10 tips om att välja en epilator


Om du är trött på daglig övervakning av hudens jämnhet rekommenderar vi att du köper en epilator. Den här kompakta enheten avlägsnar hår från roten, så länge efter proceduren kan du förbli säker i frånvaro av oönskad vegetation. Vi kommer att berätta hur du väljer en funktionell, högkvalitativ och samtidigt billig epilator för hemmabruk.

Populär omröstning - vilket märke erbjuder de bästa epilatorerna?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 2

Epilatortyp

Vi bestämmer epilatorns verkningsmekanism

Beroende på driftsprincipen, driftshastigheten och designfunktionerna är alla epilatorer uppdelade i flera typer:

tång

De vanligaste kvinnliga epilatörerna som tar bort vegetationen genom "trumman" med miniatyrpincetter (pincett). De tar hårt hår och drar dem tillsammans med glödlamporna. Antalet pincett varierar från 20 till 48. Ju mer desto snabbare proceduren är.

Den viktigaste fördelen med en pincett-epilator är dess kompaktitet tack vare vilken enheten är väldigt bekväm att använda. När det gäller minuserna, även när du använder modellen med 40 pincett, tar det 2-3 gånger för att behandla huden för att helt bli av med håren.

Diskenheter

Om du letar efter en billig epilator, var uppmärksam på diskmodellerna. Deras huvudsakliga funktion är en enkel design och ett minimum av ytterligare funktioner. Principen för operation av sådana epilatorer är baserad på de divergerande skivornas rotation och plockar hår under rörelse.

Fördelar: snabbt hårborttagning, användarvänlighet, lågt pris. Nackdelar: Få ytterligare funktioner och smärta när du tar bort hår. Vi rekommenderar inte att du väljer skivepilatörer för tjejer med känslig hud.

Var uppmärksam! För jämförelse: pincettmodeller tar bort 40 hår i taget och endast skivor 32.

hybrid

Funktionsprincipen för de kombinerade epilatorerna sammanfaller med skiv- och pincettmodellerna, men förutom konfigurationen finns det ett munstycke som möjliggör att minska smärta till ett minimum. Håret dras ut med glödlampor, men obehaget känns nästan inte.

Ett utmärkt val för att behandla känsliga hudområden (t.ex. underarmar, bikiniområden etc.). Tänk på att det ofta finns fack på marknaden som inte drar ut, men skär hår. Det finns absolut ingen smärta, men resultatet lämnar mycket att önska.

laser

De brukar användas i salonger, men vissa utländska märken erbjuder speciella epilatorer för hemmabruk. Laseranordningar kan helt och hållet bli av med vegetationen på alla delar av kroppen (bikiniområde, ben, etc.), men bara efter 5-6 sessioner med ett intervall på 1-2 månader.

Verkningsmekanismen hos sådana epilatorer är baserad på kontrast, d.v.s. De tar bara bort mörkt hår på ljus hud. Ägare med knappt märkbar kanon kan inte spendera stora summor pengar för att köpa en enhet, eftersom dess användning inte kommer att ge det önskade resultatet. Kostnaden för en budget laser epilator börjar från 25 000 rubel. och över.


utformning

Hur väljer man epilatortyphuvudet?

Epilatorns huvud kan vara normalt eller roterande ("flytande"). Det andra alternativet är mer manövrerbart, böjer i en vinkel på 25 grader i båda riktningarna, rör sig lätt och böjer sig runt alla delar av kroppen. Ett sådant "chip" gör enheten dyrare, men tänk på att de "flytande" elementen ofta bryter.

Vi rekommenderar starkt att du väljer en epilator med ett avtagbart huvud.Den största fördelen med hopfällbara modeller är hygien. Även om du regelbundet rengör och hanterar huvudet, då kommer "trumman" med pincett eller axeln till vilken roterande skivor är anslutna att bli igensatta.

Avtagbart huvud löser detta problem. Du kan städa det utan att kontakta specialiserade tjänster. När du köper en kvinnlig epilator, notera även närvaron av en rengöringsborste och ett avtagbart plastskydd för att skydda mot damm. Om de inte ingår ska du köpa dem separat.

Smärtlindring

Välja den mest effektiva metoden för smärtlindring

Epilering innebär eliminering av hår med en rot, så under en session är det omöjligt att helt eliminera smärta. Men tillverkarna gör allt för att minimera dem.

Metoder för smärtlindring som används i epilatorer:

vibrotherapeutics

Huvudet på den kvinnliga epilatorn är utrustad med gel eller gummibollar / borstar som har en massageffekt vid hårborttagning. Den billigaste metoden för anestesi, vilket gör det möjligt att minska obehag med 25-30%.

kylning

Epilatorn är utrustad med ett speciellt system fyllt med vätska. Före proceduren måste den frysas och fixeras sedan på enheten. Kall har lokalbedövningseffekt, vilket minskar smärta med 35-40%.

klämma

Moderna epilatorer är utrustade med ett speciellt munstycke som fixerar området på den behandlade huden och förhindrar att den sträcker sig. Detta underlättar och påskyndar förfarandet för hårborttagning, vilket minskar smärtan med nästan 50%.

blowout

Epilatorn är utrustad med ett system som genererar luftflöde och sänker temperaturen med 10-12 ° C. Apparater med sådana munstycken är allmänt representerade av Philips och Brown varumärke, ett utmärkt val för tjejer med känslig hud.

Funktionssätt

Hur många hastigheter borde vara?

Budget epilatorer är utrustade med endast en hastighet, dyrare modeller har två eller tre driftssätt. Ju mer av dem, desto mer praktiskt och bekvämt är enheten att använda. Rotationshastigheten för skivor eller pincett beror på driftsättet.

För att försiktigt ta bort hår på kort tid rekommenderar vi att du väljer epilatorer med tre hastigheter. Med hjälp kommer det att vara möjligt att välja driftsätt under det behandlade området av huden, med hänsyn tagen till dess känslighet.

Slow mode (I-hastighet) rekommenderas för att eliminera långa, tjocka och hårda hår. Endast den används för att bearbeta områden med hög känslighet, eftersom den fungerar noggrant och lämnar ingen irritation och skärningar.

Accelerat läge (II-hastighet) ger en noggrannare och snabb, men samtidigt smärtsam epilering. Det rekommenderas för avlägsnande av svaga, korta och tunna hår, begränsningar på användningsområden är inte inställda.

Om du planerar att släppa rakhyveln och använda epilatorn regelbundet, välj omedelbart en modell med flera hastigheter. Med tiden kommer de växande håren att bli tunnare och mjukare, och du kan effektivt ta bort dem endast i ett accelererat läge.

Mått och design

Vi bestämmer epilatorns utseende

Det första som lockar uppmärksamhet i epilatorn är dess design. Tillverkare erbjuder ett brett utbud av modeller som skiljer sig åt i färg och design. Men vackert betyder inte bekvämt, så innan du köper, var noga med att utvärdera ergonomin hos enheten.

Ta det i handen och försök att hålla epilatorn på huden. Om du är bekväm att hålla och använda enheten, passar din storlek storleksanpassa. Epilatorns form bör reproducera palmens kurvor, så att den inte glider ut ur händerna.

Var uppmärksam! Se till att knapparna är bekvämt placerade på kontrollpanelen, de är lätta att byta och du kommer inte att röra vid dem under epilering.

Kraft typ

Batteri eller kabel?

Lättanvändningen av epilatorn, dess rörlighet och ett antal andra viktiga egenskaper beror på strömkällan. Kabeldragna, batterier och blandade (kombinerade) modeller är till salu.

Batteridriven epilatorer är mycket mobila.De kan användas i alla lokaler, även om det inte finns tillgång till elnätet. Ett bra val om du reser ofta. Det enda negativa är en relativt kort tid (30-40 minuter). För att laddningen inte ska sluta oväntat, rekommenderar vi att du väljer modeller med en strömindikator.

Standard trådbundna epilatorer fungerar endast när de är anslutna till elnätet. De ger en 100% garanti för att hårborttagningen bara kommer att slutföras om du inte stänger av strömmen plötsligt. När du väljer en kabelmodell, var noga med att vara uppmärksam på ledningens längd.

Den mest lämpliga för hemmabruk är en kombinerad epilator från Brown, Irit eller andra utländska märken. Det kan fungera både från ackumulatorn och från nätaggregatet. Om batteriet sitter kan du alltid ansluta det till ett vägguttag och fortsätta med hårborttagningsproceduren. Tänk på att sådana enheter är dyrare än laddningsbara och trådlösa modeller.

Ytterligare munstycken

Vilka munstycken är värda att betala för?

Att köpa en epilator med funktionella tillbehör är det bästa alternativet, men om ditt hår är tunt och växa "motvilligt", så behöver du inte betala för mycket. En grundläggande apparat med ett standardmunstycke och anestesi-system är bra.

Topptips:

fläck

Rekommenderas när hår avlägsnas i ansiktet. Munstycket är utrustat med bara några pincett, arbetspunkt och dra ut håren en efter en. Ofta går det inte i form av ett separat munstycke, utan som en ytterligare funktion av epilatorn.

peeling

Om håren ofta växer in i huden efter rakning, använd den för att peeling under epilering. Den förångar det behandlade området, vilket gör det enkelt att ta bort oönskad vegetation. Ett utmärkt val för känslig hud.

trimmer

Det är särskilt smärtsamt att dra långa hår. För att minimera obehag och förhindra att de slår av, köp en trimmer epilator. Innan proceduren, trimma bara håren och använd sedan huvudfästet för att starta epilering.

rakning

Det lämnar inte irritationer och nedskärningar, därför rekommenderas det att användas på särskilt skonsamma platser (till exempel en bikinizon). Ger dig möjlighet att snabbt behandla huden, om du inte har tid för noggrann epilering. Kanske den dyraste, men samtidigt användbar bilaga till epilatorn.

Användbara tips

Praktiska råd om val av epilator

Vi har förberett dig några mer användbara tips, guidade genom vilka du kommer att kunna välja rätt epilator för hemmabruk:

Ljudnivå

Självklart är den tysta funktionen hos epilatorn en trevlig faktor när man väljer den. En mycket högljudd enhet, även psykologiskt anpassad för obehag, men ju effektivare och snabbt det fungerar desto starkare är det. För hemmabruk är den optimala ljudsiffran 40 till 65 dB.

bakgrundsbelysning

Ljus belysning under epilering gör att du kan märka och eliminera även de mest inkonsekventa håren. En användbar funktion för tjejer med mörk hud. Om ekonomiska möjligheter inte tillåter, och du köper en mer budgetmodell, då kan du i detta syfte använda de tillgängliga verktygen i form av en hemlampa.

Fuktmotstånd

Var noga med att uppmärksamma denna faktor om du planerar att använda epilatorn i duschen eller under vatten. Sådana anordningar är mycket dyrare än vanligt, men de är inte rädda för att släppa in i badrummet eller ta det med våta händer.

pris

Hur mycket är budget och topp epilatorer?

Kostnaden för epilatorn bestäms inte bara av dess driftsprincip, design och tilläggsfunktioner utan även av tillverkaren. Lågkostnadsenheter med det enklaste narkossystemet från ryska företag kostar dig 1 100-3 000 rubel.

Mer moderna epilatorer med ett ökat antal funktioner kostar mellan 4 000 och 7 000 rubel.Toppmodeller från ledande märken med ett innovativt anestesi och användbara funktioner prissätts från 10 000 rubel. och över.

tillverkare

Vilka märken erbjuder pålitliga epilatorer?

Funktionella och högkvalitativa epilatorer erbjuds av både ryska och utländska tillverkare. Vi rekommenderar att du endast köper enheter från bevisade varumärken som har ett gott rykte och ger en garanti.

De bästa tillverkarna av budget epilatorer:

 • Rolsen,
 • Remington,
 • Berdsk,
 • Irit,

De bästa tillverkarna av dyra epilatorer:

 • Babyliss,
 • Espil,
 • Brown,
 • ROWENTA,
 • Silk'nGlide.

Och glöm inte att det viktigaste när du använder epilatorn redan valt är att strikt följa tillverkarens rekommendationer!

Relaterade publikationer


Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner