10 bästa dieselpannor

plats

namn

Funktionsbedömning

Topp 10 bästa dieselkedjor

1 Protherm Bison 30 NL Mest tillförlitliga
2 Navien LST 60KRN Den bästa kraftfulla dieselpannan
3 Buderus Logano G125 WS-25 Högsta prestanda
4 DANVEX B30 Den bästa bränslepannan till bensinstationer
5 Kiturami TURBO HI FIN 13 Den mest bekväma att använda
6 De Dietrich Neovo EcoNox EFU 22 Den mest miljövänliga. Hög effektivitet
7 Ferroli Atlas 32 Hållbar värmeväxlare
8 Sime RONDO 3 Den optimala kombinationen av kvalitet och pris
9 ACV N 3 Komponenter av hög kvalitet
10 SATURN KDB 90 FA Bästa pris

Dieselvärmda värmepannor är ibland den enda lösningen för bostäder eller industriella lokaler. Till skillnad från fastbränsleenheter utförs energiförsörjningen utan någon mänsklig intervention, vilket i sig är praktisk och är ett element av komfort.

Översynen presenterar de bästa flytande bränslepannor som finns på den ryska marknaden. Positionen i rankningen bestämdes utifrån modellernas egenskaper och framgångsrika operativa erfarenheter från olika ägare.

Topp 10 bästa dieselkedjor

10 SATURN KDB 90 FA


Bästa pris
land: Sydkorea
Genomsnittligt pris: 19500 gnidning.
Betyg (2019): 4.4

Denna flytande dubbla bränslepanna monteras av en modern teknik som utvecklats av den japanska tillverkaren av värmeutrustning TAKUMA. Det är ganska ekonomiskt och kan fungera som värmekälla för ett hus eller en villa på 80-100 kvadratmeter. meter. Fjärrkontrollpanelen gör att enheten kan placeras i ett rum som är isolerat från vardagsrummet. Med tanke på att pannan körs på dieselbränsle har många ägare gillat denna försiktighet hos tillverkaren. Vid behov kan brännarna bytas ut av en annan typ och användas som bränslehuvud eller flytande gas.

En helautomatisk värmare (systemet är utrustat med en kontrollerad sminkventil) har en god effektivitet på 93%. Vid tillverkning av varmvatten används kopparvärmeväxlare. Den maximala produktiviteten av varmt vatten är 3,4 liter per minut, vilket för sin effekt på 10,5 kW kan betraktas som en utmärkt indikator. Attraktivt pris med hög tillförlitlighet av utrustning gör SATURN KDB 90 FA på hemmamarknaden av flytande bränslepannor en av de mest populära.


9 ACV N 3


Komponenter av hög kvalitet
land: Belgien (producerat i Serbien)
Genomsnittligt pris: 87783 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Dieselbränsletanken (kan även användas för stam eller flytande gas) har en öppen förbränningskammare och en stålvärmeväxlare. Korrigering av värmemedelsuppvärmning (upp till 90 ° C) utförs med användning av en mekanisk regulator. Generellt är konstruktionen ganska enkel, pålitlig och perfekt lämpad för hem- eller industriuppvärmning, kontorsutrymme, vars område (med en standardhöjd på 2,7 m) inte överstiger 400-420 kvadratmeter. meter.

Bränsleoljekedjan ACV N 3 avser konvektionstypen av utrustning som bör beaktas när man väljer en plats för att installera den. Möjligheten att ansluta ett externt styrsystem gör att du kan placera uppvärmningsenheten i isolerade områden med separat ingång (till exempel i ett garage eller någon annan förlängning). Denna möjlighet ger en hög komfortnivå, eftersom dieselbränslet har en ganska skarp lukt, vilket inte är lätt att bli av med.

8 Sime RONDO 3


Den optimala kombinationen av kvalitet och pris
land: Italien
Genomsnittligt pris: 48450 gnidning
Betyg (2019): 4,7

Utförandet av en kombinerad panna, som inte bara fungerar på dieselbränsle utan också på naturgas, kan ge effektiv uppvärmning av rum upp till 240 kvadratmeter. meter. Den kraftfulla sektionsvärmeväxlaren av gjutjärn är mycket pålitlig och kan leda till långvarig problemlös drift.Arbete i lågtemperaturlägen kan spara energiförbrukningen avsevärt. I detta fall kommer ingen skada på bränsleenheten att appliceras.

Kontrollerar driftläge för uppvärmning av processorns enhet, som är bäst ansluten till nätverket via stabilisatorn. Dessutom finns möjligheten att integrera extern kontroll. Denna funktion är mycket bekväm för hemmet - speciellt om pannan är belägen i ett bostadsområde som inte har kommunikation med bostadsdelen av byggnaden. Effektiviteten hos enheten är 94,6%, vilket är en anständig indikator för en atmosfärisk panna. Med hjälp är det möjligt att organisera varmvattenförsörjning - för detta är det bara nödvändigt att lägga till en panna av indirekt uppvärmning till värmesystemet.


7 Ferroli Atlas 32


Hållbar värmeväxlare
land: Italien
Genomsnittligt pris: 55297 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Ett utmärkt val för hem, stuga eller industrilokaler, vars område är inom 280 kvadratmeter. meter. Pannan kan köras på dieselbränsle eller naturgas (inklusive flytande) och har en enkelkretsdesign. Värmeväxlaren från gjutjärn har höga egenskaper och är stadigt mot slitage. Dess livslängd är minst 15 år, trots att utrustningen kan arbeta i lågtemperaturläge (det finns mycket kondensat), vilket sparar bränsle så mycket som möjligt.

Att vara en slitstark enhet kopplar Ferroli Atlas 32 till en vertikal skorsten - avlägsnandet av förbränningsprodukter sker på ett naturligt sätt. Du bör också ta hänsyn till det faktum att han tar luften för arbete från rummet där han är installerad. Utrustningens effektivitet är 94,3%, vilket kan betraktas som en utmärkt indikator för en atmosfärisk panna. Hantering av utrustningens driftslägen utförs med hjälp av en mikroprocessor enhet, därför krävs en strömanslutning.

6 De Dietrich Neovo EcoNox EFU 22


Den mest miljövänliga. Hög effektivitet
land: Frankrike
Genomsnittligt pris: 147315 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Den högteknologiska brännoljekedjan, som arbetar med dieselråvaror, visar den bästa effektiviteten - dess effektivitet är 97,3%. Detta resultat uppnås genom en skorsten med separat konstruktion - avgaserna värmer luften in i förbränningskammaren. Detta ger bränslebesparingar och minskar utsläppen, vilket gör kedjan mest miljövänliga bland våra värderingsmodeller. Utrustningskapaciteten är tillräcklig för uppvärmning av byggnader på 250-300 kvm. meter. När du använder extern styranslutning kan dieselenheten installeras inomhus med en separat ingång, vilket förhindrar spridning av petroleumens kaustiska lukt i bostadsdelen. Mikroprocessorstyrenheten som styr driftsparametrarna är känslig för spänningsfluktuationer, och det är extremt oönskat att ansluta pannan till växelström utan stabilisator.

Utrustningen levereras med en redan installerad och testad oljebrännare, som också erbjuder fördelarna med De Dietrich NeOvo EcoNox EFU 22 över andra modeller. Den eutektiska gjutjärnsvärmeväxlaren är resistent mot aggressivt kondensat och garanterar pålitlig drift av pannan i många år. Det bör noteras att denna utrustning, även om den ser relativt kompakt (600x834x970 mm), väger upp till 185 kg.


5 Kiturami TURBO HI FIN 13


Den mest bekväma att använda
land: Sydkorea
Genomsnittligt pris: 31514 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Den mest populära bensinpannan till huset är Kiturami TURBO HI FIN 13-modellen. En uppvärmningsanordning med en effektivitet på 90,8% kan inte bara generera värme för en 150-kvadratmeter byggnad. m, men också att ge boende med varmt vatten. Det låga priset påverkar inte enhetens kvalitet, alla delar är gjorda av hållbart material av hög kvalitet. Det finns ett antal alternativ som ökar komforten under drift. Du kan styra pannan med fjärrkontrollen, och för ekonomisk förbrukning av dieselbränsle är funktionerna från frånvaro och närvaro, duschläge, starttimer. Behovet av underhåll bestäms av det inbyggda självdiagnostiska systemet. Med en lång frånvaro i huset kan enheten hålla en minsta värmenivå tack vare frostskyddsmöjligheten.

Ägare av privata hem anser att Kiturami TURBO HI FIN 13 dieselpanna är ett billigt och ekonomiskt värmeaggregat. En högljudd kvalitetsmodell för många användare är bullrigt arbete.


4 DANVEX B30


Den bästa bränslepannan till bensinstationer
land: Finland
Genomsnittligt pris: 275 000 rubel
Betyg (2019): 4.8

Finska pannor av automatisk typ DANVEX B30 är perfekta för uppvärmning av privata hus och bilverkstäder. Användningen av speciella brännare med sensorer och andra högteknologiska enheter gör det möjligt att bränna inte bara rent diesel, utan även olja i ugnen. Anordningen är tillverkad av pålitligt värmebeständigt stål, förbränningskammaren är utrustad med speciella rökrör. För att förenkla underhållet, tillförde tillverkaren modellen med en askpanna, där fasta förbränningsprodukter samlas i form av sot. I detta fall är skorstenen alltid stabil. Med en total värmeffekt på 35,6 kW och en effektivitet på 90% kan enheten enkelt hantera uppvärmning av hus, butiker och bensinstationer med ett område på upp till 300 kvm. m.

Konsumenterna noterar den ekonomiska användningen av DANVEX B30-kedjorna, enkel drift och underhåll. Nackdelarna innefattar brännarens snabba fel. Men kostnaden för reservdelar är lägre än för amerikanska eller kinesiska motsvarigheter.

3 Buderus Logano G125 WS-25


Högsta prestanda
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 80613 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Enkretspannan Buderus Logano G125 WS-25 med hög effektivitet (96%) har ett antal innovationer. Tyska ingenjörer lyckades uppnå hög produktivitet tack vare den samordnade interaktionen mellan värmepannan, brännaren och styrsystemet. Enheten är anmärkningsvärd för tyst drift, detta uppnås genom att optimera blandningssystemet. Pannan är enkel och lätt att hantera, alla funktioner regleras genom att trycka på eller vrida på lämpliga tangenter. Den kan anslutas till vilken skorsten som helst, sotbildning minimeras, vilket underlättar periodiskt underhåll. Modellen är perfekt för uppvärmning av bostäder, affärer, kontor upp till 230 kvm. m.

Ägare av stugor och detaljhandelsfastigheter i en smickrande kommentar om prestandan hos pannan Buderus Logano G125 WS-25, enkelheten vid drift och underhåll. Nackdelarna med konsumenterna inkluderar det höga priset på enheten och reservdelar.

2 Navien LST 60KRN


Den bästa kraftfulla dieselpannan
land: Sydkorea
Genomsnittligt pris: 78700 gnidning
Betyg (2019): 4.9

Utomhus bränslepanna Navien LST 60KRN är det bästa alternativet för uppvärmning av stora hus, paviljonger, bilverkstäder. Dess höga effekt (60 kW) i kombination med en effektivitet på 90% gör att du kan skapa ett bekvämt mikroklimat i byggnader upp till 600 kvadratmeter. m. Värmaren är tillverkad i europeisk stil. Dess särdrag är rektangulär form, kompakt storlek, låg vikt. En högpresterande enhet kan enkelt installeras i en liten pannrum med vanliga dörrar. Pannan är utrustad med en uppblåsbar brännare som tillåter att avgaserna släpps ut i befintlig skorsten eller genom väggen till utsidan. Tack vare den väl genomtänkta designen av värmeväxlaren kommer enheten att ge husets invånare eller bilverkstadsarbetare med den nödvändiga mängden varmt vatten.

Enligt konsumentrecensionerna hanterar pannan uppvärmning av stora byggnader och ger människor varmt vatten. Nackdelarna inkluderar endast det höga priset.


1 Protherm Bison 30 NL


Mest tillförlitliga
land: Tjeckien
Genomsnittligt pris: 45900 gnidning
Betyg (2019): 4.9

Protherm Diesel Boiler Bison 30 NL är det bästa valet för ett hem bort från gasledningar. När den installeras kommer ägaren att få den mest bekväma värmeförsörjningen. Med den senaste utvecklingen inom tillverkningen av värmeutrustning är flytande bränslepannan i grunden en universell enhet och kan även använda naturgas eller flaska naturgas som bränsle. När du arbetar med dieselmatningar måste Baltur BTL-brännaren installeras.

Den uppskattade kapaciteten hos enheten är 27 kW, vilket är mer än tillräckligt för hus med ett område på cirka 200-220 kvadratmeter. meter. Golvkonstruktionen väger 121 kg, men samtidigt är den mer kompakt - pannan har dimensioner 45x38x87 (WxDxH), vilket gör det möjligt att installera det i alla bryggor utan problem.Med en förbränningskammare av öppen typ har installationen en ganska bra effektivitet - 89%. Den interna värmeväxlaren är skyddad mot frysning, och alla detaljer i enkretsvärmaren kännetecknas av en hög säkerhetsmarginal vilket gör Protherm Bison 30 NL till en av de mest tillförlitliga bland oljeeldade pannor.Hur man väljer en flytande bränslepanna

När man väljer en panna för kraft, tar de också hänsyn till formeln enligt vilken värmen är 10 kvadratmeter. m kräver 1 kW energi. För att enheten inte ska fungera med maximal effekt bör dess maximala värde överstiga den teoretiska beräkningen med 15-20%. Vid användning av en dubbelkrets vätskepanna, lägger jag till ytterligare 20% till den resulterande siffran för att värma vattnet.

 1. Först avslöjas fördelen med en flytande bränslepanna vid designfasen. Om vi ​​jämför med gasförsörjningen visar det sig betydande besparingar. Att installera en dieselenhet behövs inte för att samordna dokument med flera myndigheter. Ungefär är det nödvändigt att spendera upp till 120 000 rubel på registrering av tillstånd och produktion av projektet för gasförsörjning. Att lägga ledningen till huset och ledningarna kostar ungefär lika mycket igen.
 2. Ägare av bilverkstäder bör titta närmare på oljedrivna pannor, som inte bara fungerar på diesel, men också på begagnad motorolja. I detta fall kan kostnaderna för rymmeuppvärmning minimeras.
 3. När det gäller kostnaden för uppvärmning av huset, utförs beräkningen av dieselbränsle, från en enkel formel. För att producera 10 kW värme, bränns 1 kg dieselbränsle per timme. För att behålla värmen i huset 100 kvadratmeter. m. under dagen måste lagra 24 kg dieselbränsle. Under en månad kommer förbrukningen av flytande bränsle att vara ca 720 kg. Om uppvärmningssäsongen varar i 7 månader tar det upp till 5000 kg (4300-4400 l) dieselbränsle för uppvärmning.

Vid bestämning av tillverkaren delar specialisterna alla företag i flera kategorier på villkorligt sätt.

 1. Ledande befattningar är upptagna av sådana tyska märken av oljeeldade pannor som Viessmann Vitorondens, Buderus Logano, Vaillant iroVIT VKO. De utmärks traditionellt av utmärkt kvalitet och funktionalitet.
 2. De Dietrich, Fondital Capri, samt sydkoreanska varumärken Kiturami och Navien påtar allvarlig konkurrens, både i pris och kvalitet.
 3. Nyligen uppträdde danska DanVex B och American EnergyLogic EL på hemmamarknaden. De kunde erbjuda inhemska konsumenter intressanta enheter för ryska högnivåvillkor.
Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av dieselkedjor?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 39
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig
1 kommentaren
 1. Sergei
  Effektivitet mer än 100% kommer inte att hända !!!

betyg

Hur man väljer

recensioner