15 bästa märken av choklad

plats

namn

Funktionsbedömning

Topp varumärken med mörk choklad

1 Lindt Den mest mättade (99% kakao). Naturlig sammansättning
2 A. Korkunov Utan palmolja. Spektakulär förpackning
3 Smakets seger Erkänd rysk tillverkare. Sockerfri
4 Dove Doftande och läcker. Patenterad teknik

De bästa märkena av mörk choklad

1 Ritter sport Den bästa designen. Energiserande och uppfriskande fyllningar
2 Babaevsky Det äldsta varumärket. Intressanta smakkombinationer
3 Ryssland Generös själ Den bästa blandningen av mörk och vit choklad. Måttlig bitterhet
4 Eco botanica 4 gånger mindre kolhydrater. Vitaminer, extrakt och prebiotika

De bästa märkena av mjölkchoklad

1 Milka Den mest anbud. Riktigt sortiment
2 Alenka Bästa pris. Smak, bekant från barndomen
3 Nesquik Bäst för barn. Med mjölk och kalcium
4 Nestle Smält i munnen. Däckförsegling

Topp märken av vit choklad

1 luft Bäst bland porösa. Attraktiv prislapp
2 Schogetten Nyhet. Delad i bitar
3 Alpen guld Hit försäljning. Överflöd av fyllning

Choklad är en favorit delikatesse för vuxna och barn. Uppskatta skalan: Den globala förbrukningen av choklad är ca 4 ton per år. Vilken typ av choklad är bättre - vit eller mörk, mjölk eller bitter, med eller utan tillsatser - alla bestämmer sig själv.

Enligt forskning, god kvalitet choklad (naturlig):

 • har en antibakteriell effekt;
 • hjälper till att stärka immunförsvaret
 • uppfriskar andan och förbättrar humöret.

Vi har förberett för dig en ranking av de bästa varumärkena av choklad, dela företaget i kategorier baserat på procentandel kakao. Vi studerar och väljer!

Topp varumärken med mörk choklad

Choklad anses vara bitter, där andelen kakaopulver överstiger 55%. Andra huvudkomponenter i kompositionen: kakaosmör (från 30%) och pulveriserat socker. Kalori - 530 kcal; dagligt intag - 25 g; proteiner - 6,2, fett - 35,4, kolhydrater - 48,2 g

4 Dove


Doftande och läcker. Patenterad teknik
land: United States
Betyg (2019): 4.6

Dove brand choklad har ännu inte tagit rot på den ryska marknaden. En av hypoteserna av detta är konsonans av chokladmärket med spunnen tvål. Vi skyndar oss för att skingra tvivel - chokladtillverkaren har ingen relation till tvål. Ur ursprunget till att göra choklad, vars namn kan översättas som "duva" finns det en konditorivaror i Chicago, som öppnades 1939 av en infödd i Grekland. År 1956 utvecklade butiksägaren sin egen märkeschoklad - otroligt gott och delikat. Idag ägs varumärket av Mars Corporation.

Bitter choklad (75%) av detta märke, till skillnad från andra sorter, tillverkas med en speciell patenterad teknik, vars unika egenskap är att bevara smaken av kakao och friska ämnen. I recensionerna skriver de att den enda nackdelen är priset - choklad är ganska dyrt (ca 110 rubel för 90 g). Bland fördelarna - utsökt design, god arom, trevlig smak.

3 Smakets seger


Erkänd rysk tillverkare. Sockerfri
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.7

"Smakets seger" är ett av varumärkena till den ryska fabriken Victory (grundad 1999). Bittert chokladmärke (72%) - Vinnare av "Bästa Produkten" (2004). En variation av en kakel med samma procentandel av kakao men utan socker är innehavaren av silvermedaljen "Innovations and Traditions" (2013) samt diplom "100 bästa varor i Ryssland" (2016).

Den mörka chokladstången innehåller även mörka plattor utan socker (57%), porös choklad (72%) med apelsinskivor. Enligt recensionerna är de mörka chokladstängerna av detta varumärke kända för sin uttryckliga bitter smak med långvarig eftersmak, luddig arom och bra komposition (minsta socker, maximal kakao). Choklad (100 g) medeltal 118 rubel.

2 A. Korkunov


Utan palmolja. Spektakulär förpackning
land: Ryssland, USA
Betyg (2019): 4.8

Märke "A. Korkunov "grundades 1997 i Ryssland.Efter försäljningen av varumärket till det amerikanska företaget "Wrigley" och dess efterföljande övertagande av företaget "Mars", tillverkas produkterna för närvarande av den ryska divisionen av den senare. Plattorna kännetecknas av en delikat chokladsmak och frånvaron av palmolja i kompositionen. Sortimentet innehåller klassisk svart (55%) och bitter (70 och 72%) choklad, samt kakel med hela hasselnötter och mandel.

I recensioner gör kunderna inte skimp på komplimanger, positivt att först och främst bedöma smak och arom med hints av kakao. Köparna är också nöjda med den bekvämt öppna kartongförpackningen, inom vilken det finns en kakel i ett vackert utformat omslag, och det är lätt att bryta skivorna. Choklad (90 g) kostar i genomsnitt 130 rubel.

Hur och var är det bättre att lagra choklad? Det rätta svaret är: på ett torrt ställe vid en temperatur på ca 16 grader, och här är varför:

 1. Om du förvarar choklad vid högre temperaturer smälter kakaosmöret och förlorar dess fördelaktiga egenskaper.
 2. Om du lagrar plattorna vid en lägre temperatur börjar sockret att kristallisera och vattnet fryser.
 3. Kontakt med direkt solljus på choklad bidrar till förstörelsen av de fördelaktiga fetterna i kompositionen och leder också till en obehaglig lukt.
 4. Att lagra kakel i kylskåpet kan orsaka choklad att absorbera smakerna av mat från de intilliggande hyllorna.

1 Lindt


Den mest mättade (99% kakao). Naturlig sammansättning
land: Schweiz
Betyg (2019): 4.9

Choklad som produceras av det schweiziska varumärket Lindt anses vara en av världens högsta kvalitet: de bästa kakao bönor, märkes silkeslen textur, en unik process för rostning och slipning, filigree dekoration och elegant förpackning. Excellence-serien representeras av bitter choklad med kakao i kompositionen: 70, 85 och 99%.

Sann känner är galna på svart choklad med en kakaohalt på 99%. Denna choklad, som har en rik smak och arom (rostad kaffe, torkade plommon, vanilj, björnbär, etc.), smälter inte långsamt i munnen. Recensionerna delar ovanliga smakintryck, vilket i övrigt noterar den naturliga sammansättningen och förstklassig produktkvalitet som helhet. Prisbett - från 250 rubel. per kakel 100 g


De bästa märkena av mörk choklad

Mörk (halv bitter) choklad kännetecknas av ett innehåll av över 40% kakao, kakaosmör över 20% och socker eller sockersubstitut. Kalori - 540 kcal; dagligt intag - 25 g; proteiner - 4,9, fetter - 30,2, kolhydrater - 61 g

4 Eco botanica


4 gånger mindre kolhydrater. Vitaminer, extrakt och prebiotika
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.6

Linjen "Eco-Botany", som utvecklats på fabriken "ROT-Front", är utformad för att övervaka sin hälsa, men det berövar sig inte av små glädje. Alla produkter i serien är berikade med användbara extrakt och vitaminer. Sortimentet av choklad representeras av bittra, mörka och mjölkplattor.

Bland mörkret hittar du choklad med hasselnötter och stevia, apelsin och stevia samt vanilj. Tillverkaren insisterar på att plattorna från denna samling innehåller 4 gånger mindre kolhydrater än i vanlig mörk choklad. Kompositionen innehåller löslig dietfibrer (oligofruktos, inulin), vilka är unika prebiotika. En kakel (90 g) kostar i genomsnitt 115 rubel.

3 Ryssland Generös själ


Den bästa blandningen av mörk och vit choklad. Måttlig bitterhet
land: Ryssland, Schweiz
Betyg (2019): 4.7

Grundades 1969, är den inhemska chokladfabriken "Ryssland" nu ägd av bolaget "Nestlé". Under varumärket "Ryssland - en generös själ!" Producerar bitter, mörk, mjölk och vit choklad. Den bästa metoden används av mörka chokladstänger, som finns i sortimentet: klassiskt mörkt, med mandel, hasselnötter och kakor etc. Bland de nya produkterna bör blandningen av mörk och vit choklad noteras: med apelsinskal; med hasselnötter.

Ädel mörk choklad med hints av rom och härlig kakao är gjord enligt traditionella recept. På baksidan finns användbar information om tillverkaren, plattans vikt, hållbarhetstid. När du har öppnat förpackningen kan du stänga det säkert - kanterna hålls fast och håller friskheten på produkten.Recensionerna är uppdelade på att smaken av choklad och tillsatser (mandel, hasselnötter) mår bra, det finns tillräckligt med nötter och bitterheten är måttlig. Kakel (90 g) kostar ca 84 rubel.

2 Babaevsky


Det äldsta varumärket. Intressanta smakkombinationer
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.8

En av de äldsta till denna dag som drivs i Ryssland är Babayevsky Concern, grundad 1804. Idag tillhör fabriken United Confectioners innehav. Märkets chip är högkvalitativ mörkchoklad tillverkad av utvalda kakaobönor och kakaosmör: med hasselnötter, russin, hela mandel, kanel, grapefrukt, apelsin, vanilj etc.

I recensionerna skriver de att vilken sort av mörk choklad du väljer, kommer du att falla i ett äpple - "Håll varumärket! Intressanta smakkombinationer. Favoritchoklad, 10 av 10! ". Bland de senaste innovationerna - mörk choklad med bitar av prunes, märkt av tillverkaren som en mager produkt. Den genomsnittliga prislappen för en 100 grams kakel är 100 rubel.

1 Ritter sport


Den bästa designen. Energiserande och uppfriskande fyllningar
land: Tyskland
Betyg (2019): 4.9

Historien om "Ritter Sport" har sitt ursprung i Tyskland 1912. 1932 markerade födelse av företagscentret: Choklad av denna form bryts inte i fickan och är inte sämre i vikt än den traditionella plattan. Nationellt erkännande kom till märket 1970, tillsammans med det välkända sloganet "Kvadratish". Praktish. Hood. "

Det populäraste halvbittiga kvadratet är "Extra Nut", choklad med utvalda hela hasselnötter och rostad tills guldbrun. En annan bästsäljare av de mörka är en uppfriskande och energiserande kvadrat med en elitkakao från Nicaragua (50%). I recensionerna finns det många som inte är likgiltiga med den ursprungliga mörka chokladen med en uppfriskande mintfyllning, liksom den ädla halvbitiga choklad med marcipan från Kalifornien mandlar. Ett 100 grams paket kommer att kosta ca 95 rubel.


De bästa märkena av mjölkchoklad

Nyckeln till framgång med mjölkchoklad är införandet av förutom kakao (från 40%), kakaosmör (från 20%), riven kakao och granulärt socker samt kondenserad mjölk. Det är den här ingrediensen som gör choklad så öm, söt och smält i munnen. Kalori - 550 kcal; dagligt intag - 20 g; proteiner - 6,9, fett - 35,7, kolhydrater - 54,4 g

4 Nestle


Smält i munnen. Däckförsegling
land: Schweiz
Betyg (2019): 4.6

Mjölkchoklad "Nestlé" är synonymt med fantastiska smaker: klassisk mjölk, hasselnötter, mandel och rosiner, med mandel och våfflor, mjölk och vitblandning etc. Alla präglas av hög mjölkhalt i kompositionen. Kakel köpare säger att det är otroligt öm och smälter i munnen. Det viktigaste är läcker choklad - söt, men inte cloying.

Särskild kärlek till köpare hittade mjölkchoklad med hasselnötter. Detta är en lätt efterrätt med hasselnötter för varje dag. Tillverkaren ångrade inte nötterna, vilket orsakade en storm av godkännanden. Platsen att öppna paketet är väldragen, det finns en klistermärke. En kakel (90 g) kostar i genomsnitt 111 rubel.

3 Nesquik


Bäst för barn. Med mjölk och kalcium
land: USA, Schweiz
Betyg (2019): 4.7

Mjölkchoklad från Nesquik - kanske bäst för barn. Varumärket hänvisar till Nestlé-företaget, själva namnet på varumärket kommer från förkortningen Nestlé Quik. Chokladstänger från kanin Kwiki fungerar som en källa till kalcium. Föräldrar i recensionerna betonar att det inte finns konstgjorda färger, smaker och konserveringsmedel i kompositionen.

Det karakteristiska särdraget är innehållet i mjölk i choklad: i två lober motsvarar 50 ml. Tillverkaren delar noggrant choklad i portioner i enlighet med normerna för barnens näring. Ett blygsamt sortiment innehåller mjölkchoklad med mjölkfyllning, jordgubbfyllning, samt en kakel med bär och spannmål. En kanin är avbildad på varje skiva - ett bra knep för barnen. Ett 100 grams paket kostar i genomsnitt 95 rubel.

2 Alenka


Bästa pris. Smak, bekant från barndomen
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.8

Choklad "Alenka" gjordes i Sovjetunionen, och sedan i Ryssland sedan 1965 i konfektyrfabriken "Red October".Mjölkplattor är älskade av inhemska köpare på grund av den rika krämiga smaken. Från och med idag hänvisar varumärket till "United Confectioners." Choklad namngavs till ära av Valentina Tereshkovas dotter, och den välkända omslaget är en bild av en tjej som rakas av Nikolai Maslov som vann en fotokonkurrens som innehas av fabriken.

Sortimentet representeras av två dussin sorter av mjölkchoklad: med hasselnötter, drageer, russin, mandel, kokt kondenserad mjölk, fyllning av krämnötter, etc. För bekvämligheten av kunderna erbjuder tillverkaren choklad i kakel och pinnar i olika storlekar från 15 till 200 g. Mjölk choklad med granola ", den senaste nyheten av varumärket, som bedöms av recensionerna, har redan lyckats fånga ryska köpare av det ursprungliga gustatoryområdet och högt näringsvärde. Kakel (100 g) kostar ca 60 rubel. - och det här är det bästa priset bland de nominerade till betygsättningen.


1 Milka


Den mest anbud. Riktigt sortiment
land: Tyskland
Betyg (2019): 4.9

Milka är en legendarisk choklad skapad i avlägsen 1826 av Philip Sushar. Choklad fick sitt namn senare, 1901, med en kombination av orden "mjölk" (mjölk) och "kakao" (Kakao). En av de första sloganerna är "Det mesta chokladglädje!". Milka's ko visade sig på förpackningen från konstnärens pensel 1972, och var så förtjust i kunder som tillsammans med lila förpackningar och vit typsnitt blev en symbol för varumärket. På den ryska marknaden presenteras choklad sedan 2004.

Recensionerna betonar att varumärket har ett stort sortiment. Det finns massor av mjölkchokladälskare: klassisk med hasselnötter, hasselnötter och russin, mandel, karamellfyllning, vilda bär, jordgubbar med grädde, kakor, salt cracker, porös, koksfyllning etc. Kostnaden för förpackning (90 g) per medeltalet är 119 rubel.

Topp märken av vit choklad

Egenheten hos vit choklad är frånvaron av kakaopulver i kompositionen. Nyckelkomponenterna i sådana vita chokladstänger är kakaosmör, mjölkpulver och granulärt socker / sötningsmedel. Kalori - 540 kcal; dagligt intag - 10 g; proteiner - 4,2, fett - 30,4, kolhydrater - 62,2 g

3 Alpen guld


Hit försäljning. Överflöd av fyllning
land: United States
Betyg (2019): 4.7

Alpen Gold-företaget gick in på den ryska marknaden på 90-talet och har sedan dess säkert behållit sin ledande ställning. Vit choklad av amerikanskt märke med mandel och kokosflingor har hög popularitet. Också på försäljning är vit choklad av Max Fun-serien med en apelsin smak, kompletterad med explosiv karamell och gummy marmelad.

Fantastiska recensioner på dessa vita plattor lämnas även av dem som inte är älskare av vit choklad i sig. Saken är att choklad i kakan är lite i förhållande till fyllningen - mycket nötter och kokosnöt. Sammansättningen är inte naturlig - det finns emulgeringsmedel (sojalcitin, E476) och smaker. Smaken misslyckas dock inte: "Nästan som en rafaelka!" - Användarna skriver. Medelpriset för märkt vit choklad i en 90 g packpaket är ca 69 rubel.

2 Schogetten


Nyhet. Delad i bitar
land: Tyskland
Betyg (2019): 4.8

Shogetten varumärket ärövrar bara den ryska marknaden. De som redan har försökt märkesplattor är ingen tvekan om att tillverkaren definitivt kommer att kunna erövra inhemska köpare. Fabriken, som producerar choklad, går tillbaka till 1857 och varumärket - 1962. Ett unikt drag hos choklad - det är redan uppdelat i 18 små bitar.

All choklad av detta märke har en utmärkt smak och arom. Företaget erbjuder klassisk vit choklad, samt blandningar av vit, mjölk och mörk choklad (Trilogia Noisettes) och jordgubbar med vit och mörk choklad (Trilogia Strawberry) till fans av vit choklad. Pseudo halv öppen förpackning lockar uppmärksamhet. I recensionerna noterar de att inuti choklad är dessutom inslaget med tunt foliepapper. Priset på choklad (100 g) är cirka 116 rubel.


1 luft


Bäst bland porösa. Attraktiv prislapp
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.9

Det bästa bland de porösa - choklad av det ryska varumärket "Air", producerat av oro "Kraft Foods" sedan 2000. Företaget erbjuder porös mörk, mjölk och vit choklad, med en ljus konsistens och miljontals chokladbubblor. Vita kakel - en av de mest favoritkunderna, och därmed den mest sålda. Förutom den klassiska vita porösa chokladen kan även vita brickor med hallonbärgelé och hasselnötter hittas.

Hemligheten av populariteten av vit choklad av detta märke är en fantastisk söt smak utan närhet, som du blir kär i första gången och för alltid. "Låt dig aldrig bli uttråkad!" - Med självförtroende säger fansen i en recension. Kompositionen, att erkänna, är långt ifrån idealisk (emulgeringsmedel, smaker etc.). Ett stort plus är förpackningar som öppnar och stänger lätt, ett märkligt lås. En kakel som väger 85 g i genomsnitt kostar 67 rubel.Hur man väljer den bästa choklad

Cheat Sheet, Hur man bestämmer om choklad är bra:

 1. Först undersök kompositionen. Palmolja och laurinsyra - ett stoppljus!
 2. Sluta titta på mängden ingredienser. Ju mindre desto bättre. Idealiskt, kakao, smör och socker.
 3. Var uppmärksam på mängden fett. Ju mer fett i kompositionen desto mindre kommer kakan att lagras.
 4. Notera kvarhållningsperioden. Bland de möjliga biverkningarna på syntetiska antioxidanter, som är ansvariga för långvarig lagring, njurfunktion och lever, allergiska reaktioner, hudutslag och klåda. Av säkerhetsskäl bör man därför prioritera kakel med kort hållbarhet, och de bör naturligtvis ätas i rätt tid.
 5. Betygsätt kakelens färg. Smidigheten och likformigheten av chokladfärgen är tecken på hög kvalitet. På kakel bör inte vitblomning.
 6. Kontrollera hur kakan är uppdelad i bitar.. God choklad kommer att bryta torr. Om choklad släcks, betyder det att tillverkaren sparade på kakao, men stannade inte på tillsatserna.
Populär omröstning - vem är den bästa chokladtillverkaren?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 393
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner