Topp 10 stålbad tillverkare

plats

namn

Funktionsbedömning

De bästa tillverkarna av stålbad

1 Bette Glaserad titan stål. 30 års garanti
2 Estap Torr tillverkningsprincip. Ombre effekt och LED bakgrundsbelysning
3 Roca Bevisad av tiden. Ofta uppdaterat produktsortiment
4 Kaldewei Tysk kvalitet. Smutsavvisande beläggning
5 Laufen Bullerisolering. Dubbelbad
6 Donna Vanna Det bästa valuta för pengarna. Antibakteriell komponent
7 Koller pool Budgetmodeller. Miniatyrbad för barn
8 Reimar Trelagers beläggningssystem. Utökat tvättbad
9 Blb Bästa pris. Klassisk stil
10 Jika Miljövänliga material. Senaste tekniken

Se även:


En mängd bad gör att du kan välja den som passar bäst in i interiören. När du köper användare kommer du från följande aspekter:

 1. Form och storlek. Formen utmärks av rektangulär, oval, rund, vinkel, sexkantig etc. Storleksintervallet är från 1 till 2 meter i längd.
 2. färg. Färgpaletten erbjuder också kunder utrymme för fantasi: från klassisk vit till djup svart - i kataloger kan du hitta den nyans som bara själen önskar.
 3. material. För närvarande är marknaden fylld med badrum av material som gjutjärn, stål, akryl, quarian, konstgjord sten, koppar, trä, glas.

Och om valet av form, storlek och färgbeslut ges i sin helhet, är det svårare att bestämma materialet, som praktiken visar.

En av de mest populära, bedömer genom recensionerna är stålbad. De utmärks av:

 • Låg vikt. Badkar av stål väger 2 gånger mindre än modeller från andra material, i genomsnitt 45 kg. Därför är de bekvämt att transportera och installera.
 • Snabb uppvärmning. På grund av de tunna, men ganska täta väggarna blir de varma på några minuter. Med tanke på detta kan du genast simma, utan att vänta på att badet fylls helt. Detta är särskilt sant om det finns barn i huset.
 • Slipfri yta. Tack vare denna faktor blir badningen bekväm och säker.
 • Lättvård. För att göra det, tvätta regelbundet produkten med speciella rengöringsmedel. Det är också trevligt att yellowness visas på sin yta mycket långsammare än på modeller gjorda av andra material.
 • Lång livslängd. Stålbadet är inte rädd för för låga och höga temperaturer, det överför lätt effekterna av hushållskemikalier.
 • Lågt pris. Jämfört med kostnaden för akryl- och gjutjärnsprodukter kräver inköp av stål 20-40% lägre kostnad.

Vi presenterar dig de 10 bästa tillverkarna av stålbad. Bedömningen är baserad på användares åsikter, produktpriser, varumärkes popularitet och produktsortiment.

De mest populära är gjutjärn, stål och akrylmodeller. Vill du veta vilket bad är bättre? Låt oss jämföra sina fördelar och nackdelar:

material

godsaker

cons

Gjutjärnbad

+ Hållbar och pålitlig

+ Håll varmt väl

+ Eleganta moderna modeller med tunna väggar

+ Hållbarhet (upp till ett halvt sekel)

+ Noiselessness

- Tung

- Transportsvårighet

- Begränsat val av former (endast rektangulärt och ovalt)

Stålbad

+ Attraktiv kostnad

+ Ljusare

+ Uppvärmningsgrad

+ Slitstyrka

+ Enkel vård

+ Lång livslängd

- Buller under en uppsättning vatten

- värre håll varmt

- Kanske utseendet på microcracks på emalj

- Mest anspråkslös design

Akrylbad

+ Mest populära

+ Elastiskt polymermaterial

+ Stort sortiment

+ Lätthet och slitstyrka

+ Håll varmt väl

+ Motstånd mot mekanisk skada

+ Möjligheten till restaurering

- hög kostnad

- Risk för gulning och förlust av glans

- Svårigheter i vården

- Kortare livslängd

De bästa tillverkarna av stålbad

I sortimentet av de märken som presenteras nedan hittar du de bästa modellerna som har visat sig bra på inhemska och utländska marknader. Välj ett beprövat varumärke, för det badrum du kommer att använda varje dag är inte mycket, inte tillräckligt - i årtionden.

10 Jika


Miljövänliga material. Senaste tekniken
land: Tjeckien
Betyg (2019): 4.5

Det tjeckiska företaget "Jika" personifierar tandem av tradition och kvalitet. Sedan 1991 erbjuder varumärket användarna en lyckad lösning för badrum. Produkterna tillverkas i fabrikerna i den inhemska republiken i städerna Bechyne och Znojmo. Tillverkarens katalog innehåller ett brett urval av VVS-armaturer och komponenter, inklusive sådana för små lokaler, samt specialtillbehör för personer med funktionshinder och pensionärer.

Stålbad, liksom andra produkter av varumärket, är en kombination av naturmaterial och innovativ teknik. Modeller från samlingarna "Alma", "Praga", "Riga" och "Tanza" kännetecknas av anatomisk form, högt motstånd mot temperaturfluktuationer, stabilitet, hållbarhet och enkel underhåll. I recensionerna delas ägarna av märkesvaror av stål, de kan inte få nog - "Det har varit 10 år sedan köpet, lika bra som nytt! Visst, det kommer att vara minst 20 år. Rekommenderas!".


9 Blb


Bästa pris. Klassisk stil
land: Portugal
Betyg (2019): 4.5

Det här varumärket ökar varje år i Rysslands öppna utrymmen och har redan lyckats förklara sig som ledare bland tillverkarna av lågkostnadstålkarkar. I designen följer företaget den klassiska stilen, inte avskyr köpare med olika former - endast ovala och rektangulära modeller finns att köpa. Med färgningen, som noterat av användarna, är allt också blygsamt - preferensen ges till vit. Samlingen av företaget "Blb" kan ännu inte skryta med en variation, men alla produkter i den är nöjda med estetiken, högkvalitativ beläggning och det pris som är demokratiskt för ett europeiskt varumärke.

fördelar:

 • olika storlekar tillgängliga
 • brett spektrumförskjutning;
 • högkvalitativa europeiska material.

nackdelar:

 • Bad skiljer sig inte från speciell originalitet.

8 Reimar


Trelagers beläggningssystem. Utökat tvättbad
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.6

Ridge av eleganta bad av Reimar unikt trelagigt beläggningssystem "Three-Ply Technology". Långtidsstudier har lett till utvecklingen av en framgångsrik kombination av glasögon emalj, stålskikt och en säker polymerbeläggning. Som ett resultat - en vit och jämn beläggning inuti, hållbarhet och miljövänlighet. Tillverkarens garanti - 15 år.

Det inhemska varumärket erbjuder 6 mm tjocka bad, som snabbt värmer upp och sakta svalnar. En annan fördel för att köpa ett bad av detta märke är en resistent antibakteriell anti-slip beläggning som förhindrar tillväxt av bakterier, repor och faller. Katalogen innehåller en modell av stålbad med en längd från 120 till 170 cm standard och ökad bredd, där du kan installera pålitliga moderna handtag för säkert och bekvämt badande. I recensionerna betonas att badet i detta företag, oavsett storlek, är rymligt och attraktivt utseende, är lätta att installera och helt enkelt tvättar - allt med 5 poäng.


7 Koller pool


Budgetmodeller. Miniatyrbad för barn
land: Ukraina
Betyg (2019): 4.6

Bland de bästa billigaste varumärkena i stålbadet är det ukrainska företaget Koller Pool. Märket producerar ca 10 modeller till mycket överkomliga priser. I sortimentet finns stålkarkar både med sittplats och utan det. Tillverkaren har tillhandahållit en annan tjocklek på badkarna (2,5 mm, 2,8 mm, 3,5 mm) beroende på vilken garanti för produkterna är 10 eller 30 år. Höjdpunkten i katalogen är ett miniatyrstålbad (1 050 X 700), vilket passar perfekt till små rum med ett litet område vilket kan vara mycket användbart för badande barn.

fördelar:

 • flexibla priser
 • olika modeller;
 • fina färger;
 • hög produktsäkerhet;
 • använder kvalitetsmaterial;
 • intressant design;
 • tillgänglighet av praktiska komponenter - handtag, ben.

nackdelar:

 • Beläggningen är inte alltid resistent;
 • ganska svår installation.

6 Donna Vanna


Det bästa valuta för pengarna. Antibakteriell komponent
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.7

Sedan 1993 har stålbad från Donna Bath tillverkats på Verkh-Isetsky Metallurgical Plant. För närvarande är den moderniserade fabriken, byggd tillbaka år 1726, en av de bästa europeiska utrustningsbutikerna. En särskiljande egenskap hos företaget är en miljövänlig produktion utan en "grov avfyring". Produkterna är i stor efterfrågan i post-sovjetrummet på grund av högkvalitativ och demokratisk prissättningspolitik.

För att förhindra tippning har tillverkaren utvecklat ett unikt system med stabil monteringsstöd. Till kompositionen av emalj av baden i denna nonsens tillsattes en komponent som förhindrar bakteriell proliferation, vilket gör badningssäkerare. Med jämna emalj kan du enkelt hålla badet rent, det finns inga fläckar och fläckar från kosmetika och kosmetika på beläggningen. Dessutom är badkarna i det inhemska varumärket utrustade med en ljudabsorberande platta, vilket minskar ljudnivån under vattenintaget. Färgpaletten presenteras utöver det klassiska vita i ett antal nyanser: sommarhimmel, blå lagun, havsvåg, mintgrön, karibisk pärla. Recensionerna betonar att garantin för alla produkter är 10 år.


5 Laufen


Bullerisolering. Dubbelbad
land: Schweiz
Betyg (2019): 4.7

Företaget "Laufen" har etablerat sig som tillverkare av exklusiva produkter. Inte alla märken är redo att erbjuda köparen en pålitlig ljudisoleringsbeläggning. Märket skapar både inbyggda och fristående rymliga stålbad. Bekvämt badning ger ett anständigt djup och höjd på produkten. För dem som vill simma i företaget finns dubbla alternativ, vars tillverkning använder ett tillräckligt starkt rostfritt stål. Tyvärr är formen bara en - rektangulär, men det är inte alltid en minus.

fördelar:

 • varierande utbud
 • överensstämmelse med produktkvalitetspriset
 • hög varumärke popularitet;
 • ett stort antal positiva recensioner
 • lång livslängd.

nackdelar:

 • rektangulär form är inte lämplig för alla;
 • Färgpaletten kan verka tråkig - bara vit;
 • Varumärket är inte representerat i varje butik.

4 Kaldewei


Tysk kvalitet. Smutsavvisande beläggning
land: Tyskland
Betyg (2019): 4.7

Kaldevei är ett av de få företag som specialiserar sig främst på produktion av stålbad. Kanske är det här som låter henne producera kompakta, estetiska, högkvalitativa och verkligen bekväma produkter. De leder i den största volymen, lika med i genomsnitt 206 liter, och minsta vikten (ca 50 kg). Bedömning av recensionerna, deras popularitet beror också på närvaron av en smutsavvisande beläggning på vissa bad. I allmänhet fortsätter Tyskland att hålla baren hög.

fördelar:

 • trevliga former;
 • helt olika storlekar;
 • tillgänglighet av produkter för bekvämt stöd till baksidan;
 • bad håller sitt perfekta utseende länge.

nackdelar:

 • litet urval av färger;
 • pennor ingår inte i satsen, även om det ofta finns utrymme för dem.
 • Det höga priset till viss del beror på varumärkets popularitet.

3 Roca


Bevisad av tiden. Ofta uppdaterat produktsortiment
land: Spanien
Betyg (2019): 4.8

Företaget "Roca" har arbetat på marknaden under mycket lång tid, sedan 1917, därför har kvaliteten på sina produkter testats med tiden. En viktig skillnad från konkurrenter är den regelbundna uppdateringen av samlingar, där stålbad ges långt från sista platsen.I bolagets modeller tillhandahålls allt för bekvämt och säkert badande - glidande botten, stora storlekar, stora skålar, bekväma handtag. I de få recensionerna skriver det att det spanska varumärket gör det mest attraktiva i sina prissegmentprodukter.

fördelar:

 • brett prisintervall;
 • olika storlekar;
 • Alla produkter är så bekväma som möjligt.
 • original design;
 • hållbarhet av bad.

nackdelar:

 • litet urval;
 • ett litet antal recensioner.

2 Estap


Torr tillverkningsprincip. Ombre effekt och LED bakgrundsbelysning
land: Slovakien
Betyg (2019): 4.8

Produkter grundade 1993 av Estap unik i sitt slag. Tillverkarens chip är den torra principen för applicering av pulverlacker, vilket ger den bästa kvaliteten på beläggningsstålbad. Principens effektivitet bekräftas av prestigefyllda internationella certifikat (ISO 9002, ISO 14001) samt användarrecensioner.

Basen av sortimentet består av 9 modeller, presenterade i 13 färger och mer än 140 varianter av modifiering. Katalogen kompletteras med "Exclusive" -serien med 7 hydromassagebad i 6 färger. Separat uppmärksamhet bör ägnas åt valet av Ombre färgområde för varumärket stålbad, en original optisk effekt som består av en jämn övergång av färg från en till en annan. En annan proprietär funktion är LED-belysningen i två olika varianter: 1 lampa på badets sida eller direkt och full belysning av hela badet med 8-punktsdioder.


1 Bette


Glaserad titan stål. 30 års garanti
land: Tyskland
Betyg (2019): 4.9

Firman "Betta", grundades 1952 i staden Delbrück (Tyskland), specialiserat på att skapa högkvalitativa arkitektoniska element för badrummet. Ett särdrag hos företaget är tillverkningen av äkta glaserad titan stål. Den unika tekniken gör det möjligt att producera förstklassiga produkter av olika färger, former och storlekar med 30 års garanti. Bad av detta varumärke är flera ägarna av prestigefyllda utmärkelser inom design och möbelindustrin ("Interior Innovation Award", "Red Dot Design Award", "German Design Award", "MIAW Awards", "The Designer Kitchen & Bathroom Awards" etc. ).

Hittills innehåller tillverkarens katalog över 75 modeller av stålkarkar av rektangulär, oval och speciell form med olika typer av yttre beläggningar - från bulk geometriska mönster till textilklädsel. Separata bad ser monolitiska ut på grund av den skickliga sammankopplingen av de inre och yttre byggnaderna utan sömar. I recensionerna är modeller med en cirkulär stödyta i slutet av badet noterade som bäst för små rum. Denna designfunktion med en svängbar duschskärm tillverkad av naturligt krökt glas gör att du enkelt kan bada i badet och ta en dusch - 2 i 1.


Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av stålbad
Vi rösta!
Totalt antal röster: 69
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner