10 tips om att välja ställningskorrigering


Korrekt hållning - nyckeln till din hälsa och skönhet. Omkring 65-67% av ryssarna lider av problem som är förknippade med ryggradens krökning. En av de effektiva metoderna för att lösa dem har på sig en hållare. Vi kommer att berätta hur du väljer rätt kvalitetskorrigeringsprodukt för barn och vuxna.

Populär omröstning - vilket märke erbjuder de bästa ställningskorrigerande?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 2

typer

Vilken typ av korrektor är rätt för dig?

Det första du ska göra när du väljer en korrektor är att anmäla dig till ett samråd med en ortopedisk kirurg. Bedömning av din ryggrad och graden av krumning, det kommer att berätta vilken typ av korrigerande produkt som kommer att hjälpa till att klara problemet.

Följande typer av korrektorer är vanligtvis tilldelade:

fastställande

De är utformade för att eliminera alltför stora belastningar på ryggraden. Fixeringskorrigatorer tilldelas vid avancerade stadier av osteokondros, med osteoporos, liksom vid rehabilitering. Lätta produkter (till exempel elastiska bälten) används ofta som förebyggande av sjukdomar i muskuloskeletala systemet.

korrigering

De används för att korrigera oregelbundna krökningar i ryggraden och returnera dem till deras optimala fysiologiska form. Korrigerande produkter skiljer sig åt i design, grad av styvhet och material som används för tillverkning. De tilldelas mycket oftare än att fixa korrektorer, eftersom de effektivt eliminerar många ryggradskurvor.


utformning

Hur väljer man en korrigerande korrektur?

Huvudkategoriens hållare är korrigerande. De rekommenderas för kyphos, osteoporos, spondylartros, pterygoid syndrom och andra spinalpatologier. Typer av korrigerande korrektorer:

Resilient

Används för att korrigera axelbandets position. De används i stor utsträckning för att eliminera slash på grund av axelåterdragning. Korrektorns konstruktion består av flera band, som täcker axelförband och skär i axelbladets område. Huvudindikationer: de första stadierna av skolios, slouching, förebyggande av ryggradssjukdomar.

magnetisk

Det bästa valet om sjukdomar i muskuloskeletala systemet åtföljs av smärta och inflammation. Längs linjen i ryggraden med sådana förskjutningar är magneter. De, enligt tillverkarnas tro, skapar ett magnetfält som hjälper till att lindra smärta, inflammation och stimulerar blodflödet.

elektronisk

Mini-enheter, fast i nyckelbenet eller på kläderna. Sensorn kommer ihåg den optimala positionen av kroppen och börjar vibrera när du slår av. Läkare är övertygade om att detta är den mest effektiva hållningsreaktorn, som snabbt lär disciplin och inte orsakar obehag och en känsla av styvhet.

lokalisering

Vilka zoner behöver anpassas?

Nästa steg är att identifiera zoner som behöver justeras. Thorax- och thoracolumbarprodukter är till salu. Den första täcker bröstet och är fast på baksidan med en stabil lås. Vissa modeller förstärks med styva plattor, vilket garanterar en jämn position i ryggraden.

Thoracolumbar produkter täcker hela bröst- och ländregionen. De fixar ryggraden längs hela längden med starka elastiska remsor, därför ordineras de för mer allvarliga patologier. Dessutom är dessa korrektorer utrustade med plast eller metallribbar som lindrar muskelspänning.

styvhet

Hur man bestämmer graden av styvhet?

Ju mer förstyvande i ställningskorrektorn desto starkare och hårdare är det att fixera ryggraden. Plattor kan vara gjorda av polyvinylklorid, magneter eller metall. Stabilitetsställningskorrigatorer:

lätt

De är gjorda av elastiska material och saknar revben. Lätta korrigatorer ordineras för att förebygga muskel-skelettsystemets patologier hos vuxna och barn, eller i de första stadierna av deras utveckling.

genomsnitt

De är utformade för att minska nivån av belastning som utövas på bröstkorg och nacke, och eliminerar också smärta. Antalet förstyvningsmedel varierar från 2 till 4. Huvuddelen är att korrekt bestämma storleken på korrektorn, annars kommer det att orsaka allvarligt obehag under användningen.

hög

Deras utformning är utrustad med förstyvningar av polyvinylklorid eller metall. Sådana korrektorer används exklusivt för medicinska ändamål, eftersom de har en tät fixering. Antalet förstyvningar är 4 eller mer.

Var uppmärksam! Det rekommenderas starkt att välja rättare med ett ökat antal förstyvningsmedel. Mer är inte alltid bättre. Innan du köper rekommenderar vi att du konsulterar ortopedisten.

material

Vad gör högkvalitativa hållare korrektur?

En av de viktigaste urvalskriterierna är material. Från tyget som används vid tillverkning av hållare, beror på användarvänlighet och enkel vård. Vi rekommenderar att du väljer produkter gjorda av elastiska, men naturliga eller halvsyntetiska material. De skapar inte obehag eftersom de inte stör luftcirkulationen.

Proofläsare gjorda med användning av syntetiska tyger är billigare, men de är mycket obekväm att använda. Polyester och nylon kan orsaka allergiska reaktioner, liksom irritation, klåda och rodnad. Under syntetiska material kommer huden att svettas, eftersom de hindrar luftcirkulationen.

Det bästa valet är korrigatorer gjorda med användning av ull, bomull och andra naturmaterial. De är dyrare, men bekväma att ha på sig, nästan osynliga under kläder och kräver ingen komplex vård.


storlek

Vi väljer rätt korrigerings storlek

Om du väljer korrigeringsstorleken rekommenderar vi att du beaktar följande parametrar:

 • tillväxt
 • bröstkorg,
 • midja omkrets.

Produkter till vilken höjd som helst finns i försäljning: från 150 till 220 cm. Om du själv gör mätningar, använd en standardmätningstejp. Höjden mäts längs hela kroppens längd: från toppen av huvudet till hälarna. Korrigeringarnas midjeomkrets varierar från 60 till 120 cm.

Var uppmärksam! Vi rekommenderar inte att köpa produkter 1-2 storlekar mindre. Försöker ge en mer stel fixering riskerar du din egen hälsa.

För barn

Barnskorrigatorer: Egenskaper av val

Inställningsreaktorer för barn bidrar till eliminering av ryggradssjukdomar i de inledande stadierna. De används allmänt för korrigering av asymmetrin hos ryggmusklerna, såväl som för profylaktiska ändamål. Den bästa lösningen för barn kommer att vara elektroniska minikorrigatorer, som, när ryggraden är i fel position, börjar vibrera eller spela en melodi.

Välja en produkt, var uppmärksam på dess design. Den ska vara lätt, utan plast och metallplattor. För barn är korrigatorer med en mjuk bas av hypoallergena material lämpliga. Innan du köper, var noga med att rådgöra med ortopedisten. Användning av barns hållare är tillåten från 5 år.

Hur man bär

Läget att bära rättare och de grundläggande reglerna för vård

Varken vuxna eller barnens kroppshållare är konstruerade för 24-timmars användning! Produkter med låg hårdhetshastighet bärs i ca 2-3 timmar och tar pauser i 7-10 minuter.Om du använder en korrektor för profylax (till exempel, efter att du lyfttar vikter), kommer det att räcka för att bara ha det på kvällen. Schemat för att ha hårda och halvstyva korrigatorer bestäms av ortopedisten.

Det är nödvändigt att sätta på en vara på en naken kropp eller en tunn T-shirt i bomullstyg. Vi rekommenderar att du fixar korrektorn i stående läge, bättre på morgonen. Alla bälten, band och band måste vara nivå. Förloppet att ha på sig korrektorn för att korrigera ryggraden är normalt 5-6 månader.

Vård av produkten är att bibehålla renheten. När föroreningen fortskrider, rekommenderas att det tvättas för hand, medan vattentemperaturen ska vara ca 35-40omC. Användningen av blekmedel är förbjuden. Tryck korrektorn manuellt utan att vrida. Det är omöjligt att stryka produkter: under inverkan av hög temperatur kan de deformeras.

Ytterligare urvalskriterier

Bekvämlighet, kvalitet och säkerhet

Att välja inte bara högkvalitativ men också en bekväm hållningskorrigering rekommenderar vi att du använder flera andra parametrar när du köper den:

reglering

Vi rekommenderar att du väljer rättare, remmarna regleras. Detta gör att du kan styra graden av styvhet hos produkten. Vanligtvis korrektorer med möjlighet till reglering väljer gravida kvinnor, eftersom de kan användas under graviditeten.

säkerhet

Alla förstyvningsribben, plast- och metallplattor, liksom andra fasta delar av hållarskorrigatorn, bör isoleras från direktkontakt med huden. Detta kommer att undvika oavsiktlig mekanisk skada (sår, repor etc.).

Personlig utvärdering

Om det är möjligt rekommenderar vi att du försöker ställa in hållaren före köpet. Produkten passar dig om förstyvningarna inte sticker ut och inte trycker på kroppen, fästningarna är mycket bekväma och remmarna är brett och klämmer inte på huden.

Korrekt vald korrigeringsapparat gnuggar inte inom axillära håligheter och ökar inte midjan. Luta sig mot väggen. Om du kommer i kontakt med den på 3 ställen: bakhuvudet, axelblad och skinkor, då är korrigeringsprodukten perfekt för dig.

inköp

Pris och tillverkare

Prisintervallet för kroppshållare varierar från 550 till 25 000 rubel. och över. Naturligtvis, för 500 rubel. Du kan bara köpa vanliga elastiska bälten som används för förebyggande ändamål och gjorda av syntetmaterial. Elektroniska korrektorer är dyrare än andra produkter, men de är mycket mer praktiska att använda.

Det är lönsammare att köpa korrigerande produkter via en onlinebutik, men vi rekommenderar att du checkar med säljaren om kvalitetscertifikat för produkterna. Annars riskerar du att förvärva inte en utmärkt hållare, men en produkt med tveksam effektivitet. Om ekonomiska möjligheter tillåter, gör sedan ett köp i en av de vanliga ortopediska butikerna.

De bästa varumärkena är tillverkare av hållare:

 • Tja,
 • Comf-Orth,
 • Orlett,
 • Trives,
 • Lumo hiss
 • Master i hållning,
 • KorDEN,

Kom ihåg att kroppshållaren fungerar ännu effektivare i kombination med fysisk terapi, näring och regelbundna övningar för att stärka ryggmusklerna!


Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner