20 bästa hundmat

plats

namn

Funktionsbedömning

Bästa Dry Premium Dog Foods

1 Acana Heritage Vuxen Stor Ras (17 kg) Bästa kvalitet
2 Purina Pro Plan Stor Robust Vuxen Sanine Dry (14 kg) Den bästa maten för stora hundar
3 Brit Premium Vuxen L (15 kg) Det optimala förhållandet mellan pris och kvalitet
4 Favorit Professional Foder med låg kostnadspremie
5 Nero Gold Super Premium Bra val för valpar

Den bästa billiga torrhundmat: budget upp till 1500 gnidning.

1 Stamtavla för vuxna hundar med nötkött (13 kg) Den mest ekonomiska kostnaden
2 Darling De mest budgetmatiga måltiderna
3 Chappi Kött överflöd med grönsaker och örter (15 kg) Olika smaker, balanserad formel
4 Vår kost med nötkött Lämplig för djur med svag mage
5 Alla hundar Passar alla raser, borstar tänder

Den bästa hundmat av små raser

1 GO! Daglig Försvar Lamb Hund Recept (11 kg) Den bästa kompositionen
2 Royal Canin Mini Adult (8 kg) Den optimala storleken på bitarna
3 Purina Pro Plan Small & Mini Adult Stödjer djuraktivitet
4 Belcando Finest Croc Duck Hög proteinhalt, högkvalitativa kolhydrater
5 Perfekt passform Kontrollerar hundens vikt

Bästa Wet Dog Foods

1 Hill's Prescription Diet L / D Canine Hepatic Health Canned Den bästa terapeutiska kompositionen
2 Belcando Utvalda kött Bra valuta för pengarna
3 Monge grill Den mest utsökta
4 Native feed Anständig daglig mat
5 Bra chef Enkel naturlig sammansättning

Enligt veterinärer är det bästa alternativet för utfodring en komplett måltid med en högkvalitativ komposition som är rik på hälsosamma ingredienser. Valet av ägarna erbjuds ett brett sortiment i olika priskategorier. Oavsett kostnaden måste foderet ha en viss sammansättning:

 1. Köttingredienser. Närvaron av sådana komponenter är ett tecken på bra produkter. De är mättade med välgörande substanser som har en fördelaktig effekt på hundens tillstånd.
 2. Grönsaker är en viktig ingrediens. Djurets aktivitet beror på dess innehåll. Det ger mat en speciell smak.
 3. Groats (bovete, havregryn, ris). Spannmålskomponenterna ska vara sammansatta som ett fiberelement.
 4. Vitaminkomplex - viktiga näringsämnen (järn, natrium, jod).

Enligt veterinärernas uppfattning är det nödvändigt att välja mat för hundar med hänsyn till vissa egenskaper hos varje husdjur:

 • ålder;
 • vikt;
 • aktivitet;
 • vagga;
 • hälsotillstånd (förekomst av sjukdom).

Om du vill se ditt husdjur frisk, livlig och glad, då är en bra balanserad diet vad han behöver. Tillverkare producerar foder med olika sammansättning, kvalitet, pris. Vårt betyg består av den bästa torra och våta hundmat i olika kategorier (budget, premiumklass, för små raser). Den baseras på feedback från djurägare och veterinärmedicinska åsikter.

Bästa Dry Premium Dog Foods

5 Nero Gold Super Premium


Bra val för valpar
land: Nederländerna
Genomsnittligt pris: 3 976 gnidning. för 18 kg
Betyg (2019): 4.5

Torrfoder Nero Gold tillverkas på basis av kycklingkött med tillsats av vitaminer, mineraler och näringsämnen. Detta alternativ är utformat för valpar, tillverkaren erbjuder också ett bra val för vuxna stora raser av hundar. Formeln för 23% består av proteiner av animaliskt ursprung, de absorberas bättre än grönsaker. Den viktigaste källan till kolhydrater är ris, då kommer korn. Innehåller en liten mängd fiber i form av betor och linfrön. Mat är likartad i sammansättning till holistiken, medan den är mycket billigare.

I recensionerna varnar att för husdjur med svag mage, kommer kosten inte att fungera på grund av det höga innehållet av kycklingkött. Men beröm näringsämnen - taurin, lecitin, L-karnitin. De pratar om naturliga antioxidanter och en anständig mängd vitaminer. Formeln kan emellertid innehålla slaktbiprodukter, tillverkaren indikerar mycket kortfattat kompositionen. Korn tillsätts i stora mängder.


4 Favorit Professional


Foder med låg kostnadspremie
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 1 482 gnidning.för 13 kg
Betyg (2019): 4.6

Favorit Dog Food Professional är en av de mest prisvärda dieterna i denna grupp. Köttfärs används som proteinkälla, kolhydrater erhålls genom vete och majskim. Det finns en liten mängd soja. Tillverkaren har berikat maten med jäst och torr mjölk så att hunden får vitaminer från grupp B. Formeln innehåller probiotika, Omega 3 och 6. Företaget kallar maten antiallergisk, även om kompositionen inte indikerar mycket detaljer. Det är indicerat för förebyggande av gemensamma sjukdomar.

Även om maten inte jämförs med holister, erbjuder den kvalitetsingredienser till ett överkomligt pris. Det kan köpas på nästan vilken butik som helst. Formeln innehåller tillräckligt med vitaminer och mineraler, det finns inget behov av att lägga till droppar från tredje part. Köttens måltid är dock inte känt. Korn och procentandel av komponenterna är inte angivna. Sortimentet av smaker är litet, irriterande. Kombinera med andra matfoder svårt.

3 Brit Premium Vuxen L (15 kg)


Det optimala förhållandet mellan pris och kvalitet
land: Tjeckien
Genomsnittligt pris: 2 400 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Om ditt husdjur är en vuxen hund av en stor ras, kommer Brit Premium Adult vara ett utmärkt kostalternativ. Dry premium mat anses vara en av de mest budget i sin kategori. Ingredienser inkluderar kycklingkött mjöl, fett, majs, torkad frukt, ris, koppar, zink, etc. Det höga köttinnehållet (41%) är den största fördelen med produkten.

Standardförpackningsstorlek 15 kg. När du matar Brit Premium ser djuret ut friskt, blir inte sjuk, beter sig smidigt, har en vacker slät coat. Veterinärernas uppfattning visar att den tjeckiska torrmatbritten - en komplett högkvalitativ diet för vuxna hundar.

2 Purina Pro Plan Stor Robust Vuxen Sanine Dry (14 kg)


Den bästa maten för stora hundar
land: Frankrike (producerat i Ryssland)
Genomsnittligt pris: 4 400 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Torr mat från Purina är speciellt utformad för vuxna hundar, kännetecknade av en kraftfull kroppsbyggnad. Med tanke på egenskaperna hos stora raser har företagets specialister skapat en unik formel OPTIHEALTH. Det har en långsiktig gynnsam effekt på djurets allmänna tillstånd.

Den rätta kombinationen av komponenter är den främsta fördelen med Purina Pro Plan. Livsmedel innehåller kyckling, vete spannmål, protein, växtxtrakt, fiskolja, etc. Balansen av vitaminer och mineraler bidrar till utvecklingen av lederna, stärka benen och optimera aktiviteten.

För att ditt älskade husdjur alltid ska vara friska, räcker det inte bara att välja en god kost. Ägaren måste veta hur man matar sin hund. Följande är de viktigaste reglerna för vård:

 1. Den optimala mängden matning - två gånger om dagen. Undantag är graviditet, ålder upp till 12 månader, förekomst av sjukdom.
 2. Du kan inte kombinera den färdiga maten med hemlagad mat.
 3. Rent vatten bör alltid vara nära skålen.
 4. Det rekommenderas inte att ge för mycket mat för att undvika risken för övervikt.
 5. Delen beräknas beroende på hundens ålder, vikt och energibehov.
 6. Tillåtna obehandlade ben, som inte brister med matning (porös).
 7. För första gången är det värt att köpa ett litet foderpaket för att följa husdjurets reaktion.

1 Acana Heritage Vuxen Stor Ras (17 kg)


Bästa kvalitet
land: Kanada
Genomsnittligt pris: 6 700 gnid.
Betyg (2019): 4.9

Den bästa maten för vuxna hundar enligt veterinärer - Acana Heritage Adult. Den kanadensiska tillverkaren tillverkar premiumprodukter med ett högt innehåll av komponenter som är viktiga för djurs hälsa. Kyckling odlad i en naturlig miljö, flundra och Atlantisk sill är huvudingredienserna i foderet.

Muskulösa hundar behöver en balanserad kost med mycket protein. Acana Heritage har ett högt innehåll av kött, fisk, som stöder djurets aktivitet, och bidrar också till en skelettlig utveckling av skelettet.

Den bästa billiga torrhundmat: budget upp till 1500 gnidning.

5 Alla hundar


Passar alla raser, borstar tänder
land: Danmark
Genomsnittligt pris: 278 gnidning. för 2,2 kg
Betyg (2019): 4.2

ALLA HUNDER är det mest neutrala näringsvärdet, det är skapat för alla raser.Kompositionen har en genomsnittlig mängd viktiga vitaminer och mineraler. Tillagd Omega 3 och 6, stöder de hälsan hos ull och hud. Stora granuler borstar effektivt sina tänder, men kan inte vara lämpliga för små stenar. Tillverkaren skriver om frånvaron av färgämnen och soja. I slutändan finns det sorbiska och fumarsyror som förvirrar vissa uppfödare. Kompositionen kan målas mer detaljerat, det här är felet på många billiga matar.

I recensionerna skriver de om ett litet urval smakar förr eller senare hundar ut med mat. Dieten anses vara universell, vilket innebär att det är svårt att förutse den individuella reaktionen hos en viss ras. Tillverkaren delar inte små och stora djur, men det finns ett val för valpar. Ett stort plus är mängden protein: 22%, nära premiummatningen. 4% av fibern är tillräcklig för de flesta hundar. Det finns grönsaker, men ursprunget är okänt.

4 Vår kost med nötkött


Lämplig för djur med svag mage
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 359 gnidning. för 3 kg
Betyg (2019): 4.4

Inrikes budgetmatning Vår ration utmärker sig bland konkurrenterna i ekonomiklass med ProStor Bio Care-komplexet. Den senare består av probiotika som hjälper till att återställa tarmarna hos stora raserhundar. Det skyddar kroppens djur från bakterier. Dieten ökar absorptionen av näringsämnen, är en av de bästa i antalet vitaminer. Tillverkaren har tillsatt selen för hälsan hos sköldkörteln. Formeln har en positiv effekt på hundens ögon, hud och päls.

I recensionerna skriver de att djuren enkelt byter till ny mat, sopa torra granuler och kräva mer. Men kompositionen är långt ifrån holistisk: i första hand är majsmjöl, jag skulle vilja ha mer kött. Det finns inga hälsofördelar, men formeln skadar inte heller. Inga färgämnen och soja. Tillverkaren har våt konserverad mat med bra komposition. Uppfödare rekommenderar dessutom att ge ett komplex av vitaminer, först övervaka hundens tillstånd.

3 Chappi Kött överflöd med grönsaker och örter (15 kg)


Olika smaker, balanserad formel
land: USA (producerat i Ryssland)
Genomsnittligt pris: 1 200 gnid.
Betyg (2019): 4.5

Chappi är en billig torrmat speciellt utformad för medelstora och stora rashundar. Ett vuxendjur behöver en balanserad kost och ytterligare näringsämnen. Tillverkaren har tagit hänsyn till kraven och tillverkat lämpliga produkter. Maten har en bra smak, har en bekväm förpackning och styckets optimala storlek. En påse är tillräckligt för en genomsnittlig månad. Kompositionen berikas med spannmål, animaliska fetter, grönsaker och mineraler. Vitaminer i stora mängder, upprätthålla ett hälsosamt utseende och välbefinnande.

Hundägare säger att husdjur äter maten med glädje först. Och när en smak stör, erbjuder tillverkaren många andra. De skriver om frånvaron av problem med matsmältningen. Mat smälter perfekt, ger djur energi. Men i första hand är spannmål, inte kött. Ingredienser är mycket kortfattade, vet inte deras ursprung. På grund av detta kombineras näring inte med andra komplex.

2 Darling


De mest budgetmatiga måltiderna
land: United States
Genomsnittligt pris: 689 gnidning. för 10 kg
Betyg (2019): 4.7

Darlings hundmat är baserat på spannmål, kött tar upp till 10% av kompositionen och kan inte skryta av hög kvalitet. Maten skadar emellertid inte matsmältningen, innehåller en anständig mängd fiber, fett och olja. Dieten stöder hälsan hos ull och hud, kalcium stärker benen. Vitaminer kommer från morötter och ärter. I slutet av listan finns konserveringsmedel och antioxidanter, men deras ursprung är inte angivet. Sammansättningen är en av de mest anständiga bland budgetmatningen, det skadar inte djur.

I recensionerna säger de att den största fördelen med denna produkt är dess kostnad. Den är lämplig för gatuhundar som säljs i vilken butik som helst. Husdjur är inte picky, snabbt äter upp granuler. Basen av torrfoder är spannmål, den är inte lämplig för hundar med dålig matsmältning. Det finns konserveringsmedel, men det finns inga klagomål om produkten. Tillverkaren lade till nödvändiga vitaminer, du kan ansluta tredjepartskomplex. Kompositionen anger inte köttets ursprung.

1 Stamtavla för vuxna hundar med nötkött (13 kg)


Den mest ekonomiska kostnaden
land: USA (producerat i Ryssland)
Genomsnittligt pris: 1 500 gnid.
Betyg (2019): 4.8

Stamtavla torrmat är ett bra alternativ för vuxna hundar. Designad för alla raser. Den består av spannmål, vitaminer, oljor och köttmjöl. Det bidrar till att stärka benen på grund av det höga zinkinnehållet och förbättra immuniteten.

Trots den låga kostnaden har foderet god kvalitet. Finns i påsar på 13 kg, vilket är tillräckligt länge. Glukosamin bidrar till en riktig utveckling av lederna. Hundar älskar att äta stamtavla på grund av sin utmärkta smak.


Den bästa hundmat av små raser

5 Perfekt passform


Kontrollerar hundens vikt
land: Tyskland (producerat i Ryssland)
Genomsnittligt pris: 160 gnidning. för 0,5 kg
Betyg (2019): 4.3

Denna grupp öppnar den bästa Perfect Fit med en utmärkt komposition: 40% är protein, 14% för fetter. Det finns tillräckligt med fibrer, högkvalitativa spannmål och vitaminer. Torrmat är rik på fosfor, kalcium, magnesium, koppar, zink. Taurin är ansvarig för hundens muskler och hjärta. Per 100 gram står för cirka 400 kalorier, är kosten skapad för unga och aktiva djur, men inte äldre. Tillverkaren hävdar att receptet gjordes av veterinärer och nutritionists. Förpackningen är tagen ut till minsta detalj, maten dämpar inte.

Recensionerna kallar mat utmärkt för det angivna priset. Sammansättningen är värdig, men inte premium. Uppfödaren varnar dock för att doserna som anges på förpackningen är sällan lämpliga för husdjur. Aktiva djur är inte trötta, energi är tillräckligt endast på vintern. Mat konsumeras snabbt. Kyckling är i första hand, vissa hundar är allergiska mot det. Inte angivet köttets ursprung. Uppfödare gillar inte mängden vete, och toppen har också ris.

4 Belcando Finest Croc Duck


Hög proteinhalt, högkvalitativa kolhydrater
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 1 934 gnidning. för 4 kg
Betyg (2019): 4.5

En unik egenskap hos Belcando är dess höga proteininnehåll: mer än 80% dessutom av animaliskt ursprung. Han är adored av hundar av små raser, maten smälter perfekt och snabbt smälter. Som en del av en fisk, kalvkött, fjäderfä, lamm. Som kolhydrater är havregryn, ris och havrefrön. Tillverkaren lägger till levern hos en fågel som är rik på fosfor, magnesium och järn. Det finns en liten mängd Omega 3 och 6 fibrer. Trevlig hälsosam örter: nässla, kamille, björnbär, kummin.

Recensionerna skriver om energiska hundar som gillar att äta mat. Det indikeras för nedsatt matsmältning, minskar smältning, tar bort obehaglig lukt från munnen. Kompositionen är en av de bästa, inga konstgjorda färger eller konserveringsmedel. Dieten finns i torr och våt form. Granulat luktar gott, det finns ingen fisksmak. Tillverkaren tillsatte dock mycket fett (20%), så risken för viktökning är hög.

3 Purina Pro Plan Small & Mini Adult


Stödjer djuraktivitet
land: Frankrike (producerat i Ryssland)
Genomsnittligt pris: 2,018 rubel. för 7 kg
Betyg (2019): 4.6

Purina Pro Plan anses vara en av de bästa feedsna, deras alternativ för små raser är inget undantag. Det har en positiv effekt på djurhälsan. Tillverkaren tillsatte de näringsämnen som är nödvändiga för korrekt formning av ledband och ben. Formeln är berikad med Omega 3 och 6, det finns ingredienser för känslig hud. Kompositionen tillsatte högkvalitativ lax, den indikeras för svaga mage. Inget skadligt vetegluten.

I nätverket finns recensioner av uppfödare som har hållit hundar på detta foder i åratal. De pratar om djurens välbefinnande. Varna bara att de senaste åren mat produceras i Ryssland, det finns felaktigheter i översättning. Dieten tog inte en högre plats på grund av klagomål om allergiska reaktioner, köpare skyller kycklingfetter och soja. Dyrt foder, dessa ingredienser är inte lämpliga. På grund av dem kallas priset för dyrt.

2 Royal Canin Mini Adult (8 kg)


Den optimala storleken på bitarna
land: Frankrike (producerat i Ryssland)
Genomsnittligt pris: 2 650 gnid.
Betyg (2019): 4.8

Det franska populära märket Royal Canin presenterar i sin lineup Mini Adult våtmat, som är speciellt utformad för små raserhundar. Lämplig husdjur ålder från 10 månader till 8 år.Den balanserade kompositionen har en positiv effekt på huden och kappan. Ger inte allergier, tårthet och andra problem.

Medelprispriset uppfyller kraven och har mycket positiv feedback från ägarna. Innehållet i kyckling, fetter och proteiner i kompositionen hjälper till att optimera hundens aktivitet, hälsosam utveckling och välbefinnande.


1 GO! Daglig Försvar Lamb Hund Recept (11 kg)


Den bästa kompositionen
land: Kanada
Genomsnittligt pris: 3 800 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Den unika formeln i sammansättningen av matningen GO! Dagligt försvar upprätthåller det normala tillståndet hos små raserhundar. Dess huvudsakliga skillnad är det höga innehållet av lammkött. Ingredienser inkluderar grönsaker, oljor, brunt ris, havregryn, linfrö, vitaminkällor C, A, E, D3, kalcium etc. Enligt veterinärer är den idealisk för hundar med allergier. Designad för inaktiva djur. På grund av den stora mängden antioxidanter stöds immunsystemet optimalt.

I recensionerna berömmer de storleken på granulerna, de borstar sina tänder, men de orsakar inte problem hos hundar. Observera den neutrala lukten utan dofter, ingen fisksmak. Det finns kommentarer från uppfödare som bara har givit denna diet i flera år i rad. De skriver om frånvaron av allergiska reaktioner, de säger att husdjur är aktiva och kraftfulla. Maten är lämplig för hundar med matsmältningsbesvär. Bara det är svårt att spena från mat, husdjur vägrar att äta andra rationer.

Bästa Wet Dog Foods

5 Bra chef


Enkel naturlig sammansättning
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 103 gnidning. för 0,34 kg
Betyg (2019): 4.2

Konserverad mat En bra värd skapad med hjälp av naturliga ingredienser, de har en mycket enkel men balanserad komposition. Inga skadliga tillsatser, konserveringsmedel, smakförstärkare. Mat är inte beroendeframkallande, men som hundar. För det första i kompositionen är en kanin, det finns en vegetabilisk olja, jodiserat salt. Pet får en minsta mängd vitaminer, inklusive högkvalitativt animaliskt protein. Dieten är lämplig för stillasittande hundar, det finns inga snabba kolhydrater.

Uppfödare kallar mat en värdig representant för ekonomiklassen. Tillverkaren erbjuder endast daglig mat, vikt och ålder räknas inte. Lågpris ris och majs fungerar som kolhydrater, men de är relativt få. Foder rekommenderas för unga friska djur utan särskilda behov. Det anses vara en utmärkt bas, som lägger till komplex från tredje part. Tillverkaren anger ingrediensernas ursprung.

4 Native feed


Anständig daglig mat
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 125 gnidning. för 0,97 kg
Betyg (2019): 4.3

Native foder är en av de mest naturliga våta hushållet rationer, det innehåller inte smaker, soja, färgämnen. För det första i biffens sammansättning, då biprodukter av okänt ursprung, användbara tillsatser. Tillverkaren kallar mat varje dag, det är lämpligt för de flesta djur av små och stora raser. Formeln innehåller en genomsnittlig mängd vitaminer, i kombination med tillägg från tredje part. Det finns ämnen för att bibehålla friska ben, brosk, hud och päls. Kalori passar energiska hundar.

Uppfödare påpekar att mat säljs i de flesta butiker. Mängden majs i kompositionen sköljs dock, många människor är allergiska mot det. Njut av lågt pris, bland de ryska konkurrenterna förekommer maten positivt. Tillverkaren tänkte på probiotika, berikade formeln med viktiga bakterier, DL-metionin. Jag skulle vilja veta vilka mineraler och aminosyror som tillsätts.

3 Monge grill


Den mest utsökta
land: Frankrike (producerat i Ryssland)
Genomsnittligt pris: 50 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Monge Grill våtmat är utformad för hundar av alla raser. Särskilda förpackningar (påsar) har en volym på 100 g och en dags hållbarhet efter öppnandet. Består av kött och slaktbiprodukter, vitaminer A, E, D3, fibrer, fetter, oljor, mineraler etc.En viktig egenskap - bristen på korn - gör att du kan äta djur med allergi mot gluten.

Hög smak på grund av innehållet av grillat kött och saftig gelé. Tillverkaren har lagt till speciella ämnen för att upprätthålla hälsosamma leder. Kundrecensioner indikerar god smak av konserverad mat som djur äter med nöje.

2 Belcando Utvalda kött


Bra valuta för pengarna
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 170 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Tysk våtmat Belcando garanteras att inte innehålla spannmålskomponenter. Rekommenderas därför för alla husdjur med glutenintolerans. Finns i en bekväm bank på 400 g. Designad för vuxna hundar av olika raser. Den har en optimal gelékonsistens. Djur njuter av att äta konserverad Belcando. Användbara element finns här i stora mängder, som positivt påverkar hundens hälsa, dess utseende och rörlighet.

I recensionerna varnar för mycket komprimerad. Kött och slaktbiprodukter anges, men ursprunget är okänt. Det finns inget omnämnande av procentsatsen, vilket är konstigt för premiummat. På ett positivt sätt, nämna mängden vitaminer, avsaknaden av syntetiska ingredienser. Njut av en mängd olika smaker, hunden blir inte uttråkad med kosten. Det orsakar inte allergiska reaktioner, motiverar priset.


1 Hill's Prescription Diet L / D Canine Hepatic Health Canned


Den bästa terapeutiska kompositionen
land: United States
Genomsnittligt pris: 250 gnid.
Betyg (2019): 4.8

Våt mat, utvecklad av en unik teknik, avser medicinska produkter. Visade hundar med urolithiasis och leverdysfunktion. Den består av ett rikt vitaminmineralkomplex (A, E, C, D, magnesium, L-karnitin, fosfor, zink, Omega-3, etc.). Förbättrar tillståndet, ökar aktiviteten, främjar absorptionen av mat.

Enligt veterinärer är Hills Prescription Diet en utmärkt mat med en medicinsk komposition. Det har en förebyggande effekt och minskar belastningen på levern. Det rekommenderas att matas under rehabiliteringsperioden efter operationen.

Populär omröstning - vem är den bästa hundmatstillverkaren?
Vi rösta!
Antal röster: 223
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig
1 en kommentar
 1. halva
  Jag tyckte om medicinsk behandling från kullarna, nu tog de också torkning. Innan honom åt de också mat från denna klassificering, men det fanns hälsoproblem. Nu är det justerat!

betyg

Hur man väljer

recensioner