15 bästa kolikmedel

plats

namn

Funktionsbedömning

De bästa simetikonbaserade kolikreparaten för nyfödda

1 Espumizan L Hög prestanda och säkerhet
2 Bobotik Populärt apotek verktyg
3 Sab Simplex Lämplig för barn med diabetes

Bästa enteriska sorbenter för nyfödda

1 enterosgel Bekväm frigöringsform
2 Smecta Den bästa kombinationen av pris och kvalitet
3 polisorb mångsidighet

De bästa probiotika från kolik för nyfödda

1 Linex Hög grad av abstinenssymptom på förgiftning
2 Bifidumbacterin Bästa pris
3 Atsipol baby Bekväm dispenser. Komplexa åtgärder

De bästa växtbaserade läkemedlen för kolik för nyfödda

1 Plantex Säkert verktyg
2 Bebinos Grönsakssammansättning
3 Dillvatten Det bästa folkmordet

De bästa anti-kolikprodukterna för nyfödda baserade på enzymer

1 Laktazar Billigt och effektivt sätt
2 Creon Snabb åtgärd
3 mezim Prisvärd pris

Spädbarnskolik är en gas som orsakar smärtsamma kramper. Läkare kallar kolik en bebis anpassning till livet utanför moderlivet, vilket tar upp till tre månader. Orsaker till gasackumulering är ofullständigt formade mag-tarmkanalen, fel i fästet vid bröstet, mors dåliga kost, allergiska reaktioner, felaktig blandning eller gråt, där barnet svaler mycket luft.

Colic åtföljd av långvarig gråt, tryckning på benen, uppblåsthet och rubbning av buken. Kramper är som regel värre på kvällen. Traditionella sätt att lindra barnets tillstånd ligger på magen, massage, varm blöja eller dilldryckvatten från barnet. Tillsammans med folkhemligheter blir farmakologiska preparat för bekämpning av tarmkolik hos barn alltmer populära. Innan du använder verktygen rekommenderas en specialistrådgivning.

Vi presenterar för din uppmärksamhet ett betyg av de bästa kolikprodukterna för nyfödda. Vid fördelning av platser beaktades följande:

 • användarrecensioner (förhållandet mellan positiva och negativa kommentarer till produkten);
 • åsikt av auktoritativa källor - barnläkare, apotekare, gastroenterologer.
Det finns kontraindikationer. Kontrollera med din läkare.

De bästa simetikonbaserade kolikreparaten för nyfödda

Karminerande preparat baserade på simetikon är utformade för att minska gasbildning. Simetikon hindrar bildandet av gasbubblor och bidrar till deras kollaps i tarmarna. Förutom situationer där barnet upplever betydande obehag och flatulens rekommenderas medel från denna grupp innan de genomgår undersökningar, såsom ultraljud av interna organ. Ett sådant trick som att ta carminativa droger förbättrar synligheten och gör studien mer informativ. I enlighet med instruktionerna, ge barnet en av följande åtgärder före diagnosproceduren eller om det finns allvarlig sjukdom i form av kolik.

3 Sab Simplex


Lämplig för barn med diabetes
land: United States
Genomsnittligt pris: 349 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Sab Simplex - ett populärt botemedel för ökad gasbildning, som har en vanilj-hallonsmak. Indikationen för användning är kampen mot flatulens och förberedelser för diagnostiska studier av matsmältningssystemet. Suspension innehåller inte kolhydrater, därför lämplig för barn med diabetes. I återkoppling av vissa användare finns det en kortsiktig och mindre effekt. Andra, tvärtom, har testat liknande droger, stoppa valet på det, som det mest effektiva.

Läkemedlet rekommenderas att tas med mat eller vid slutet av varje matning, om barnläkaren samtycker till. I en flaska vätska (vatten, barnmat, bröstmjölk) tillsättes 15 droppar.En korkdroppare är utmärkt för doseringsnoggrannhet, men vissa saknar en mätlock, med vilken processen skulle ta mindre tid.

fördelar:

 • bästa pris;
 • stoppdroppar.

nackdelar:

 • kortsiktig effekt
 • brist på mätlock.

2 Bobotik


Populärt apotek verktyg
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 272 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Bobotik - karminativ producerad i form av droppar. Detta läkemedel är välkänt för de flesta användare. I jämförelse med andra droger är den bästa kombinationen av pris och kvalitet. Emulsionen indikeras för ökad gasbildning och för att förbereda diagnostiska förfaranden i bukhålan. Minskar flatulens. Kontraindicerat för barn under 1 månad. Dessutom är läkemedlet förbjudet i händelse av överkänslighet mot simetikon och andra komponenter i kompositionen. Det finns risk för allergiska reaktioner.

Med infantil kolik tas läkemedlet oralt vid fullbordad utfodring efter skakning av flaskan. Dosering - 8 droppar 4 gånger om dagen. Du kan blanda emulsionen med kallt kokt vatten eller barnmat.

fördelar:

 • Den bästa kombinationen av pris och kvalitet.
 • det mest populära verktyget.

nackdelar:

 • frånvaron av en mätlock;
 • kontraindicerad under den första månaden i livet.

1 Espumizan L


Hög prestanda och säkerhet
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 382 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Barnläkare och de flesta föräldrar föredrar Espumisan, ett läkemedel som syftar till att kollapsa gasbubblor i tarmluckan. Läkemedlet visas med avföring i oförändrad form. Kompositionen innehåller inget socker och laktos, så medicinen är lämplig för barn med laktasbrist och diabetes.

Espumizan L är en flaska med droppar. Tack vare mätbägaren kan du snabbt och noggrant mäta doseringen. Vid varje utfodring av nyfödda rekommenderas att man ger 25 droppar av drogen från en sked eller genom att lägga dem i en flaska vätska. Innan du köper verktyget, samordna din mottagning med barnläkaren.

fördelar:

 • säkerhet;
 • bättre effektivitet;
 • stoppdropp och mätlock.

nackdelar:

 • snabb förbrukning;
 • högt pris.

Bästa enteriska sorbenter för nyfödda

Enterosorbenter - en grupp av droger, som kännetecknar förmågan att binda och bibehålla allergener och toxiner. Absorberande patogen mikroflora och produkter av vital aktivitet bidrar medlen till deras slutsats på ett naturligt sätt. I det fall då kolik för nyfödda är associerad med allergiska reaktioner är intaget av enterosorbenter nödvändigt. Förutom huvudfunktionen - avlägsnande av berusning bidrar de till ökat immunmotstånd. Enterosorbents rensar snabbt kroppen av toxiner, förbättrar barnets välbefinnande och återställer lugn mot föräldrarna.

3 polisorb


mångsidighet
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 396 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

På grund av kiseldioxid, som ligger till grund för läkemedlet, rengörs tarmarna och magen från skadliga ämnen som kan påverka magen hos barnet. Polysorb tolereras väl av barn upp till ett år, du behöver bara välja rätt dosering. Eftersom läkemedlet är allergivänligt, kan det även användas för spädbarn med allergier. Det rekommenderas att förbereda en ny suspension av pulver, blanda det med vatten. För behandling av kolik ska läkemedlet appliceras tre gånger om dagen.

Eftersom indikationerna för användning är förebyggande av dysbios har verktyget en fördelaktig effekt på barnets tarmar. Dess långsiktiga användning kommer att ha en utmärkt effekt på avföringen, liksom rensa barnets kropp från eventuell förgiftning. Moms pratar väl om drogen. Hans kärlek till tillämpningsbredd och effektivitet.

2 Smecta


Den bästa kombinationen av pris och kvalitet
land: Frankrike
Genomsnittligt pris: 154 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Smekta är ett säkert antidiarrheal pulvermedel. Indikationer för användning är allergisk och infektiös diarré, liksom behandling av mag-tarmkanalen, inklusive ökad gasbildning. Säljs individuellt och i förpackningar med flera påsar.

Barn upp till ett år är suspensionen beredd med läkarnas godkännande enligt följande: innehållet i påsen löst i 50 ml bröstmjölk, spädbarnsform, potatismos, komposit eller gröt. Volymen fördelas över flera måltider. Daglig dosering för nyfödda - 1 påse. Pulver för beredning av suspensioner för oral administrering säljs med en apelsin eller vaniljsmak. Men, söt smak, som det visade sig, bedöma av recensioner, inte alla gillar det. Också värt att notera är sannolikheten för förstoppning efter att ha tagit denna sorbent.

fördelar:

 • lågt pris;
 • ofarliga;
 • säljs av stycket;
 • effektivitet.

nackdelar:

 • söt söt smak.

1 enterosgel


Bekväm frigöringsform
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 434 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Enterosgel är en pasta för oral administrering. Används för att snabbt lindra allergysymtom på olika etiologier. Kontraindikation är individuell intolerans. I recensioner klagar användarna på snabb förbrukning. Några noterar den kortsiktiga effekten, men främst åsikter om enterosorbentens höga prestanda. Men på de biverkningar som nämns i instruktionerna, pratade några. Många har märkt att priset på Enterosgel ändras ofta.

Dosering för spädbarn är 0,5 tesked av läkemedlet, som blandas i ett förhållande av 1: 3 med vatten, bröstmjölk eller spädbarnsformel. Inträdesfrekvensen - 6 gånger om dagen, det vill säga nästan varje dag utfodring. Innan du tar, kontakta en barnläkare.

fördelar:

 • säkerhet;
 • slaghastighet och effektivitet
 • frisättningsform.

nackdelar:

 • snabb förbrukning;
 • högt pris.

De bästa probiotika från kolik för nyfödda

Probiotika är en klass av mikroorganismer och ämnen av olika etiologier som används för terapeutiska ändamål. Dessutom, under probiotics förstår mat och kosttillskott, som innehåller i deras sammansättning levande mikrokulturer. Probiotika bidrar till normalisering av tarmmikrofloran hos nyfödda. Med deras hjälp koloniseras tarmarna av goda bakterier, vars vitala aktivitet påverkar barnets matsmältningssystem positivt. Probiotika är obligatoriskt rekommenderat som förebyggande åtgärd för antibiotikabehandling.

3 Atsipol baby


Bekväm dispenser. Komplexa åtgärder
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 357 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Inhemska probiotiska innehåller inte GMO, konserveringsmedel och färgämnen. Formeln lovar att eliminera kolik, normalisera matsmältningen och vanlig avföring. Dessutom eliminerar bifidobakterier sömnproblem och stärker barnets immunförsvar. Om vi ​​anser att kolik kan vara ett tidigt symtom på dysbios, är restaureringen av mikroflora, som lovar medicin, helt enkelt nödvändig.

Enligt instruktionerna ska läkemedlet tas 5 droppar 1 gång per dag. Terapi för fullständig behandling av kolik bör vara 2 veckor. Eftersom kompositionen inte innehåller laktos kan ett sådant läkemedel vara lämpligt för barn med dess intolerans. Moms säger hög effektivitet betyder att många kallar det bäst. I recensionerna är han berömd för sin multifunktionalitet och komplexa effekter. Bekväm dispenser noteras också av många användare. Den enda nackdelen kan vara mängden medicinering. En flaska räcker inte för alla för en tvåveckorsperiod.

2 Bifidumbacterin


Bästa pris
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 107 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Bifidumbacterin är ett probiotikum för behandling och förebyggande av tarmdysbios hos vuxna och barn. Formlösning - pulver, kapslar och tabletter. Verktyget finns också i form av rektala suppositorier, men de är förbjudna för barn under 3 år.Kontraindikationer är överkänslighet mot medicineringskomponenter. Probiotiska är nästan smaklös.

Flaskorna har fått negativ återkoppling. Svårigheten hos användarna är att öppna ampullen och nyanserna av utspädning. Hög prestanda täcker emellertid svårigheterna att öppna locket och behovet av att dyka in i lagerets komplexitet - kompositionen bör uteslutande vara i kylskåpet, annars kommer levande bakterier inte längre att vara sådana. Spädbarn ger läkemedlet kort före matningen. Lyofilisat beredda enligt instruktionerna. Rekommenderad konsultpediatrikare.

fördelar:

 • lågt pris;
 • svag smak;
 • effektivitet;
 • olika frisättningsformer.

nackdelar:

 • besvär vid öppning av ampuller;
 • kylförvaring.

1 Linex


Hög grad av abstinenssymptom på förgiftning
land: Slovenien
Genomsnittligt pris: 534 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Linex är ett probiotiskt läkemedel vars syfte är att reglera mikroflora. Formutsläpp - kapslar och pulver. Det används för att behandla och förebygga dysbakteri, som åtföljs av flatulens, buksmärta och allergiska reaktioner. Användare är överens om att detta är ett mycket effektivt verktyg. Kontraindicerat vid överkänslighet mot komponenterna och intolerans mot mejeriprodukter. Tillåtet förvaring utanför kylskåpet.

Speciellt för barn har tillverkare en barns variation av läkemedlet - Linex Kid, vilket är ett pulver för att förbereda suspensionen inuti, men du kan också ge kapslar. Doseringen från födsel till 2 år är 1 kapsel tre gånger om dagen eller 1 dospåse per dag. Obligatoriskt är ett preliminärt samråd med en barnläkare. Innehållet i den öppna kapseln eller påsepåsen sätter i en sked, häll en liten mängd vatten, barnmat eller bröstmjölk. Vätskan ska vara varm, men inte varm.

fördelar:

 • hög effektivitet;
 • Möjlighet att lagra utan kylskåp;
 • olika frisättningsformer.

nackdelar:

 • kontraindikation för mjölkintolerans.

De bästa växtbaserade läkemedlen för kolik för nyfödda

Herbal remedies för kolik är utformade för att minska flatulens i tarmarna. En särskiljande egenskap är produktionen av droger från växtmaterial. Sammansättningen av sådana medel för nyfödda - fänkålfruktkonserver, eteriska oljor och hjälpämnen. Förutom huvudfokus stärker fytoterapeutiska läkemedel barnets immunitet och lugnar nervsystemet.

Fänkål (dill) sedan antiken brukade bli av med barnkolik. Ångad frön används som te, avkok och tinkturer. Du kan själv göra drycker eller köpa en specialläkemedel.

3 Dillvatten


Det bästa folkmordet
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 190 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Det bästa folkmedicin för behandling av barn av kolik har länge varit på apotekshyllorna. Effektiviteten av dill för att bli av med obehagliga känslor i magen har bevisats mer än en gång. Men i kompositionen av läkemedlet är i första hand inte dill och fänkål. Denna växt liknar det kryddiga gräset, men är mer effektivt. Det kan också användas som te för behandling av uppblåsthet hos vuxna. Sirap är lämplig för behandling av nyfödda.

För enkelhets skyld kan du överge förberedelsen av folkmedicin och inte oroa dig för utgångsdatumet. Det är nog att köpa på ett apotek en produkt med samma namn. Formeln berikad med vitamin B1 är dold i en mörk bubbla. Levereras med en praktisk dispenser som hjälper dig att följa läkarens instruktioner exakt. Vanligtvis är läkemedlet ordinerat till spädbarn som sällan störs av kolik. Eftersom det bara är ett kosttillskott, kan det inte fullständigt bota. Enligt recensioner använder föräldrar dock fortfarande detta gamla läkemedel.

2 Bebinos


Grönsakssammansättning
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 265 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Läkemedlet lindrar helt enkelt oformat matsmältningssystem av spädbarn från obehagliga känslor.Läkare ordinerar vanligtvis terapi med 3 droppar. Denna dos är tillräcklig för att effektivt lindra en nyfödds tarmsmärta. Sammansättningen av läkemedlet i majoriteten innehåller växtbaserade ingredienser. Kamillextrakt har antiinflammatorisk och lugnande effekt. Tack vare honom normaliserar matsmältningssystemet i barnets kropp. Fennikel kampar kolik och uppblåsthet, och koriander hjälper till att lindra inflammation.

Enligt recensioner har verktyget förtjänat många föräldrars kärlek och var för någon den bästa. Vissa människor märker att läkemedelsformeln innehåller alkohol, men barnläkare är säkra på säkerheten vid en så låg dos. När det gäller barns hälsa är det nödvändigt att uppmärksamma alla faktorer. Därför ska läkemedlet inte tas om barnet är allergiskt mot något läkemedel. Växtbaserade extrakt kan påverka en oformad kropp.


1 Plantex


Säkert verktyg
land: Slovenien
Genomsnittligt pris: 336 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Plantex är en representant för fytoterapeutiska läkemedel som är säkra för nyfödda. Verktyget är utformat för att stimulera matsmältningssystemet och minska bildandet av gaser i tarmen hos barn från födsel till 4 år. Släppningsformen - granuler för beredning av lösning för intag. Eliminerar smärta. Kontraindicerat i laktasbrist, överkänslighet mot kompositionens komponenter, glukosabsorptionssyndrom.

Enligt nettoperatörers uppfattning visar läkemedlet den bästa effekten hos barn som är flaskmatade snarare än ammar. För nyfödda är den dagliga dosen optimal - 1,5 doser, som är uppdelade i tre doser. Drogen förbrukas mellan måltiderna eller i slutet av en måltid. Förbereda innehållet i påsehällvätskan i en volym av 100 ml. Bör röra tills fullständig upplösning av granulerna.

fördelar:

 • säkerhet;
 • effektivitet;
 • lätthet av avelssammansättning.

nackdelar:

 • kontraindikationer;
 • högt pris.

De bästa anti-kolikprodukterna för nyfödda baserade på enzymer

Läkemedel som innehåller enzymer som amylas, lipas eller proteas är oumbärliga hjälpmedel i kampen mot kolik dessa dagar. De ger uppdelning av näringsämnen. Mest populära presenteras i kategorierna nedan.

3 mezim


Prisvärd pris
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 72 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Enzymberedning till ett mycket bra pris. Var inte rädd för att ge den nyfödda, eftersom dess formel endast består av komponenter som produceras oberoende av kroppen. Faktum är att barnet kanske inte räcker för dem, eftersom dess matsmältningssystem inte är helt format. För att lösa problemen med tarmarna kan läkemedlet tas både en gång och för en kurs. För en mer noggrann dos krävs samråd med barnläkare.

För enkel användning är det värt att krossa den önskade dosen av pulver, blanda med vatten eller juice. Åtgärden är inte lång i kommande. Relief från kolik kommer nästan omedelbart, de kommer att sluta helt om 2-3 timmar. Det är förbjudet att ge läkemedlet till barn med diagnos som pankreatit, liksom allergier mot läkemedel. Moms pratar väl om drogen. Beröm honom för hans mångsidighet, eftersom hela familjen kan genomgå behandling på en gång. Markera dess tillgänglighet och låg kostnad.

2 Creon


Snabb åtgärd
land: Tyskland, Frankrike
Genomsnittligt pris: 286 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Den aktiva substansen i läkemedlet - Pankreatin. Dessutom innehåller den stora mängder enzymer som är nödvändiga för uppslutning och matsmältning av mjölkprotein. Kapselskalet ger nästan omedelbar upplösning och aktivering i kroppen. Listan över indikationer för användning är väldigt bred. I grund och botten har det en positiv effekt på tarmarnas och magens arbete, lindrar uppblåsthet och tyngd. Följaktligen är den lämplig för behandling av spädbarn från kolik.

Dosen bör fastställas av läkaren, eftersom läkemedlet i sig produceras med olika koncentrationer av ämnen. I allmänhet kan terapi börja från de första dagarna av livet.Recensioner talar om läkemedlets höga effektivitet och dess tillgänglighet. Men det kan vara svårt att behandla en baby med det. För att bestämma dosen måste du vara korrekt, men med kapslar att göra är det inte särskilt bekvämt.


1 Laktazar


Billigt och effektivt sätt
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 251 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Formeln för drogen försöker slåss med osmält protein. Laktas är en nyckelkomponent som är bäst ansvarig för att bli av med tarmkolik. Det hjälper till att bryta ner proteinet i tarmarna och smälter bättre. Således blir barnet av med obehag efter matning. Läkemedlet anses vara ett kosttillskott. Enligt tillverkarna skadar det inte den nyfödda eftersom den endast påverkar moderns mjölk.

Läkemedlet rekommenderas att appliceras före varje utfodring. Innehållet i kapslarna späds ut i varm mjölk eller vatten, sedan ges till barnet och fortsatt matning. Receptionen kan börja med den första dagen i livet. Det rekommenderas att överge Lactazar om barnet har en individuell laktosintolerans. Recensioner rapporterar att verktyget är mycket effektivt, billigt och effektivt, kan även användas för uppblåsthet hos vuxna. Det är emellertid inte alltid lämpligt att använda det på grund av kapslarna som måste öppnas och blandas.

Populär röstning - vilken lösning för kolik är den mest effektiva?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 704
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig
2 kommentarer
 1. Helena
  Används bebinosom. Bra tysk medicin. Det är en droppe, lätt att späda och ge. Det är bättre att använda det regelbundet, då kommer problem med kolik och matsmältning att upphöra, liksom hos oss, och du kommer lätt att överleva de första tre månaderna. Gaziki kommer också vara lätt att komma ut, utan att behöva stör med ångröret. Plantex för barnet används av min nära vän, men vi nåddes inte på grund av laktasbrist. Dessutom planterks i granulat, det är inte bekvämt att plantera.
 2. Masha
  Jag använder Kolya Crocodile. Helt naturlig komposition. Hjälpte oss mycket.

betyg

Hur man väljer

recensioner