10 bästa pruners

plats

namn

Funktionsbedömning

Top Scissor Secateurs

1 RACO 4218-53 / 303 Längsta pruner
2 GARDENA 8906 Den bästa indikatorn på ergonomi
3 Fiskars 111440 Original design
4 PALISAD 60536 Rimligt pris, högkvalitativ snitt

Toppskärmspärrar

1 RACO 4206-53 / 150C Bästa pris. Valet av användare och professionella
2 Titankontaktcentreringsverktyg 0233 Den mest populära ratchet pruner
3 GRINDA 8-423233 Bästa pris

Topp Batteri Secateurs

1 Ryobi RLP416 Det optimala förhållandet mellan pris och kvalitet
2 Wolf Garten Li-Ion Power RR 3000 Hög kvalitet

Top Manuell Grafting Secateurs

1 Centrotool FINLAND 1455 Den bästa graft pruner

Pruner är ett traditionellt trädgårdsredskap som är utformat för att ta hand om träd och buskar, beskära torra grenar och bilda en krona. Till skillnad från trädgårdsaxar möjliggör det en mer subtil och korrekt beskärning av växter, vanligtvis i slutskedet av bildandet av deras utseende. Förutom det direkta professionella syftet används pruners ofta i trädgårdar som också behöver noggrann behandling.

Marknaden för trädgårdsredskap är full av tillverkningsföretag och därmed modeller av pruners av olika applikationsnivåer. I allmänhet är situationen med produkter jämn - mängden goda varor är många gånger större än otroligt dåliga modeller. Men även bland sådana olika bra modeller kan identifieras flera av de mest populära. Vi har valt ut för dig de tio bästa sekatörerna som är i stor efterfrågan bland konsumenterna. Slutlistan bildades med beaktande av följande kriterier:

 • kvantiteten och kvaliteten på användarens återkoppling
 • rekommendationer från yrkesverksamma och experter inom området trädgårdsmaskiner och utrustning;
 • Kostnadens överensstämmelse med nominell kvalitet
 • egenskaper hos modellerna, material som används till tillverkning och skärsnittets geometriska parametrar.

Varje pruner som presenteras i betyget är värd din första uppmärksamhet.

Användbar video - hur man använder skären

Top Scissor Secateurs

De enklaste och mest prisvärda sekatörerna är den traditionella saxmekanismen. Verktyget klarar sig bra med beskärning av tunna stammar och grenar. Moderna modeller kan utrustas med en kraftdrivenhet som gör att du kan klippa och tjockare grenar av träd.

4 PALISAD 60536


Rimligt pris, högkvalitativ snitt
land: Kina
Genomsnittligt pris: 394 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Den kinesiska pruner PALISAD 60536 har fungerat bra för att bilda häckar, beskärning av buskar och unga träd. Modellen klarar sig lätt med knutar och grenar med en diameter på upp till 15 mm Samtidigt noterar experterna högkvalitativ klippning, vilket är viktigt vid genomförandet av ett antal trädgårdsoperationer. Basen av beskärningsaxlarna är avrundade blad av verktygsstål. Teflonbeläggning skyddar skärkanterna mot korrosion på ett tillförlitligt sätt. För returåtgärdstejp används spring. Handtag är gjorda av tvåkomponentplast. De är praktiska på jobbet och glider inte i en våt hand. På fallet installerade tillverkaren låsningsknappen, det är bekvämt att använda det i början eller slutet av arbetet.

Användare noterar sådana fördelar med verktyget som högkvalitativt snitt, rimligt pris, lång livslängd med noggrann hantering. Nackdelarna innefattar otillförlitlig klämma.

3 Fiskars 111440


Original design
land: Finland
Genomsnittligt pris: 2 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

En värdig representant för företaget Fiskars, en del av linjen, utrustad med en särskild kraftmekanism. Införandet av en sådan mekanism har avsevärt förbättrat skärverktyget.När det gäller ergonomi är allting också i ordning: En av handtagen på skären är gjord i form av en plastknapp för fingrarna, medan den andra har en bekväm avrundad form. Instrumentets viktparameter ser en kontroversiell aspekt - 150 gram på handen känns inte så stor som tyngre prover, men inte att prästaren "bryter ut" från rätt grepp (sparar handtagens yta).

I allmänhet är den idealiskt utrustad - returfjädern är extremt hållbar och pålitlig, det finns ett knivlås, men den snittdiameter kan vara större.

fördelar:

 • acceptabelt men utan beundran, diameteren av skivan (20 millimeter);
 • fint utseende, bra färgalternativ
 • knapphål för fingrarna;
 • bra returfjäder.

nackdelar:

 • 150 gram av vikt har en viss specifik effekt på ergonomi;
 • hög kostnad.

2 GARDENA 8906


Den bästa indikatorn på ergonomi
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 3 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Professionell handhuggare, gjord med en tydlig tonvikt på komponentens ergonomi. Aluminiumshöljet kompletteras perfekt av gummimaterial som förhindrar att verktyget glider ut och låter det vara säkert fastsatt i handen. Lanyards för fingrar är inte tillhanda, men det ger ingen förlust i komfort. Skivans maximala diameter gläder sig också tillfredsställande - trots konkurrerande modeller här når den en betydande 25 millimeter. Att prata om förekomsten av eventuella brister här är väldigt svårt, för att det saknar klagomål som tekniskt sett är tekniskt. Den svagaste sidan ligger i marknadsföring: kostnaden varierar kraftigt mellan två och fem tusen rubel, vilket är bra förvandlar budgetköpare.

fördelar:

 • ergonomi på hög nivå (aluminiumkropp och gummitrådar på handtag);
 • fin design;
 • skärdiameter - 25 mm.

nackdelar:

 • "Flytande" högt pris.

1 RACO 4218-53 / 303


Längsta pruner
land: Tyskland (producerat i Taiwan)
Genomsnittligt pris: 2 655 gnid.
Betyg (2019): 4.9

För att inte bära obehagliga trappor eller stegstegar runt trädgården, är det bättre att försvara dig med en långskjuv RACO 4218-53 / 303. Med det kan du snabbt och snabbt avlägsna torra grenar, bilda rätt på kronan av unga träd. Med en verktygslängd på 1,8 m är det möjligt att arbeta utan tillhörande tillbehör med häckar och klättringsanläggningar. Tack vare aluminiumhöljet lyckades tillverkaren minska vikten på sekatörerna. Skärdelarna är gjorda av härdat stål och det övre bladet är belagt med det innovativa RACO-Hitekflon®-materialet. Modellens arbetsdiameter är begränsad till 63 mm.

Trädgårdsmästare och trädgårdsmästare i en granskning uppmärksammar sådana fördelar med en sugare, så enkel hantering, tillförlitlighet och hållbarhet. Skarpa blad gör ett jämnt snitt, både när man groomerar känsliga rosor och när man formar träd. Nackdelen med modellen är det höga priset och en anständig vikt (0,99 kg).

Toppskärmspärrar

Många inhemska trädgårdsmästare hade tid att uppskatta alla fördelar med skrotpruners. Kraftfullt verktyg är bekvämt vid trimning av buskar och träd. Klippet sker med några klick, vilket minskar belastningen på handen.

3 GRINDA 8-423233


Bästa pris
land: Kina
Genomsnittligt pris: 340 gnid.
Betyg (2019): 4.6

Den mest prisvärda trädgårdsskytten med spärrmekanism i vår recension var modellen GRINDA 8-423233. Den kinesiska tillverkaren tog härdad kolstål som en bas, från vilken avrundade skärdelar tillverkas. En av bladen är skyddad mot korrosion genom en Teflonbeläggning. Tvåhandelshandtag ser ergonomiskt ut, så att du enkelt kan hålla verktyget även i en liten hand. Med hjälp av en sekatör är det lätt att ta hand om blommor, buskar, att beskära unga träd. Den maximala diameteren på de grenar som modellen kan hantera är 18 mm. Med en total längd på 205 mm väger produkten endast 190 g.

Ryska sommarboende i recensioner indikerar så starka saksar som tillgänglighet, användarvänlighet, snyggt utseende.Av minuserna isolerade man oftast kortlivad skärpning av bladen, liksom begränsningen av tjockleken hos de beskårna grenarna.

2 Titankontaktcentreringsverktyg 0233


Den mest populära ratchet pruner
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 600 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Inhemska trädgårdsmästare och trädgårdsmästare visar stort intresse för sekreterare i Centroinstrument 0233. Detta bekräftas av WordStats statistik, där ett stort antal förfrågningar gäller denna modell. Skälet till populariteten hos den inhemska trädgårdsskötaren ligger i en titanblad, som inte är rädd för korrosion. Dessutom kommer även en svag kvinna att kunna använda verktyget, eftersom tillverkaren har utrustat sin produkt med en spärrmekanism. Skärningen utförs i tre steg, medan kraften som appliceras minskas avsevärt. Bekvämlighet i arbetet ger slipskyddshandtag. För säker förvaring och hantering finns ett knivlås.

Användarna i recensionerna noterar skarens utmärkta kvalitet, lätt beskärning av buskar och träd med en diameter på upp till 30 mm och låg vikt. Med korrekt hantering bibehålls skärmens skärpa under lång tid utan skärpa. Endast i alla butiker kan du köpa det här verktyget.

1 RACO 4206-53 / 150C


Bästa pris. Valet av användare och professionella
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 630 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Kanske den mest framgångsrika modellen av en trädgårdsnötter, som har fått stor popularitet hos den inhemska användaren. För det första slår ögat på det kritiskt låga priset på verktyget, tillsammans med överraskande högkvalitativa parametrar. I motsats till den vanliga enheten har RACO 4206-53 / 150C en spärrmekanism, på grund av vilken en mindre fysisk kraft krävs för att skära.

För det andra är ett slitstarkt aluminiumfall med knapphål för fingrar och gummerade handtag för att förhindra oönskad glidning av verktyget från handen. Den möjliga diametern av den snittiga standarden, och är 20 millimeter, är godtagbar för trädgårdsarbete.

För det tredje förklarar både yrkesverksamma och vanliga användare enhälligt att modellen är överlägsen produkterna från andra kända varumärken, åtminstone genom lämplig prissättning.

fördelar:

 • låg kostnad;
 • Perfekt ergonomiska parametrar (slitstarkt och gummerat handtag);
 • lite rustikt men uthålligt utseende;
 • skivdiameter lika med 20 millimeter;
 • förekomsten av en spärrmekanism.

nackdelar:

 • inte detekterad.

Topp Batteri Secateurs

Batterihagen pruners fick sin spridning inte så länge sedan, men omedelbart vann en bra del av marknaden. Den främsta fördelen med sådana modeller är den konstanta applicerade effekten, som inte beror på användarens strömkvaliteter. Bland bristerna kan identifieras en tidsbegränsning som uppstår genom närvaron av ett batteri, liksom en högre kostnad jämfört med manuell pruners.

2 Wolf Garten Li-Ion Power RR 3000


Hög kvalitet
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 6 900 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Sekatörer av det kända tyska varumärket, från vilket man kan förvänta sig lite mer. Prim i hans utseende kunde han lätt ha eliminerat denna nackdel med bra prestanda egenskaper, men inget utestående kom ut ur denna idé. Men kvalitetsparametrarna nådde mig: den berömda tyska punktligheten ger sina frukter. Miniatyrverktyget är utrustat med en hållbar "fyllning", som drivs av ett pålitligt 1,1 Ah batteri. En full laddning är tillräcklig för 800 stycken grenar och grenar med en diameter på upp till 15 millimeter. Men laddningstiden är inte för "ljus" i fyra timmar, och i komplett set finns inget utbytbart batteri. Och allt kan hänföras till prunerens budget, men kostnaden är betydligt högre än priset på konkurrerande modeller.

fördelar:

 • hög kvalitet och bostäder och elektronik;
 • skivdiametern är 15 millimeter;
 • bra ergonomi.

nackdelar:

 • hög kostnad;
 • lång laddningsprocess;
 • dåligt utseende.

1 Ryobi RLP416


Det optimala förhållandet mellan pris och kvalitet
land: Japan
Genomsnittligt pris: 4 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Objektivt, den mest funktionella trädgårdsskytten från mästare av teknik från Japan. Jag kom till hemmamarknaden i transit genom japanska realiteter, som faktiskt skapades. Kraften i denna modell är tillräcklig för att skära grenar med en tjocklek på upp till 16 millimeter, och typen av trä spelar ingen roll.

Sekatörernas "stoppning" är inte dålig och kompletteras med ett inte alltför kraftfullt batteri med en kapacitet på 1,5 Ah, vilket emellertid inte torterar antingen självurladdning eller närvaro av "minne", vilket minskar den totala kapaciteten över tiden. När det gäller ergonomi och design överträffar Ryobi RLP416 lejonens andel av konkurrenterna - varumärkesfärgerna kompletteras med ett mycket bekvämt greppbelagt handtag som ger pålitligt (verkligt tillförlitligt) skydd mot glidning. Detta är ett av de bästa alternativen för batteripruta både i kvalitet och kostnad.

fördelar:

 • trevlig företagsdesign;
 • låg kostnad;
 • tillförlitlig "fyllning" och batteri;
 • skiv tjocklek upp till 16 millimeter.

nackdelar:

 • inte detekterad.

Top Manuell Grafting Secateurs

Huvudskillnaden mellan graftskytten och den traditionella trädgården är i form av huvudbladet, böjd för att få en siffra och maximal exponering av kambiumskiktet på ymp eller lager. Verktyget har inga synliga nackdelar, med undantag för de begränsningar som påläggs tjockleken på de ympade stammarna (från 4 till 12 mm tjocklek, beroende på själva modellen). Detta är en fundamentalt annan typ av pruner, vars driftsparametrar inte kan jämföras med klassiska ensidiga eller dubbelsidiga knivar.

1 Centrotool FINLAND 1455


Den bästa graft pruner
land: Ryssland (producerat i Taiwan)
Genomsnittligt pris: 1 530 gnid.
Betyg (2019): 4.9

En av de vanligaste modellerna av vaccinationsprutare på hemmamarknaden, med ursprung direkt från Ryssland. Modell 1455-serien FINLAND är en bra kombination av prestanda och tekniska egenskaper, kompletterat med ett dumt utseende och ökad ergonomi. Den maximala möjliga avsnittsdiametern är begränsad till 19 millimeter, men detta är tillräckligt för inokulationsoperationen. Bladets skärpa säkerställs genom närvaron av en Teflon-beläggning som aktivt motverkar den snabba uppblåsningen av skäreggen. Fallet är plastiskt, men måttligt tillförlitligt, vilket inte förutsätter instrumentet för en snabb och smärtsam smitta. Handtagen är också plastiska, men den matta ytan tillåter inte att sekatören slänger ur hand, vilket är viktigt. Det sista och kanske det mest viktiga argumentet till förmån för inköpet är kostnaden för en sekatör och lämnar i praktiken nästan alla framstående konkurrenter.

fördelar:

 • fin design och utmärkt ergonomi;
 • skivtjockleken är 19 millimeter;
 • närvaron av Teflon-beläggning på skärdelen;
 • låg kostnad

nackdelar:

 • inte identifierad.
Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av trädgårdsskötare?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 49
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner