10 bästa tillverkare av parkettlacker

plats

namn

Funktionsbedömning

De bästa parkettlackerna i budgetsegmentet

1 EUROTEX Ett brett utbud av parkettlacker
2 TEX Den mest populära inhemska lacken
3 VGT Full anpassning till ryska förhållanden
4 Lakra Bästa pris
5 Veres Den optimala kombinationen av pris och kvalitet

De bästa parkettlackerna i mitten och premiumklassen

1 Tikkurila Den mest miljövänliga parkettlacken
2 Parade Den optimala kombinationen av pris, kvalitet och miljövänlighet
3 Dulux Traditionell kvalitet
4 Marshall Den mest ekonomiska kostnaden
5 Loba Bästa kvalitet

En av de mest populära typerna av golv i vardagsrum är parkett. De korta plattorna ersattes av en bekväm parkett i installation och användning. Produkter av äkta trä kräver noggrann omsorg från fastighetsägare. Det första steget är att skydda träet från penetration av fukt och skadliga mikroorganismer. Därför blöts parketten med olja eller behandlas med lack. Varje bearbetningsmetod har egna trumfkort, i den här översynen anser vi de mest populära parkettlackerna i Ryssland. Och de skiljer sig i grunden och ett antal viktiga tekniska egenskaper.

 • Den mest tillgängliga bland lackerna för parkett är kompositioner på alkyd- eller alkyd-uretanbasis. De är en blandning av organiska polymerer med en uppsättning tillsatser. Lösningsmedlets roll i denna lack spelas av linolja, vegetabiliska oljor eller fettsyror. Siccativa eller uretan införs för att minska torkningstiden, och pigment och tillsatser tillsätts för att förbättra täckningsförmågan. Alkydlack kräver noggrann torkning av varje lager, de är hälsofarliga och lukten kan vara kvar i rummet under lång tid.
 • Enkomponent akryllacker är baserade på syntetiska hartser. Vatten används som lösningsmedel. Den resulterande emulsionen har en mjölkaktig vit färg med en svag lukt. Efter torkning är rummet lätt ventilerat. Akrylkompositioner är säkra för människors hälsa, många av dem får användas i barn och medicinska institutioner. Av minuserna värda att notera komplexiteten i ansökan.
 • Akryl-uretan och polyuretanlack gör att du kan skapa en skyddande film med bättre hållfasthet. Till salu finns både en-komponent och tvåkomponent kompositioner. Vattenburna lacker är enklare att använda än vattenfria produkter som är utrustade med speciella lösningsmedel. Polyuretanbaserade lacker är miljövänliga och slitstarka. De har dock ett högt pris och en stark bindningsförmåga.

Vår granskning omfattar de bästa tillverkarna av parkettlacker, som är brett representerade på den ryska marknaden. Vid sammanställningen av värderingen beaktades följande kriterier:

 • pris;
 • miljövänlighet
 • hållbarhet;
 • sakkunniga slutsatser
 • kundrecensioner.

De bästa parkettlackerna i budgetsegmentet

I budgetsegmentet föreföll anständiga prover av parkettlacker, som har bra slitstyrka och miljövänlighet. För att göra beläggningskvaliteten är det viktigt att strikt följa tillverkarens rekommendationer för ansökan.

5 Veres


Den optimala kombinationen av pris och kvalitet
land: Ryssland (producerat i Serbien)
Betyg (2019): 4.6

Lacker av gemensam utveckling av Ryssland och Serbien har utmärkt kvalitet, är gjorda på unik modern teknik. Produktionen utförs på välutrustade produktionsområden, vilket garanterar konsekvent hög kvalitet. Enkeltkomponents parkettlacker är idealiska för träbearbetning. Tillverkaren erbjuder tre typer - matt, blank och halvglanslack.

Enligt användarens återkoppling, trots det överkomliga priset, är lacken verkligen utmärkt. Det är lätt att applicera, bildar en slät elastisk beläggning som inte spricker när den torkar.Den färdiga beläggningen underlättar perfekt trädets skönhet, det är motståndskraftigt mot mekanisk skada, fukt och hushålls rengöringsmedel. Vid efterlevnad av tillverkarens rekommendationer om teckningstekniksteknik kan lackbeläggningen tjäna upp till sju år. Många köpare tror att Veres lacker är den optimala kombinationen av överkomliga priser och utmärkt kvalitet.


4 Lakra


Bästa pris
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.7

Inhemskt företag Lacra producerar ett brett utbud av parkettgolv. I företagets katalog hittar du både traditionella märken PF, NC och moderna akrylbaserade produkter. Tonad vattendispersionslack har UV-skydd, vilket gör det möjligt att öka parkettens livslängd. Företagets produkter är anmärkningsvärda för sitt överkomliga pris och brist på lukt. För att uppnå perfekt täckning måste du följa tillverkarens enkla rekommendationer. Till exempel, var 20-30 minuter att blanda kompositionen i processen. Applicera inte lacken vid en temperatur under 12 ° C.

Inhemska konsumenter kompletterar sådana egenskaper hos Lakra parkettlacker som avsaknad av lukt, rimligt pris, snabbtorkande av lager, beständighet mot UV-strålar. Nackdelarna med produkterna innefattar klibbighet, som kvarstår länge.

3 VGT


Full anpassning till ryska förhållanden
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.8

Sedan 1992 producerar det ryska företaget VGT färger och lacker. Förutom de två produktionsanläggningarna har idag ett eget forskningscenter och transporttjänst. Tack vare detta uppträder färger och lacker över hela landet, anpassas de till olika klimatzoner. Det finns VGT och parkettlack i linjen. De är gjorda i akrylbasis och kan appliceras inte bara på golvet utan även på trämöbler. Torkad lack utgör en tunn film som är mycket resistent mot nötning. Produkten har en svag lukt som snabbt avdunstar när den torkar. Och den mjölkvita färgen på lacken på parketten blir ett färglöst lager.

Baserat på användarens återkoppling finns det flera fördelar med VGT golvlack. Det är låg kostnad, hållbarhet och luktfrihet. Av minuserna finns en lång torkning och klibbighet.

2 TEX


Den mest populära inhemska lacken
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.9

De mest populära i vårt land är parkettfärger företaget TEKS. Varumärket är en integrerad del av LLC Tikkurila, produktionsanläggningar ligger i St Petersburg. Speciellt för parkettgolv i färgfärgen finns en lack "TEX Profi". Den har en hög slitstyrka, har en likformig struktur, klarar regelbunden kontakt med vatten och hushålls rengöringsmedel. Lacken är gjord i akrylbasis, den kan spädas ut med vatten för att förberedas. En ånggenomsläpplig film bildas på parkettens yta, tack vare vilket trä kan andas.

Konsumenterna i recensionerna pekar på sådana fördelar med TEX Profi-lack som tillgänglighet, bred distribution i handelsnätverket, användarvänlighet. Nackdelarna med denna produkt, anser vissa konsumenter en stadig lukt, bildandet av inte riktigt slät lager.

Typ av täckning

fördelar

brister

lack

+ fuktmotstånd

+ hållbarhet

+ enkel vård

+ möjligheten att återställa ett litet område

+ rikt utbud av matt till glansiga beläggningar

- sprickbildning av skyddsskiktet

- Ej lämpligt för varma och fuktiga förhållanden

Oljan

+ naturlig utseende av parkett

+ ekologisk beläggning

+ lång livslängd

+ långsiktigt skydd mot fukt

+ hög slitstyrka

+ enkelt säkerhetsuppdatering

- svårighet med omsorg

- Behovet av regelbunden rengöring för att säkerställa renlighet

- noggrann drift krävs


1 EUROTEX


Ett brett utbud av parkettlacker
land: Ryssland
Betyg (2019): 5.0

EUROTEX är ett av varumärkena till det ryska företaget "Rogneda". Företaget har framgångsrikt varit verksamt inom färg och lackmarknaden i mer än 20 år. Parkettlack presenteras i stor utsträckning i katalogen. Alla möter moderna krav på kvalitet och ekologi.Det mest populära och ekonomiska alternativet är EUROTEX® Premium. Dess styrkor experter tror hållbarhet, hög hållfasthet och snabbtorkande. I barnrummen är det bästa alternativet att använda EUROTEX® golvlack - ECO. Det är dyrare, men tillverkat utan tillsats av organiska lösningsmedel. Därför har lacken ingen skarp lukt. För våtrum har företaget EUROTEX® yachtlack. Med den kan du skydda parkett från fukt på terrassen.

Användare smickrar EUROTEX. De har ett överkomligt pris och en stor uppsättning positiva egenskaper. Av minuserna finns en högre konsumtion än tillverkarens uppgift.


De bästa parkettlackerna i mitten och premiumklassen

Dyra lacker vid första anblicken verkar som ett slöseri med pengar. På grund av bevarandet av alla sina egenskaper i många år kan fastighetsägare spara på ett sällsynt golvförnyelse.

5 Loba


Bästa kvalitet
land: Tyskland
Betyg (2019): 4.6

Lacker av denna tillverkare är i otillräcklig efterfrågan av endast en anledning - den höga kostnaden. Men de användare som ändå bestämde sig för att köpa dyra färg och lack av det tyska varumärket är helt nöjda med det. Till skillnad från Ryssland är varumärket i Europa väldigt populärt, främst på grund av den ständiga introduktionen av innovativ teknik. Alla parkettkemikalier, inklusive lacker, är miljövänliga och säkra.

De tyskgjorda vattenbaserade lackerna anses av användarna, även om de är dyra, att vara bland de bästa i kvalitet. Efter eget gottfinnande kan du välja ett glatt, matt eller halvmattigt alternativ. Butikerna säljer enkomponent och tvåkomponentlack av företaget. Den första är mer populär eftersom de är klara för användning utan föregående förberedelse.

4 Marshall


Den mest ekonomiska kostnaden
land: kalkon
Betyg (2019): 4.7

Marshallfärg och lackprodukter har tillverkats i över 50 år. I Ryssland blev det utbrett för mer än 20 år sedan. Under denna tid lyckades tillverkare och målare få ett utmärkt rykte. De tillhör professionell kategori, men efterfrågas inte bara bland byggare utan också bland vanliga användare. Alkyd uretan-komponentlack är mycket lätt och jämnt fördelad över ytan, bildar en perfekt jämn och slät beläggning, stannar mot repor och annan mekanisk skada. Valet av användare är halvmatt, matt och glansig lack.

Recensioner om företagets lacker är utmärkta. Användarna är nöjda med applikationens enkelhet, den korta tiden för torkning av lacken, dess attraktiva dekorativa utseende. Men den viktigaste funktionen som de noterar är den minsta kostnaden, vilket gör företagets produkter inte så dyra.

3 Dulux


Traditionell kvalitet
land: England (producerat i Ryssland)
Betyg (2019): 4.8

Engelska traditioner för att göra golvfärg överförs inte bara från generation till generation. Nu är gamla recept tillgängliga för många länder där DULUX har skapat sina produktionsanläggningar. Modern parkettlack är gjord på alkyd-uretanbasis. Vid torkning bildar den en enhetlig andningsbar beläggning som håller det längsta möjliga livet för parketten. Det är därför det inte rekommenderas för golvet, som ständigt stagnerar fukt. Utmärkt resultat visas av en lack vid undersökningar om mekaniska influenser. Så med en tjocklek på 1 mm på golvet kan du säkert tappa tunga föremål från en höjd av 5 cm. Färgen på beläggningen förblir oförändrad även när den utsätts för fukt.

Användarna i recensionerna delar sina erfarenheter med DULUX parkettlack. Många av dem anser att det är det bästa golvet i torra rum.Av nackdelarna noteras endast det höga priset.

2 Parade


Den optimala kombinationen av pris, kvalitet och miljövänlighet
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.9

Varumärket Parade (Parade) är registrerat av det inhemska bolaget Lakra. Bland den rika sortimentet av byggprodukter finns och parkettlack. Parade L50 Aqua Parkett kombinerar perfekt kvaliteter som pris och miljövänlighet. Lack är en högkvalitativ en-komponent akryl-uretanbaserad vattenhaltig emulsion. Efter torkning bildas ett elastiskt och slitstarkt skikt, som inte bara har skyddande men även dekorativa egenskaper. Produkten har ingen skarp lukt, torkar tillräckligt snabbt, är certifierad för användning inom medicinsk och barnomsorg.

Konsumenterna av parkettlacken är den utmärkta kombinationen av pris och miljövänlighet. Formad beläggning behåller sin färg och klarar mekanisk stress. Medan denna lack sällan finns i handelsnätet.

1 Tikkurila


Den mest miljövänliga parkettlacken
land: Finland
Betyg (2019): 5.0

Produkterna från det finska företaget Tikkurila är välkända för den inhemska konsumenten. En av de viktigaste egenskaperna hos färger och lacker är absolut säkerhet för människor. Därför är det i en bostadsbyggnad, särskilt i barnrum, nödvändigt att använda miljövänliga produkter. Ett exempel på bästa golv i plantskolan kan vara Tikkurila Parketti Assa parkettlack. Den är gjord på en akryl-uretanbasis, vatten används som lösningsmedel. En-komponentblandning kan appliceras som en rulle, borste och spatel. Lack torkar snabbt, applicera nästa lager efter 1-3 timmar. Vandring på golvet rekommenderas efter 12 timmar.

Inhemska användare i recensionerna fokuserar på de miljövänliga egenskaperna hos Tikkurila parkettlack. Det har en svag lukt, snabbtorkningstid, stabil färg. Den enda nackdelen är det höga priset.


Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av parkettlack?
Vi rösta!
Totalt röstat: 79
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner