Topp 10 billaddare

plats

namn

Funktionsbedömning

Översta automatiska laddare

1 QUATTRO ELEMENTI I-Charge 10 Bra teknisk utrustning
2 Auto elektriska T-1001AR Förhindrar batterisulfatering
3 ORION PW150 Bästa pris

De bästa laddarna av manuell typ

1 FUBAG COLD START 300/12 Den mest effektiva enheten
2 ZPU 135 Bästa transformatorladdare
3 Sonar UZP-210 Optimal kombination av prestanda
4 KOLNER KBCN 4 Bästa pris

De bästa mikroprocessorstyrda laddarna

1 DAEWOO DW 800 Bästa valuta för pengarna
2 RedHotDot VOLTA G-260 Lång livslängd
3 SMART-POWER SP-25N Professional Högkvalitativt instrument

En bils batteri behöver ibland laddas för att den ska fungera. Detta gäller för plötsliga temperaturförändringar, ökad belastningskonsumtion i inbyggnadsnätet (kraftfulla ljudsystem, uppvärmda säten etc.) eller när du använder en bil för att resa korta avstånd när batteriet inte har tid att återställa volymen från en vanlig generator.

Vår granskning presenterar de bästa laddare som finns på hemmamarknaden. Fördelningen av modeller i rangordningen baseras på egenskaperna hos enheter, användarfeedback och utvärderande yttranden från experter inom fordonselektronik.

Översta automatiska laddare

En egenskap hos denna kategori av enheter är automatisk justering av strömmen, vars värde varierar beroende på laddningsnivån på batteriet. Denna metod förhindrar elektrolytens "kokning" och säkerställer en lång batterilivslängd.

3 ORION PW150


Bästa pris
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 1225 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Den enklaste och samtidigt praktiska laddaren, som arbetar i automatiskt läge med blybatterier. Det här är en modell som skiljer sig märkbart från konkurrenterna genom att betygsätta: Den främre panelens asketiska utseende innehåller bara två indikatorer - inga strömställare, regulatorens några knappar och en display som meddelar laddningsströmens storlek. Det finns ett batteriladdningskontrollljus och i sin essens en aktivitetsdiode av flödesprocessen.

När det gäller laddning kan ORION PW150 inte dra ut en laddning till nollbatteri och kan bara hjälpa dem som i själva "döden" överlever. Vid detta är hans talanger utmattad, men enkelheten blir fortfarande lite populär bland användarna. Ägare av laddaren ORION PW150, lämnar recensioner, utvärderar främst denna enhet från den positiva sidan. Att använda det är mycket enkelt, du behöver inte styra någonting - batteriet kan anslutas till det, även under en hel vecka, och du bör inte vara rädd för överladdning och skada på batteriet. Många bilister har kunnat förlänga batteriladdningen för en annan säsong. Men för detta måste du alltid sätta batteriet på laddning vid temperaturer under noll.

2 Auto elektriska T-1001AR


Förhindrar batterisulfatering
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 3300 gnidning
Betyg (2019): 4.7

Laddaren stöder en maximal ström på 9 A och kan återställa batterikapaciteten upp till 110 A * h för bilar (12 V) eller motorcyklar (6 V). Vändbar ström sparar plattan från för tidigt misslyckande och bidrar till en effektivare återställning av arbetskapacitet.

Ägare, lämna recensioner, rimligen överväga T-1001AR den bästa laddaren. Enheten kan fungera med gelbatterier och batterier med AGM-teknik.Regelbunden användning förhindrar sulfatering av batteriplattorna (den vanligaste orsaken till fel) och minskar självladdningsströmmen. Förutom att du visar batteristatusen på displayen, kan du även kontrollera generatorns och reläkontrollens funktion med hjälp av enheten.


1 QUATTRO ELEMENTI I-Charge 10


Bra teknisk utrustning
land: Italien
Genomsnittligt pris: 3990 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Ej för kompakt dyr enhet för automatisk laddning av högklassiga bilbatterier. Lätt hantera den gradvisa "påfyllning" av batterier med en kapacitet på 100 Ah. Inledningen av laddningsprocessen sker vid en nominell ström på 6,5 A. Graden bearbetar den data som erhållits från batteriterminalerna själva apparaten själv det optimala läget för dessa förhållanden, antingen genom att öka eller minska amperemeteravläsningen.

En annan viktig faktor är förekomsten av ett felfunktionsvarningssystem, varigenom det ibland blir lättare att styra arbetsprocessen. Ägare, lämnar sina recensioner, indikerar i dem att med hjälp av QUATTRO ELEMENTI i-Charge 10 kunde förlänga det vanliga batterilivets livslängd och spara sig från problem som startade motorn i kylan. Det enda som den här enheten saknar (dömer av ägarens uppfattning) är systemet med tvångsladdning, vilket tillåter "höjning av döda" batterier.

De bästa laddarna av manuell typ

Stansladdare för återanpassning av "tätt" döda batterier. De utmärks av en omedelbar och stabil överföring av en ström av en viss kraft till terminalerna, vilket uppfattas av batteriet i små volymer. Batteriet kommer gradvis till liv och börjar ta strömmen i fulla delar.

Den största nackdelen med sådana laddare är behovet av kontinuerlig övervakning - från överskottsenergin börjar elektrolyten i batteriet, vilket ofta leder till en explosion av själva batteriet och orsakar skador på egendom och hälsa. De kostar en storleksordning som är billigare än automatiska analoger, men av säkerhetsskäl (om det inte finns någon tid att övervaka laddningsprocessen) är det bättre att tillgripa köp av en automatisk enhet.

4 KOLNER KBCN 4


Bästa pris
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 880 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Enkelt nog, och ändå, en tillförlitlig startladdare hjälper till vid behov av att snabbt starta bilmotorn - det viktigaste är att det finns ett 220 V-nätverk eller en generator i närheten. Faktum är att det här provet inte visar något nytt - det uppfyller standardkraven för uppladdning av 12-volts batterier, och det gör det ganska samvetsgrant. Till skillnad från många mycket allvarligare modeller har KOLNER KBCH 4 en extra kortslutningsskyddsmodul som sicks in, så att felaktiga anslutningar av terminalerna inte kommer att vara dödliga för batteriet.

Laddning indikeras med hjälp av distinkt LED, både på natten och på dagtid. Den enda allvarliga olägenheten hos enheten är behovet av periodisk övervakning - från överdriven mättnad med ström, kan elektrolyten enkelt koka. Däremot utvärderar användarrecensioner positivt det praktiska fallet och enhetsfunktionerna. Dessutom har "start-up" KOLNER ett av de mest prisvärda priserna på marknaden som lockar sina nya ägare.

3 Sonar UZP-210


Optimal kombination av prestanda
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 4050 gnidning
Betyg (2019): 4.9

Modernt system med en pulsspänningsomvandlare, klädd i fallet med ett eko på 90-talet. Modellen är så praktisk att den första fördelen kan kallas enkel och tydlig manuell styrning. De återstående manipulationerna är helt enkelt överflödiga: Sonar UZP-210 gör allt själv, i automatiskt läge. Detta är ett tydligt exempel på en kombination av två konceptuellt olika sätt att hantera, vilket ger utmärkta resultat. Två laddlägen - med högst 12 A eller 6 A för olika typer av batterier.Laddningen fortsätter enligt det klassiska scenariot i den automatiska metoden: snabb laddning, utjämning av strömförsörjningen till standardvärdet, när batteriet mättas, övergång till buffertläge och spänningsstabilisering vid mättnadsnivån.

fördelar:

 • Imponerande kort startström (200 A i en eller två sekunder);
 • kompakthet;
 • Automatisk laddning med manuellt inställbara parametrar.

nackdelar:

 • inte detekterad.

2 ZPU 135


Bästa transformatorladdare
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 4200 gnidning
Betyg (2019): 4.9

Den mest kraftfulla startladdningstransformatoranordningen med manuell typ av kontroll, vars potential kan räcka för att "andas liv" i ett tomt, rymligt batteri. Maximal laddström uppnår en imponerande siffra på 13 A, och startströmmen och ännu mer är en engångsutlösning på 140 A (i 10-15 sekunder, på en enkel uppskattning kan den omedelbart "koka" elektrolyten även i ett batteri med en kapacitet på 140 Ah (och 12 24-volts). Endast ett litet antal konsumenter föredrar att använda sig av en sådan enhet för hemmabruk - det har blivit mycket vanligare i bilverkstäder, tjänster och transportaffärer av privata och offentliga företag. Den enda nackdelen med systemet är Jag befinner mig i avsaknad av skydd mot att kortslutningen uppstår - när man fixar terminalerna bör de vara särskilt försiktiga.

fördelar:

 • högt nominellt strömstart och normal laddning;
 • elementär förvaltning;
 • attraktivt värde.

nackdelar:

 • sannolikheten för kortslutningsterminaler och enhetssvikt.

1 FUBAG COLD START 300/12


Den mest effektiva enheten
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 6050 gnidning
Betyg (2019): 5.0

FUBAG COLD START 300/12 blev ledande bland start- och laddningsenheterna som ingår i vårt betyg. Trots mikroprocessorns automatiska styrning av enheten var den i denna kategori på grund av möjligheten att snabbt ommontera bilbatteriet och för att säkerställa tillförlitlig motorstart under de hårda vinterförhållandena och med en akut brist på tid.

Ägarens recensioner betonar möjligheten att använda FUBAG COLD START för att återställa helt "döda" batterier efter en djup urladdning. Till följd av att laddaren används kan batteriets perspektiv överföras till återvinning under minst en kalenderperiod och köpet av en ny strömkälla för bilen behöver inte alls behövas.


De bästa mikroprocessorstyrda laddarna

Moderna högteknologiska laddare, förutom den proaktiva laddningen av batterier, låter dig återställa djupt urladdade batterier av olika typer av design. Genom att justera strömmen och spänningen enligt en given algoritm ökar batteriernas livslängd, vilket bekräftar dess höga effektivitet.

3 SMART-POWER SP-25N Professional


Högkvalitativt instrument
land: Filippinerna
Genomsnittligt pris: 9990 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

En av företrädarna för en liten kohort laddare, som inte bara arbetar med 12 volt, men med 24 volt batterier. Trots sin oöverträffade dimensioner är det en ganska kraftfull enhet som kan ladda elektrolytbatterier i realiteterna i industriell skala. Om du följer trenden med inköp, blir det uppenbart att cirka 20% av konsumenterna köper enheten för personligt bruk, medan resten är representanter för servicecentra, bilverkstäder och underhållsstationer. Den höga byggkvaliteten och det täckta driftsområdet bidrar emellertid avsevärt till priset för SMART-POWER SP-25N Professional, på grund av vilka budgetanvändare elimineras i ett snabbt val.

Ändå är ägarna nöjda med laddarens arbete. Särskild uppmärksamhet ägnas åt bedömningar av kroppens fuktmotstånd och närvaron av en informationsdisplay som tydligt återspeglar laddningsprocesserna. Byggkvaliteten och tillförlitligheten hos komponentdelarna är mycket uppskattade - enheten kan fungera nästan non-stop, vilket gör små raster endast för anslutning till ett annat batteri.Batteriåterställningslägen efter djup urladdning motiverar fullt ut kostnaden för denna utrustning.

2 RedHotDot VOLTA G-260


Lång livslängd
land: Tyskland (producerat i Italien)
Genomsnittligt pris: 14900 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Kontrollpanelen på denna laddare är ganska enkel och är tydlig, så det är nästan omöjligt att göra ett misstag när man väljer driftsätt med ett batteri. Enheten är tillverkad av högkvalitativa delar och har en utmärkt montering som bestämmer sin professionella nivå av tekniska egenskaper och hållbarhet.

Användare som använder RedHotDot VOLTA G-260 kan inte bara serva vanliga bilbatterier. Det kan ladda motorcykel (6 V), liksom parallella anslutna batterier (24 V) som används i vissa elitbilar och tunga lastbilar. I recensionerna präglas modellen positivt - ägarna gillar den fullständiga automatiseringen av processen, säkerhetssystemen som utlöses i nödsituationer (nätverksuppvärmning, kortslutningar) och tillgången till återhämtningsläget efter en djup urladdning.


1 DAEWOO DW 800


Bästa valuta för pengarna
land: Sydkorea
Genomsnittligt pris: 4480 gnidning
Betyg (2019): 5.0

En av de bästa mikroprocessorstyrda laddarna. Ger diagnos av status för det anslutna batteriet, väljer självständigt strömstyrkan och mängden applicerad spänning beroende på det valda läget (jämna, express, vinter och auto).

Den har de mest effektiva skyddssystemen vid kortslutning, överhettning av ledningar och polaritet. I recensionerna utvärderar ägarna på den positiva sidan närvaron och informationsinnehållet på LCD-skärmen, diagnosläget och desulfationsläget. Dessutom kan enheten fungera med fem olika typer av batterier och med regelbunden användning för att ladda bilbatteriet, kan du öka dess livslängd. I vissa fall är mer än dubbelt det normala batteritiden känt.


Hur man väljer en bra laddare

För att välja den ideala laddaren när det gäller driftsparametrar och hållbarhet bör du vara uppmärksam på ett antal viktiga kriterier:

 1. Avtalad tid. Enheterna är indelade i tre typer:
 • launchers, vars uppgift är en enstaka reanimation av batteriet för att få omedelbara resultat;
 • Laddare, konstruerade för långvarigt men fullt batteri;
 • Startladdning - en kombination av de två första typerna av enheter som fungerar som en universell enhet.

Valet beror på dina personliga preferenser.

 1. Laddningsmetod. Denna kategori har bara två metoder: automatiskdär spänningen regleras av enheten när batteriladdningen ökar, och klassisk (hand)kräver periodisk övervakning av processen av användaren.
 2. Modes av spänningar som stöds. Parameter som bestämmer typologin för laddningsbara batterier. Så, vissa enheter är utformade för att ladda opretentiösa 6 volts batterier som står på en motorcykel, medan andra matar ett kraftfullt 24 volts eller mer medeltal batteri vid 12 volt.
 3. Tillgång till ytterligare funktioner. Vissa tillverkare brukar lägga till särdrag för sina produkter, oavsett om de är originallampor, batteriladdningslägen (Boost, impulsladdning etc.) eller utrusta enheten med en enhet som kan lagra resultaten av laddningssessionerna.

Vi rekommenderar också att du uppmärksammar den kompletta uppsättningen, längden på standardkablarna med matningsterminalerna och faktiskt den totala kostnaden för produkten.

Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av batteriladdare?
Vi rösta!
Totalt röstat: 258
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig
1 kommentaren
 1. Alexey
  "En av de få kohorten av laddare, som inte bara arbetar med 12-ampere, men med 24-ampere-batterier." - fixa det. Det är faktiskt volt och inte ampere

betyg

Hur man väljer

recensioner