som kan skydda enheten när den släpps.

Ungdomar som lider av diabetes mellan 12 och 50 år, rekommenderar att man väljer kompakta blodsockermätare med en elegant design. Dessutom kan en modern bakgrundsbelysningsanordning ge en bakgrundsbelysningsfunktion som gör det möjligt att känna igen sockerhalten i blodet även i mörkret.

slutsats: När du köper den bästa glukometern för äldre, prioriteras det robusta fodralet, den stora skärmen och minsta rörliga delar som är lätta att bryta.

pris

Hur mycket är en högkvalitativ blodglukosmätare?

Nästa nyckelkriterium för att välja en mätare är dess kostnad. Det varierar från 650 till 3.500 rubel. och högre beroende på varumärke, ytterligare funktioner, hastighet, minne och andra faktorer. En av de viktigaste prissättningsparametrarna är mätnoggrannhet. Enheter med ett fel på endast 15% kommer att kosta mycket mer än de som ger resultat med en avvikelse på 20%.

Innan du köper en mätare, var noga med att beräkna framtida kostnader för driften. Om en enhet från en rysk tillverkare till exempel kostar 700 rubel och ett antal testremsor för det är 800 rubel så kommer dina kostnader att vara cirka 9 600 rubel på ett år. under förutsättning att du i en månad kommer att köpa på ett förpackningsmaterial. Samtidigt kostar en liknande blodglukosmätare från en utländsk tillverkare 1300 rubel, men testremsor 500 rubel, därför kommer den årliga kostnaden för det att vara bara 6 000 rubel.

slutsats: köp inte billiga blodsockermätare och glöm inte att beräkna i förväg de framtida kostnaderna för deras verksamhet.

tillverkare

Vilka märken erbjuder att välja pålitliga blodglukosmätare?

Vi studerade användarrecensioner och förberedde dig för ett urval av pålitliga tillverkare som erbjuder högkvalitativa blodglukosmätare för hemmabruk:

 • Contur TS,
 • satellit,
 • Johnson & Johnson,
 • NIPROM,
 • roche,
 • Elta,
 • Optium,
 • Bionime,

Var och en av dessa tillverkare garanterar hög kvalitet, pålitlighet och enkel användning av mätaren.

Relaterade publikationer


Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner