12 bästa golvgaskedjor

plats

namn

Funktionsbedömning

De bästa gaspannorna för uppvärmningsområden upp till 100-150 kvadratmeter. m.

1 Kiturami STSG 13 GAS Hög säkerhet. Den mest praktiska att använda
2 Lemax Premium 10 Minsta bränsleförbrukning. Italienska tillbehör
3 ATON Atmo 10EVM Det bästa valet för byborna. De flesta kompakta dimensionerna

De bästa gaspannorna för uppvärmning av ett område på upp till 200-300 kvadratmeter. m.

1 Vaillant ecoVIT VKK INT 366 Bästa effektivitet
2 De Dietrich DTG X 23 N Optimala indikatorer på lönsamhet. Gjutjärn värmeväxlare
3 Baxi SLIM 2.300 i Den bästa gaspannan med inbyggd panna
4 Protherm Bear 40 KLOM Den mest populära gaspannan
5 Teplodar Kupper OK 20 Förmåga att arbeta med flera typer av bränsle. Inbyggd värmare

De bästa gaspannorna ökade kraften

1 ACV HeatMaster 70 TC Mest multifunktionella
2 Buderus Logano G234-60 Kondenseringsprincipen för driften. Livslängd över 20 år
3 Navien GST-60KN Det bästa rökavlägsningssystemet. Inbyggt skydd mot frysning och spänningsfall
4 Leberg Eco Line FBS 60G Originalvärmeväxlare. Utmärkt effektivitet och säkerhet

Uppvärmning av privata hus med gas är det mest kostnadseffektiva i vårt land. Därför blir ett av huvudelementen i värmesystemet en gaspanna. Det bästa alternativet för uppvärmning av bostadsutrymme med en total yta på 80-900 kvadratmeter. m installerar en värmekälla utomhus. På marknaden erbjuds konsumenterna modeller av olika inhemska och utländska tillverkare. De skiljer sig inte bara i pris utan även i viktiga tekniska parametrar.

 • När det gäller funktionalitet kan alla gaspannor delas in i enkrets- och dubbelkretsspannor. De första används endast för rymduppvärmning. Modeller med två kretsar kan inte bara ge värme till värmesystemet, men värma också vattnet i köket och badrummet. Trots ett antal fördelar med pannor med två kretsar rekommenderar experter inte att installera dem i bostäder där badrum och kök är långt borta från pannrummet.
 • Gaspannor skiljer sig åt i ledningen. Mekaniska modeller är enklare att underhålla och reparera, och elektronisk styrning gör det möjligt att uppnå maximal komfort med fullständig, icke-störning i arbetet hos husets invånare.
 • Strukturellt urskilja kondens- och konvektionskedjor. I konvektionsmodeller värms kylmediet enbart av värmen som alstras under förbränningen av gasen. Med detta klassiska system för att erhålla termisk energi uppstår stora förluster. Moderna kondenskedjor har en mycket högre effektivitetskoefficient (KPI). Förutom energi från gasförbränning genererar de värme från vattenångan som släpps under förbränningsprocessen. Vattendamp kondenseras i en extra värmeväxlare, vilket i slutändan sparar upp till 20% kolväten.

Vi erbjuder dig ett urval av de bästa gaspannorna av golvtypen, som sammanställs utifrån tekniska egenskaper, kostnader, kundrecensioner och expertutlåtanden.

De bästa gaspannorna för uppvärmningsområden upp till 100-150 kvadratmeter. m.

Idealt sett bör enhetens effektindikator bestämmas med hjälp av värmebildningsdiagnostik, men i praktiken beräknas det med medelvärdet baserat på beräkningen av 1-1,5 kW per kvadratmeter. Att välja en gaspanna med höga parametrar är inte värt det - en låg lastnivå leder till en minskning av effektiviteten och ökat slitage på mekaniska delar. Denna kategori innehåller utrustning som är lämplig för användning i små, upp till 100-150 kvadratmeter. m., bostads- och bostadshus.

3 ATON Atmo 10EVM


Det bästa valet för byborna. De flesta kompakta dimensionerna
land: Ukraina
Genomsnittligt pris: 17 600 gnidning.
Betyg (2019): 4.2

I CIS-länderna levereras gas vid lägre tryck än i Europa. Också på grund av den höga graden av slitage uppstår olyckor ofta på huvudlinjerna.Med en kritisk tryckminskning börjar utländsk utrustning, beräknad med en hastighet på 20 mbar, arbeta för en tredjedel av sin kapacitet eller stannar helt och hållet. Därför föredrar de boende i små bosättningar, där det här problemet är mest relevant, att köpa billiga pannor anpassade till lokala gasförhållanden. Dessa inkluderar ATON Atmo 10EVM, redo att värma ett hus med en angiven effekt även vid 13 mbar.

Vad som är viktigt är att enheten inte behöver ansluta till elnätet och arbetar i förhållande till kylvätskans naturliga cirkulation i kretsen på grund av skillnaden i täthet av kallt och varmt vatten. 10EVM-modellen är dubbelkrets och ger genomströmning av vatten upp till 45 ° vilket gör den lämplig för sanitära ändamål. Enheten tillhör ekonomiklassen, så att det med säkerhet och komfort endast ger en icke-flyktig gassensor, en tryckgivare och en integrerad termometer. Det utmärks också av små dimensioner (760x380x385 mm), ekonomi (bränsleförbrukningen är 1,2 m3/ timme) och attraktivt utseende.

2 Lemax Premium 10


Minsta bränsleförbrukning. Italienska tillbehör
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 16 500 gnid.
Betyg (2019): 4.5

Taganrog-företaget Lemax har varit engagerat i golvgaskedjor i mer än 20 år och sedan mars 2018 har det lanserat en annan anläggning för produktion av värmeväxlare. Dess produkter attraherade konsumenternas uppmärksamhet till ett överkomligt pris och ekonomisk kostnad. Således förbrukar en enkretsenhet i Premium-serien med en värmekapacitet på 10 kW i genomsnitt 0,6 m bränsle.3/ timme, vilket är cirka 30-50% bättre än indikatorerna för analoger. Ändå var recensionerna om de första produkterna mycket begränsade, många klagade över bristande automationstekniker och gasbrännare noder (GGU).

Vid konstruktion av gaskedjor "Lemax" i den moderna konstruktionen används komponenter i Europa - GGU från den berömda italienska affären SIT och mikrofacket Polidoro. Samma utrustning installeras av populära utländska tillverkare, till exempel Ariston. Efter rekonstruktionen förbättrades kundernas uppfattning omedelbart, eftersom de för en liten summa erbjöds en icke-flyktig och ekonomisk enhet med automatisk tändning, skydd mot överhettning, blåser och sotning samt en 3 års garanti och 14 års livslängd.


1 Kiturami STSG 13 GAS


Hög säkerhet. Den mest praktiska att använda
land: Sydkorea
Genomsnittligt pris: 41 000 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Alla gaspannor i STSG-sortimentet anses vara de bästa när det gäller tillförlitlighet och säkerhet, den 13: e den yngsta modellen är inget undantag. Den maximala yta där det kan ge effektiv uppvärmning, enligt dokumenten är 150 kvadratmeter. Men experter rekommenderar att man lämnar en säkerhetsmarginal på 10-20%. Rostfritt stålfodral, svetsad av en speciell teknik "Kiturami" är avsedd för långsiktigt (minst 10 år) arbete i ett fuktigt oceaniskt klimat. Anordningen är dubbelkrets, utrustad med separata värmeväxlare och kan värma vatten i varmvattenkretsen upp till 80 ° och kylvätskan - upp till 85 ° C.

Enheten styrs automatiskt, en fjärrtermostat ingår i satsen, som kan installeras både i närheten och i något rum, till exempel i en plantskola. Följaktligen kan pannan ställas in i ett av två lägen med läsning av temperaturen hos värmebäraren eller luften i rummet. Bland andra funktioner som tillåter dig att ställa in det optimala driftsättet för en dag eller en vecka utan mänsklig intervention - "Fördröjd start", "Frostskydd", "Intervaller" etc. Säker drift tillhandahålls av den utökade självdiagnostikfunktionen och den slutna förbränningskammaren och fördröjd dragning tillåter installera en gaspanna i rummet utan dyr dammutrustning av vertikal typ.

De bästa gaspannorna för uppvärmning av ett område på upp till 200-300 kvadratmeter. m.

Med ökningen i uppvärmd utrymme blir problemet med att spara gasbränsle mer akut. För att säkerställa låga värmekostnader måste man, när man väljer en panna, uppmärksamma inte bara kraften utan även effektiviteten.För vissa modeller från denna klassificering (de arbetar på kondensprincipen) överstiger den 100%. Sådan data erhölls enligt de nationella beräkningsstandarderna och enligt den europeiska metoden är deras verkliga effektivitet ungefär lika med 95%. För att få en uppfattning om den verkliga effektiviteten hos enkla gaspannor av golvtypen, bör det beräknade värdet av effektiviteten minskas med 12-15%.

5 Teplodar Kupper OK 20


Förmåga att arbeta med flera typer av bränsle. Inbyggd värmare
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 23 400 gnidning.
Betyg (2019): 4.2

Många ryska bosättningar väntar på gasledningen, och det enda alternativet för uppvärmning tillgänglig för sina invånare fram till någon tid är installationen av ett värmesystem baserat på en fast bränslepanna. Företaget "Teplodar" har utvecklat en universell design - modellen "Kupper OK 20", som kan arbeta både på trä, pellets och kol och på naturgas. Det är möjligt att överföra enheten från en typ av bränsle till en annan med hjälp av valfria facklor "Teplodar". Således är det tillåtet att använda samma panna som huvudkälla för värme på fast bränsle, eller som reserv - i områden med otillförlitlig gastillförsel.

Grundpaketet innehåller ett block med 3 värmeelement med en kapacitet på 2 kW. De kan inte värma huset regelbundet, deras uppgift är att hålla kylvätskan vid en fullständig brännskada eller i en nödsituation. En annan egenskap hos enheten är möjligheten att installera en extern kontroll och en kapacitiv hydraulisk separator. Dessa element balanserar perfekt värmesystemet, förbättrar styrbarheten till mono-bränslepannor och förlänger livslängden, men ökar samtidigt kostnaden för pannutrustning med mer än 2 gånger.

4 Protherm Bear 40 KLOM


Den mest populära gaspannan
land: Slovakien
Genomsnittligt pris: 60 350 gnid.
Betyg (2019): 4.5

Den mest populära golvgaskylaren idag är Slovakiens Protherm Bear 40 KLOM. Detta är en enkretsmodell av konvektionstyp. Värmeffekten når 35 kW med en effektivitet på 90%. En av anledningarna till den höga populariteten var möjligheten att använda flytande gas. Enheten är utrustad med moderna alternativ som skydd mot frysning och överhettning, självdiagnos, konstant kontroll över förbränningsprocessen, flammens modulering.

Konsumenterna komplimangerar pålitligheten, användarvänligheten, kompaktiteten och hållbarheten hos enheten. Med alla dessa egenskaper av "smart panna", är den fortfarande den mest prisvärda för hushållskunderna.

3 Baxi SLIM 2.300 i


Den bästa gaspannan med inbyggd panna
land: Italien
Genomsnittligt pris: 107 500 gnid.
Betyg (2019): 4.7

Italiensk gaspanna Baxi SLIM 2.300 har en inbyggd panna med en kapacitet på 50 liter. Tack vare denna design kommer huset alltid att ha tillräckligt med varmt vatten. Säkerhetssystemet innehåller en sluten förbränningskammare, skydd mot överhettning och frysning, från att blockera pumpen, det finns en tryckgivare. Pannan kan också fungera från flytande gas. Dessutom kan den vara utrustad med en timer och fjärrkontroll. Dubbelkretskonvektionspannan är anpassad till ryska förhållanden.

Konsumenterna säger den multifunktionella pannan, dess effektivitet, enkel installation, förmågan att arbeta med flytande gas. Den största nackdelen är den höga kostnaden.

2 De Dietrich DTG X 23 N


Optimala indikatorer på lönsamhet. Gjutjärn värmeväxlare
land: Frankrike
Genomsnittligt pris: 76 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Det äldsta varumärket i Europa, De Ditrish, blev 334 år gammal. Under denna tid blev det ett industriellt imperium för produktion av fordons-, järnvägs- och värmeutrustning. Gaspannor av detta märke är konsekvent associerade med konsumenterna med tillförlitlighet, opretentiösitet i drift, samt minimal energiförbrukning: för uppvärmning av ett hus på 200 kvadratmeter. m. modell DTG X 23 N behöver bara 2,7 m3/ timme naturgas och ca 2,0 - flytande. Dess andra fördelar är enkel design, låg ljudnivå under drift och enkelt underhåll.

Värmeväxlaren är tillverkad av högkvalitativt eutektiskt järn (företaget är känt som en global metallurgisk tillverkare), har en optimal konfiguration av värmeöverföringsfinnor, på grund av vilket den har hög effektivitet och korrosionsbeständighet. På grund av mjukheten hos värmeväxlarens väggar är det inte nödvändigt att styra temperaturen i returkretsen, och pannan kan användas för uppvärmning med uppvärmt golv. Av säkerhetsskäl finns en dragsensor och ett överhettningsskyddssystem, och bland komforten finns en automatisk tändning och en påslagsindikator.

1 Vaillant ecoVIT VKK INT 366


Bästa effektivitet
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 144 500 gnid.
Betyg (2019): 4.9

Gaspanna från Tyskland Vaillant ecoVIT VKK INT 366 har högsta effektivitet, vilket är 109%! I det här fallet producerar enheten 34 kW energi, vilket gör att du kan värma ett hus upp till 340 kvadratmeter. De tyska experterna lyckades maximera resultatet av gasförbränning genom användning av en modulerande brännare, flamskontroll, bevarande av latent värme av kondens, ett multisensorstyrsystem, ett informationsanalytiskt centrum, elektronisk tändning etc.

Konsumenterna uppskattade högt värderingarna hos denna enkretspanna, som funktionalitet, tillförlitlighet, snyggt utseende. Det är värt att notera att elektroniken är mycket känslig för spänningsfall i det elektriska nätverket. Därför är det i huset nödvändigt att dessutom installera en spänningsregulator.


De bästa gaspannorna ökade kraften

I bostadshus, hotell och stora (från 400 till 600 kvm) Stugor, när det är nödvändigt att värma inte bara inomhusutrymmet utan även poolen, gymnastiksalen, vinterträdgården och andra värmegenererande anläggningar är det mest effektivt att installera ett värmesystem på grundval av flera enskilda eller by-pass gaspannor med en kapacitet på minst 50-60 kW. Särskild uppmärksamhet vid val av bör ges till intervallet av automatiska inställningar, styrsystemens möjligheter och justering av driftsläget i tid.

4 Leberg Eco Line FBS 60G


Originalvärmeväxlare. Utmärkt effektivitet och säkerhet
land: Norge (producerat i Ryssland)
Genomsnittligt pris: 46 900 gnidning.
Betyg (2019): 4.3

Värmeväxlaren av en gaskoppar av Eco Line-serien från det norska företaget Leberg skiljer sig från den ursprungliga patenterade designen. Den är tillverkad av kallvalsat stål 3,5 mm tjockt. Ovanför förbränningskammaren, omgiven av en vattenjacka, är rör med en diameter av 40 mm anordnade på ett förskjutet sätt under en lutning för cirkulationen av kylmediet. För att öka energieffektiviteten är värmeväxlaren omsluten i 2 isolerande lager mineralull och värmereflekterande folie. Således tillhandahölls en effektivitet på 90% och en hög säkerhetsnivå.

Enkretsanordningen är den enklaste och billigaste av hela sortimentet av hushållsenheter med hög effekt, medan den är utrustad med beprövade långsiktiga träningskomponenter: brännare Polidoro eller Bray, automatisk Sit, inbyggd termometer Imit. Justering och underhåll av de inställda parametrarna tillhandahålls av den inbyggda termostaten styrd av rotationsratten. Konstruktionen är icke-flyktig och efterfrågas i regioner med problematisk strömförsörjning. Förbrukningen av huvudgas är relativt liten (6 m3/ timme), om nödvändigt kan du överföra gaspannan till arbete med flytande bränsle.

3 Navien GST-60KN


Det bästa rökavlägsningssystemet. Inbyggt skydd mot frysning och spänningsfall
land: Sydkorea
Genomsnittligt pris: 92 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Golvkedjor av detta märke är dubbla kretsar och kan tillhandahålla en tillräcklig mängd (från 20 till 34 l / min, beroende på temperatur) av varmt vatten, inklusive utan behov av uppvärmning. Enheten är helt anpassad till de ryska driftsförhållandena:

 • upprätthåller stabil drift med ett inloppstryck på 4 mbar och vatten 0,3 bar;
 • skyddad från strömavbrott i elnätet inom ± 30% av det integrerade chipet;
 • förhindrar frysning av systemet genom att automatiskt slå på brännaren och starta cirkulationspumpen.
 • utrustad med fläkt och tillåter avlägsnande av rök i skorstenen och genom väggen.

Du kan ställa in ett bekvämt uppvärmningsläge med den medföljande fjärrkontrollen med en inbyggd temperatursensor och en LCD-skärm. Detta är särskilt bekvämt när pannrummet ligger i källaren av huset. Arbetets korrekthet övervakas av autodiagnosystemet, vilket vid kritiska sensoravläsningar blockerar pannans funktion och ger en felkod på displayen. Bred funktionalitet, högkvalitativa komponenter, utmärkta tekniska egenskaper, elegant design och internationell certifiering - det är ingen slump att Navien-utrustning anses vara en av de bästa.

2 Buderus Logano G234-60


Kondenseringsprincipen för driften. Livslängd över 20 år
land: Tyskland (producerat i Sydkorea)
Genomsnittligt pris: 144 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Huvudegenskaperna hos en golvgaspanna Buderus Logano G234-60 - stabilitet och effektivitet i arbetet. De får extra energi vid tvångskondensering av vattenånga som genereras i förbränningsprocessen och minskar energiförbrukningen med upp till 30%. Stora besparingar ges också genom helautomatisk drift med elektrisk tändning, vilket inte kräver ytterligare gasflöde, värmeisolering av 80 mm tjock, vilket minskar värmeförlusten till ett minimum och jämn inställning av pannvattentemperaturen.

För att möta alla behov är en valfri förlängning av Logamatic automatiska styrsystem och Logalux vattenvärmare möjligt. Inga ytterligare ljuddämpningsåtgärder krävs. Oroa dig inte för utsläpp av skadliga ämnen - enheten är märkt med ett miljömärke "Blue Angel", som tilldelats av Tysklands miljöministerium. Sammanfattningsvis är det svårt att hitta en golvmonterad panna som är mer sofistikerad och funktionell än Buderus.

 


1 ACV HeatMaster 70 TC


Mest multifunktionella
land: Belgien
Genomsnittligt pris: 740 000 rubel
Betyg (2019): 4.9

Den belgiska pannan ACV HeatMaster 70 TC, som har den maximala konfigurationen, har den högsta kostnaden. Denna kondenseringsenhet med dubbla kretsar med en effekt på 68 kW har högsta effektivitet (109%). På grund av maximal värmeupptagning i värmen och varmvattenmodellerna, är modellen erkänd av experter som den bästa i världen. När man skapade en gaspanna introducerade tillverkaren ett antal innovativa tillvägagångssätt. Dessa är "tank in tank" -tekniken, en förblandad modulationsbrännare och ett väderberoende automatiskt säkerhetssystem.

De ägare av privata hus som hade råd med installationen av en sådan panna, noterar den otroliga effektiviteten i arbetet, bristen på buller vid förbränning, hög prestanda och fullständig säkerhet.

Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av golvgaskedjor
Vi rösta!
Totalt röstat: 171
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig
1 en kommentar
 1. Vitos
  Med en effektivitet på 109% skratt

betyg

Hur man väljer

recensioner