10 tips om att välja en tvättmaskin


Det är svårt att föreställa sig en modern persons liv utan tvättmaskin. Inhemska och utländska företag erbjuder ett brett utbud av modeller, olika i storlek, typ av kontroll och last, en uppsättning alternativ och andra egenskaper. Tvättmaskiner skiljer sig inte bara i dessa parametrar utan också i kvaliteten på montering och material. För att välja rätt modell måste du därför studera dess egenskaper, läsa recensioner, lära känna specialisternas åsikter. Endast på detta sätt förstår du vilken tvättmaskin som är bäst att välja. Under tiden har vi förberett dig de tio viktigaste tipsen.

Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av tvättmaskiner?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 124

Tillverkare Tillverkare

Vilken tillverkare av tvättmaskinstillverkare är bättre att välja?

Enligt de åsikter och åsikter som de flesta experter på hushållsapparater har, måste man föredra välkända, välkända företag när man väljer en tvättmaskin. Lita inte på tvivelaktiga kinesiska märken, oavsett hur de lockar, och vilken funktionalitet skulle inte bli lovad. Följande företag njuter av förtjänta förtroende hos köpare och specialister.

 • Indesit. Italienska varumärket är vanligt bland ryska köpare på grund av det balanserade förhållandet mellan pris och kvalitet. Det erbjuder modeller av olika storlekar, inklusive de smalaste versionerna med frontlastningstyp. Trots den måttliga kostnaden uppfyller hela företagets utrustning fullt ut kraven hos konsumenterna, den är utrustad med ett brett utbud av tilläggsalternativ.
 • Siemens. En välkänd tysk tillverkare levererar högkvalitativa och inte mycket dyra tvättmaskiner till marknaden. En stor fördel är den europeiska församlingen i sina egna fabriker.
 • Zanussi. Italiensk teknik är populär för sin hållbarhet, modernitet och oklanderlig design. Företaget erbjuder ett stort urval tvättmaskiner med olika typer av lastning. Sortimentet är så enkelt nog för enhetens egenskaper och modeller utrustade med en mängd olika alternativ.
 • Bosch. Ett av de mest kända varumärkena som är betrodda av de flesta användare. Utrustningen i företaget är av oklanderlig kvalitet, en anständig uppsättning alternativ och lång service.

Om du fortfarande tvivlar på vilket företag du vill välja, överväga varumärken som AEG, Electrolux, BEKO, Samsung, Hotpoint-Ariston. Anständiga erbjudanden på marknaden är mer än tillräckligt.


Nedladdningstyp

Vilken typ av nedladdning är bättre att välja - främre eller horisontella?

Av typ av lastning tvättmaskiner är indelade i vertikala och frontala. Båda typerna fungerar lika bra med sina funktioner - du kan välja en viss modell beroende på ledigt utrymme för installation och personliga preferenser.

 • Frontbilar är de vanligaste, valet är mycket större jämfört med vertikala modeller. Det här är en välbekant design för att vi ska ladda tvätten genom en lucka framför skrovet.
 • Vertikala modeller, som bedöms av recensionerna, tycks vara mer bekväma när det gäller lastning och lossning av linne. Luckan är placerad på toppen av tvättmaskinen - ingen anledning att böja eller knäböja för att sätta linne i den. Vertikala modeller är vanligtvis mer kompakta i storlek, så det är rätt att välja en sådan modell i en liten lägenhet.

Maximal belastning

Tvättmaskin med vilken lastvolym är bättre att välja?

För många köpare är huvudkriteriet. Ju större trumman, desto mer tvätt kan tvättas på en gång. Men med ökande volym ökar också kostnaden för utrustning. Den maximala belastningsindikatorn avser den mängd (vikt) torr tvätt som kan placeras i trumman samtidigt.

När du väljer en volym måste du fokusera på dina egna krav. Till exempel, för en person tillräckligt tvättmaskin, utformad för 3 kg torr tvätt. Ju större familj, ju större trumman ska vara. Mest populära nu är modeller med en belastning på 5-6 kg. Men om pengar tillåter kan du köpa en tvättmaskin och en automatisk maskin med en maximal kapacitet på upp till 10 kg. Ett stort plus är att du kan tvätta stora föremål i den. Till exempel stora jackor eller filtar av syntetisk vinterisolering.

mått

Vilken storlek tvättmaskin är bäst att välja?

De föredragna dimensionerna beror på installationsplatsen, rummets egenskaper. I ett litet badrum passar harmonisk en smal maskin med vertikal lastningstyp. Om området tillåter kan du välja den övergripande och kapacitetsmodellen. Vertikala tvättmaskiner är kompakta, djupet är vanligtvis standard, är ca 40-45 cm. Fördelen är att det inte finns något behov av att ge ledigt utrymme för att öppna dörren. Bredden på sådana maskiner sträcker sig sällan över 60 cm. Höjden är också typisk - det är 85 cm.

Valet av storlekar på tvättmaskiner är mycket större, eftersom trumans kapacitet beror direkt på djupet och bredden på utrustningen. Standarddjupet är 50 cm, men det finns modeller från 30 till 60 cm. Bredden varierar i intervallet 60-85 cm. Höjden är vanligtvis standard, samma som för vertikala modeller - 85 cm. Undantaget är inbyggda modeller - de kan ha vilken höjd som helst.

Kontrolltyp

Vilken typ av tvättmaskinstyrning är bättre att välja - elektronisk eller mekanisk?

De flesta moderna tvättmaskiner är automatiska. Men trots detta kan den typ av kontroll de har, vara olika - mekanisk eller elektronisk.

 • Mekanisk kontrollmetod är enkel och hög tillförlitlighet. Denna princip tillämpades i de första maskinerna och används fortfarande idag. Funktionssätt ställs in av en vridmekanism, som arbetar enligt principen om en timer. På kontrollpanelen finns det också knappar som är ansvariga för aktivering av ytterligare alternativ. Trots systemets tillförlitlighet är det fortfarande möjligt att bryta ner på grund av slitage på rörliga delar.
 • Tvättmaskiner med elektronisk styrningstyp är utrustade med en pekskärm från vilken alla nödvändiga inställningar görs. Styrelsen ansvarar för genomförandet av de inkluderade alternativen och tvättprogrammet. Elektroniska modeller är mer funktionella. Stor fördel - alla indikatorer på arbete visas på displayen. Nackdelar - mottaglighet för ingående fukt, instabilitet i det elektriska nätverket, dyra reparationer.

Tvättsystem

Vad är tvätten, vilket är bättre att välja?

Eftersom ny teknik kontinuerligt utvecklas har kunderna möjlighet att välja utrustning, inte bara för deras huvudegenskaper utan också för tvätt. Det skulle vara korrekt att säga - sättet att genomföra denna process. Och det finns många av dem.

 • Standard. Tanken där trumman är belägen är fylld med vatten. Sakerna är i kontakt med tvålvatten längst ner i trumman.
 • 3D Aqua-Tronic. Uppnåddes så snabbt som möjligt rengöring av smuts på grund av ytterligare fukt från toppen och från bakväggen på grund av asymmetriska grepp.
 • Activa. Påskyndar väsentligt tvättprocessen. Vatten matas in i trumman under tryck, så tvätten snabbt fuktas. Den erforderliga mängden vatten skrivs bokstavligen i en minut.
 • Direkt Spray. Detta system har två fördelar på en gång - mindre vatten används och känsliga tyger tvättas försiktigt genom att mata mjuka strålar med gradvis tillsats av löst pulver.
 • DuschsystemEtt ganska vanligt alternativ är att på botten av trumman "tvättar" tvätten i tvålvatten och dessutom bevattnas ovanifrån.
 • Dusch jet Ett mer avancerat system baserat på den extra åtgärden av små luftbubblor. Luftberikat vatten sprutas på tyget. Passerar genom sina fibrer bidrar luften till snabb och noggrann borttagning av smuts.

Tvätta program

Hur man väljer en tvättmaskin med en optimal uppsättning tvättprogram?

Alla tvättmaskiner har en standard uppsättning program utformade för olika typer av tyger - lin, bomull, syntet, ull. För att förbättra kvaliteten på tvätt och användarvänlighet, utrustar tillverkarna sina modeller med ytterligare program.

 • Daily. Programmet är utformat för snabb tvätt av en liten mängd linne. I trumman kan du samtidigt ladda kläder av olika färger, eftersom det kommer att tvättas i nästan kallt vatten - 30˚є. Varaktighet - högst 40 minuter. Ej lämplig för stor förorening.
 • Intensiv. Det anses vara ett extra alternativ, men finns i de flesta automatiska tvättmaskiner. Det kännetecknas av en längre cykel och starkare vattenuppvärmning. Bekväm att använda när du behöver tvätta gamla fläckar.
 • Preliminära. Oavsett tyg du tvättar (förutom delikat), kommer förtvätt att ge det bästa resultatet. Programmet finns i de flesta tvättmaskiner, i själva verket suger i en lösning av tvättmedel i cirka två timmar.
 • Mjuk ull. Programmet är utformat för mycket känsliga produkter av ull. Tvättning utförs vid låga varvtal på grund av trummans omvänd rotation.
 • Manual. Detta program är ganska vanligt, används för saker som inte kan tvättas. Trumman roterar inte, men svävar bara, vilket säkerställer noggrant avlägsnande av fläckar från tunna och känsliga tyger.
 • Ekonomiskt. Under genomförandet av programmet förbrukas mindre vatten, el och pulver, eftersom värmen är obetydlig och cykeln ökar.
 • Fläckavlägsnande och ekoprogram används för att avlägsna komplex smuts. Efter att programmet är slutfört fortsätter den vanliga tvättcykeln.

Effektivitet och buller

Hur man väljer den mest effektiva tvättmaskinen?

De flesta köpare försöker välja den mest ekonomiska, men effektiva tvättmaskinen. Hur gör man rätt? Var uppmärksam på sådana indikatorer som energieffektivitet, effektivitet i tvätt och spinning, vattenförbrukning. Till exempel, enligt enhetens strömförbrukning är uppdelad i sju klasser - från A till G. Klass A-modeller förbrukar minsta mängd el.

Samma bokstäver markerar effektiviteten av tvätt och spinning. I det första fallet måste du fokusera på indikatorerna A och B, i den andra - på C och B. Spinnets effektivitet bestäms av trummans rotationshastighet. Ju mer varvtal per minut han gör, desto mindre fukt kommer att förbli i rent linne. Det vanligaste och optimala alternativet är 1000 rpm. Tvättmaskinens volym påverkar inte tvättens kvalitet, men påverkar komforten att vara i rummet där utrustningen är installerad. Det är bättre att välja en modell, vars ljudnivå under tvätt inte överstiger 55-56 dB, medan man spinner - 70 dB.

Alternativ för bekvämlighet och säkerhet för tvätt

Vilken typ av tvättmaskin ska du välja - skydd mot läckage, inbromsfördröjning?

En uppsättning specialfunktioner som syftar till att minska sannolikheten för läckage, minska vibrationer, vattenmängd, ökad livslängd. Följande alternativ kommer att vara användbara.

 • Aquastop. Garanterar läckageskydd tack vare ett block med en magnetventil. Inloppsslangen är utrustad med ytterligare skydd, motstår ökat tryck.I botten av maskinen installeras en pall med en flottör och en brytare. Om även en mindre läckage uppstår, blockeras vattenförsörjningen automatiskt.
 • AntiVibrationTM. Syftet med alternativet är att minska buller och vibrationer på grund av sidoväggarnas speciella utformning.
 • Fuzzi Control. Ett smart system som optimerar tvätten självständigt. Till exempel, om det finns för mycket skum kvar i slutet av cykeln, kommer det att inkludera ytterligare sköljning. Och när du spinner väljer systemet själv det optimala läget.
 • Fuzzi Logic. Ett annat smart system som exakt bestämmer önskad mängd vatten för tvätt, beroende på arbetsbelastning och egenskaper hos tyger. Varaktigheten av tvätten varierar med den ursprungliga vattentemperaturen.
 • På Fördröjning. Denna funktion kommer att vara användbar för två avgifter för el - natt och dag. Du kan ställa in tvätttiden för natten i förväg så att strömförbrukningen är mindre.
 • Balanseringskontroll. Vibrationen släckes nästan helt på grund av en jämn fördelning av linne för att uppnå balans. Detta minskar inte bara ljudet utan förlänger också livet.

Alternativ för att förbättra kvaliteten på tvätten

Hur man väljer en tvättmaskin med en optimal uppsättning alternativ för att förbättra tvättens kvalitet?

Tillverkare erbjuder också olika alternativ för att förbättra kvaliteten på tvätten. Varje företag försöker lägga till sin egen unika funktion för att skilja utrustning från konkurrenter. Några av dessa alternativ kan vara mycket användbara.

 • Anti-crease skydd. Ger den mest skonsamma spinnningen vid slutsteget av tvätt. Spinning varar ungefär en halvtimme med minsta hastighet, vilket därefter i hög grad underlättar strykningsprocessen.
 • Spinnkontroll. Automatisk utrustning väljer självt spinnhastigheten beroende på typ av tyg, så att det efter tvätten är så torrt som möjligt men utan veck.
 • Skumkontroll. Om det finns för mycket skum kvar vid tvättens slut, lägger tekniker automatiskt till en extra sköljning till cykeln.

Relaterade publikationer


Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner