10 billigaste pannor

plats

namn

Funktionsbedömning

TOP 10 billigaste pannor

1 Lemax Framåt 12.5 Fast bränslepanna med de mest populära
2 Kiturami TURBO HI FIN 13 Billigaste Dieselkedjan
3 Kiturami Twin Alpha 13R Väggmonterad panna med omedelbart varmt vatten
4 Protherm Wolf 12 KSO Den bästa enkretspannan av europeisk ekonomi klass
5 Alvin EVP-4,5 Maximal tyst elpanna
6 ATON Compact 12.5EV Den bästa bensinkärlstypen med två kretsar
7 ZOTA Bulat 18 Min varmbränslevärmegenerator med lång förbränningscykel
8 EVAN Nästa 7 Billiga elvärmeenhet med högsta effektivitet
9 Teplodar Cosiness-10 Den bästa kombinerade pannan med en vågrät eld
10 Electromash EVPM-6 Den billigaste elpannan för uppvärmning av 60 kvadratmeter. m.

De hårda klimatförhållandena i Ryssland tvingar invånarna att ta hand om att värma sina hem. Moderna hem är utrustade med ett vattenvärmesystem, där pannan spelar en nyckelroll. Välja det billigaste alternativet för uppvärmning, det är nödvändigt att ta hänsyn till många faktorer. Å ena sidan möjliggör en billig panna det möjligt att få omedelbara fördelar, men på lång sikt kommer kostnaden för uppvärmning att vara väldigt signifikant. För att inte misstas med valet bör flera viktiga faktorer beaktas.

 • Om avvecklingen har en gasledning, används naturgas bäst som en värmekälla. Priset på detta bränsle är tillgängligt för alla kategorier av boende, därför kommer uppvärmningen av huset under den kalla perioden inte att fördärva invånarna. Gaspannor kan fungera hela säsongen utan underhåll, och rutinmässig rengöring eller reparation kan utföras från vår till höst. Den enda nackdelen med det blå bränslet kommer att vara den höga kostnaden för att ansluta huset till gashuvudet.
 • Det billigaste och enklaste är elektriska pannor. De är vanliga värmeelement som värmer upp en viss mängd vatten. För att installera en sådan värmare är det viktigt att klargöra de tekniska egenskaperna hos elnätet i en viss ort. Bland fördelarna med elpannor är det värt att notera tyst drift, möjligheten till full automation, minimalt underhåll av enheten. Tyvärr, under uppvärmningssäsongen måste du betala en stor summa pengar när räkningen för förbrukad el kommer.
 • Den mest populära typen av värmeapparater i Ryssland är en fast bränslepanna. Detta förklaras av det faktum att inte alla regioner förgasas eller de har ett pålitligt och kraftfullt elnät. Och ved och ved är vanliga överallt, och i de flesta fall är deras kostnader låga. Nyligen har moderna uppvärmningsanordningar uppstått som ekonomiskt kan konsumera inte bara ved och kol, men även pellets (pressad sågspån i form av pellets).
 • För uppvärmning av bostadshus kan användas och flytande pannor. Däremot används dieselbränsle som ett bränsle för dem. Stora volymer dieselbränsle måste lagras i stora tankar som är monterade på platsen (vanligtvis under jord). Pannan måste installeras i ett separat rum med ljudisolering och ventilation.
 • Kombinerade pannor gör det möjligt för husägare att själv bestämma vilket bränsle som är mer ekonomiskt under en viss årstid. Mycket populära modeller som tillåter användning av fast bränsle och gas, fast bränsle och dieselbränsle. Till exempel, i offseasonen kommer det att finnas tillräckligt armfuls av ved för att förbättra mikroklimatet i ett fuktigt hus.

Vår granskning innehåller de billigaste pannorna som används i hushållssystem. Bedömningen baseras på feedback från hushållskunder.

TOP 10 billigaste pannor

10 Electromash EVPM-6


Den billigaste elpannan för uppvärmning av 60 kvadratmeter. m.
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 3 600 gnid.
Betyg (2019): 4.3

Ryska växten "Electromash" (Miass) deltog i produktion av elpannor 2013 och placerar dem som den säkraste typen av värmeutrustning. EVPM-serien presenteras av 5 modeller med en nominell effekt från 3 till 12 kW. Maximal nytta av användningen av EVPM-6 kan erhållas genom att installera en 2-räknare och kombinera enheten i ett öppet värmesystem med en fast bränsle- eller gaspanna.

Varmvärmare tillverkas enligt GOST 15150-69 (version UHL4) och kan installeras både horisontellt och vertikalt. En kontrollpanel med magnetstart och termostat är integrerad i huset, vilket gör det möjligt att finjustera önskad temperatur i rummet. Dessutom är en sensor ansluten till kretsen för att skydda systemet från att koka upp elektronbäraren. I allmänhet karaktäriseras Miass-generatorer som enkla, relativt tillförlitliga och om nödvändigt helt underhållbara.


9 Teplodar Cosiness-10


Den bästa kombinerade pannan med en vågrät eld
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 16 920 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

"Comfort" -modellen kan användas i värmesystemet som primär eller backup värmekälla, ansluten vid bristande bränsle eller nödsituation. Enheten tillhör kategorin fast bränsle, men dess enhet möjliggör övergången till naturgasförbrukningen - både bagage och flytande. För att göra detta är det nödvändigt att köpa en AGG 26K lättmonterad gasbrännare (ca 13 tusen rubel) och för att använda gas i cylindrar - också en uppsättning uppsättning (ca 2 tusen rubel).

Volumetrisk arbetskammare med ett horisontellt arrangemang möjliggör användning av trä upp till en halv meter, på grund av vilket frekvensen mellan bränsleflikarna ökar avsevärt och deras förberedelse underlättas. Utformningen av vattenkretsen med ett integrerat flamskydd är också ovanligt. Med ganska blygsamma dimensioner av apparaten överstiger värmeavlägsningsytan 1 kvadratmeter. m. medan utseendet på stillastående zoner är uteslutet och kylmediet cirkulerar fritt. Bedömning av recensioner visar pannan i drift sig från den bästa sidan: lokaler upp till 100 kvadratmeter. värmer snabbt, byggkvaliteten är utmärkt, effektiviteten är relativt hög.

8 EVAN Nästa 7


Billiga elvärmeenhet med högsta effektivitet
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 9 980 gnid.
Betyg (2019): 4.6

Pannan Next-7 är konstruerad för att användas som huvud- eller extra värmekälla i rum upp till 70 kvadratmeter. Installationen är väggmonterad, så den tar inte plats, men värmer snabbt och är energieffektiv - generatorns effektivitet når 99%. Den önskade temperaturen fastställs genom att justera smidigt från 30 till 85 °, och när den når den, stängs termostaten av pannan, vilket sparar el utan mänsklig ingrepp. För ytterligare säkerhet är enheten utrustad med en nödvärmekontakt, som aktiveras om huvudsensorn misslyckas vid 92 °.

Den största skillnaden mellan alla, utan undantag, pannor "Evan" - produktion av värmeelement från rostfritt stål. I denna design har de flera fördelar: motstånd mot korttids tryck och temperatur ökar, korrosionsbeständighet, lång livslängd utan fel. Det är också viktigt att det finns ett speciellt block i konstruktionen för anslutning till pumpen för att möjliggöra integreringen av den elektriska pannan i systemet med tvungen cirkulation av kylvätskan.


7 ZOTA Bulat 18


Min varmbränslevärmegenerator med lång förbränningscykel
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 14 910 gnid.
Betyg (2019): 4.6

På en last med ved, briketter eller kol, kan Bulat producera värme upp till 30 timmar. Detta är en väldigt imponerande figur i jämförelse med klassiska bränslepannor, särskilt från klassen av billiga. Det uppnåddes på grund av den ökade volymen (50 liter) och ugnsens speciella utformning i form av en axel, vilket medför att brännrummet är begränsat och bränslematerialet brinner inte omedelbart, men gradvis.Tekniken för lägre förbränning och efterbränning av oförbrända partiklar, liksom användningen av eldkalksten (den så kallade beklädnaden) i kammarens övre del bidrar till en ännu längre cykeltid och en effektivitetsökning upp till 78%.

Bulat-serien skapades 2018 för att organisera uppvärmning i system med tryck upp till 3 atm. Hela modellerna är utrustade med ett värmeisolerat konvektorhölje av slitstarkt stål, en lutande lastdörr som kan låsas och en efterbrännkammare. Utrustningen kan eventuellt eftermonteras med ett TurboSet-automationspaket, en FOX-pelletsbrännare (förlänger cykeln upp till 6 dagar) och värmeelement med styrenheter för att bibehålla bekväma förhållanden om bränsleförsörjningen är uttömd.

6 ATON Compact 12.5EV


Den bästa bensinkärlstypen med två kretsar
land: Ukraina
Genomsnittligt pris: 23 359 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Icke flyktig, liten storlek (70x63x24,5 cm), med 120 kvadratmeter tillräcklig för uppvärmning. m. kapacitet, värmeinstallationsserie Compact - en riktig trollstav för ägare av kalla lägenheter i höghus. Förbränningskammaren kommunicerar inte med rummet där enheten är placerad och avger inte förbränningsprodukter och kräver därför inte en traditionell skorsten - bara en sidokoaxial. Konvektionshål finns i höljet, genom vilket värmen direkt tillförs rummet, så att pannan kan installeras mot ytterväggen, precis som en vanlig konvektor utan att behöva installera ytterligare radiatorer.

Den presenterade EB-versionen är dubbelkrets. En rörformig kopparvattenberedare används, som kan producera per timme upp till 300 liter vatten vid en temperatur av 35 °. Gasförbrukningen är relativt liten - i maximalt läge förbrukar enheten inte mer än 1,5 kubikmeter. m / timme Med alla fördelar med generatorn är det också ganska billigt vid köp. Samtidigt kritiseras "parapet" för att instabiliteten av dragkraft och beroende av vindens vindkraft är oklart. För att eliminera denna nackdel och därigenom öka pannans effektivitet bör du omedelbart installera en vindruta på skorstenen.


5 Alvin EVP-4,5


Maximal tyst elpanna
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 4 200 gnid.
Betyg (2019): 4.7

När ett miljövänligt och tekniskt tillvägagångssätt för uppvärmning krävs, kommer den billigaste elpannan att rädda. Hans främsta fördel i spelet med värmepannor är möjligheten att arbeta offline. Det enda villkoret för installationen av en sådan uppvärmningsanordning kommer att vara ett oavbruten elnät. Modellen kan värma små områden (upp till 45 kvm.), Som kan vara en idealisk lösning för små hus eller handelsboder. Tillsammans med golvmonteringsmetoden finns och väggmontering. Den elektriska pannan Alvin EVP-4,5 avger inte bara skadliga ämnen i atmosfären, men det fungerar helt tyst. För att uppnå det ideala mikroklimatet i huset kan du trycka på en enda knapp.

Användare noterar sådana egenskaper hos denna elpanna som ett överkomligt pris, kompaktitet, säkerhet, ljudlöshet. Nackdelarna inkluderar endast en liten prestanda och en stor belastning på 220V elnätet.


4 Protherm Wolf 12 KSO


Den bästa enkretspannan av europeisk ekonomi klass
land: Slovakien
Genomsnittligt pris: 18 140 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Golvaggregatet är konstruerat för uppvärmning av upp till 120 kvadratmeter. m. som en del av systemet med värmebärarens naturliga cirkulation. Det kräver ingen anslutning till elnätet, lanseringen av pannan utförs på det enklaste och mest tillförlitliga sättet - piezo ignition. Enheten är utrustad med automatisk utrustning från den italienska tillverkaren SIT och har en öppen förbränningskammare. Tack vare den här designen är den anmärkningsvärd för tyst drift och opretentiös underhåll. Det är bara nödvändigt att ta bort sotet från utsidan i tid och för att övervaka rengöringen av värmeväxlaren inuti.

Eftersom rökgaserna släpps ut på ett naturligt sätt, tillhandahålls viktiga delar av styrsystemet i konstruktionen: en tryckgivare, flamskontroll och en termisk säkring.Värmeväxlaren är gjord av duktilt stål, motståndskraftigt mot ökad inre tryck och lämplig för reparation genom svetsning när en spricka uppträder. Således kan gasutrustningen från "Wolf" -serien från en välkänd europeisk tillverkare tillskrivas den enklaste, billigaste och samtidigt pålitliga och högkvalitativa.

3 Kiturami Twin Alpha 13R


Väggmonterad panna med omedelbart varmt vatten
land: Sydkorea
Genomsnittligt pris: 24 800 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Konstigt nog, men den billigaste väggmodellen i dubbelkretsdesign är inte inhemsk men sydkoreanska och representeras av det kända varumärket "Kiturami". Det är inte till salu i alla butiker, men de som lyckas hitta den kan betrakta sig som tur. Den största skillnaden i installationen är kombinationen av fördelarna med ackumulerande pannor med omedelbara värmepannor. Vattenuppvärmningen regleras i steg med 1 grader från 35 till 65 grader, och volymen av expansionstanken i rostfritt stål är 7 liter.

Arbetade med utvecklarna och designen av värmeväxlaren. Den är gjord av koppar, men använder aluminium i lågtemperaturdelar - den här lösningen förhindrar korrosionsutveckling och förlänger hela pannans livstid. Vi betalade noggrann uppmärksamhet åt säkerhetssystemet: Förbränningsprodukterna avlägsnas från den slutna kammaren till gatan med kraft, en sensor är inbyggd för att i tid upptäcka gasläckor, i händelse av överhettning eller plötsligt strömavbrott stannar gasen automatiskt. I allmänhet är ägare till denna enhet nöjda med dem och tror att deras köp har varit mycket lönsamt.

2 Kiturami TURBO HI FIN 13


Billigaste Dieselkedjan
land: Sydkorea
Genomsnittligt pris: 31 210 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Dubbelkretspannan Kiturami TURBO HI FIN 13 är den billigaste modellen bland flytande värmare. Med det kan du värma ett hus upp till 150 kvadratmeter. Anordningen skiljer sig fördelaktigt i kompaktitet, tillverkbarhet och säkerhet. Hantera pannans arbete, bekvämt sittande framför TV: n, möjliggör en modern fjärrkontroll. De sydkoreanska ingenjörerna lyckades uppnå en hög energibesparing på grund av funktioner som timer, duschar och frånvaro och närvaro. Övervaka köldens hälsa hjälper självdiagnossystemet. För sommarboende kommer frysföremålet att vara mycket användbart när pannan bibehåller minsta temperaturen i värmekretsen under frånvaro av invånare.

De främsta fördelarna med pannan Kiturami TURBO HI FIN 13, hushållsägare betraktar lågt pris, enkel underhåll, enkel anpassning. Bland bristerna nämns ofta bullriga driften av enheten.


1 Lemax Framåt 12.5


Fast bränslepanna med de mest populära
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 16 770 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Den inhemska Lemax Forward 12.5-modellen har blivit den billigaste fastbränslepannan. Värmaren är mångsidig, vilket gör att husägaren kan välja det mest ekonomiska bränslet i regionen. Pannan kan "svälja" en mängd trä, torv, koks, kol. Tack vare användningen av en speciell stålkvalitet 4 mm tjock, lyckades tillverkaren öka livslängden. Värmeväxlaren är gjord av gråstål av hög kvalitet, det är skyddat mot korrosion med en speciell värmebeständig beläggning. Bränslet laddas in i pannan genom det övre facket, vilket inte bara är bekvämare, men också mer lönsamt ur jämn fördelning av bränsle. Förenklar anslutningsförfarandet och en rund skorsten med en diameter på 140 mm.

Konsumenterna påpekar Lemax Forward 12.5 pannfördelar såsom lågt pris, enkelhet och tillförlitlighet. Bland bristerna pekar köparna på möjligheten att bara värma en krets.


Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av billigaste pannor?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 19
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner