10 bästa märken av solrosolja

plats

namn

Funktionsbedömning

De bästa märkena av oraffinerad solrosolja

1 Gåvor av Kuban Den bästa oraffinerade solrosoljan enligt Roskoschestvo
2 Alomatous Sloboda "Levande" produkt med förbättrad arom av rostade frön
3 Selyanochka Perfekt för salladsdressing och kalla rätter
4 schema Naturlig olja med klassisk smak och hög reningsgrad.
5 Gyllene fröer Det bästa valet för fasta människor.

De bästa märkena av raffinerad solrosolja

1 Sloboda Det mest "eminenta" varumärket betyg, vann många priser och priser
2 Mr.Ricco Den bästa oljan för säkerhet och variation av smakvariationer
3 Oleina Känt varumärke av ett internationellt företag med produktion i Ryssland
4 guld Universell olja för alla typer av kulinariska experiment
5 ideal Världskvalitet till ett överkomligt pris.

Det skulle inte vara ett misstag att säga att en flaska vegetabilisk olja är nödvändigtvis närvarande i varje ryskt kök. Och oftast är det solrosolja, som används för att laga den stora majoriteten av våra landsmän. Idag är produktion av solrosolja engagerad i ett stort antal välkända varumärken och små gårdar. Vissa tillverkare specialiserar sig endast i den raffinerade produkten, andra producerar mer specifika alternativ märkta "för stekning", "för pilaf" eller "för sallader", och vissa erbjuder att prova mörk orefinerad olja, vilket ger en speciell smak till vilken maträtt som helst. Alla dessa märken måste ha rätt att existera. Det viktigaste är att deras produkter uppfyller alla säkerhets- och kvalitetsstandarder.

Vi har sammanställt en ranking av de bästa solrosoljorna som lätt kan hittas i någon mataffär i Ryssland. Grunderna för vår granskning var en storskalig studie av raffinerad och orefinerad olja, genomförd under statens kvalitetssystem. Också, för större objektivitet leddes vi av populariteten hos ett eller annat varumärke bland befolkningen och tog hänsyn till översyn av reella köpare för denna traditionella produkt för vårt land.

De bästa märkena av oraffinerad solrosolja

Orefinerad solrosolja är en av de obligatoriska produkterna från det nationella köket i många länder, men den har störst distribution i Ryssland. Det är i vår tull att använda denna flytande aromatiska vätska vid framställning av en mängd olika rätter. Och även om nu de flesta av oss använder orefinerad olja uteslutande för salladsdressing, ger den dagliga konsumtionen av det även i små mängder människokroppen med nödvändiga delar för sitt arbete som viktiga aminosyror, fettsyror, vitaminerna A, D, E och F. Håll behållaren med Orefinerad olja bör ligga på ett kallt mörkt ställe. Under påverkan av solljus börjar den hälsosamma vätskan försämras och blir en obehaglig rancid smak.

5 Gyllene fröer


Det bästa valet för fasta människor.
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.6

Vår granskning öppnas med oljan av det "talande" namnet "Golden Seed", som produceras i Ryssland i Rostov-Don-Don. Detta varumärke ingår i varumärkeslinjen för den agroindustriella gruppen av företag "Yug Rusi", som är verksam inom tillverkningen av naturliga växtprodukter. Olja är utmärkt för matlagning på helgdagar och vardagar, och på grund av det höga innehållet av näringsämnen rekommenderas det speciellt för mångfalden av bordet på fasta människor.

fördelar:

 • säker produkt som inte innehåller giftiga ämnen;
 • en normal indikator på massfraktionen av osaponifierbara ingredienser;
 • läker och rensar kroppen.

nackdelar:

 • lite över priser.

Oljan flaskas i två typer av plastbehållare - 0,5 och 1 liter flaskor. Detta gör det möjligt för konsumenterna att välja det format som är mest lämpligt för dem och förhindrar risken för skador på produkten på grund av för lång lagring i clearen.


4 schema


Naturlig olja med klassisk smak och hög reningsgrad.
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.7

Den 100% naturliga orefinerade solrosoljan av den första spinnen "Zateya" genomgår en "mjuk" rening, vilket gör att du optimalt kan bevara innehållet av användbara vitaminer och syror i kompositionen och inte förstöra smaken av produkten. Resultaten av testet har fastställt ett lågt syratal, vilket indikerar en liten mängd fria fettsyror och följaktligen en hög renhet av produkten.

fördelar:

 • hög grad av rening
 • produktens låga syrahalt
 • stor volym av flaskan - 1 l.

nackdelar:

 • spår av fettfria föroreningar hittades.

Bäst av allt, "Zateya" -olja har rekommenderat sig till att steka kött, fisk, fjäderfä och grönsaker, medan du förbereder såser och olika slags förband för sallader och aptitretare. Användarens feedback tyder på en hög grad av förtroende för detta varumärke. Kommentera positivt utvärderade den låga hållbarheten, vilket indikerar avsaknaden av konserveringsmedel i produkten. Smaken av "Zatei" påminde många smakare av äkta "by" smör från oljemiljön.

3 Selyanochka


Perfekt för salladsdressing och kalla rätter
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.8

Orefinerad olja av första klassen "Selyanochka" produceras i Republiken Adygea, Krasnodar-regionen, från samma odlade solrosfrön. Produkten överensstämmer helt med den GOST som anges på förpackningen, det vill säga den har parametrar som inte överstiger de normer som staten fastställt. Egenheten hos denna olja är det lägsta innehållet av fosforinnehållande substanser från alla märken som genomgår testning.

fördelar:

 • lågperoxidvärde;
 • frånvaron av cancerframkallande och bekämpningsmedel
 • rimligt pris.

nackdelar:

 • rekommenderas inte för stekningsprodukter.

I sina recensioner noterade kunderna den trevliga rika aromen av Selyanochka olja, en gyllene färg och frånvaron av främmande lukt. Censuren hos några hostesses orsakade kanske bildandet av sediment på botten av flaskan någon gång efter öppnandet. Detta fenomen orsakas emellertid oftast av felaktiga lagringsförhållanden för produkten, därför kan detta faktum inte hänföras till olägenheternas olägenheter.

2 Alomatous Sloboda


"Levande" produkt med förbättrad arom av rostade frön
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.9

Den andra platsen för vårt betyg i kategorin orefinerade oljor är ockuperad av produkterna från JSC Efko, belägen i Belgorodregionen. Naturlig solrosolja "Sloboda Aromatnoye" tillverkas genom frysning, vilket framgår av informationen på flaskans förpackning. Denna produktionsmetod anses vara en av de bästa, eftersom det tillåter dig att få en kvalitativt renad produkt, helt saknar främmande ämnen och turbidiserande föreningar.

fördelar:

 • har ett högt innehåll av omega-9 i kompositionen;
 • innehåller inte skadliga bekämpningsmedel
 • har en längre hållbarhet utan förlust av kvalitetsegenskaper.

nackdelar:

 • säljs inte i alla butiker.

"Sloboda Aromatnoye" -olja är idealisk för alla typer av matlagning och används för varm bearbetning av produkter, salladsdressing, förberedelse av lentarätter och luftbakning. Den överväldigande majoriteten av recensionerna för denna produkt är positiva, vilket gör att vi kan ringa oraffinerad Slobodaolja som är optimalt lämpad för användning i hemlagning.


1 Gåvor av Kuban


Den bästa oraffinerade solrosoljan enligt Roskoschestvo
land: Ryssland
Betyg (2019): 5.0

Solrosolja av den första klassen producerad av LLC "Blago Company" (Krasnodar Territory) uppfyller alla krav i standarden för det ryska kvalitetssystemet, vilket bekräftades av resultaten av en grundlig laboratoriestudie. Denna produkt kan säkert kategoriseras som högkvalitativ. Vätskan har en gyllene gult färg och en trevlig naturlig lukt, och endast naturliga element finns i kompositionen i rätt mängd.

fördelar:

 • har en balanserad syra-fettbalans;
 • har en låg nivå av oxidation;
 • innehåller inte cancerframkallande ämnen som är potentiellt skadliga för människors hälsa.

nackdelar:

 • inte identifierad.

Enligt kundrecensioner, med sådant smör, blir varje kokt mat ännu smakligare och mer doftande. "Kubans gåvor" är perfekt beskrivna i kalla aptitretare och lämpar sig för stekning - det skumar lite, glimmar inte och strunter knappt i en hetpanna. Dessutom ger den lilla volymen av flaskan (0,65 l) dig möjlighet att snabbt använda produkten utan rester.


De bästa märkena av raffinerad solrosolja

Raffinerad deodoriserad solrosolja är den obestridda försäljningsledaren bland naturprodukter. Till skillnad från det föregående "studieobjektet" har oljan, som passerade alla reningsstadier, inte en sådan attraktiv arom. Det kan dock lagras längre och är perfekt för stekning, konservering och användning vid hemlagning. Färgen på vätskan är ordentligt renad olja - från ljust guld till transparent, innehåller kompositionen inte konserveringsmedel och fria fettsyror bör vara i tillräcklig mängd. Vi styrdes av dessa indikatorer när vi valde de bästa tillverkarna av denna kategori.

5 ideal


Världskvalitet till ett överkomligt pris.
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.9

Ideal-märket är placerat som en producent av vegetabilisk oljeprodukter, det vill säga det allra bästa i alla avseenden. Revisionen visade dock att varumärkets produkter inte alltid motsvarar denna höga rang. I synnerhet fann experterna ett relativt högt peroxidvärde, liksom närvaron av vaxspår i vätskan, vilket indikerar att den frysande tekniken inte följdes.

fördelar:

 • surhetsvärde motsvarar normala avläsningar;
 • genomskinlig färg, inget sediment;
 • populär hos befolkningen.

nackdelar:

 • Produkten är tillverkad enligt specifikationer.

Produkter från detta varumärke finns på den ryska marknaden sedan 1994. Först var det en importerad produkt som importerades till oss från utlandet, och efter att ha öppnat sin egen linje producerades solrosolja och flaskades i landet. Enligt kundrecensioner har många hemmafruar använt "Ideal" i sitt kök i mer än ett dussin år, men märker inte en viss minskning av produktens kvalitet. Kanske är inte de bästa testresultaten associerade med ett enda fall av att använda medelmåttiga råmaterial. I vilket fall som helst är idealisk olja efterfrågan hos ett stort antal människor i Ryssland.

4 guld


Universell olja för alla typer av kulinariska experiment
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.7

Raffinerad deodoriserad frusen solrosolja "Zlato" uppfyller i alla avseenden den ökade standarden på Roskachestvo. Ljus genomskinlig nyans, ingen lukt, närvaron av tillräcklig koncentration av tokoferol och fullständig livsmedels- och miljöskydd gör detta märke av vegetabilisk olja en värdig deltagare i vår ranking av det bästa.

fördelar:

 • neutral smak och arom;
 • optimalt priskvalitetsförhållande
 • kontrollera Roskachestvo avslöjade inte kommentarer.

nackdelar:

 • i några prover överskattas peroxidvärdet.

Köparna uppskattar särskilt denna raffinerade olja för sin mångsidighet. Användbar och god vegetabilisk produkt lika bra för stekning, bakning och konservering för vintern. Hemmafruar kanske inte är rädda att använda "Zlato" i sina vildaste experiment i köket - dess känsliga smakegenskaper kommer att harmoniseras i kombination med alla typer av rätter.

3 Oleina


Känt varumärke av ett internationellt företag med produktion i Ryssland
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.8

Olja "Oleina" är märkt som en förstklassig produkt, men med alla åtgärder kan den här produkten kanske hävda sig på en högre kategori. Enligt resultaten av laboratorieundersökningar visade varumärket en mycket låg surhetsgrad, vilket indikerar en utmärkt grad av rening. Under inspektionen upptäcktes inga skadliga föroreningar, giftiga ämnen och andra typer av suspensioner som var skadliga och hälsofarliga för människors hälsa.

fördelar:

 • motsvarar högsta betyg
 • innehåller inte bensapyren och resterande mängder hexan;
 • har en ljus genomskinlig nyans.

nackdelar:

 • innehållet av E-vitamin är under den rekommenderade normen.

Oleina varumärket har länge varit känt för hushållskunder. Varumärket är en del av det internationella bolaget Bunge Ltd och tillhör den ryska filialen, registrerad hos oss år 2004. För produktion av egna produkter i Ryssland byggdes en stor fabrik i Voronezh-regionen, som producerar mer än 200 miljoner solrosolja per år. Företaget utvecklar ständigt och strikt övervakar kvaliteten på sina produkter, vilket gör det möjligt för företaget att hålla fast ledande position inom detaljhandeln under många år.

2 Mr.Ricco


Den bästa oljan för säkerhet och variation av smakvariationer
land: Ryssland
Betyg (2019): 4.9

Sunflower raffinerad deodoriserad olja Mr.Ricco uppfyller alla säkerhetsstandarder och uppfyller också högsta kvalitet som deklarerats av tillverkaren. Produkten innehåller mycket tokoferol (vitamin E) och har en låg surhetsgrad, vilket indikerar den höga kvaliteten som används vid framställning av frön och den korrekta tekniken för bearbetningen.

fördelar:

 • kvalitet och säkerhet;
 • frånvaron i sammansättningen av transfettsyror;
 • brinner inte, skumar inte och "skjuter inte" när det stekas.

nackdelar:

 • långvarig hållbarhet.

Oljan som heter Mr.Ricco tillverkas av JSC Kazan Fat Plant, som är en av de största företagen i fett- och oljeindustrin i Ryssland. Förutom den vanliga vegetabiliska oljan från solrosfrön producerar företaget ett antal blandningar med mer uttalad smak och fokuserat på en hälsosam kost. Köparna gillar särskilt vegetabilisk olja av detta märke med avokado extrakt eller olivolja Extra Virgin. Sådana ursprungliga tillsatser gör produkten smaken mer märklig, och ger också vätskan en något grön nyans.

1 Sloboda


Det mest "eminenta" varumärket betyg, vann många priser och priser
land: Ryssland
Betyg (2019): 5.0

Vinnaren av denna kategori är ett varumärke som redan har noterats i vårt betyg - det här är "Sloboda" från Belgorod-företaget "Efko". Raffinerad olja av första klass innehåller inte dofter, färgämnen, konserveringsmedel, GMO och andra skadliga föroreningar. Den har oklanderlig smak och säkerhet på grund av den strikta organiska kontrollen över de råmaterial som används i produktionen. En stor roll i slutproduktkvaliteten spelas också av användningen av den senaste utrustningen och noga teknik, vilket gör det möjligt att bevara alla naturliga fördelar med växtbaserade ingredienser.

fördelar:

 • fullständig frånvaro av fosforhaltiga ämnen och fettfria föroreningar
 • låg surhet
 • transparent färg, luktfri, ingen rest.

nackdelar:

 • inte identifierad.

Varumärket "Sloboda" bär med rätta titeln på den bästa tillverkaren av vegetabiliska oljor. Exemplifierande rykte bekräftas inte bara av hög konsumenternas efterfrågan utan också av olika priser och priser som företaget vann i Ryssland och utomlands. Så till exempel vann oljan av det här varumärket första platsen i den oberoende tävlingen som hölls av TV-programmet "Test Purchase" (Channel One), vilket återigen visar att det är rätt att välja.


Populär omröstning - vilket märke solrosolja är bäst?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 97
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner