15 bästa ljus från tröst

plats

namn

Funktionsbedömning

Det bästa ljuset från tröst: priskvalitet

1 Zalain Bästa prestanda
2 Betadine Användarröstningsledare
3 Macmiror-komplex Brett spektrum av åtgärder
4 Neo-Penotran Den bästa formen. Utmärkt recensioner av läkare
5 Gyno sjunger Relief efter det första ljuset. Minsta kontraindikationer

De bästa billiga ljusen från tröst

1 klotrimazol Bästa pris
2 Hexicon Uttalad antiseptisk effekt
3 nystatin Billig effektiv läkemedel
4 Klion D 100 Bättre generiska dyrare produkter
5 ketokonazol Tidsprövad åtgärd mot orsakssambandet till tröst

De bästa ljusen från tröst under graviditeten

1 pimafutsin Den mest effektiva under graviditeten
2 Terzhinan Snabb lättnad från stressproblem
3 Livarol Ökad säkerhet för mamma och barn
4 polizhinaks Den bästa lösningen på smakliga problem. Inga analoger
5 Fluomizin "Första hjälpen" för tröst. Överköpande försäljning på apotek

Vaginal candidiasis är mer allmänt känd som tröst. Det är en sjukdom som påverkar könsorganens slimhinnor. Dess förekomst beror på aktiv reproduktion av jästliknande svampar av släktet Candida.

Enligt statistiken har 3 av 4 kvinnor stött på åtminstone en gång, och mer än 50% av de svarande har ett återfall av sjukdomen. I motsats till illusion är vaginal candidiasis inte utsatt för sexuellt tillstånd. Dessutom är tröst inte associerat med närvaron eller frånvaron av sexuell aktivitet.

Trusläge åtföljs av fruktansvärt obehag: klåda, urladdning, brännande, smärtsam urinering, smärta under samlag. För effektiv behandling krävs en överklagande till en specialist som kommer att fastställa den sanna orsaken till candidiasis och dra tillbaka den individuella behandlingen.

Bland metoderna för att bekämpa tröst och dess förebyggande ljus är mycket populära. Denna form av frisättning bidrar till snabb eliminering av obehagliga symptom på grund av den lokala effekten på lesionen. De är lätta att använda och enkla att använda. De kan också hittas under namnet suppositorier eller vaginala tabletter.

Vi uppmärksammar betyget på de bästa ljusen från tröst. Fördelningen av positioner togs i beaktande:

 • läkares rekommendationer
 • användarrecensioner;
 • online-undersökning
 • prispolitik.
Det finns kontraindikationer. Kontrollera med din läkare.

Det bästa ljuset från tröst: priskvalitet

Thrush är en extremt obehaglig sjukdom som orsakar ett stort obehag för en kvinnas liv. Konstant klåda, brännande och smärta gör det svårt att koncentrera sig på arbete. Med candidiasis kommer inte att kunna slappna av och på semester.

Denna kategori innehåller ljus från tröst, vilket enligt användarröstning och expertutlåtande har visat sig vara den mest effektiva. Deras höga kostnader är mer än kompenseras av det snabba avlägsnandet av symtom och långvariga resultat. Positiva recensioner av dessa produkter bekräftar deras uttalade antifungala effekter.

5 Gyno sjunger


Relief efter det första ljuset. Minsta kontraindikationer
land: Schweiz (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 420 gnidning.
Betyg (2019): 4.3

Symptomen på begynnande candida är bekanta för de flesta kvinnor - outhärdlig klåda och obehaglig urladdning. Tyvärr kan billiga läkemedel och traditionell medicin inte bli av med dem på kortast möjliga tid. Däremot ger den första användningen av Gyno-pevaril-suppositorier avsevärd lättnad, medan hela kursen (14 dagar vid en dos av 50 mg eller 3 dagar - 150 mg) gör det möjligt att lindra inflammation under lång tid. Det stora spektret av ljusets verkan beror på egenskaperna hos deras huvudkomponent, ekonazol, som skadar cellmembranen i svampar och därmed bidrar till deras förstörelse.Dessutom absorberas ekonazol in i kroppen, och dess metaboliter utsöndras snabbt av njurarna, så antalet kontraindikationer för detta läkemedel är minimal.

fördelar:

 • hjälper snabbt
 • det finns ett bekvämt doseringsalternativ;
 • Vid återfall är en andra behandlingskurs möjlig i en vecka.

nackdelar:

 • Vissa kvinnors misstro mot kinesiska produkter.

4 Neo-Penotran


Den bästa formen. Utmärkt recensioner av läkare
land: Tyskland (producerat i Turkiet)
Genomsnittligt pris: 910 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Ett av de mest effektiva sätten mot tröst är att de flesta gynekologer anser ljuset "Neo-Penotran". 500 mg metronidazol och 100 mg mikonazol nitrat används som aktiva föreningar i dem. Det finns också en mer koncentrerad läkemedel "Forte" - med 750 respektive 200 mg aktiva ingredienser. Den kombinerade effekten ger effektiv undertryckning av patogena svampar och bakterier, på grund av vilket läkemedlet indikeras inte bara vid behandling av tröst, men också ett antal andra gynekologiska infektioner, inklusive blandade. Bland de många fördelarna med en kvinna pekar på användarvänligheten av ljus trots deras icke-standardiserade triangulära form.

fördelar:

 • komplexa effekter;
 • effektivitet bekräftas av läkares och kvinnors åsikter
 • obefintliga lagringsförhållanden (ej högre än 25 °)
 • hög varaktighet av resultatet.

nackdelar:

 • frekventa hänvisningar till biverkningar som vaginalt klåda eller buksmärtor;
 • Kurstid för kronisk inflammation - 14 dagar;
 • hög kostnad.

3 Macmiror-komplex


Brett spektrum av åtgärder
land: Italien
Genomsnittligt pris: 713 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Vaginala suppositorier Makmiror-komplexet är ett kombinationsläkemedel som har antiprotozoala, antibakteriella och antifungala effekter. Användare noterar hög effektivitet vid användningen av dem. De tyckte speciellt om frisättningsformen. Ljusen är täckta med ett speciellt mantel, så att de med sina införandehänder är rena. Som en minus i recensionerna nämnde det höga priset på drogen. Också missnöje är orsakat av läckage av ljus och som följd smutsat linne. I närvaro av bevis betyder det tillåtet för gravida kvinnor.

fördelar:

 • brett spektrum av åtgärder
 • hög effektivitet;
 • ljus är i skalet;
 • med försiktighet tillåtet under graviditeten.

nackdelar:

 • hög kostnad;
 • rikliga läckor.

2 Betadine


Användarröstningsledare
land: Ungern
Genomsnittligt pris: 392 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Betadinljus ingår i listan över de mest populära vaginala suppositorierna för tröst, enligt en användarundersökning. Deras särskiljningsegenskap är den höga antiseptiska och desinfektionseffekten, som orsakas av den aktiva substansen povidon-jod. Oljans överflöd i kompositionen påverkar graden av läckage. I recensionerna noterar de att suppositorier kan fläcka kläder. Som ett plus - tillstånd att använda dem under graviditetens första trimester. Ett paket är tillräckligt för behandling av tröst.

fördelar:

 • antiseptisk och desinfektionseffekt
 • Läkemedlet är tillåtet under graviditetens 1: a trimester;
 • Förpackning är tillräckligt för en kurs

nackdelar:

 • läckande och smutsiga kläder.

1 Zalain


Bästa prestanda
land: Ungern
Genomsnittligt pris: 551 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Ett antifungalt bredspektrumläkemedel Zalain kommer i form av en kräm och suppositorier. Suppositorier för behandling av vulvovaginal candidiasis, som recensioner visar, är mer praktiska. Den största fördelen är en enda dos, förpackningen innehåller bara ett ljus. Verktyget skiljer sig fundamentalt från nya molekyler serakonazol. På grund av detta är det möjligt att förhindra upprepade episoder av tröst. Den trefaldiga verkningsmekanismen stoppar svampens tillväxt, ökar cellmembranets permeabilitet, förhindrar svampens penetrering i slemhinnan och övergången till den patogena formen.Jämfört med de flesta suppositorier som användare noterar är dessa ljus tillåtna för användning under menstruation. Av minuserna - den höga kostnaden.

fördelar:

 • enstaka dos
 • påverkar alla delar av svampinfektionen;
 • förhindrar återfall
 • kan användas under menstruation
 • med tillstånd av läkaren kan användas under graviditeten.

nackdelar:

 • högt pris.

De bästa billiga ljusen från tröst

Hormonavbrott, metabolisk störning, nedsättning av immunitet och antibakteriella läkemedel kan provocera ett återfall av tröst. Billiga suppositorier för tröst kan också vara effektiva vid restaurering av mikroflora och destruktion av svampar.

Strålarna i denna kategori är mest efterfrågade enligt försäljningen. Förutom den uppenbara fördelen - låg kostnad, blir de snabbt av med klåda och brinnande, så störande med candidiasis. Strax efter administrering av suppositorier minskar urladdningen och smärtsyndromet elimineras under urinering.

5 ketokonazol


Tidsprövad åtgärd mot orsakssambandet till tröst
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 240 gnidning.
Betyg (2019): 4.2

Candida infektion kännetecknas av varaktighet och ofta återfall, varför kvinnor måste leta efter nya och ofta osäkra behandlingsregimer. En mer tillförlitlig lösning är att välja ett antimykotiskt läkemedel som verkar direkt på orsaken till sjukdomen bland väl undersökta läkemedel. På samma sätt fungerar ketokonazol i kroppen, som inte bara hindrar kolonies tillväxt men också har en kraftfull fungicid effekt. Det syntetiserades först för över 40 år sedan, har sedan dess studerats väl och rekommenderas speciellt för akut och återkommande vaginalt mykos.

fördelar:

 • budgetkostnad
 • kliniskt beprövad exponering
 • kan användas för förebyggande.

nackdelar:

 • Kursens längd (från 5 dagar till 1-2 månader);
 • många kontraindikationer - leversjukdom, njure, överkänslighet, graviditet, amning, ålder över 50 år.

4 Klion D 100


Bättre generiska dyrare produkter
land: Ungern
Genomsnittligt pris: 350 gnid.
Betyg (2019): 4.5

I kampen mot tröst rekommenderas att använda ursprungliga preparat gjorda i USA, Tyskland, Schweiz. De anses vara de mest effektiva och säkra, men samtidigt ekonomiskt otillgängliga för många kvinnor. Så i jämförelse med det tyska ljuset "Neo-Penotran" är deras ungerska motsvarighet tre gånger billigare och innehåller i grunden samma aktiva beståndsdelar, om än i mindre mängd: 100 mg metranidazol och mikonazol. Trots att man bedömer de frekventa utnämningarna och positiva recensioner av läkare, är den utmärkt vid komplex behandling av jästvulvovaginit och bakteriell trichomoniasis. Läkemedlet har varit känt sedan sovjetiska tider, dess effekt har testats under lång tid och det ordineras ofta även under graviditetens andra och tredje trimester (den första anges i listan över kontraindikationer i instruktionerna).

fördelar:

 • rimligt pris
 • effektiv sammansättning;
 • påverkar inte mikroflora och pH i slemhinnan.

nackdelar:

 • sårbarheten hos suppositorier;
 • obehag med introduktionen
 • kortsiktigt resultat i kronisk tröst.

3 nystatin


Billig effektiv läkemedel
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 80 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Nystatin antifungala suppositorier har ett antal fördelar: låg kostnad, effektiv riktade åtgärder, snabb lindring från tröstsymptom. Som användarna säger i recensionerna är detta ett av de bästa första hjälpen för candidiasis. Bland nackdelarna med missbruk av läkemedlet, på grund av vilket i framtiden data suppositorier kan vara mindre effektiva. Observera att detta är ett antibiotikum. Dessa ljus är förbjudna under graviditeten.

fördelar:

 • lågt pris;
 • hög effektivitet;
 • Snabba upptag av symtom.

nackdelar:

 • beroende av botemedel
 • antibiotikum läkemedel;
 • förbjudet under graviditeten.

2 Hexicon


Uttalad antiseptisk effekt
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 289 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Hexicon vaginala suppositorier är en av de billigaste suppositorierna. Deras handlingsspektrum innefattar ett antiseptiskt fokus på gram-positiva och gramnegativa bakterier, protozoer och virus. Men som recensioner visar är det i kampen mot tröst att de inte visar sig på bästa sätt, till skillnad från andra gynekologiska problem. Effekten är endast för användningsperioden. Behandlingsförloppet är vanligtvis 10 dagar, och sedan manifesterar sig symtomen med en ny kraft. Användare noterar att detta läkemedel är tillåtet under graviditeten, och är ganska effektivt med en oskadad form av candidiasis.

fördelar:

 • har antiseptisk effekt
 • effektiv när den inte körs i form av tröst;
 • rimligt pris
 • tillåtet under graviditeten.

nackdelar:

 • återkommande symtom i slutet av kursen.

1 klotrimazol


Bästa pris
land: Polen
Genomsnittligt pris: 12 gnugga.
Betyg (2019): 4.8

Clotrimazol vaginala tabletter är efterfrågade på grund av överkomliga priser. Vad som är överraskande, trots den låga kostnaden, visar läkemedlet hög effektivitet. Dess användning är indicerad för vulvovaginal candidiasis, trichomonas vaginit, och även som profylax före gynekologisk manipulation. Till skillnad från klassiska ljus är vaginala tabletter mindre benägna att läcka. Men gå in lite hårdare. Av minuserna - detta är en oönskad användning under menstruationen.

fördelar:

 • låg kostnad;
 • hög effektivitet;
 • verktyget följer inte.

nackdelar:

 • svårighet att injicera vaginala tabletter
 • rekommenderas inte under menstruation.

De bästa ljusen från tröst under graviditeten

Graviditet är en speciell period i varje kvinnas liv. Eventuella hälsoproblem under denna tid förtjänar noggrann uppmärksamhet och omedelbar behandling. Tröst kan uppstå som det första tecknet på graviditet - en slags reaktion på omstruktureringen av kroppen, och / eller fortsätta regelbundet under de 9 månaderna. Inte alla droger för kampen mot candidiasis är tillåtna. Om vilka ljus som är mest effektiva för gravida kvinnor och varför kommer vi att berätta i denna kategori av betyg.

5 Fluomizin


"Första hjälpen" för tröst. Överköpande försäljning på apotek
land: Schweiz
Genomsnittligt pris: 510 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

När klåda och puffiness är helt utmattad, finns det ingen tid för experiment - vi behöver sådant ljus så att det efter en gång blir lättare. Schweiziska läkemedel - men inte billigast, men definitivt pålitliga, när du behöver snabba resultat. Det faktum att Fluomizin fungerar effektivt kan bedömas av hundratals recensioner på forum och tematiska webbplatser. Dess aktiva substans - dequaliniumklorid - har ett brett spektrum av åtgärder, så det är ingen slump att läkemedlet så ofta nämns i svar från läkare, särskilt gynekologer. Anmärkningsvärt tillåter tillverkaren läkemedlet under graviditeten och begränsar inte villkoren för försäljning till närvaro av receptbelagda läkemedel.

fördelar:

 • omedelbart lindrar symtomen;
 • framstående tillverkare;
 • säkerhet - ljus är tillåtet för gravida kvinnor och (villkorligt) omvårdnad.

nackdelar:

 • suppositorietörhet och brittleness;
 • kontraindicerat före puberteten
 • i applikationsprocessen kan du inte använda tvål och andra medel med ytaktiva ämnen;
 • med allvarlig inflammation ensam kan inte klara sig.

4 polizhinaks


Den bästa lösningen på smakliga problem. Inga analoger
land: Frankrike
Genomsnittligt pris: 390 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Av alla vaginala ljus är det Poliginax som tar emot de mest kontroversiella svaren. Vissa kvinnor anser det åtminstone värdelös, och i vissa fall även ett osäkert botemedel, kallar andra det som en "trollsticka" i kampen mot en irriterande svamp. Anledningen till denna förvirring ligger i dess unika sammansättning, som är baserad på 3 antibiotika samtidigt - nystatin, neomycin och polymyxin. Liksom alla antibiotika rekommenderas inte läkemedlet att ordinera spontant.Men på grund av multikomponentkompositionen täcker den ett större antal svamppatogener än enskildkomponentprodukter, medan (igen som föreskrivet av en läkare) kan användas under graviditeten.

fördelar:

 • bekväm introduktion;
 • låg återfallshastighet;
 • respekt för hälsosam mikroflora
 • vilket ger enveloping och anti-inflammatorisk effekt.

nackdelar:

 • låg lättnad av symptom på inflammation;
 • stor ljusstorlek
 • Innehållet i kapseln kan lämna svåra oljiga fläckar på tvätten.

3 Livarol


Ökad säkerhet för mamma och barn
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 465 gnidning
Betyg (2019): 4.7

Vaginala antifungala suppositorier Livarol har en fungicidal och fungistatisk effekt. Användare noterar att på grund av deras användning är det möjligt på kortast möjliga tid att bli av med klåda, urladdning och smärta i tröst. Resultatet kvarstår länge. Vad är viktigt - detta läkemedel är godkänt för användning under graviditeten och utgör inte ett hot mot mamman eller barnet. Hög kostnad är inte det enda negativa. Till bristerna i de recensioner som tillskrivs partiell läckage av suppositoriet, vilket orsakar besvär.

fördelar:

 • Effekt under graviditet
 • sympatisk ducking hastighet;
 • lätt att ta bort från förpackningen.

nackdelar:

 • högt pris;
 • strömmar delvis ut.

2 Terzhinan


Snabb lättnad från stressproblem
land: Frankrike
Genomsnittligt pris: 371 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Verginal vaginal tabletter - en av de bästa bland anti-thrush remedier under graviditeten. Detta kombinerade läkemedel som används i gynekologi har antiprotozoala, antiinflammatoriska, antimikrobiella och antifungala effekter. Enligt användarrecensioner observeras ett konkret resultat efter första användningen. Av de negativa aspekterna - detta är ett olägenhet med introduktionen av p-piller, liksom behovet av förblötning.

fördelar:

 • hög prestanda;
 • snabbt avlägsnande av obehagliga symptom
 • säker användning under graviditet.

nackdelar:

 • behovet av att suga upp tabletterna före användning
 • besvär vid inmatning av vaginala tabletter.

1 pimafutsin


Den mest effektiva under graviditeten
land: Nederländerna
Genomsnittligt pris: 492 gnidning
Betyg (2019): 4.9

Vaginala suppositorier Pimafucin har uttalade fungicida och antifungala effekter. Ljus är indicerade för vaginit, vulvit och vulvovaginit orsakad av Candida svampar. Verktyget är tillåtet under graviditeten. Att bli av med symptomen på candidiasis, som beskrivs i recensionerna, sker inom tre dagar. Efter inmatning av suppositoriet under verkan av kroppstemperatur bildar läkemedlet en skumaktig konsistens som säkerställer enhetlig fördelning av kompositionen. Av bristerna säger användarna övervärderade.

fördelar:

 • hög effektivitet;
 • graviditetssäkerhet
 • snabb lättnad från symptom på candidiasis.

nackdelar:

 • högt pris.
Populär rösta - vilka ljus från tröst tror du är bäst?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 3952
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig
7 kommentar
 1. Clara
  I Nystatin är priset verkligen attraktivt, men det är ganska svårt att hitta det på försäljning. Nyligen är det enklaste som erbjuds mig på apoteket metrogil plus, men i princip gillar jag inte geler.
  1. Irene
   God eftermiddag Det här är problemet med nystatin. Jag bor i Almaty. Vi är gratis. Jag förstår i Ryssland finns det problem med mediciner.
 2. Evelina
  Jag röstade för Pimafucin, eftersom det behandlar och är säkert för gravida kvinnor. Och om priset - vad är "dyrt" är hur man ser ut. Laktozhinal, som tilldelades mig vid andra etappen, kostar i allmänhet nästan 700 rubel. Men det är också säkert för gravida kvinnor, och efter det fanns det inte en enda återkommande tröst till födseln. Ja, och efter det var det inte, för mer än ett år bor jag utan denna olycka.

  Jag röstade för Pimafucin, eftersom det behandlar och är säkert för gravida kvinnor. Och om priset - vad är "dyrt" är hur man ser ut. Laktozhinal, som tilldelades mig vid andra etappen, kostar i allmänhet nästan 700 rubel. Men det är också säkert för gravida kvinnor, och efter det fanns det inte en enda återkommande tröst till födseln. Ja, och efter det var det inte, för mer än ett år bor jag utan denna olycka.
 3. Yana
  Natriumtetraborat är värt ett öre 100% effektivitet är nog att överbetala
 4. Anna Alexandrovna
  Och jag är nu bara för tvåstegsbehandling av tröst! Förutom det antifungala läkemedlet, föreskrev gynekologen den andra etappen av vaginalkapslarna av Lactoginal till mig, de återställer mikrofloran väl, lokal immunitet ökar och, som jag förstod, förbättrar de effekten av antimykotiska. Så det är redan ett halvt år sedan jag inte har en återkomst av tröst, jag är väldigt glad över det.
 5. Anna
  Stearinlys Hinofucin hjälper också bra, du läser instruktionerna om dem. Även recensioner kan läsas att de skriver om dem. Dessutom är de inte dyra.
 6. marina
  Zalain-ett ljus är inte tillräckligt, Terzhinan och Pimafutsin mer effektivt, kanske för att dessa ljus behöver använda kursen och inte en gång.

betyg

Hur man väljer

recensioner