10 bästa spänningsregulatorer för pannor

plats

namn

Funktionsbedömning

De bästa stabilisatorerna av relä typ för gaspannor

1 Daewoo Power Products DW-TM1kVA Den optimala kombinationen av pris och kvalitet
2 RUCELF KETYOL-600 Köparens val
3 Huter 400GS Bättre stabilisering av sinusformad ström
4 Powercom TCA-2000 Gynnsamt pris

De bästa elektroniska stabilisatorerna för gaspannor

1 Lugn VoltSaver R1000 Mest tillförlitliga
2 Lider PS600W Stor säkerhetsmarginal
3 IEK Prime 0,5 kVA (IVS31-1-00500) Bästa prisklass

Den bästa inverterens spänningsregulatorer för gaspannor

1 Lugn IS350 Bästa köparen val
2 SDP-1 / 1-1-220-T Stabil prestanda
3 Energi PN-500 Möjlighet att arbeta som UPS

Moderna gaspannor är högklassig utrustning med processorkontrollsystem och justering av driftsparametrar. Naturligtvis är elektroniken känslig för spänningsfluktuationer och eventuella svaga överskott i nätverket kan skada styrenheten, vars kostnad i pannans pris är 30-50%. Detta kommer att leda till att värmesystemet stoppas (vilket är mycket oönskat under vintermånaderna) och oförutsedda utgifter, och inte små. För att förhindra sådana konsekvenser används nätverksstabilisatorer, nivellerar dropparna och, i kritiska fall, kopplar helt enkelt ut utrustningen.

I vår granskning kommer vi att överväga dessa enheter av olika typer (mest använda på marknaden), som är bäst lämpade för att skydda värmepannor. Betygsättningen bildades på grundval av egenskaper och erfarenheter hos ägarna av denna utrustning som deklarerats av tillverkaren.

De bästa stabilisatorerna av relä typ för gaspannor

De mest populära enheterna i Ryssland för den stabila driften av gaspannor är relätypsmodeller. De tillhör klassen av automatiska transformatoranordningar med mekanisk justering av stabilisering. Den viktigaste positiva egenskapen hos relä-typprodukter anses vara ett snabbt svar på spänningsöverskott (upp till 20 ms).

4 Powercom TCA-2000


Gynnsamt pris
land: Taiwan
Genomsnittligt pris: 2000 gnidning.
Betyg (2019): 4.2

Tillgängliga reläspänningsomvandlare för gaspannor erbjuds av tillverkare från Kina. Powercom TCA-2000 har ett kompakt fodral där 4 utgångar av europeisk typ är monterade. De skyddas mot oavsiktlig penetration av människor eller föremål. För fullständig säkerhet har alla uttag en jordslinga.

Konsumenter noterar närvaron av en strömbrytare som förhindrar överbelastning av enheten och skyddar den från kortslutning. Efter felsökning av strömförsörjningen måste du slå på den med en enda knapptryckning. Fördelarna med stabilisatorn bör tillskrivas och motstå höga belastningar. Även under förhållandena då elnätet fungerar dåligt, upprätthålls den korrekta driften av pannan. Modellen är ljudlös under drift.

3 Huter 400GS


Bättre stabilisering av sinusformad ström
land: Kina
Genomsnittligt pris: 2680 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Huter 400GS relä stabilisator har det bästa värdet i denna kategori och är perfekt för att skydda den elektroniska delen av en gaspanna. Den arbetar i intervallet från 110 till 260 V med en maximal stabiliseringsavvikelse på högst 8%. Det är bekvämt att ansluta, har en digital skärm av spänning, liten storlek och är monterad på väggen. Men den största fördelen är att den ger en sinusformad ström vid utgången utan förvrängning.

Ägare som valt denna stabilisator, anger i sina recensioner andra styrkor Huter 400GS. De uttrycks i närvaro av skydd mot kortslutning, högspänning eller överhettning av ledningarna. I alla dessa nödsituationer kommer automationen att kopplas från nätverket och förhindra skador på dyr utrustning.

2 RUCELF KETYOL-600


Köparens val
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 3585 gnidning
Betyg (2019): 4.8

Relästabilisator RUCELF KOTEL-600, tillverkad och utvecklad i Ryssland, har visat sig på marknaden för elektriska produkter. Den enkla och samtidigt tillförlitliga skyddsmekanismen hos den dyra gaspannaenheten står på ett märkvärdigt sätt mot täta spänningsfall och upprätthåller noggrannheten till driften fram till slutet av driftsperioden.

Ägare älskar denna kompakta väggenhet. Även om det kostar mer än liknande modeller från andra märken, utmärker RUCELF-stabilisatorn med mer tillförlitliga komponenter och hög prestanda. Den är utmärkt för gasvärmare, den elektriska delen förbrukar upp till 400 watt (det här är nästan alla moderna modeller). I recensionerna utvärderas stabilisatorns samarbete med utrustning som Baxi, Ariston, Ferolli och Vaillant. Om jordning sker, måste korrekt anslutning (fas och noll komma till lämpliga kontakter), stabilisatorn och värmepannan som är ansluten genom den, tjäna sin ägare så länge som möjligt.

Huvudprestandegenskaperna hos spänningsregulatorer av olika slag

Prestanda egenskaper

Relay

Servostationer

triac

Växelriktare

Ingångsspänning, Volt

140-260

150-250

150-250

90-310

Svarstid, millisekunder

< 20

< 100

< 20

omedelbart

Spänningsnivåeringsfel

<10 %

<3 %

<5 %

<2 %

Spänningsjustering

hastighet

slät

hastighet

momentan

Skydd mot droppar,%

90

20

90

100

tjänster

Ej obligatorisk

Krävs

Ej obligatorisk

Ej obligatorisk

Livslängd, år

10-15

1-5

10-15

20

 

Sammanfattande tabell tar inte hänsyn till kostnaden för utrustning, eftersom det beror i stor utsträckning inte bara på konstruktionstypen utan också på stabiliserarens driftkraft. Vidare, i fråga om att säkerställa tillförlitligheten hos enskilda värmesystem, växlar prisfrågan in i bakgrunden.


1 Daewoo Power Products DW-TM1kVA


Den optimala kombinationen av pris och kvalitet
land: Sydkorea (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 3590 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Den bästa billiga stabilisatorn för gaspannor med goda tekniska specifikationer är Daewoo Power Products DW-TM1kVA. Till ett överkomligt pris har det hög effektivitet (95%), anständig effekt (1 kW), litet fel (8%), en bred gräns för spänningsfall (140-270 V). Svarstiden är 20 ms, enheten har skydd mot störningar, överhettning, högspänning och kortslutning.

Konsumenter som väggmodellens små dimensioner, låg vikt (endast 3,285 kg), snygg design och digital display. Den enda nackdelen, många betraktar en kort elektrisk ledning.

De bästa elektroniska stabilisatorerna för gaspannor

I stället för mekanisk stabiliseringsväxling använder elektroniska enheter tyristorer och triacs. Enheter av denna typ särskiljas av tillförlitlighet, hög noggrannhet och hastighet. Dessutom är de opretentiösa i sitt arbete och avger inte starkt ljud.

3 IEK Prime 0,5 kVA (IVS31-1-00500)


Bästa prisklass
land: Kina
Genomsnittligt pris: 4520 gnidning
Betyg (2019): 4.2

Den mest exakta spänningsregulatorn i vår recension var den italienska enheten Ortea Gemini 10-15 / 7-20. Det visar ett unikt fel på 0,5%. Enheten är utformad för att fungera i ett enfas hushållsnät med spänningsfall vid ingången från 140 till 290 V. Stabilisatorn reagerar snabbt på spänningsöverskott (20 ms), skydd mot överbelastning och kortslutning är till förfogande.

Inhemska konsumenter uppskattar möjligheten att använda stabilisatorn vid ett brett temperaturområde (-15 ... + 40 ° С). Den digitala displayen speglar tydligt ingångs- och utgångsspänningen.

2 Lider PS600W


Stor säkerhetsmarginal
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 9380 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Stabilisatorn är tillverkad med hjälp av komponenter av högsta kvalitet, som bestämmer en stor driftsresurs. Underhållskraft är optimal för att ansluta en värmepanna eller annan utrustning som är känslig för spänningsfluktuationer.Anordningen alstrar en utsignal utan förvrängning, vilket på ett tillförlitligt sätt skyddar de elektriska kretsarna av dyrare anordningar. Noggrannheten i stabiliseringen tillhandahålls i nivå med 4-5%, vilket för utrustningen i den här klassen var en av de bästa indikatorerna.

Ägare noterar ett ganska brett spektrum av svängningar i nätverket (155-265V), som upprätthåller likriktarens arbetsförmåga. Närvaron av högspänning och kortslutningsskydd gäller även styrkan på denna enhet. Frånvaron av rörliga delar och en anständig monteringsnivå säkerställer problemfri drift för eventuella avvikelser i nätverksprestanda. I användarrecensioner nämns denna egenskap oftast som nyckeln till gaspannans och värmesystemets normala funktion.

1 Lugn VoltSaver R1000


Mest tillförlitliga
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 11653 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Detta är den bästa stabilisatorn i den här kategorin, som passar bäst för skydd av gaspannor och oavbruten drift av värmesystem. Den negativa effekten av nätspänningsfall på den anslutna elektroniken kan undvikas tack vare det inbyggda filtret, vilket justerar insignalen med en hastighet av 350 V / s, medan felet inte är mer än 4%.

Calm VoltSaver R1000 är utformad som en skrivbordsmodell med snabb respons och jämn spänningsjustering. Denna egenskap uppnåddes tack vare ett flerstegs stabiliseringssystem. Ägarna, i sina recensioner, uppskattar mycket extra säkerhetskomplexet som stänger av drivaggregat i olika nödsituationer (kortslutning, överhettning av ledningar etc.). Närvaron av två utlopp och mer än överskottsenheten för gaspannan gör det möjligt att ansluta en köks-TV eller annan dyr enhet till stabilisatorn.


Den bästa inverterens spänningsregulatorer för gaspannor

Stabilisatorer av denna typ är snabbare än andra (omedelbart) reagerar på en förändring i spänningen i nätverket, vilket ger bästa skydd för utrustning mot droppar. De arbetar med principen om dubbelkonvertering, som bestämmer enhetens unika egenskaper. I den privata sektorn kan på grund av väderförhållanden eller andra orsaker lätt uppstå en ökning med upp till 380 volt (gränsslutning), vilket kommer att skada även elektroniken ansluten via stabilisatorn (vid låg svarshastighet). De som inte hotas av konsekvenserna av en nödsituation är ägare till inverterskydd, vars bästa modeller presenteras nedan.

3 Energi PN-500


Möjlighet att arbeta som UPS
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 7900 gnidning
Betyg (2019): 4.6

Denna stabilisator arbetar med principen om dubbel omvandling av inkommande spänning, vilket säkerställer tillförlitlig strömförsörjning av gaspannan i händelse av skillnader i nätverket. Feedback om driften av denna enhet är mer än positiv. Ägarna uppskattar väldigt mycket skyddet för den anslutna utrustningen vid olika avvikelser i nätverket. Stabilisatorn avslutar omedelbart anslutningen när värmekabel, kortslutningar och strömspänningar går utöver säker drift.

Dessutom kan den här enheten fungera som en avbrottsfri strömförsörjning vid anslutning av speciella batterier. Parametrarna på enheten expanderas på detta sätt (om batterikapaciteten överensstämmer med de önskade värdena) kan det säkerställas att värmesystemet är autonomt i upp till 12 timmar. Tack vare denna tekniska lösning anser ägarna Energy PN-500 en av de bästa stabilisatorerna för gaspannor.

2 SDP-1 / 1-1-220-T


Stabil prestanda
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 7270 gnidning
Betyg (2019): 4.8

Den moderna stabilisatorn, som arbetar enligt principen om dubbel omvandling, produceras av den inhemska koncernen Ruselt. Enheten har ett avsevärt motstånd mot nätbelastningar och, tack vare delarnas höga kvalitet, visar en imponerande säkerhetsmarginal. Utgången från omvandlaren alstrar en spänning inom 218-222 V (den mest exakta stabiliseringen) med en sinusformad ström som inte har högfrekvent nätverksstörning.

För pålitlig drift av enskilda värmesystem använder vissa ägare med framgång SDP-1 / 1-1-220-T, som förbinder gasutrustning genom en stabilisator. Enligt deras uppfattning är detta en av de bästa enheterna på marknaden - det här är hur användarna förklarar sitt val i en recension. Utgångseffekten gör att du kan ansluta enheter med en total belastning på upp till 700 W, vilket innebär att annan dyr utrustning kan skyddas tillsammans med pannan.


1 Lugn IS350


Bästa köparen val
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 4956 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Utmärkande egenskaper hos denna stabilisator är närvaron av elektroniskt skydd mot kortslutning, intern överhettning, överbelastning av nät och filtrering av impulsbrus. Den sista faktorn bestämmer utspänningen med en ostorrad sinusoid, vilket säkerställer hållbarheten hos gaspannstyrenheten. Utrustningen arbetar med en ingång från 90 till 310 V, annars kommer stabilisatorn att koppla från nätverket. Utjämning av spänning sker omedelbart (även en vanlig glödlampa flimmer inte). Kvaliteten på arbetet liknade kunder som valde denna modell.

Den IS350 lugna säkerställer pålitlig drift av värmesystemet och skyddet av dyr utrustning (panna) från spänningsöverskott. Gjord i ett elegant metallfall är stabilisatorn monterad på väggen och tar inte upp mycket utrymme. Den kan användas för att skydda gaspannan, datorutrustning, TV, ljudutrustning och andra elektriska apparater, vars strömförbrukning inte överstiger 300 watt. Dessa egenskaper bekräftas av kommentarerna från ägarna till stabilisatorn Calm, som anser att deras val är den mest korrekta lösningen. Trots den dyrare kostnaden jämfört med andra modeller, motiverar den föreslagna skyddsnivån fullt ut pengarna.

Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av spänningsregulatorer för gaspannor
Vi rösta!
Totalt antal röster: 91
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner