10 tips för att välja mascara


90% av dina ögons uttrycksförmåga beror på rätt mascara. När man köper den är det viktigt att inte bara överväga verktygets konsistens, effekten och den inbyggda borsten utan också funktionerna i din cili. Vi har studerat recensioner av tjejer och är redo att berätta hur du väljer rätt mascara för att göra ditt utseende ännu mer uttrycksfullt och attraktivt.

Populär omröstning - vilket märke erbjuder den bästa mascara för ögonen?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 3

effekt

Volym, vridning och förlängning av slaktkroppar

Det första vi rekommenderar att börja välja mascara för ögonen är effekten. Vilket resultat vill du få när du appliceras? Det är vad du behöver fokusera på när du väljer det här verktyget.

Typer av mascara:

bulk

Den ideala assistenten för tjejer med sällsynta och korta ögonfransar. Det låter dig öppna dina ögon så mycket som möjligt och göra det mer uttrycksfullt. Sammansättningen av bulkfärg inkluderar silikonadditiv och vax, vilket lämnar en obekväm och nästan omärkbar film på silan. I butikerna, leta efter det märkt "Volym".

skärpning

Hennes mål är att böja ögonfransar och vrida dem för att ge ditt utseende en unik charm. I sammansättningen av curling mascara finns keratin och tuggummi, som är lite bundna hår. Lämplig för vilken längd av cilia som helst.

förlängning

Den har en lätt textur, så det faller lätt på ögonfransarna, vilket gör dem längre. På förpackning av de förlängda slaktkropparna är märkt "längd" eller "förlängning". Förlängning säkerställs genom införandet i kompositionen av de speciella fibrerna: silke och nylon.


borste

Typer och egenskaper hos borstar

Mascara med en ordentligt vald pensel är lätt att applicera, förlänger dina ögonfransar och gör dem riktigt voluminösa, och viktigast av allt, lämnar inte klumpar. Kvasten skiljer sig i form och material från vilket de är gjorda. Vi rekommenderar att du väljer penslar från hög eller gummi, de målar över varje ögonfrans. Plastborstar återfinns endast i budgetkroppar och det är osannolikt att du kan uppnå önskat resultat från applikationen.

Typer av borstar:

universell

Klassisk rak borste gör att du kan betona naturen hos din cilia. Universell borste ger fullständig färgning: från rot till spets. Högkvalitativ rakborste från naturlig eller syntetisk stapel gör det möjligt att självständigt bestämma tjockleken och längden på silan genom att applicera ytterligare lager.

 

oval

Om du letar efter mascara för volym och formgivning är det här det bästa alternativet. Ovala tofsar passar tjejer med sällsynta cilia. Med hjälp kan du skapa ett riktigt "marionett" -utseende. Ju längre dina fransar, ju större borsten ska vara. Detta garanterar perfekt färgning av varje hår.

 

krökt

För dagtidsmake-ring är en mascara med en liten vridningseffekt ett utmärkt val. Den har en krökt applikator, likformigt färgning och försiktigt böjning av cilia. Makeup medan det ser ut som det mest naturliga. Slaktkroppar med starkt krökt pensel snurra ögonfransar bättre, och brukar användas för att skapa ett förföriskt utseende.

varaAuty life hacking: Applicera mascara med en liten och stark böj i satsen för att göra en spektakulär kvällsmake-up och ett ännu mer uttrycksfullt utseende.

 

Med mångsidiga villi

Böjda, ovala eller raka applikatorer med villi, som är riktade i olika riktningar, är en verklig frälsning för ägarna av orubbliga cilia. Denna mascara kommer omedelbart att föra dem till ett normalt tillstånd: kamma, fästa och måla.

 

konisk

Dubbelspiralborsten återger i detalj figurerna, varför den används för att separera och rulla varje hår. Penslarna kan variera i längd såväl som konens diameter, så när du väljer, överväga funktionerna i dina egna ögonfransar.

 

platt

Den är tillverkad av silikon och har en relativt liten mängd villi. En bra lösning om du direkt behöver skapa volym och ge cilia en rik svart nyans. Plattborste används i tekniken för "imprinting" mascara för att skapa en spektakulär smink.

 

Din cilia

Vi tar hänsyn till de enskilda egenskaperna hos cilia

Varje tjej har en speciell cilia. De kan variera i längd, volym och färg. Vi vet hur man väljer rätt mascara, som blir din bästa assistent för att skapa ett uttryckligt utseende.

Om du är ägare:

Sällsynta ögonfransar

Dessa växer på ett avstånd av 1 mm eller mer, så endast volymen mascara med en oval tofs är lämplig för dem. Basen är tjock och håren är korta, för vilka dina ögonfransar visuellt kommer att bli större. Vi rekommenderar att du håller borsten närmare rötterna så att dropparna på slaktkroppen fyller avståndet mellan dem.

Raka ögonfransar

De sticker framåt och ibland till och med, vilket ger utseendet onödigt tungt. För att klara raka ögonfransar, välj en lös mascara med en flytande konsistens. Innan du applicerar, använd en curler för att vrida dem och underlätta ytterligare färgning samt förlängning.

Långa ögonfransar

Ditt val är en vridmascara med en svagt krökt applikator. Det kommer att framhäva din silisons naturliga skönhet, göra dem mer voluminösa och något strama upp. För att få effekten av kattögon, rekommenderar vi att du kan luta borsten mot templet när du tonar.

Skadade ögonfransar

Tunna, tråkiga och ständigt bryta ner? Den idealiska lösningen är mascara som innehåller närande oljor, vitaminer och mineraler. Det anpassar vipporna längs hela längden, utan negativa effekter även vid långvarigt slitage. Det är inte det bästa alternativet för en festlig eller kvällsmake-up, eftersom färgpigment normalt inte läggs till sådana slaktkroppar.

Svarta ögonfransar

Mörk är redan utmärkt, men om du har solbränd eller bara mörk hud, är fokus på cilia inte lika lätt som det verkar. Du kommer att hjälpa mascaraen med en oval pensel eller borst som har en V-formad. De lyfter helt och färgar ögonfransar. Det viktigaste är att applicera högst tre lager, annars får du inte ett förföriskt utseende, men "spindelben".

Korta ögonfransar

Hårlängd mindre än 7 mm? Leta efter maskaror med en sfärisk borste, vilket ger ögonblickliga ögonfransar och deras förlängning. Vid applicering rekommenderar vi att borsten inte rakt, men i en vinkel på 45 grader.

färg

Bestämd med en touch av mascara

Klassisk svart är den mest aktuella versionen för alla utseende, oavsett tid på dagen eller utvalda kläder. Om du gillar original och ovanlig smink, var uppmärksam på mascara-blåen.

Ägare av blont hår kan säkert experimentera med en brun eller grafit nyans. Vi rekommenderar att du väljer ljusröd, orange, gul och grön slaktkroppar endast för tematiska händelser eller för stilfotograferingar.

hypoallergen

Expressiv utseende allergi fri

Hypoallergen mascara är ett perfekt val för tjejer med känsliga ögon och ögonfransar. Det innehåller inte kemiska komponenter, med undantag för färgpigment, därför kan det inte orsaka allergisk reaktion.

Många allergivänliga slaktkroppar har ingen färg, men de innehåller många vitaminer som ger näring och förstärkning av ämnen. Vanligtvis appliceras de över natten, och medan du vilar, har de en utmärkt helande effekt.


Vattentålighet

Hur är slaktkroppens vattentäthet?

Vattentät mascara tolererar helt fuktiga väderförhållanden, för att hålla formen och färgen på de målade silorna. Men med mer vatten kan det flöda, och all smink kommer då att bli bortskämd. Det är lätt att tvätta det, det räcker för att fästa dig själv med din favoritgel för tvätt och vatten.

En annan sak - vattentät mascara. Som namnet antyder är det helt enkelt omöjligt att tvätta det med vatten. Att sätta på ögonfransarna, du kan säkert gå till poolen, dyka, etc. För att ta bort sådan mascara måste du använda micellär vatten eller andra speciella medel.

struktur

Vad borde vara den perfekta sammansättningen av slaktkroppen?

Mascara, som är kvar på din cilia hela dagen, bör vara 100% säker. Vi rekommenderar att du väljer produkter märkta "allergivänliga" för att utesluta allergiska reaktioner.

Högkvalitativ och säker mascara består av följande komponenter:

 • vatten
 • vax,
 • färgpigment
 • gummi,
 • smaksatta tillsatser etc.
Var uppmärksam! Sammansättningen av slaktkroppen kan innefatta vax, gummi eller silikon, men förutsatt att det också finns naturliga ingredienser.

Om den valda mascaraen innehåller ricinolja, berikade kosttillskott eller melanin, då förutom det utmärkta estetiska resultatet, kommer det att stärka dina ögonfransar och hjälpa till att återställa strukturen.

Konsistens och smak

Textur och andra egenskaper hos mascara

Högkvalitativ mascara och ögonbryn lämnar inte klumpar, så det kan inte vara helt flytande eller tvärtom mycket tätt. Annars kommer verktyget att förbli hela massan på applikatorn. Naturligtvis kan du glömma de vackra och snygga ögonfransarna.

Du kan inte öppna bläcket före köpet, men om det finns tester i butiken, var noga med att kontrollera hur de luktar. Om aromen är skarp och till och med repulsiv, vägrar du ett sådant förvärv. Mest sannolikt producerades bläcket i strid med teknik.

Glöm inte att du måste byta mascara var 6: e månad, trots det utgångsdatum som anges på förpackningen. Efter sex månader med konstant användning förändras texturen: den blir tätare, torr och obekväm att applicera.

Köpplats

Vi berättar var du kan köpa mascara utan rädsla

Ta aldrig kosmetika, särskilt för ögonen, i tvivelaktiga punkter: kiosker på gatan, tunnelbanor etc. Du kommer att få en 100% grov falsk, vilket också kan skada din hälsa.

Vi rekommenderar att du väljer mascara för ögonfransar och ögonbryn i specialiserade kedjebutiker eller kosmetiska avdelningar som öppnas i stora köpcentra. De värdesätter sitt rykte, eftersom sannolikheten att köpa en falsk är utesluten.

Ett annat urvalskriterium är förpackning. Detta är varumärkets ansikte, och vi rekommenderar därför att du noggrant studerar den innan du köper. Förpackningen anger alltid företagets namn, volymen på flaskan, produktens sammansättning och hållbarhet. Om förpackningen inte får dig att lita på det är det bättre att vägra ett sådant köp.

Pris och tillverkare

Vilket märke erbjuder den bästa mascara?

Kostnaden för slaktkroppar börjar från 80 rubel. och når 12 000 rubel. och över. Förresten, köp en kosmetisk produkt av hög kvalitet för 100-350 rubel. möjligt. Bedömning av recensionerna erbjuds sådana slaktkroppar av många beprövade varumärken: Eveline Cosmetics, Vivienne Sabo, etc.

Om naturlighet, säkerhet och kvalitet för dig prioriteras, välj sedan slaktkroppar, vars kostnad varierar från 500 till 2 500 rubel. Ovanstående är bara professionella och exklusiva verktyg för ögonfransar och ögonbryn, en obestridlig fördel som är säkerheten och användarvänligheten.

Varumärken som erbjuder de bästa mascaraerna (enligt kundrecensioner):

 • maybelline,
 • Max Factor,
 • L'Oreal Paris,
 • MAC,
 • DIVAGE,

Kom ihåg att rätt mascara är en möjlighet att göra ditt utseende ännu mer uttrycksfullt och effektivt.

Relaterade publikationer


Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner