15 bästa miter sågar

plats

namn

Funktionsbedömning

Bästa miter sågar budgetkategori

1 ZUBR ZPT-210-1400 L Bästa köparen val
2 Kaliber PTE-1400 / 210M Det mest populära instrumentet för inhemsk produktion
3 Einhell TH-MS 2112 Hög effekt
4 Wert MS 1321 Det bästa priset

De bästa miter sågarna i medelklassen

1 Metabo KGS 216 M Hög tillförlitlighet
2 Kraton MS-1900/254 Det mest prisvärda priset
3 BOSCH PCM 8 Traditionellt hög kvalitet
4 ELITECH PT 1825KU Det bästa verktyget för hemmet

Den bästa miter sågar premium

1 Makita LH1040F Bättre säkert arbete
2 Metabo KGS 315 Plus Hög effekt
3 Evolution RAGE3-S Det mest innovativa verktyget
4 DeWALT DW713 Bästa värdet i kategorin

De bästa kombinerade miter sågarna

1 Makita LF1000 Bästa köparens val. Tillförlitliga skyddssystem
2 Metabo KGT 501 Den kraftfullaste motorn. Hög lastmotstånd
3 DeWALT DW743N Lägsta pris

Vid bearbetning av byggnadsmaterial (trä, plast, spånskiva, fiberboard, plywood, aluminium etc.) utan miter så kommer det att bli mycket svårare att slutföra uppgifterna. Med det här verktyget har tiden för att skapa spikskikt, alla typer av skär och spår, snedragningar etc. minskat avsevärt. Och användningen av kombinerad utrustning gjorde det möjligt att utföra nästan hela arbetet med framställning av material som baseras på trä eller plast.

Vår granskning presenterar de bästa miter sågar som är kommersiellt tillgängliga och är allmänt representerade på hemmamarknaden. För läsarens bekvämlighet uppdelades den informativa översynen i flera kategorier. Baserat på bedömningar och egenskaper hos varje enskild modell tilldelades en individuell bedömning enligt vilken instrumentet fick sin position i betyget.

Bästa miter sågar budgetkategori

I budgetsegmentet finns ett antal sågar som är perfekta för ägare av villor och privata hus. Med hjälp kan du göra reparationer i huset, bygga skjul, skjul, växthus och andra byggnader på tomten. För att lösa dessa problem är en-hastighetsmodeller med en effekt på 1000-1500 W, en rotationshastighet på 5000-5500 rpm och en skivdiameter av 210 mm lämpliga.

4 Wert MS 1321


Det bästa priset
land: Kina
Genomsnittligt pris: 4200 gnidning
Betyg (2019): 4.5

Tortsovochny sågen av den kinesiska produktionen kom inte upp i budgetkategori av vårt betyg, inte av en slump. Trots det överkomliga priset är Wert MS 1321 av god kvalitet, och är perfekt för hem eller stuga. Skärningsdjupet är 60 mm, och skivans lutningsvinkel är inställbart till 45 °. Enheten kan fungera på trä och dess derivat, plast och andra ytbehandlingar.

När man väljer den här modellen, ägs ägare först och främst av ett billigt pris. Mitservets prestanda är dock på en tillfredsställande nivå - klippets bredd är bara 120 mm, skäret går smidigt, utan jerks. Det enda som behövs är att ordentligt ställa upp skäraren före arbetet, så att skäret erhålls nära styrningen. I recensionerna finns inga negativa bedömningar av frånvaron av tecknet och lasermarkeringen, eftersom den största fördelen med modellen är dess attraktiva prissättning.

3 Einhell TH-MS 2112


Hög effekt
land: Kina
Genomsnittligt pris: 6609 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Mitsågan från den kända kinesiska tillverkaren Einhell kännetecknas av sin kraftfulla och moderna design. Einhell TH-MS 2112-modellen är skapad för sågning av träprodukter i en vinkel upp till 45 °. Verktyget kan vara ordentligt fastsatt på bordet eller arbetsbänk med bultar. För detta finns det speciella hål i basen. Tillverkaren har utrustad sågen med millimeter och grader markeringar, vilket förenklar den exakta installationen av arbetsstyckena. Arbetstagarens säkerhet är försedd med ett tillförlitligt hölje på en sågskiva.

Recensionerna nämner ofta ett negativt ögonblick som högt ljud. Även om de flesta konsumenter är överens om att en såg skulle vara ett bra alternativ för läxor.

2 Kaliber PTE-1400 / 210M


Det mest populära instrumentet för inhemsk produktion
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 5360 gnidning
Betyg (2019): 4.8

Inhemsk tillverkare Caliber bygger på ett prisvärt och pålitligt verktyg. Intresset från sommarboende och husägare till produkterna i det här varumärket växer ständigt. Tortsovochny såg Caliber PTE-1400 / 210M är avsedd för raka och sidoklipp i träprodukter. Motoreffekten är tillräcklig för att säkerställa hög prestanda. Modellen är utrustad med en dammsamlare, ett vertikalt klipp, två ytterligare stöd.

Användare noterar behovet av viss förfining av produkten, till exempel inställning av korrekt sågning. Men trivs med en såg, dess kompakta storlekar och bekvämlighet i arbetet. En positiv punkt är att webbplatsen är tillgänglig med penslar, vilket underlättar underhållet.


1 ZUBR ZPT-210-1400 L


Bästa köparen val
land: Kina
Genomsnittligt pris: 5230 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Den kinesiska tillverkaren kunde skapa högkvalitativ trimning med en stor uppsättning användbara alternativ. Den är konstruerad för att arbeta med trästänger och plankor upp till 60 mm tjocka. Det finns olika sätt att skära. Verktyget präglas av hög skärningsnoggrannhet. Ytterligare alternativ såsom laser, klämma, möjlighet att ansluta en dammsugare eller en väska för att samla sågspån, skyddslås underlättar arbetet.

Inhemska konsumenter talar positivt om sågens arbete. Det finns mindre problem, men förhållandet mellan pris och funktionalitet är helt enkelt utmärkt. Den skarpa skivan, möjligheten till jämn justering av ett bord och en slingans lutning är speciellt noterad.

De bästa miter sågarna i medelklassen

Många arbetare inom byggbranschen måste regelbundet använda miter sågar. De arbetar i ett sparsamt läge, till exempel när du installerar trimmen på dörren eller under installationsarbetet. För sådana ändamål lämpliga anordningar från mellansegmentet. Deras tekniska parametrar kan fluktuera betydligt, allt beror på verktygets funktionella syfte.

4 ELITECH PT 1825KU


Det bästa verktyget för hemmet
land: Ryssland (producerat av Kina)
Genomsnittligt pris: 13717 gnidning.
Betyg (2019): 4.4

Mitsåg ELITECH, konstruerad för att fungera med trä, har ett antal tekniska fördelar. För hög precision, ger denna modell en laserpekare som tar emot ström direkt från nätverket. Om det behövs kan du installera ytterligare hjul för ökad stabilitet och förlängning av skrivbordets yta.

En viktig funktion av detta verktyg är närvaron av broach, som låter dig klippa breda arbetsstycken. Det maximala möjliga skärningsdjupet är 75 mm och skäret kan utföras under en annan vinkel och vinkel på upp till 45 °. I recensionerna av ägarna noterade positivt förekomsten av en smidig start, regulatorklipp, noggrannheten i skrivbordets layout. Sällan men det finns klagomål om byggkvaliteten, så användare som väljer den här modellen för hemmet rekommenderar att du kontrollerar produkterna noga när du köper, eftersom det helt enkelt är orimligt att vägra de föreslagna funktionerna och kostnaden.

3 BOSCH PCM 8


Traditionellt hög kvalitet
land: Tyskland (går till Kina)
Genomsnittligt pris: 17350 gnidning
Betyg (2019): 4.5

Miter såg Bosch PCM 8 av det kända varumärket från Tyskland kan säkert tillskrivas det semi-professionella verktyget. Den har en styv, utan backlash, fixering av bordets arbetsyta och lutningsvinkeln på skivan, vilket garanterar en tydlig skärning av arbetsstycket (plast, trä, etc.). På grund av basen, tillverkad av aluminium, har sågen en lätt vikt (nästan 8 kg). Kombinerad med en inte mycket kraftfull motor (1,2 kW) och en skivdiameter på 216 mm kan den under alla omständigheter placeras enbart som ett verktyg för hemmet, inte mer.

Ägarens recensioner noterade positivt närvaron av en justerbar laserpekare, precisionen av guiderna och anständig kvalitetsbehandling av arbetsstycken, inklusive metall. Dessutom hanterar dammutvinning med en dammsugare det mesta avfallet.

2 Kraton MS-1900/254


Det mest prisvärda priset
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 12140 gnidning
Betyg (2019): 4.7

Verktyget i den genomsnittliga priskategorin i sin konfiguration har en installationslaser, med vilken markeringen och precisionen av skärning av arbetsstyckena ökar betydligt. Dessutom är det en broach, tack vare vilken skärets bredd är 310 mm. Alla inställningar (lutning och rotering) är tydligt och säkert fastsatta utan det minsta ledet av backlash.

Mitsågan kommer i ett färdigt tillstånd som är mycket populärt hos de nya ägarna. I sina recensioner tror de med säkerhet att Kraton MS är det bästa verktyget, vilket kännetecknas av hög tillförlitlighet, skärningsnoggrannhet och mer än berättigad kostnad. Den har en diskdämpningsbegränsare, som gör det möjligt att noggrant välja ett prov till önskat djup i arbetsstycket. Bland bristerna finns otillräckligt effektivt dammfel och en skarp lansering av skivan.

1 Metabo KGS 216 M


Hög tillförlitlighet
land: Tyskland (går till Kina)
Genomsnittligt pris: 17855 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Mittsåg Metabo KGS 216 M överraskar användarna med sin smarta design. Monteringen är perfekt, verktyget kan utföra alla uppgifter relaterade till att klippa ett träd, plast eller metall. Väskan är gjuten av en aluminiumlegering som gör en såg hållbar. Tack vare den speciella klämmans säkra fixering av arbetsstycket. För hög skärningsnoggrannhet finns det en laserpekare och för komfort vid arbete, är LED-bakgrundsbelysning monterad och det finns ett mjukt grepp.

Baserat på många kundrecensioner kan man dra flera slutsatser. Sågan har många inställningar som är typiska för professionella modeller. På grund av populariteten hos modellen började förfalskningar framstå, och därför verkar konsumenternas mest oväntade påståenden på modellen.


Den bästa miter sågar premium

De högsta krav som ställs på premiummiter sågar. Detta förklaras av det faktum att professionella möbelverkare, snickare, snickare, som ständigt använder trimning, köper dyra modeller. Dessa produkter har hög effekt (från 1600 W), en stor skärmskiva, det finns ett antal viktiga alternativ (laserpekare, ljus, broach, dust collector).

4 DeWALT DW713


Bästa värdet i kategorin
land: USA (producerat i Taiwan)
Genomsnittligt pris: 23500 gnidning
Betyg (2019): 4.4

Den amerikanska utvecklingen av DeWALT DW713 är ett kraftfullt, hållbart och mångsidigt verktyg. Sagen är tillräckligt kompakt och lätt att bära i en liten verkstad. Närvaron av 11 slitsar gör det möjligt att fixa trimmen i vilken position som helst. Skärhöjden når 89 mm med en bredd på 162 mm. Modellen är utrustad med motorbromssystem, dammsamlare, spindellås. Möjligheten att ansluta en dammsugare tillhandahålls också.

Konsumenterna säger ett bra bord, rimligt pris, anständig byggkvalitet. Av bristerna nämnde ofta bristen på en smidig åktur. Brådskande start av motorn med tiden leder till accelererat slitage på växellådan.

3 Evolution RAGE3-S


Det mest innovativa verktyget
land: Storbritannien (går till Kina)
Genomsnittligt pris: 32296 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Populär bland amatörer och träbearbetningspersonal, har denna mitsåg har ganska bra egenskaper. Med samma skiva skär den trä, derivat, plast och jämn aluminium perfekt. Men stålmaterialet är bättre att inte hantera - trots att skivan kommer att klara sig, är det inte tillräckligt att tillförlitligheten på skruven för att fixa arbetsstycket. Dragmekanismen expanderar verktygets förmåga att bearbeta arbetsstycken, vilket ökar längden på skäret avsevärt.

Högt vridmoment vid låga varvtal ger växellådan, vilket ökar effektiviteten hos mitsågan när man arbetar med höghållfasta arbetsstycken.Närvaron av lasermarkeringar som förutser skivans rörelse ger hög noggrannhet i arbetet - denna funktion av Evolution RAGE3-S nämns ofta i recensioner. Ägare tror att den bästa funktionen hos denna modell är närvaron av den mest multifunktionella skivan som skapats med den patenterade tekniken speciellt för denna motor och växellåda på denna maskin, liksom deras tillförlitlighet och högkvalitativ montering. Som ett resultat - en hög grad av bearbetning och hållbarhet av sågen är obestridliga egenskaper hos denna modell.

2 Metabo KGS 315 Plus


Hög effekt
land: Tyskland (går till Kina)
Genomsnittligt pris: 61999 gnidning
Betyg (2019): 4.9

Den mest kraftfulla mitsågen i vår recension var modellen Metabo KGS 315 Plus. Den är utrustad med en elmotor 2200 W, som utvecklar 4100 varv / min. Verktyget har en lasermarkör, dammsamlare, ett system med jämn inställning av hastighet. Tillverkaren har gett möjlighet att expandera bordet, har utrustat produkten med en anordning för fastsättning av ämnen och installerat en adapter för anslutning av en dammsugare.

Konsumenterna markerar hög byggkvalitet, superkraft, tyst sågoperation. Med detta verktyg kan du klippa alla trä, syntetiska material och icke-järnmetaller.


1 Makita LH1040F


Bättre säkert arbete
land: Japan (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 28339 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

En särskiljande egenskap hos Makita LH1040F japanska mittsåg är möjligheten att arbeta utan jordning. Tack vare dubbel skyddsisolering är verktyget helt elektriskt säkert för operatören. Med hjälp av kraftig trimning är det möjligt att såga olika typer av trä samt plast, laminat, aluminiumprofiler. Bra belysning av arbetsområdet uppnåddes av tillverkaren på grund av installationen av en fluorescerande lampa.

I recensionerna lovar konsumenterna trimkvaliteten på sågning, enkelhet och komfort under drift. Tortsovochny sågen är ganska mobil som tillåter att överföra den i butiken. Från köparens önskemål skulle jag vilja ha en klämma i satsen.

De bästa kombinerade miter sågarna

Den största fördelen med den kombinerade utrustningen är möjligheten att använda mitsågen som en cirkelsåg. Om du behöver ett brett sortiment av trä med hemmet eller för kommersiella ändamål, är det bästa alternativet att välja multifunktionsenheter.

3 DeWALT DW743N


Lägsta pris
land: USA (producerat i Taiwan)
Genomsnittligt pris: 50135 gnidning
Betyg (2019): 4.4

Den universella kombinerade modellen DeWALT DW743N är ett professionellt verktyg och, vid arbete med olika materialtyper, visar hög kvalitet på bearbetningen. Den höga effekten hos en elektromotor på 2000 W gör det möjligt för detta verktyg att klara av plast, mjuk metall, trä, laminerad parkett och annat material. Enkel hantering och ytterligare skydd är möjliga tack vare införandet av en ny mekanism, med hjälp av vilken skivskyddet automatiskt flyttas till önskad position när man använder en mitsåg.

I sina recensioner uppskattar ägarna positivt arbetets låga ljud, dammfjernningssystemets höga effektivitet. Detta möjliggör användning av en kombinerad maskin även i verkstäder med ett begränsat område. Möjligheten att snabbt omvandla maskinen till en cirkelsåg, dess kompaktitet och den bästa kostnaden på marknaden (detta är den mest prisvärda modellen i kategorin) bidrog också till verktygets popularitet, vilket han förtjänade bland inte bara högspecialiserade specialister utan även amatörer.

2 Metabo KGT 501


Den kraftfullaste motorn. Hög lastmotstånd
land: Tyskland (går till Kina)
Genomsnittligt pris: 57820 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Mitsågan utvecklades av tyska ingenjörer och skiljer sig positivt från analoger med en asynkronmotor med ökad effekt (2000W), som är speciellt konstruerad för intensivt arbete och tack vare den höga kvaliteten på delar behöver den praktiskt taget inte ytterligare underhåll. Användningen av en skiva med en diameter på 250 mm samtidigt förbättrar endast den rena renheten. Trots kraften arbetar Metabo KGT 501 med lågt ljud och designen ger alla nödvändiga skyddsåtgärder.

Bekvämlighet vid skärning (vändning) garanteras genom närvaron av ett roterande aluminiumbord med möjlighet att öka arbetsområdet och höjdjusteringen med hjälp av vikningsben. Materialet (trä, plast, etc.) kan bearbetas från två sidor och i vilken vinkel som helst, med enhetens särdrag, anger ägarna pålitligheten av exakt fixering och en anständig vikt av det kombinerade instrumentet (47 kg). Tack vare den senare egenskapen är mitsågan mycket resistent mot arbete med dimensionellt material.


1 Makita LF1000


Bästa köparens val. Tillförlitliga skyddssystem
land: Japan (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 59709 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Makita LF1000 är en kombinerad ljusmotor som förvandlas från en sågmaskin till en mitsåg med en enkel rörelse. Bekvämligheten med transport och förvaring beror på närvaron av vikande ben på ett ljust aluminiumbord. Alla manipuleringar med ett träd eller annat material utförs med en skiva med en diameter av 260 mm, vilket gör det möjligt att få ett skärddjup på upp till 68 mm i riktningsläge.

Detta verktyg har en lutande sågmekanism som gör att du kan klippa arbetsstycket i en vinkel på upp till 45 ° både till vänster och till höger. Den kraftfulla motorn (1600 W) är utrustad med nödvändiga säkerhetssystem för användarens säkerhet. Detta är ett slumpmässigt startlås, nödstängningsläge och, naturligtvis, ett skyddshölje. Kvaliteten på varumärkets produkter har sagt sig tillräckligt för att skingra även de minsta tvivel om utrustningens tillförlitlighet - det är traditionellt på högsta nivå, och även i jämförelse med närmaste konkurrenter anser makarna att Makita LF1000 är det bästa verktyget i sin kategori.


  

Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av miter sågar
Vi rösta!
Totalt röstat: 209
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner