10 bästa lödstrykjärn för rör

plats

namn

Funktionsbedömning

De bästa lödstrykjärn för nybörjare installatörer

1 Brima TG-171 Den bästa kombinationen av pris och kvalitet
2 ENKOR ASP-1500 / 20-63 Det enklaste lödstryket för nybörjare
3 Resanta ASPT-1000 65/54 Bästa pris
4 CALIBER SVA-900T Promo Enkel design, överkomligt pris
5 ELITECH SPT 800 Rik utrustning

De bästa professionella lödstrykjärn av polypropenrör

1 CANDAN SM-05 Bästa valuta för pengarna
2 Dytron Polys P-4a 1200 W Mest kontrollerade lödstryk
3 Rothenberger Roweld P40 T Högsta kvalitet
4 KERN Welder R63E Det mest populära lödstryket i världen
5 Rothenberger Roweld Rofuse Skriv ut + Den modernaste svetsmaskinen

Polypropylenrör har blivit det mest populära materialet för installation av VVS, avlopps- och värmesystem. Detta komplexa arbete kan göras idag inte bara av proffs, utan även av nybörjare av sanitära system. Det är nog att köpa ett speciellt lödjärn för att säkert ansluta rören och bilda en förseglad kontur. När du väljer en värmeanordning måste du vara uppmärksam på flera parametrar.

 • Kapaciteten hos anordningen väljs under polypropenrörens tjocklek. Vid heminstallation med en diameter på 50 mm kan du välja en standardvärmare upp till 1 kW. För att ansluta rör med större tjocklek krävs allvarliga aggregat på 1,2-2 kW.
 • För varje rörstorlek måste du ha speciella munstycken. För att värma stora metallelement måste lödstången ha bra effekt. Faktiska storlekar för hantverkare är 16 mm, 24 mm, 32 mm. Professionella måste arbeta med munstycken från 10 till 110 mm.
 • Strukturellt monteras värmeelementen, såväl som hållarna, inuti lödjärnet. På grund av hållarens värmeisolering förblir instrumentet stabilt under lödningen. Uppgiftens uppvärmning är att smälta polypropen. Men några kraftfulla modeller kan överhettas av polypropen. Professionella lödstrykjärn har sofistikerade kontrollsystem som styr temperatur och tidsförhållanden.

Priset och kvaliteten på ett lödstål för polypropenrör beror på tillverkaren. De ledande befattningarna i vårt land hålls av sådana företag som:

 • candan;
 • Valtek;
 • Wellner;
 • REMS;
 • Dytron;
 • prorab;
 • sturm;
 • Brima;
 • Resanta;
 • bosch;
 • Rotorica;
 • Enkor.

De bästa lödstrykjärn av polypropenrör fanns i vårt betyg, vilket fick positiv feedback från hushållsinstallatörer av sanitetssystem.

De bästa lödstrykjärn för nybörjare installatörer

När du behöver göra VVS eller ett värmesystem i ditt hus eller lägenhet, kan du föredra lågpris "engångs" -modeller. De kan kvalitativt göra flera dussinanslutningar för rimliga pengar.

5 ELITECH SPT 800


Rik utrustning
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 1 638 gnid.
Betyg (2019): 4.5

Detta budget lödstål av polypropenrör kan ses inte bara i händerna på nybörjare installatörer, men också professionella. Modellen kan fungera med 6 standardstorlekar av rör, sedan 20 och efterbehandling 63 mm. Experter noterar högkvalitativa munstycken belagda med Teflon. Med en värmekraft på 800 W kan enheten snabbt värma upp till 300 ° C. Kylning av värmaren sker också ganska snabbt. Tillverkaren fullföljde sin produkt med 6 munstycken, en stativ, ett pålitligt metallfall, samt en uppsättning verktyg (skruvmejsel, hex-nyckel).

Analysera kundrecensioner, det finns flera fördelar och nackdelar med enheten. Å ena sidan förtjänar modellen beröm för kraft, snabb uppvärmning och kylning, smidiga sömmar, ett överkomligt pris. Klagomål kommer till adressen till ett obekvämt stativ, ett flimsykt fall, Teflon-beläggning av dålig kvalitet.


4 CALIBER SVA-900T Promo


Enkel design, överkomligt pris
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 1 320 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Den enklaste designen har en inbyggd CALIBER SVA-900T Promo. Förmodligen lockar denna funktion uppmärksamheten hos nybörjare installatörer, vilket bekräftas av ett stort antal frågor i Yandex-söksystemet. Modellen är gjord i klassisk xiphoidform, samtidigt är det möjligt att arbeta med två standardstorlekar av rör. Värmtemperaturen når 300 ° C, tillverkaren har inte föreskrivit någon justering. Inkluderat är 6 munstycken med en diameter på 20 till 63 mm och ett metallfall för transport.

I de tematiska forumen lovar många användare enheten för ett litet pris, användarvänlighet och underhåll, ett stort antal bilagor. Njut av ägarna och tillförlitlig drift av enheten. Men med alla fördelar är det svårt att noggrant gissa början på installationsuppvärmningen, men konsumenterna är inte nöjda med det tunna stället.

3 Resanta ASPT-1000 65/54


Bästa pris
land: Kina
Genomsnittligt pris: 1 430 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Det bästa lödstryket med det lägsta priset i vår recension var Resant ASPT-1000. Enheten gör att du kan ansluta ett stort antal polypropenrör, med en diameter på 20 mm och slutar med 63 mm. Arbetstemperaturen hos svetsverktyget varierar inom området 50-300 grader. Den maximala värmekraften är 1 kW. Komplett med lödstång kommer stativ, skiftnyckel, skruvmejsel, fall och bruksanvisning. Enheten är utrustad med indikatorer för anslutning till nätverket och temperaturen. Lång livslängd för munstycken ger särskild täckning.

Användarna är nöjda med det låga priset på ett lödstryk, kompaktitet, låg vikt och bekvämt fall. Tack vare den långa sladden kan du använda verktyget utan förlängningssladdar. Nackdelarna är kvaliteten på utförandet (det finns gräs på munstyckena), en misslyckad omkopplare av temperaturförhållanden, ett litet fall.

2 ENKOR ASP-1500 / 20-63


Det enklaste lödstryket för nybörjare
land: Ryssland (gjord i Kina)
Genomsnittligt pris: 2 600 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

En av de enklaste lödstrykjärn är ENKOR ASP-1500 / 20-63-enheten. Den är idealisk för de husägare som först möter behovet av värme- och vattenrör. Anordningen ger upphettning av polypropenrör med olika diametrar till 300 graders mark. Anordningen åstadkommer samtidig användning av tre munstycken med olika diametrar. Temperaturområdet styrs av en termostat, det finns två värmemetoder. Maximal effekt når 1,5 kW. Inkluderat är 6 kopplingar av olika tjocklek.

Inhemska ägare pratar positivt om konfigurationen, användarvänligheten, det praktiska stället. Du kan arbeta med flera rörstorlekar samtidigt. Bland bristerna hos konsumenterna avges otillförlitlig termostat, bräcklig låda. Ett bra intryck lämnades på kundtjänsten.


1 Brima TG-171


Den bästa kombinationen av pris och kvalitet
land: Tyskland (gjord i Kina)
Genomsnittligt pris: 4 055 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Arbetet med installationen av VVS- eller värmesystem kommer att hjälpa den kinesiska enheten Brima TG-171. Detta billiga verktyg är kompakt och pålitligt. Tekniska parametrar av enheten gör det bekvämt att arbeta med polypropenrör med en diameter på 20-63 mm. Även om lödkolvens kraft bara är 750 W, värms spetsarna snabbt. Enheten är utrustad med ett metallfall, liksom sådana nödvändiga verktyg som sax, måttband, markör.

Konsumenter gillade närvaron av tre hål för kopplingsanslutningar, vilket medger att man samtidigt arbetar med 3 olika diametrar. Temperaturregulatorn och strömknapparna fungerar rätt noggrant. Av besväret säger användarna instabil ställning. Ibland fungerar termostaten inte, vilket leder till fel på enheten.

De bästa professionella lödstrykjärn av polypropenrör

Wizards installatörer som är professionellt engagerade i installationen av vattenförsörjning och värmesystem kräver en pålitlig assistent. Det ska inte bara ha en bra effekt utan också övervaka temperatur och tidsintervall, med undantag av fel i arbetet.

5 Rothenberger Roweld Rofuse Skriv ut +


Den modernaste svetsmaskinen
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 202 891 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Tyska apparater för installation av polymerrörledning Rothenberger Roweld Rofuse Print + är den mest avancerade designen hittills. Med hjälp är det möjligt att ansluta rör med en diameter upp till 1200 mm. En särskiljande egenskap hos denna dyra anordning är närvaron av inspelningen av svetsprocessen. Alla data kan lagras på USB-enheter, vilket förenklar övervakningen och analysen av hela den tekniska kedjan. Enheten kan fungera inte bara i uppvärmda verkstäder, utan även på öppna byggarbetsplatser i temperaturområdet -20 ... + 60 ° С. Med all designens komplexitet är det enkelt att styra enheten, eftersom tillverkaren har installerat en intuitiv panel. Experter noterar en hög säkerhetsnivå, såväl som frånvaron av aktuella läckor.

En sådan anordning förvärvas av professionella installatörer som utför arbete i höghus under uppförande. Enheten gör att du kan öka produktiviteten och förbättra anslutningskvaliteten.

4 KERN Welder R63E


Det mest populära lödstryket i världen
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 12 490 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Klassiker av genren i världen av professionella lödstrykjärn för installation av polypropenrör är KERN Welder R63E. Mästare över hela världen blev kär i denna modell för enkelhet och kvalitet av svetsning. Enheten är utformad för daglig användning, den har en ökad resurs. Tillverkaren använde sig vid tillverkning av kvalitetsmaterial av lödjärn. Metallkåpan har en lång livslängd, plastdelar har ingen karaktäristisk lukt när de värms upp. Inkluderat är 6 munstycken (från 20 till 63 mm), vilka är skyddade mot korrosion med Teflon-beläggning. Befälhavaren kan samtidigt arbeta med flera rörstorlekar på grund av montering av två par munstycken.

Många hushållsbrukare anser att WELDER lödstrykjärn är det bästa verktyget för svetsning av polypropenrör. Nackdelen är bristen på originalprodukter i det inhemska handelsnätet.

3 Rothenberger Roweld P40 T


Högsta kvalitet
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 14 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Den tyska apparaten Rothenberger Roweld P40 T är konstruerad för sockersvetsning av plaströr. Spekteret av syntetiska material som kan kombineras är den bredaste, börjar med polypropen och slutar med PVDF. Modellen kan användas för svetsning 4 standardstorlekar av rör (20, 25, 32, 40 mm). Tillverkaren har installerat en kraftfull värmare (650 W), termostaten ger det angivna temperaturområdet. Enheten har en klassisk xiphoid form, för bekvämligheten finns det ett speciellt stativ. Den här professionella enheten väger 1 kg.

Användare markerar sådana bästa egenskaper som ett lödstryk som tillförlitlighet och hållbarhet. Det värmer rör snabbt och jämnt och kyler ganska snabbt. Enheten är berömd för sin lätthet och kompaktitet, möjligheten att använda en klämma. Nackdelarna hos befälhavaren innefattar bristen på reservdelar i servicecentra.

2 Dytron Polys P-4a 1200 W


Mest kontrollerade lödstryk
land: Tjeckien
Genomsnittligt pris: 19 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Tjeckiska apparater för svetsning av polymerrör står ut för sin kvalitet och omtänksam hantering. I Dytron Polys P-4a 1200 W lödstång styr och håller mikroprocessorn den angivna temperaturen. Noggrannheten för uppvärmning tillhandahålls inom felet på 1,5 ° C. Verktyget har en kraftfull 1,2 kW disk-typ värmare. Diametern på munstyckena från 40 till 90 mm möjliggör arbete med rör med en tjocklek av 16-125 mm.Det är möjligt att använda den professionella enheten både i rum och utomhus. Lödstången kan fungera med rör av polypropen, polyeten, PVC och HDPE.

Professionella installatörer noterar sådana egenskaper hos enheten som hög prestanda, noggrannhet i kontrollen, dysans hållbarhet. Nackdelarna inkluderar endast det höga priset och trånga resväskan.

1 CANDAN SM-05


Bästa valuta för pengarna
land: kalkon
Genomsnittligt pris: 6 000 gnid.
Betyg (2019): 4.9

Det bästa valuta för pengarna och prestanda har ett turkiskt gjord lödjärn CANDAN CM-05. I sitt sortiment är det den mest kraftfulla apparaten för svetsning av polypropenrör. Tack vare dubbelkretsen styrsystemet är det möjligt att samtidigt eller i tur och ordning slå på båda värmare med en kapacitet på 1,2 kW vardera. Anordningen är avsedd för installation av motorvägar från rör med en diameter av 90-160 mm. Informationen om uppvärmning ges till mästaren med två ljusindikatorer. De släckes när munstyckena värms till driftstemperatur. Termostaten håller temperaturen inom området 50-320 grader. Värmaren är av rostfritt stål, enheten har ett hål för svetsmunstycket.

Konsumenterna är nöjda med pris, prestanda och hållbarhet. Njut av hantverkarnas kvalitet vid tillverkning och materialval. Vissa användare vill se ett rikare sortiment av munstycken.


Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av lödstrykjärn för rör?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 215
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig
1 en kommentar
 1. Michael
  Jag vet inte vem författaren till den här artikeln är, men han förstår helt klart inte tillverkarna av lödstrykjärn för polypropenrör.
  För korrekthet var det nödvändigt att tillsätta KERN Welder, Rothenberger Roweld lödstrykjärn och den dyraste skulle vara RITMO lödstryk. Till exempel har du Candan för 6000 rubel, så jag vill hellre lägga till lite och köpa KERN Welder, eftersom det finns teflonbeläggningsdysor i 3 lager som i Dytron!
  Om du redan jämför och tittar på recensionerna måste du läsa forumet, till exempel, Rysslands byggforum stroy-forum.pro

betyg

Hur man väljer

recensioner