10 tips för att välja foundation


Grunden för varje kvinnlig kosmetisk väska är en väl valda grund. Med användningen är det möjligt att göra ansiktet mer friskt i två konton, för att dölja spåren av brist på sömn och trötthet, medan den är helt osynlig. Vi har förberett dig 10 rekommendationer som låter dig välja den bästa concealer för att skapa den perfekta sminken.

Se även:

Populär omröstning - vilket märke erbjuder den bästa tonalkrämmen?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 8

textur

Typer av tonbaser och deras egenskaper

Det första du behöver för att börja välja din perfekta grund är texturen. Det påverkar bekvämligheten med att applicera en kosmetisk produkt, dess säkerhet för hud och hållbarhet. Följande typer av tonalbaser är till salu:

Cream-kamouflage

Tät concealer bestående av pigment, vax och silikon tillsatser. Den har en utmärkt maskeringsförmåga, så dessa grunder kommer att passa tjejer med problematisk hud. De raderar ärr, pigmentering, födelsemärken, akne och andra dermatologiska defekter. När det gäller minuserna är det svårt att använda kamouflage, men de är väldigt resistenta och garanterar att de går längre än 24 timmar.

Flytande bas

Traditionella tonalkrämer som har ett enormt plus över andra texturer - Vätskebasen appliceras snyggt på vilken hudtyp som helst, inte smuler och lämnar inga synliga övergångar (givetvis givet rätt val av färger). Ju mer färgpigment ingår i dess sammansättning, desto tjockare och tyngre produkten är konsistensen.

Tonal mousse

Om du letar efter en viktlös och luftig konsistens av grädden, är det bästa valet mousse. Det anpassar perfekt hudavlastningen, men dess maskeringsförmåga är minimal. Mousse är absolut inte igensatt i rynkor och skapar inte effekten av filmen. Det finns inga ytterligare komponenter i dess sammansättning (till exempel silikoner), därför uppnås sådan ljushet. Tonal mousse är det perfekta valet för tjejer med klar hud som behöver en enkel justering av hennes ton, i stället för att dölja akne, mol och andra brister.

Cream fluid

Om du föredrar en naturlig smink kommer tonton fuktkräm att hjälpa till att behålla naken stilen. Det är skapat på grundval av aktiva näringskomponenter, så det passar ägarna av torr, känslig och känslig hud. Vi rekommenderar att du väljer det för daglig användning under den heta säsongen. Den enda minus av krämvätskan är minsta maskeringsförmågan. Tonal moisturizer kommer inte att passa dig om din hud har utslag, rodnad eller skalning.

Tonala pinnar

Om du letar efter ett verktyg som har de bästa maskeringsegenskaperna, men inte vill använda för tät kamouflage, sluta du välja en kompakt pinne. Den är perfekt för problemskinn, men inte för permanent användning. Som en del av pinnen finns en stor mängd fettkomponenter, täppt i porerna och inte låter dem "andas".

Cream powder

Favorit kosmetisk produkt av många tjejer, brukade utjämna hudton och att maskera mindre defekter. Tänk på att pulvret snabbt skräller bort, men det har inga andra nackdelar. Produktens sammansättning innefattar adsorberande ämnen som absorberar utsöndrat talg. Ett bra val för lätt dagsmakeup.


nyans

Bestäm färgen på tonramen

Tonfärgens färgton anges alltid på förpackningen som en kombination av tal (till exempel 01, 02, etc.) eller markeringar. Det finns följande anteckningar:

 • rättvis - väldigt ljus,
 • ljus - ljus
 • medium - medium,
 • solbränna är mörk.
Var uppmärksam! Det blir möjligt att välja tonfärgets färg korrekt genom att applicera den på nacken, décolleté eller axlarna, men det är bättre att omedelbart prova grädden på ansiktet.

För flickor vars hud har en beige nyans, är det bättre att sluta fokusera på ljusbaser med en rosa eller något gulaktig ton. Om du har ett nästan vitt ansikte, plocka du upp en elfenbenskräm och använda tätare korrigeringsmedel för att maskera bristerna. Vi rekommenderar ägare av mörk olivhud att köpa beigefärgade kosmetiska produkter och samma pulver.

Hudtyp

Vi väljer verktyget enligt din hudtyp.

Nästa viktiga kriterium som är viktigt att överväga när du väljer en grund är din hudtyp. Universal kosmetika existerar inte, så när du köper måste du fortsätta från deras individuella egenskaper.

För torr hud

Ditt idealiska val är tonfundament med orden "hydrerande", "fuktgivande" eller "strålande". I deras sammansättning finns element som ger djup näring och hydratisering. Förresten, för torr hud, förutom den vanliga vätsketunneln, lämpligt krämpulver, vilket är lätt att applicera och inte alls torkar.

För fet hud

Leta efter en oljelös ("ingen olja"), oljekontroll (matt) etikett på kosmetiska förpackningen. Det är utmärkt om naturliga extrakt ingår i tonkompositionen, men vi rekommenderar att man undviker oljor och oljebaser. De bästa texturerna: vätska, kudde eller pinne.

För blandad hud

Att hitta rätt sätt att kombinera huden är det svåraste. Välj ett tonverktyg som samtidigt har en viktlös struktur, men lämnar samtidigt en fuktighetsgivande effekt. Avvisa oljebaserade krämer, den bästa lösningen är kudde. Men kom ihåg att sådana produkter är dåligt resistenta, så du måste bära dem med dig i en kosmetisk väska.

För problemskinn

För att maskera bristerna, välj krämer med hög överlappningsförmåga. Tonalna bör dock inte vara för hårt, annars kommer det att bli igensatt i porerna. När du köper, se om det finns ett SPF-filter som skyddar huden från de negativa effekterna av ultraviolett strålning. Leta efter krämer som säger "non-comedogenic" eller "hypoallergenic".

egenskaper

Nyttiga egenskaper av grunden

Stiftelsen kan inte bara appliceras bekvämt, det är lätt att skugga och att maskera bristerna i din hud väl. Vad mer kunde han vara?

fuktgivande

Sammansättningen av många tonbaser innehåller näringsämnen som rekommenderas för åldrande hud. Denna tonalnik kommer enkelt att dölja flingor, rodnad och jämn rynkor, och E-vitamin och rika mineraloljor tar hand om ditt ansikte i hela dagen.

solskyddsmedel

Ägare med mycket ljus eller känslig hud passar perfekt för tonfunderingar med ett SPF-filter, och dess hastighet kan vara antingen 15 eller 35. Använd den här krämen inte bara på sommardagar, men också i mulet höstvädret, eftersom vår hud är när som helst på året utsatt för solljus.

maskering

Till salu är tonverktygen med olika maskeringsegenskaper. De flesta produkter gömmer ungefär 60% av brister, men du kan hitta de som ger en starkare effekt. Med hjälp kommer det att vara möjligt att dölja inte bara akne, utslag eller annan rodnad utan också tatueringar. Tänk på att mycket täta tonbaser måste appliceras inte bara i ansiktet utan även i nacken för att dölja övergången.

Avsluta rad

Vad kan vara målstreck?

Hur fundamentet ser på ditt ansikte beror på dess finish. Försäljning finns:

Mattningsmedel

En riktig hitta för dem som inte vet hur man klarar av oljig glans. Foundation cream med matt effekt gör att du kan få en perfekt slät bas, vars motstånd når 12 eller flera timmar. Sammansättningen av sådana produkter innefattar absorberande substanser som absorberar överskott av överskott av subkutant fett. För att applicera matta krämer, var noga med att använda en svamp eller svamp.

Med reflekterande partiklar

Den bästa lösningen för dim day makeup.Tonalt ramverk med reflekterande partiklar ser bra ut på ansiktet, vilket ger en ganska tät beläggning. Det viktigaste är att testa denna grädde så att ditt ansikte inte ser för blankt ut senare. Om du försummar denna regel, måste du kombinera ett matt och reflekterande medel innan du applicerar det.


infliction

Hur ansöker du en tonal foundation?

Köpa en stiftelse, se till att du vet hur och vad du ska uttrycka. Om du har klar hud utan uppenbara felaktigheter kan du fördela vätskan med fingrarna och korrigera sedan de uppenbara övergångarna med en speciell padda.

En annan sak är täta tonbaser (pinnar, kamouflage etc.), de rekommenderas att appliceras med en speciell borste. Det måste vara litet och ha en tät packning av naturligt eller konstgjort lint, annars kan det inte vara möjligt att distribuera grädden försiktigt.

Foundation krämer appliceras med hjälp av svampen som följer med den. Det lämnar emellertid ett mycket tätt skikt på huden, så vi rekommenderar att du väljer en fluffig pensel i förväg, helst tillverkad av syntetisk tupplur.

struktur

Vad ska vara sammansättningen av en bra grund?

Tyvärr, när man köper en tonal grund, uppmärksammar många tjejer inte sin sammansättning. Detta är dock ett av de viktigaste kriterierna för att välja rätt kosmetisk produkt. Till exempel rekommenderas det inte att köpa grundkrämer, vars sammansättning är mer än 50% sammansatt av silikoner. De kommer att bli igensatta i hudens porer, vilket gör det svårt för cellerna att fungera och förhindra fri luftcirkulation.

Ditt val är en tonal ram som innehåller:

 • hyaluronsyra
 • kollagenderivat,
 • vitaminerna A, E och C,
 • peptider,
 • växtextrakt,
 • olja.

Var noga med att överväga kroppens individuella egenskaper: allergiska reaktioner eller intolerans mot enskilda komponenter.

rekommendationer

Användbara tips för att välja rätt

För att välja rätt underlag för daglig användning, följ några användbara tips. Välj först minst 3 nyanser av den framtida basen, matcha i färg och textur och bestäm sedan mellan dem.

För det andra, använd produkten till olika områden. Testa inte det på din handled, detta är ett vanligt misstag kvinnor gör när de väljer. Försök att lägga tonalen på ena sidan av ansiktet, lämna den andra intakt, så att du kan jämföra före och efter.

För det tredje, ändra din vanliga grädde två gånger om året. På sommaren applicerar du lätta och viktfria strukturer som praktiskt taget inte känns på huden. På vintern blir tonens ansikte ljusare, eftersom solbränningen försvinner, och därför är det nödvändigt att ändra grundfärgen.

pris

Hur mycket är en bra grund?

Paletten av tonalkrämer representeras av ett stort antal kategorier: från budget till lyx. Kostnaden för grunderna härrör från 150 rubel. och når 10 000 rubel. och över. Priset på tonverktyget är inte en viktig riktlinje när du väljer den. Det viktigaste är att det passar dig i färg och textur. Ju dyrare produkten desto längre blir den kvar i ansiktet, desto bättre döljer de felaktigheterna och desto lättare är det att tillämpa.

tillverkare

Vem erbjuder de bästa tonalstiftelserna?

Tonala krämer från ryska och utländska tillverkare säljs, med några kosmetiska märken som fungerar i över hundra år. Kunderna har utvecklat ett särskilt förtroende för produkterna från dessa företag.

Topptillverkare:

 • Estee Lauder
 • Max Factor,
 • maybelline,
 • dior,
 • clinique,
 • Bobbi Brown,
 • lancome,
 • Bourjois.

Kom ihåg att rätt tonfundament är nyckeln till din perfekta smink!

Relaterade publikationer


Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner