15 bästa putties

plats

namn

Funktionsbedömning

De bästa puttiesna

1 Rusean TT Den mest plastiska
2 Kommer att basera Ecsilk Den bästa inhemska putten
3 Volma Standard Den mest mångsidiga startkittet
4 Bergauf glattecement För torra och våta rum
5 GLIMS Styro Prime Polymerbas. Lätt applicering

Top Finishing Fillers

1 Sheetrock superfinish Den bästa redo kitt
2 Weber LR + Den vitaste ytan
3 Miners efterbehandling Bästa pris
4 Ceresit CT 225 Det mest tillförlitliga lagret
5 KNAUF Multi-Finish Lätt applicering

Den bästa universella kitt

1 KNAUF Fugen Den bästa universella kitt för inredningsarbete
2 VGT akryl universal Den mest bekväma kitt i jobbet
3 Unis Blick Bästa pris
4 Vitt hus Det mest hållbara materialet
5 Litokol litofinish fasad Ekonomisk konsumtion. Bra frostbeständighet

När man utför modern spackling arbete med specialmaterial. Marknaden erbjuder ett stort urval av torra blandningar och färdiga lösningar. Det finns cement, epoxi, latex, polyester och andra putties konstruerade för applicering på olika substrat.

Vår granskning presenterar de bästa blandningarna från olika tillverkare. För läsarens bekvämlighet delades produktbedömningen i efterbehandling, start och universalblandningar. Beräknad position baseras på produktens egenskaper och yttrandet från professionella byggare som har erfarenhet av detta material.

De bästa puttiesna

Ett särdrag hos startkittet är ett överkomligt pris. Det finns olika typer av kompositioner, vissa kan endast användas inomhus och andra - under de svåraste atmosfäriska förhållandena.

5 GLIMS Styro Prime


Polymerbas. Lätt applicering
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.6

Startspackel GLIMS Styro Prime är speciellt konstruerad för att jämna ut och stärka ytan innan en dekorativ beläggning appliceras. Denna elastiska blandning utgör det starkaste lagret som förhindrar fuktinträngning, förstörelse eller sprickbildning. Den presenterade produkten har bästa prestanda och hög resistans mot vatten, ånga och de lägsta temperaturerna, ner till -50 ° C. Tack vare detta har GLIMS Styro Prime ett brett utbud av applikationer. Med hjälp kan du kittisolering, pool, väggar, fasad etc.

De rekommenderade matlagningsförhållandena kräver 330 ml vatten per 1 kg av blandningen. Med en beläggningstjocklek på 2 mm kommer förbrukningen av GLIMS Styro Prime att vara 3 kg per 1 m². Kittet är mycket lätt att använda, visar bättre vidhäftning till basen och lätt fördelning med en spatel. Bland annat uppfyller byggnadsblandningen alla miljöstandarder och är säker för bostadshus.


4 Bergauf glattecement


För torra och våta rum
land: Tyskland (producerat i Ryssland)
Betyg (2019): 4.7

Bergauf Glatte Zement Basic kitt är det bästa valet om du behöver göra en grov förberedelse av väggarna och taket före nästa steg i reparationsarbetet. Denna murbruk, som är baserad på cement, har god duktilitet och ökad motståndskraft mot sprickbildning. Användningen av denna kitt är motiverad både inomhus och i fasaddekoration av byggnader, eftersom den är avsedd för föremål med normala och förhöjda fuktnivåer. Dessutom är den presenterade lösningen avsedd att användas i ett brett temperaturområde från -50 ° C till 70 ° C.

Bergauf Glatte Zement startkitt är endast avsedd för manuell applicering, med en maximal tillåten skikttjocklek på 0,5 till 15 mm. Lämplig för nästan vilken yta som helst, som är planerad att applicera dekorativa plaster, tapeter, efterbehandling av kitt eller färg.För att få den korrekta konsistensen måste denna blandning spädas med 8,2-9,2 liter vatten, vars temperatur bör ligga i intervallet 5-25 ° C. Samtidigt är den ungefärliga förbrukningen av kitt 1 kg per kvadratmeter.

3 Volma Standard


Den mest mångsidiga startkittet
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.8

Volma Standard kitt Standard används ofta i konstruktion. Materialet används vid inriktning av väggar och tak i torra rum. Putty rekommenderade betong och gipsbaserad bas. Efter applicering av ett lager av kitt kan du börja måla, wallpapering eller dekorera ytan. Blandningen är beredd på basis av stickning av gips och mineral tillsatser. Kompositionen har hög vidhäftning och motståndskraft mot sprickbildning. Fördelarna med produkten bör inkludera närvaro av isolerande egenskaper, tillverkningsförmåga.

Erfaren hantverkare och nybörjare avslutar flera positiva egenskaper hos Volma Standard startkit. Det är universalitet, lätt att förbereda och applicera, plasticitet, lätt slipning. Av minuserna noterar konsumenterna inställningshastigheten och bristen på färgmarkering.

2 Kommer att basera Ecsilk


Den bästa inhemska putten
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.8

Den bästa inhemska startkittet är en blandning av Foundations Ecsilk. Den är avsedd för nivellering av väggar och tak, för att eliminera sprickor och tätningsfogar i gipsbyggnader. Basen av putten är högkvalitativ vitgips. Särskilda kemiska komponenter läggs till det. De ger kittens plasticitet, icke-krympning, bra vidhäftning. Dessutom har materialet en låg konsumtion (0,8 ... 0,9 kg / kvm) med en skikttjocklek på 1 mm. Det är möjligt att putta baserna från en tegel, betong, gasblock. Efter torkning bildas en hållbar beläggning med hög duktilitet. Kompositionen är lätt att förbereda, snabbt applicerad med en spatel, väl jämnade.

Inhemska byggare noterar kvaliteten på startkittet Founded Econsilk, tillgänglighet, låg materialkonsumtion. Av bristerna skiljer experter ut ur sprickor efter fullständig torkning.


1 Rusean TT


Den mest plastiska
land: Ryssland
Betyg (2019): 5.0

Torr murbruk Rusean TT används som en grundläggande kitt och säkerställer en perfekt platt yta på grund av sin utmärkta duktilitet. Eftersom den har de bästa egenskaperna av fuktmotstånd, ångpermeabilitet och vidhäftning, kan den användas både för fasadarbeten och inomhus. Den är perfekt för källare, badrum, verandor, etc. Denna kitt kan användas för att förbereda väggar och tak för att applicera färg eller tapeter, samt för sprickor och elkablar. Den presenterade blandningen kan staplas i flera skikt efter att den föregående är helt torr och tjockleken på varje skikt får inte överstiga 5 mm.

För det bästa resultatet av reparationsarbetet med Rusean TT-startkittet, är det nödvändigt att strikt följa tillverkarens rekommendationer angående proportioner och tid för blandning. Om du sätter väggar med en lösning av tjocklek på 1 mm, kommer den beräknade förbrukningen av lösningen att vara 1,1 kg per kvadratmeter.


Top Finishing Fillers

Vid målning av väggar och tak är de minsta defekterna på basen tydligt synliga. Tack vare det färdiga kittet är det möjligt att perfekt förbereda ytan för målning eller stickning av tapeter.

5 KNAUF Multi-Finish


Lätt applicering
land: Tyskland (producerat i Ryssland)
Betyg (2019): 4.6

KNAUF Multi-Finish Putty använder gips som en baskomponent, i vilken polymerkomponenter och förstärkningsfiber tillsätts för att uppnå hög materialprestanda. Denna lösning gör blandningen det bästa valet för perfekt behandling av olika ytor innan du applicerar färg eller klistra in tapeter. Eftersom den presenterade blandningen utmärks av bättre plasticitet är den väldigt bekväm vid applicering och garanterar en jämn och jämn yta utan övergångar.KNAUF Multi-Finish kitt kan användas för tätning av luckor och leder av strukturer, med en maximal skikttjocklek på högst 5 mm. Den kan även användas för kontinuerlig planering upp till 3 mm, både för ojämna ojämna ytor, såväl som för färdiga gipsskivor eller betongplattor.

KnAUF Multi-Finish Putty för bästa torkhastighet. Beroende på skiktets tjocklek, såväl som omgivningstemperatur och ventilation, tar denna process från 1 till 3 dagar. Vid överensstämmelse med alla krav på ytbehandling och proportioner av utspädning av en torrblandning garanteras det bästa resultatet.

4 Ceresit CT 225


Det mest tillförlitliga lagret
land: Tyskland (producerat i Ryssland)
Betyg (2019): 4.7

Ceresit CT 225 cement cement kitt kan eliminera mindre fel på taket och väggarna i byggnader, liksom för arbete på fasaden av byggnader. Samtidigt kommer det att vara effektivt för att gömma sprickor, marker och andra oegentligheter på den behandlade ytan, vars djup inte överstiger 3 mm. Denna kitt har den bästa vidhäftningen mot nästan alla mineralbaser, vilket garanterar skapandet av ett högkvalitativt och pålitligt lager.

För beständighetens styrka och hållbarhet möts de armerande fibrerna, som ingår i den torra blandningen. Av stor betydelse är beredningsförfarandet för Ceresit CT 225 att fungera. Den önskade mängden vatten måste helt uppfylla tillverkarens krav. Du bör också bibehålla tidsintervaller vid blandning enligt anvisningarna i anvisningarna. Om du följer alla rekommendationer kommer kittväggar eller tak med denna blandning att bli mycket enklare än lösningar från andra tillverkare.

3 Miners efterbehandling


Bästa pris
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.7

Till det mest överkomliga priset kan du köpa en finish kitt inhemska Prospectors. Trots budgeten är materialet av hög kvalitet. Detta uppnåddes genom införande av modifierande tillsatser i gipsbasen. Kitt rekommenderas för att förbereda tak och väggar i inre utrymmen, inklusive de med hög luftfuktighet. Du kan putsa olika typer av baser, till exempel plasterade ytor, betong, tegelsten. Efter fullständig torkning (24 timmar) kan ett lager färg appliceras på ytan eller väggpapper kan appliceras. Det är inte tillåtet att trimma ytor som kommer i kontakt med mat och dricksvatten.

Konsumenterna anser att de bästa egenskaperna hos putty Finishers låg kostnad, plasticitet, icke-krympning, snabb härdning. Nackdelarna med blandningen är dålig blandning och låg styrka av det torkade skiktet.

2 Weber LR +


Den vitaste ytan
land: Finland
Betyg (2019): 4.9

Weber LR + finish kitt används för att förbereda ytan för dekorativ bearbetning. Det produceras som en torr blandning. Arbetslösningen bereds genom att blanda byggpulvret med vatten. Under en operation får man lägga ett lager med en tjocklek av 1-5 mm. Den beredda lösningen behåller sina arbetsegenskaper under 48 timmar. Materialet kännetecknas av hög plasticitet på grund av införandet i kompositionen av bindande komponenter av organiskt ursprung. Putty kan appliceras både manuellt och mekaniskt. Blandning är avsedd för beredning av baserna i de uppvärmda rummen under målning eller under väggpapper.

Ryska efterbehandlare noterar fördelarna med kitt, såsom snabb blandning av lager, enkel slipning och ett perfekt vitt slät lag. Tyvärr, inte överallt kan du köpa detta efterbehandlingmaterial, och priset är ganska högt.

1 Sheetrock superfinish


Den bästa redo kitt
land: USA (producerat i Ryssland)
Betyg (2019): 5.0

Sheetrock SuperFinish kitt klar för användning har unika egenskaper. Tillverkaren har blandat alla komponenter i en optimal kombination, så innan arbetet behöver man bara blanda arbetslösningen och fortsätta till applikationen. Det var möjligt att uppnå speciella egenskaper genom att tillsätta vinylföreningar till kompositionen.Det applicerade skiktet torkar ut inom 5 timmar. Det rekommenderas att utföra ytterligare åtgärder efter 24 timmar. Materialet har en låg krympning, vilket har en positiv effekt på finishens kvalitet. Det är lämpligt att putta kitt, den har ideal vidhäftning. Tjockleken på ett lager bör vara ca 2 mm. Du kan applicera färg eller limma tapeter på kittytan.

Avslutande hantverkare Callrock SuperFinish-finish gör kitt den bästa kompositionen för perfekt ytbehandling för målning eller tapeter. Den enda nackdelen med blandningen är det höga priset.


Den bästa universella kitt

I vissa fall är utjämning av tak, väggar och fasader bekvämare och mer lönsamma med hjälp av universal kitt. Individuella arter är lämpliga för utjämning av ett brett utbud av material.

5 Litokol litofinish fasad


Ekonomisk konsumtion. Bra frostbeständighet
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.6

Universalmaterial för puttying väggar och tak är bra för inomhus och utomhus förberedande arbete. Tja ligger på några tegel- eller betongbaser. Undantaget är väggarna i gas silikatblock och skum betong - med dem att använda denna kitt rekommenderas inte av tillverkaren. Cementbas bestämmer maxskiktets tjocklek - 2 mm, men efter torkning kan nästa appliceras tills önskat resultat uppnås.

Kittytorna ska ha en positiv temperatur och efter torkning har det resulterande skiktet frostbeständiga egenskaper. Litokol Litofinish Fasad visade sig perfekt i svåra klimatförhållanden. I genomsnitt är kittförbrukningen 1,4 kg / m² per 1 mm lager, vilket är ganska ekonomiskt jämfört med sina närmaste konkurrenter.

4 Vitt hus


Det mest hållbara materialet
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.8

White House universal kitt baserad på akryl sampolymer, lämplig för utjämning av ytter- och innerväggar. Skiktets tjocklek kan samtidigt nå upp till 7 mm, vilket är en utmärkt indikator för den färdiga blandningen. Efter applicering av blandningen efter två timmar fryser hela tiden och uppnår full torkning efter en dag. Den resulterande likformiga beläggningen har en vit matt skugga och tas inte alls.

White House kitt är mycket motståndskraftigt mot atmosfäriska förhållanden och frost. Med tanke på de fuktbeständiga egenskaperna hos denna blandning kan den säkert användas för att behandla väggar i rum med hög luftfuktighet, såsom en källare, badkar, kök etc. Det är också helt ofarligt för miljön, människan och helt luktfri. Kostnaden för detta ytmaterial är helt berättigat av blandningens kvalitet och egenskaper, liksom hållbarhet, vilket ger resistens mot yttre faktorer.

3 Unis Blick


Bästa pris
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.8

Det bästa alternativet för budgetavslutningar kommer att vara användning av Unis Blick-kitt. Denna komposition tillverkas på grundval av naturliga byggmaterial. Tillverkaren rekommenderar att blandningen används för att försegla små defekter och sprickor på olika ytor. Plastmassa kan användas för installation av badkar, bassänger, toalettskålar etc. Det huvudsakliga användningsområdet för putt är att dekorera rum med ett gynnsamt mikroklimat. Kompositionen är inte lämplig för att skapa beläggningar i våta områden och på fasad av byggnader. För att applicera ett stort kittlager är det nödvändigt att applicera ett förstärkande tejp. Vid torkning krymper inte nivelleringsskiktet.

Mästare efterbehandlare anser Unis Blik kitt det bästa alternativet för inredning. Det är plast, sprickbeständigt och snabbtorkande. Men vid torkning kan det flakas på grund av närvaron av små stenar i kompositionen.

2 VGT akryl universal


Den mest bekväma kitt i jobbet
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.9

Det är mycket bekvämt för byggare att skapa helt släta ytor med hjälp av VGT universal kitt. Den akrylbaserade produkten kan användas för att täta sprickor i gips, trä, betong, tegel, fiberboard och spånskiva. Putty rekommenderas att använda inuti och utanför byggnader, endast basen ska skyddas mot direkt exponering för nederbörd. Tjockleken på ett lager kan variera i intervallet 1-7 mm. Efter torkning bildas en matt mjuk beläggning, med skicklig användning kan kompositionen fungera som en efterbehandling. Hård kitt skiljer sig åt i liten krympning och bra vidhäftning till olika material.

Efterbehandlare gillar många kvaliteter av VGT akryl universal kitt. Det är bekvämt att applicera och nivå, det har fuktmotstånd och frostbeständighet. Nackdelarna med materialet innefattar bildning av fin, akrid damm vid arbete, snabbtorkning i en behållare med ett oskyddat lock.


1 KNAUF Fugen


Den bästa universella kitt för inredningsarbete
land: Tyskland (producerat i Ryssland)
Betyg (2019): 5.0

Universal KNAUF Fugen kitt används ofta. Den är gjord på basis av gips pulver med tillsats av polymera tillsatser. Tillsatser ökar elasticiteten hos putty lager, förbättra vidhäftning. Huvudsyftet med blandningen - inriktning av väggar och tak i byggnader, där det finns en normal luftfuktighet. Eftersom gips är hygroskopisk rekommenderas det inte att kittbaser i badrum och kök. Som en del av inga giftiga föreningar, efter torkning, spricker beläggningen inte på grund av brist på krympning. Med hjälp av kitt kan man nivåa plasterade och betongytor för att täta fogar i gipsskonstruktioner och för att eliminera mindre defekter och sprickor.

Professionella byggare är positiva på KNAUF Fugen-kittens egenskaper, såsom mångsidighet, plasticitet, bra vidhäftning. Men lösningen hårdnar snabbt och kan inte spädas igen med vatten.

Populär omröstning - vem är den bästa producenten av fyllmedel?
Vi rösta!
Totalt röstat: 275
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner