10 bästa företag av svetsmaskiner

plats

namn

Funktionsbedömning

Topp 10 bästa tillverkare av svetsmaskiner

1 Fubag Den optimala kombinationen av pris och kvalitet
2 Interskol Ledaren på hemmamarknaden
3 BLUEWELD Innovativ produktionsmetod
4 Eurolux Kompakt och lätt
5 Aurora Den mest kända kinesiska tillverkaren av växelriktare
6 Resanta Det mest populära varumärket av svetsare i Ryssland
7 Svarog Tillförlitlighet och enkelhet
8 FoxWeld Hög grad av skydd
9 ELITECH Bästa pris
10 ceder Riktigt sortiment, lönsamhet

Partnerbjudanden

KRÜGER WIK-250 / WIK-300
Svetsomvandlare av den nya generationen har lätt vikt och ökad effekt - upp till 300A

Det första patentet för en svetsmaskin utfärdades 1886. Sedan dess har kombinationen av metaller under verkan av elektrisk ström aktivt använts i olika sfärer av mänsklig aktivitet. Och utrustningen förbättras fortfarande, de kan inte bara användas av kvalificerade yrkesverksamma utan också av hantverkare.

Idag presenterar hemmamarknaden produkter av ryska och utländska företag. Vid val av lämplig svetsare rekommenderar experter att vara uppmärksam på enhetens konstruktion.

 1. Den äldre generationen svetsmaskin är förknippad med en transformator. Detta är en enkel, opretentiös och pålitlig enhet som producerar en växelström med en spänning på 50-90 V och en ström på 100-200 A.
 2. Svetslikriktare ser lite modernare ut. De har halvledarventiler, vilket gör strömmen konstant. Därför blir bågen stabil. Nackdelarna med likriktare inkluderar det höga priset, oförmågan att arbeta från hushållsnätet, den komplexa strukturen.
 3. Mycket hög kvalitet på en söm bildar sig vid användning av svetsautomater. I dessa anordningar spelas rollen av en elektrod av en trådtjocklek (0,6-1,6 mm). Den matas till svetszonen med hjälp av en speciell mekanism, och skyddsgas (koldioxid, argon) kommer in här. Alla dessa system gör enheten ganska tung och besvärlig. Semiautomatiska maskiner är dyra, det krävs mycket pengar för inköp av förbrukningsmaterial.
 4. Den modernaste typen av svetsare är inverterare. I dem ändras den elektriska strömmen sina parametrar flera gånger. I det första steget korrigeras strömmen i halvledare, då utjämning sker och växlar till växelström. Till sist hjälper en liten transformator och högpassfilter att uppnå optimala parametrar. Resultatet är en hög effektivitet hos enheten (upp till 95%), låg vikt och minimått. Omformaren av omformaren är det höga priset, rädslan för fukt, damm, chips.

Vår granskning omfattar de bästa tillverkarna av svetsmaskiner. Följande kriterier togs i beaktande vid sammanställningen av betyget:

 • enhet innovation;
 • bredden på modellintervallet;
 • tekniska specifikationer
 • överkomliga priser;
 • expertutlåtande
 • användarrecensioner.

Topp 10 bästa tillverkare av svetsmaskiner

10 ceder


Riktigt sortiment, lönsamhet
land: Kina och Ryssland
Betyg (2019): 4.6

De flesta svetsmaskinerna under varumärket Kedr utvecklas i Ryssland, medan utrustning tillverkas hos det kinesiska företaget Riland Industry CO., Ltd. Tillverkare från Kina specialiserat sig på produktion av svetsare sedan 1993. I dag anses bolaget vara marknadsledande inom inverterteknik. Konsument erbjuds ett brett utbud, där det finns modeller för att lösa hushållsuppgifter samt industriella enheter med hög prestanda. I det här fallet är alla modeller olika utformade och pålitliga modulära design.

Ryska konsumenter har ett stort intresse för Kedr MMA-200-svetsaren. I recensionerna lovar de enheten för tillgänglighet, god kvalitet på sömmen, bevarande av arbetskapacitet vid reducerad spänning.Nackdelarna innefattar mycket vikt och korta ledningar. Det finns frågor och service.


9 ELITECH


Bästa pris
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.6

Det välkända varumärket ELITECH tillhör det ryska företaget "LIT Trading". Produktionen av elektriska produkter är etablerad i Kina och Vitryssland, vissa delar och församlingar tillverkas i Italien. Under detta varumärke produceras ett brett utbud av verktyg, inklusive lågkostnadssvetsmaskiner. Alla företag i branschen har godkänt ISO 9001-certifiering. Produkter som levereras till hemmamarknaden uppfyller fullt ut kraven i PCT. För att upprätthålla och reparera ELITECH-svetsare i rätt tid öppnade företaget mer än 100 servicecentra över hela landet.

Många modeller lyckades vinna erkännande från inhemska mästare. En av dem är inverter ELITECH AIS 200. I en recension redovisar ägarna fördelar som tillgänglighet, bra svetskvalitet, ljushet och kompaktitet. Budgetmodeller har nackdelar, till exempel svaga korta ledningar, obekvämt justering av nuvarande.

8 FoxWeld


Hög grad av skydd
land: Italien
Betyg (2019): 4.7

Den största europeiska tillverkaren av svetsutrustning är det italienska företaget FoxWeld. Produkter levereras till alla kontinenter, tillverkaren har hittat sin nisch i Ryssland. Italienarna fokuserade på högkvalitativ montering, ett rikt sortiment och produktsäkerhet. Men den största fördelen med FoxWeld-svetsare är enligt experter en hög grad av skydd. För alla produkter har företaget europeiska och ryska certifikat. I Ryssland lyckades företaget etablera ett tydligt arbete med servicecenter för att skapa ett omfattande återförsäljarnätverk. Därför finns inga problem med underhåll och reparation av svetsutrustning.

Om de utmärkta arbetsegenskaperna hos FoxWeld-enheter kan läsas i recensioner av inhemska användare. Sådana alternativ som anti-sticking, hot start i modellen FoxWeld Master 202 fungerar mycket bra. De svaga sidorna på enheten är en dålig elektrodhållare och korta ledningar.


7 Svarog


Tillförlitlighet och enkelhet
land: Kina
Betyg (2019): 4.7

Märke "Svarog" är ett tankeväckande marknadsföringsarbete i det kinesiska företaget Jasic Technology. Tre företag har producerat svetsutrustning sedan 2005. Fyra forskningsinstitut utvecklar nya modeller. Företaget uppnådde snabbt uppskattning i sitt eget land, och redan 2007 kom varumärket Svarog i Ryssland. Produkter blev snabbt populära på grund av överkomligt pris, pålitlighet och enkel utrustning. Kvaliteten på produkterna är bekräftad av ISO 9001-certifikatet. Företagets sortiment innehåller apparater för manuell bågsvetsning, växelriktare och halvautomatiska maskiner.

Höga positioner när det gäller betyg och popularitet hos NM tas av svaren Svarog 200 och Svarog 160. Användarna noterar den höga kvaliteten på montering och svetsning, tinkturernas bekvämlighet och uthållighet i spänningsfall. Minuserna ställer ut kraven på elektrodens kvalitet.

6 Resanta


Det mest populära varumärket av svetsare i Ryssland
land: Lettland
Betyg (2019): 4.8

Den största lettiska tillverkaren av elverktyg S.I.A. RESANTA kunde vinna stort erkännande i Ryssland. Svetsmaskiner är särskilt populära. Företaget började sin produktionsverksamhet efter Sovjetunionens sammanbrott 1993 med tillverkningen av stabilisatorer. Produkter säljs inte bara i CIS, utan även i EU-länderna. Företaget visar ständigt sina produkter på internationella utställningar, där det upprepade gånger slår topp tre. På den 18: e utställningen "Electro-2009" blev ASN-500/1-C-modellen känd som den bästa spänningsstabilisatorn.

Svetsomvandlare av RESANTA SAI-220 blev mycket populär i Ryssland.I recensioner noteras användarnas höga prestanda, högkvalitativ montering och kompaktitet. Tillverkaren bör arbeta på massans spännfasthet och skydda det inre utrymmet från damm.


5 Aurora


Den mest kända kinesiska tillverkaren av växelriktare
land: Kina
Betyg (2019): 4.8

1993 skapades det kinesiska företaget Riland Power Source Technology. Hon tog upp frågan om invertersvetsutrustning. Produkter under varumärket Aurora PRO började levereras till byggmarknaderna 2012. Vid den tiden lyckades företaget vinna prestationer på prestigefyllda utställningar av svetsutrustning för att få internationella kvalitetscertifikat GS, CE, CCC, CSA. Experter noterar det faktum att tillverkaren, i strävan efter vinst, inte glömmer miljön och investerar i ny teknik med mindre koldioxidutsläpp.

En av de mest populära serierna av invertersvetsare i vårt land var Aurora 200. Användarna i recensionerna noterar sådana fördelar som högkvalitativ montering, finjustering av driftssätt och tillförlitlighet. Av minuserna avger trollkarlarna mycket vikt, bristen på utbytbara tips.


4 Eurolux


Kompakt och lätt
land: Tyskland
Betyg (2019): 4.9

Den snabba utvecklingen observeras i det unga tyska företaget Eurolux. Hon har arbetat på marknaden för svetsutrustning i Östeuropa sedan 1991. Efter att ha etablerat gemensam produktion med en aserbajdsjansk partner utvidgade företaget försäljningsmarknaden på bekostnad av de centralasiatiska staterna. Eurolux svetsmaskiner tillverkas i avancerade företag, alla produkter uppfyller kraven i internationella kvalitetsstandarder. Ett särdrag hos svetsarna är IGBT-inverterteknik. Det gick att minska vikten av enheter och minska övergripande dimensioner. Samtidigt lyckades tillverkaren behålla utmärkt svetskvalitet och höga cykelräntor.

I garager och verkstäder av ryssar är sådana Eurolux IWM-160 och Eurolux IWM-190-enheter vanliga. I recensionerna lovar ägarna dem för kompaktitet och användarvänlighet, de värmer inte upp även efter lång tid. Nackdelarna innefattar endast korta ledningar.

3 BLUEWELD


Innovativ produktionsmetod
land: Italien
Betyg (2019): 4.9

Det bredaste sortimentet av svetsmaskiner är representerat i 120 länder runt om i världen av BLUEWELD. Sedan etableringen av företaget (1963) har anställda otvetydigt utvecklat nya mönster, introducerande innovativ teknik. Som ett resultat blev Spotter I-Plus 12000-enheten känd som den bästa utrustningen för punktsvetsning 2010. De började vara utrustade med servicecenter för autojättar Ford och Honda. Företaget har byggt ett omfattande återförsäljarnätverk, vilket ger sina kunder inte bara möjligheten att serviceutrustning, utan även utbildningstjänster för anställda.

Svetsomvandlaren BLUEWELD Prestige 216 PRO har blivit populär i vårt land. Det tillåter inte bara bågsvetsning (MMA), men fungerar även i argon (TIG). I recensioner berömmer användaren enheten för enkelhet, tillförlitlighet och mångsidighet. Med bra elektroder kan du få den perfekta sömnkvaliteten.

2 Interskol


Ledaren på hemmamarknaden
land: Ryssland
Betyg (2019): 5.0

De ledande positionerna på det ryska elverktygsmarknaden är upptagna av företaget Interskol. Över 15 års existens kunde företaget sälja mer än 40 miljoner enheter av produkter. En särskild plats i den är upptagen av svetsmaskiner. Företaget har den lägsta procentsatsen av retur av varor under garantin, ett omfattande distributionsnät, ett överkomligt pris och ett brett sortiment. Interskol lyckades få internationellt erkännande. År 2009 blev tillverkaren en full medlem av European Power Tool Association, EPTA (European Power Tool Manufacturers Association), som endast omfattar 14 kända varumärken. Det ryska företaget bekräftar kvaliteten på sina produkter med en 2 års garanti.

Baserat på recensionerna på temat forum kan du göra en slutsats om de mest populära svetsarna. Denna modell är Interskol ISA-200, som kännetecknas av högkvalitativ montering och enkel inställning av driftsparametrar.


1 Fubag


Den optimala kombinationen av pris och kvalitet
land: Tyskland
Betyg (2019): 5.0

Under de senaste 40 åren har det tyska företaget Fubag varit verksamt på den europeiska marknaden.Hon är specialiserad på tillverkning av verktyg och utrustning för reparation och konstruktion. Tillverkaren strävar efter att producera högkvalitativa och prisvärda produkter för alla samhällssektorer. Bolaget har 19 produktionsanläggningar i olika länder, och utvecklingen av nya svetsare utförs av ett specialiserat teknologicentrum i Frankrike. Företaget har många utmärkelser på internationella utställningar. Av de senaste prestationerna är det värt att notera segern för FUBAG IQ-svetsomriktaren i den internationella tävlingen IF DESIGN AWARD 2018 i nomineringsprodukten.

Särskilt kända i vårt land var hushållsinverterare Fubag IR 160 (valet av köpare för NM) och Fubag IR 200 (de flesta förfrågningar i wordstat.yandex.ru). Dessa prisvärda och högkvalitativa enheter finns bland hantverkare och professionella.


Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av svetsmaskiner?
Vi rösta!
Totalt röstat: 71
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner