10 bästa batterierna för vintern

plats

namn

Funktionsbedömning

De bästa batterierna för bensinbilar

1 BOSCH S5 001 (52R) Det bästa batteriet för liten bil
2 Topla AGM Stop & Go AGM-batteri för stadskörning
3 Tyumen Batteri 6CT-60L Premium Bästa tillgängliga batteriet
4 Beast 6CT-60 Ärlig Specs
5 Medaliststandard Stark medelmätning

De bästa batterierna för dieselbilar

1 VARTA BLUE DYNAMIC Hög start energi, snabb kapacitet återhämtning
2 OPTIMA 75 GUL TOP Det mest avancerade gelbatteriet
3 EXIDE Premium EA770 (77R) Lång livslängd
4 MUTLU Calcium Silver Den bästa kombinationen av pris och kvalitet
5 TAB Polar 66 Hög inströmningsström

På allvarlig vinter identifieras alla sår som lurar i bilen. Batteriet är ofta den svagaste länken. Denna elektrokemiska enhet har en obehaglig funktion för biltillägare. Med minskande temperatur minskar dess förmåga att starta motorn i proportion. På grund av detta måste föraren leta efter ledningar för att "tändas", använda bogsering, sätta batteriet på laddning etc. När alla försök att återställa den tidigare strömmen av batteriet misslyckades måste du välja en ny strömkälla för din järnhäst. Och här lurar bilister ett antal svårigheter. Och det viktigaste av dessa är den typ av motor som bilen är utrustad med.

 1. Ägare av bensinbilar på vintern är i en bättre position. För att starta enheten måste alla tändstift helt enkelt fungera och bränsleblandningen kommer att strömma in i cylindrarna. Tidigare lyckades chaufförerna starta motorn av inhemska bilar i kylan med hjälp av den "krokiga starteren" (det vanliga metallhandtaget). Därför behövs batteriet för att helt enkelt vrida vevaxeln flera gånger så att den välbekanta rökmen kommer från ljuddämparen.
 2. Dieseloperatörer drabbas mest av svåra frost. Detta förklaras av principen om drift av denna typ av motorer. Tändningen av dieselbränsle som injiceras i motorens cylindrar kommer från den starka komprimeringen av luften. Glödpropparna och förvärmarna värmer endast bränsle- och förbränningskamrarna. Situationen förvärras av förtjockning av dieselbränsle. Därför måste du arbeta hårt för att säkerställa och snabb vevaxelrotation på ett bilbatteri.

Dessa egenskaper hos moderna bilar bör övervägas när du väljer ett bilbatteri för vintern. I vår ranking är de bästa modellerna för vilka förare har lämnat positiv feedback.

De bästa batterierna för bensinbilar

På en bil med bensinmotor kan du installera batterier av olika konstruktioner. Dessa kan vara traditionella blybatterier, gelströmkällor eller AGM-modeller. Det är viktigt att välja rätt batteri för övergripande dimensioner, var uppmärksam på polariteten, och få in i kapacitetsgränsen, vilket rekommenderas av biltillverkaren. Vanligtvis väljs batteriets storlek enligt ett enkelt förhållande: Ju kraftigare motorn är desto större batteriet är och ju högre kapacitet.

5 Medaliststandard


Stark medelmätning
land: Sydkorea
Genomsnittligt pris: 5800 gnidning
Betyg (2019): 4.7

Ovanliga tekniska lösningar användes av koreanska tillverkare när de skapade Medalist Standard-batteriet. Basen för batteriet är kalciumplattor som inte innehåller antimon. Gitterets motstånd reducerades genom införandet av silver. Experter kallar det koreanska batteriet ett starkt medelvärde, alla tekniska parametrar i batteriet är balanserade, det tål tillräckligt mot frostigt väder. I det här fallet är batteriet enkelt och bekvämt att flytta. Batteri underhåll är en periodisk laddning på en stationär enhet. Kontroll av graden av återhämtningskapacitet borde vara på speciella indikatorer. Elektrolytnivån minskar något över tiden, bilägare behöver inte ens lägga till vatten.

Användare installerar batteriet på olika maskiner, börjar med den nya VAZ och slutar med begagnade utländska bilar. En allvarlig nackdel är det höga priset.


4 Beast 6CT-60


Ärlig Specs
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 4500 gnidning
Betyg (2019): 4.8

Beast 6ST-60 inhemska batteriet noterades av journalister bakom ratten för ärliga tekniska specifikationer. Först av allt, startströmmen (600 A), som motorn startar i kallt väder beror, förtjänar beröm. Batteriet har en bra backupkapacitet, vilket är särskilt värdefullt när du ständigt kör runt staden på vintern. Batteriet har ett vackert design, slitstarkt väska. Ryska utvecklare lyckades uppnå bra resultat tack vare en hybridteknik som förbättras av effekten av kiseldioxid. Modellen kan hänföras till universella batterier, den används av ägare av olika personbilar.

På temat forum finns både positiv feedback och negativ. Fördelarna med användarna inkluderar en bra startström, tillförlitlighet, anpassning till ryska förhållanden. Men livet lämnar mycket att önska, det överstiger sällan 3 år.

3 Tyumen Batteri 6CT-60L Premium


Bästa tillgängliga batteriet
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 3550 gnidning
Betyg (2019): 4.8

För batterierna i Tyumen-fabriken behöver husbilar inte bara rodna. Modell Tyumen Batteri 6CT-60L Premium (60Ah / 510A) är lämplig för de flesta husbilar och bensinbilar i små och medelklass. Batteriet fördelas fördelaktigt med höga elektriska parametrar, låg självladdningshastighet, bra startkraft. Under förhållandena i den hårda ryska vintern gav batteriet den bästa startströmmen för testning. Priset på den här högkvalitativa enheten överstiger inte nivån på konkurrenterna.

I recensioner klagar vissa moderna bilister om behovet av periodisk påfyllning av destillerat vatten. Men bilister i åldern tvärtom föredrar servade modeller. De kan skruva loss pluggarna och titta inuti apparaten.

2 Topla AGM Stop & Go


AGM-batteri för stadskörning
land: Slovenien
Genomsnittligt pris: 9250 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Sloveniens tillverkare lyckades skapa ett unikt batteri för stadsdrivning på vintern. Model Topla AGM Stop & Go 60 Ah 680 A kan installeras på en mängd olika bilar. Samtidigt är överlevnaden av batteriet slående när du använder maskinen under stadens tillstånd. Batteriet matar in alla enheter med el, samtidigt som effekten av den aktuella källan bibehålls, återställs laddningen snabbt.

Bilister betonar den 3-åriga garantiperioden, liksom användarvänlighet. Trots den högre kostnaden jämfört med bly-syra modeller, kan ett AGM batteri hållas i många år framöver.


1 BOSCH S5 001 (52R)


Det bästa batteriet för liten bil
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 4500 gnidning
Betyg (2019): 4.9

BOSCH, en välkänd tillverkare av elektrisk utrustning från Tyskland, levererar de bästa batterierna till bilfabriker i alla delar av världen. BOSCH S5 001 (52R) 520 52 Ah-modellen finns oftast på kompakta bilar, även om de tekniska egenskaperna gör det möjligt att starta business class bilar på vintern. Lång livslängd och batterier med hög effekt ger en speciell PowerFrame-teknik. Den nuvarande källan produceras med högsta säkerhetsnivå.

Inomhusmotorister noterar att det här underhållsfria batteriet är enkelt att använda. Den har minsta självladdning och ger oavbrutet ström med alla elenheter i bilen på vintern. Glöm inte bara om periodisk laddning på en stationär enhet.

De bästa batterierna för dieselbilar

Dieselbilar i stort antal skrov på ryska vägar. Ekonomiska och högmomentmotorer installeras på många utländska bilar, på kommersiella och lastbilar. För att starta en dieselmotor på vintern behöver en bilist utföra ett antal förberedande aktiviteter, från och med vinterdiesel och slutar med ett nytt batteri. Den nuvarande källan har de högsta kraven för kapacitans och inströmningsström.Dessutom bör dessa specifikationer bibehållas vid extrem frost.

5 TAB Polar 66


Hög inströmningsström
land: Slovenien
Genomsnittligt pris: 5200 gnidning
Betyg (2019): 4.7

Sloveniens batterimärke har en härlig historia. Modell TAB Polar 66 är lämplig för många dieselbilar. Den största fördelen med den aktuella källan är en hög startström (620 A). Det deklarerade värdet bekräftas genom att testa oberoende experter. Produktionen av plattor utförs med hjälp av expanderad metallteknik, som innefattar perforering följt av sträckning. Förtunning av plattorna fick öka antalet i banken, vilket ledde till en ökning av startströmmen. Tillverkaren har allvarligt förberett batteriet för användning i norra regioner. Frostbeständig polypropen används även vid tillverkning av höljet. Materialet behåller motstånd mot stötar och vibrationer vid låga temperaturer, det är inert mot syrgas och är inte föremål för brand.

Olyckan hos bilister är orsakad av ett tunt handtag, högt pris, en minskning av startströmmen vid upprepad start av en frusen motor.

4 MUTLU Calcium Silver


Den bästa kombinationen av pris och kvalitet
land: kalkon
Genomsnittligt pris: 5000 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Rimligt pris och god kvalitet möjliggjorde det turkiska MUTLU-kalciumsilverbatteriet för att erövra hjärtan hos ryska bilister. Märket började dyka upp ofta i olika betyg, det lyckades passera testerna av journalisterna "Bakom ratten". På grund av den patenterade tekniken för att skapa en Ca-Ca gitter, lyckades tillverkaren öka produktiviteten, styrkan, vibrationernas motståndskraft. Batteriet tål tillräckligt med testet av rysk vinter, vilket ger en hög startström. För att spåra laddningstillståndet finns ett bekvämt öga fungerar systemet för avgaser effektivt. Batteriet är tillverkat i en användbar design, så bilägaren bör periodiskt tillsätta destillerat vatten.

Användarna i recensionerna bekräftar batteriets bärbarhet på vintern, bara det är dags att ladda upp den på en stationär enhet.

3 EXIDE Premium EA770 (77R)


Lång livslängd
land: USA (producerat i Spanien)
Genomsnittligt pris: 6000 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Produktionen av EXIDE amerikanska batterier är etablerad i olika länder i världen. I Europa sätter tonen den spanska grenen. EXIDE Premium EA770 (77R) 770 A kom ut ur monteringslinjen i den spanska fabriken. Den främsta fördelen är den höga startströmmen, som säkerställer starten på den kalla dieselmotorn. Vid korrekt underhåll kan batteriet vara upp till 5 år och garantitiden är 24 månader.

Vissa bilister klagar på att efter tre års drift var tvungen att byta batteri. Dock erkänner de ärligt att ha installerat underhållsfria batteriet under huven, glömde de att regelbundet ladda på en stationär enhet.

2 OPTIMA 75 GUL TOP


Det mest avancerade gelbatteriet
land: USA (producerat i Mexiko)
Genomsnittligt pris: 21000 gnidning
Betyg (2019): 4.9

OPTIMA introducerade maximal innovation när man skapade 75 Yellow Top gelbatteriet. Tillverkaren hävdar att ägaren kommer att glömma problemen med att starta motorn under lång tid genom att installera den under motorhuven på bilen. Modellens utmärkande egenskaper är en rekordkolla blåsström (975 A) och motstånd mot svåra frost. Batteriet med ära klarar många utsläpp och laddningssteg, upprätthåller en högspänningsnivå i inbyggnadsnätet när det laddas ur.

En negativ punkt för de flesta bilister är det höga priset på batteriet. Dessutom finns det risk för att dykning av en dyr strömkälla vid självladdning. Så det är bättre att överlåta underhållet av professionella gelbatterier.

1 VARTA BLUE DYNAMIC


Hög start energi, snabb kapacitet återhämtning
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 5200 gnidning
Betyg (2019): 4.9

Tyska batterier VARTA BLUE DYNAMIC har visat sig i den hårda ryska vintern. Detta framgår av många test och tester som utfördes av inhemska journalister och autoxperter. Så i 2016, i budgetbatterierna av Za Rulem magazine, tog modellen andra platsen och förlorade bara vinnaren på grund av det högre priset. Genom analys av testdata kan du omedelbart bestämma styrkan på batteriet. Detta är en hög startenergi (enström 420 A vid -18 ° C och -29 ° C) och den största laddningsströmmen i slutet av 10: e minuten (vid 0 ° C). Dessa data är det bästa beviset på batteriprestanda vid kallt väder.

I praktiken är forskningsdata fullständigt bekräftad. I recensioner har ägarna av dieselbilar de mest gratis ord som är adresserade till den aktuella källan VARTA BLUE DYNAMIC. Nackdelen med batteriet är det höga priset. 

Populär omröstning - vem är det bästa bilbatterietillverkaren
Vi rösta!
Totalt röstade: 508
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig
1 kommentaren
 1. 1
  Vilken typ av examensbevis skriver du artiklar som inte ens känner till dimensionen av batterikapaciteten?

betyg

Hur man väljer

recensioner