Top 15 Antipyretics

plats

namn

Funktionsbedömning

Den bästa antipyretiska för vuxna

1 Voltaren Den snabbaste åtgärden
2 Coldact Flu Plus Den längsta effekten, med en sparsam dos av paracetamol
3 Ibuklin Två kraftfulla antipyretiska komponenter
4 Citramon P Mest rekommenderas av läkare från budgetmedel
5 paracetamol Bästa pris. Praktiskt taget inga kontraindikationer

Den bästa antipyretiska för barn

1 Nurofen Mest populära. Bekväm applikation
2 Panadol Hög effektivitet
3 Maxicold WHO godkänd
4 Efferalgan Bästa valuta för pengarna
5 Cefecone D Det bästa priset för ljus

Bästa antipyretiska pulver

1 Lemsip Flerårigt positivt rykte
2 Coldrex MaxGripp Ersätter flera droger
3 Fervex Bredt sortiment
4 Rinzasip Rik komposition
5 Flyukomp Optimal koncentration av komponenter

Feber är en vanlig förekomst hos både vuxna och barn. Det orsakas av kroppsinfektion med infektionssjukdomar, utseende av inflammatoriska processer etc. Avbrytning av termoregulering åtföljs av obehagliga känslor och orsakar obehag hos människor. För att bli av med temperaturen används speciella antipyretiska medel. De bekämpar inte infektioner och lindrar inte inflammation, men hjälper bara att må bättre under en viss tid. Ofta är denna tid tillräcklig för att bestämma orsaken till händelsen och till och med förhindra den.

Alla antipyretiska är indelade i två grupper:

 1. Paracetomolbaserade läkemedel anses vara de vanligaste. De minskar temperaturen i en period av ca 4 timmar, visad i virussjukdomar, men har biverkningar;
 2. Ibuprofenbaserade läkemedel är mer effektiva vid minskning av feber och börjar fungera mycket snabbare, men kan orsaka ännu fler biverkningar. Rekommenderas för inflammation och feber.

Att använda antipyretisk medicinering är endast i vissa fall: om temperaturen steg över 39 grader, om den åtföljs av huvudvärk, obehaglig brittleness och feber. Läkare förbjuder användningen av sådana medel för förebyggande åtgärder. Glöm inte att användningen av droger kräver samråd med en specialist. Särskilt när det gäller barnet, för Inte alla antipyretiska är lämpliga för barn.

Medel för att minska temperaturen har ett antal kontraindikationer:

 • Engångstillträde av flera liknande antipyretiska på en gång;
 • Allergi mot huvudkomponenten;
 • Graviditet och amningstiden (för vissa droger).

I vår ranking är den bästa antipyretiska för barn och vuxna.

Det finns kontraindikationer. Kontrollera med din läkare.

Den bästa antipyretiska för vuxna

5 paracetamol


Bästa pris. Praktiskt taget inga kontraindikationer
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 20 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Det mest tillförlitliga sättet att snabbt bli av med hög temperatur hos en vuxen är utan tvekan användningen av Paracetamol. Det är utsläppt tabletter, där det inte finns några ytterligare komponenter. Ett paket med 20 stycken av 500 mg kostar ca 20 rubel. Det säljs i alla apotek och kräver ingen läkares recept. Eftersom p-piller tar det tar det ungefär 40 minuter innan temperaturen börjar sjunka. Men effekten varar upp till 4 timmar. Av kontraindikationerna är endast intolerans mot substansen och kronisk alkoholism närvarande. Piller normaliserar inte bara kroppstermoreguleringen utan har också en svag antiinflammatorisk effekt, liksom lindras smärtssyndrom. Läkemedlet "Paracetamol" har länge ansetts vara det "traditionella" sättet att bli av med feber. Samtidigt har den den lägsta kostnaden, till skillnad från dess motsvarigheter.

fördelar:

 • Bästa pris;
 • Effektivitet bevisad genom åren;
 • Få kontraindikationer.

nackdelar:

 • Orsakar överdriven svettning.

4 Citramon P


Mest rekommenderas av läkare från budgetmedel
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 43 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Läkemedlet av kombinerad verkan, vars huvudsakliga aktiva beståndsdel är en symbios av acetylsalicylsyra och paracetamol. Dessa komponenter tenderar att snabbt minska kroppstemperaturen, smärta och förhindra blodproppar i kärlen. Dessutom, på grund av närvaron av koffein i kompositionen regleras hjärnans vaskulära ton, vilket kommer att påverka accelerationen av återhämtning och kommer att lindra det suddiga medvetandet. I medicinska forum lämnar läkare bara positiv feedback och säger att "Citramon P" borde finnas i varje hemmedicinskorg. Det är dock nödvändigt att märka att läkemedlet ökar blodtrycket, så hypertensiva är kontraindicerade. Normalt tas "Citramon P" var 4: e timme före eller efter måltiden. Den dagliga tillåtna dosen är 3-4 tabletter. Kursen bör inte vara längre än 8 dagar. Att köpa kan också locka till ett budgetpris.

fördelar:

 • Förhindrar blodproppar i kärlen;
 • Eliminerar suddig;
 • Många positiva återkopplingar från läkare;
 • Lågt pris.

nackdelar:

 • Ökar trycket.

3 Ibuklin


Två kraftfulla antipyretiska komponenter
land: Indien
Genomsnittligt pris: 165 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

"Ibuklin" - ett unikt läkemedel baserat på verkan av paracetamol i kombination med ibuprofen. Antipyretiska droger har oftast bara en av dessa komponenter. Dubbelverkan har en utmärkt analgetisk effekt och normaliserar kroppstemperaturen hos en vuxen. Finns i tabletter, vars absorptionshastighet är ca 40 minuter. "Ibuklin" i många år i rad har varit ledare för recensioner. Indikerad för tandvärk, neuralgi, blåmärken, kyla eller influensa. Det finns kontraindikationer och biverkningar som anges i anvisningarna. Den optimala temperaturen bibehålls i 6 timmar efter att pillret tagits. Det är förbjudet att använda under graviditeten och amningstiden.

fördelar:

 • Positiv feedback;
 • Kombinationen av två effektiva komponenter.

nackdelar:

 • Mycket kontraindikationer.

2 Coldact Flu Plus


Den längsta effekten, med en sparsam dos av paracetamol
land: Indien
Genomsnittligt pris: 196 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Kapslar av komplex och långvarig åtgärd har inte en men flera aktiva komponenter: paracetamol (200 mg), fenylefrin (25 mg) och klorfeniramin (8 mg). "Coldact Plus" bedömer effektivt och slår ner temperaturen, det orsakar inte allergiska reaktioner, och även motsatsen bekämpar sådana manifestationer som nysning, riva och klåda i ögonen. Tillverkaren hävdar att 1 kapsel är konstruerad för 12 timmar av dess åtgärd, det vill säga det är mer än tillräckligt att ta till exempel på morgonen och kvällen på kapseln. Inom en halvtimme efter att du använt läkemedlet kommer du att kunna observera undertryckandet av sådana symtom som rinnande näsa, huvudvärk, smärta orsakad av inflammatoriska processer i halsen och givetvis en droppe kroppstemperatur. Sirap och tabletter säljs också, men dessa former av frisättning är inte utbredd.

fördelar:

 • Gentag koncentration av parasetamol;
 • Blockering av allergiska reaktioner;
 • Den längsta åtgärden (12 timmar).

nackdelar:

 • Detekterades inte.

1 Voltaren


Den snabbaste åtgärden
land: Schweiz
Genomsnittligt pris: 300 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

En framträdande representant för icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel är ljus "Voltaren" populära tillverkare Novartis. Huvudkomponenten är diklofenaknatrium, som inte bara aktivt kämpar mot hög temperatur, utan reducerar också effektivt smärta och har också en stark antiinflammatorisk effekt. Det här skiljer Voltaren från andra antipyretiska droger. Tack vare snabb sughastighet börjar ljusen att fungera inom 5-10 minuter. Rekommenderas för användning även med svår smärta (reumatism, migrän, neuralgi etc.). Köparna lämnar endast positiv feedback från ansökan. Det har många kontraindikationer, inklusive magsår, proktit, astma etc.

fördelar:

 • Det börjar fungera inom 5-10 minuter;
 • Lindrar svår smärta
 • Lindrar inflammation
 • Rekommenderas av experter
 • Stora recensioner.

nackdelar:

 • Allvarliga biverkningar.

Den bästa antipyretiska för barn

5 Cefecone D


Det bästa priset för ljus
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 40 gnidning.
Betyg (2019): 4.4

Läkemedlet "Cefecon D" är tillgängligt i form av rektala suppositorier. Det rekommenderas för användning från 3 månader till 12 år, men med recept används vid yngre ålder. Stearinljus är mycket praktiska eftersom de kan ges till en sovande baby, och de har en feberreducerande effekt efter 20 minuter (till skillnad från andra former). Dosen varierar beroende på barnets ålder, till exempel används ett ljus på 100 mg per år och vid 3 år är en dos på 250 mg redan tillåten. Viktiga fördelar med verktyget är dess låga kostnad och mångsidighet i åtgärden. Förutom att minska temperaturen har Tsefekon D en antiinflammatorisk och smärtstillande effekt (eliminerar huvudvärk, tandvärk, etc.). Huvudkomponenten är paracetamol. Kontraindikationer är ålder mindre än 1 månad och komponentallergi.

fördelar:

 • Bekväm frigöringsform;
 • lång hållbarhetstid (2 år);
 • Lågt pris;
 • Bevisad effektivitet;
 • Bra recensioner.

nackdelar:

 • Detekterades inte.

4 Efferalgan


Bästa valuta för pengarna
land: Frankrike
Genomsnittligt pris: 97 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Den bäst annonserade sirap Efferalgan, med den huvudsakliga aktiva substansen paracetamol (30 mg per 1 ml), kan kallas bäst i kvalitet till ett lågt pris. Det kan tillämpas på barn från den första månadens liv, med en kroppsvikt på 4 kg. En flaska på 90 ml är tillräcklig för en hel kurs, som för övrigt inte bör överstiga 3 dagar - som en febrifuge och 5 dagar - som smärtstillande medel. I recensionerna noterar de att temperaturen börjar falla inom 15 minuter efter intag. Satsen kommer utan standard, men bekväm måttsked. Ofta möter föräldrar behovet av att beräkna doseringen av medicinering efter ålder och vikt av smulorna, men tillverkaren har löst detta problem genom att göra en märkning på vikt på en sked. Transparent färgsirap, vilket indikerar frånvaron av färgämnen. Och karamellsmaken kommer säkert att glädja de små patienterna. I försäljning kan du också hitta andra former av frisättning: rektala suppositorier och brösttabletter.

fördelar:

 • Tillåtet från den första månaden i livet;
 • Bekväm mätsked;
 • Innehåller inte färgämnen;
 • Trevlig smak;
 • Budgetpris.

nackdelar:

 • Detekterades inte.

3 Maxicold


WHO godkänd
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 167 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Den över-the-counter sirap rekommenderas för barn av Världshälsoorganisationen, Maxixold, bekämpar symtom som frossa, feber och smärta. Det realiseras i 4 former av frisättning: pulver, tabletter, spray och sirap (jordgubb och orange) direkt med optimal konsistens. Godkänd för användning hos barn från 3 månader till 12 år. Suspensionen är effektiv inom ett brett område: eliminering av feber, huvudvärk, stoppande svullnad av mjukvävnad. Vid 5 ml sirap står för 100 mg ibuprofen - den huvudsakliga aktiva substansen. "Maxicold" har en långvarig antipyretisk effekt. Efter intag börjar sirap att undertrycka symtomen på sjukdomen efter 15 minuter och varar upp till 8 timmar, vilket hjälper din baby att sova sött och eliminera behovet av att ofta använda suspensionen.

fördelar:

 • Tillåtet barn från 3 månader;
 • Innehåller inte färgämnen, socker, alkohol;
 • Gäller till 8 klockan.

nackdelar:

 • Detekterades inte.

2 Panadol


Hög effektivitet
land: Frankrike
Genomsnittligt pris: 95 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Panadol är ett läkemedel som älskas av många föräldrar. Det sparar när huvudvärk uppstår, tandvård, feber. Det har en snabb analgetisk och antipyretisk effekt. Den har formen av en suspension med en trevlig smak. Huvudingrediensen är paracetamol. Den börjar fungera efter 40 minuter och håller den låga temperaturen i genomsnitt 4 timmar. Det är tillåtet för användning vid alla barns ålder sedan tre månader.Tidigare tillåtet endast efter samråd med en läkare. Det fungerar i smittsamma sjukdomar som mässling, hudkrämer samt förkylningar och influensa. Inverkar inte på magan. Som med alla andra verktyg beror storleken på dosen på ålder. Barn upp till ett år gammalt ges maximalt 16 ml per dag, vid 3 år stiger antalet till 40 ml och vid 12 till 80. En uppsättning innehåller en bekväm mätspruta.

fördelar:

 • Reliably lindrar smärta;
 • Optimal kostnad;
 • Trevlig smak och arom.

nackdelar:

 • Många kontraindikationer;
 • Smaksättning i kompositionen.

1 Nurofen


Mest populära. Bekväm applikation
land: Storbritannien
Genomsnittligt pris: 130 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Nurofen är det vanligaste antipyretiska läkemedlet för barn, baserat på ibuprofen. Finns i form av en suspension, som tas oralt. Det används för att minska temperaturen i infektioner, andningssjukdomar, influensa. Det hjälper också att lindra smärta i musklerna, halsen, öron, lindrar migrän. Det finns flera olika smaker som barn gillar (jordgubbar, apelsiner, etc.). Utsedd till barn från 3 månader till 12 år. Dosens storlek varierar också beroende på ålder: den minsta ges 25 ml av läkemedlet tre gånger om dagen, för ett barn på 3 år dosen fördubblas etc. För bekvämligheten tillhandahåller tillverkaren en speciell spruta med måttskala, med vilken du lätt kan ge läkemedel till barnet. Den har en stor lista över kontraindikationer, inklusive sjukdomar i mag-tarmkanalen, njursvikt, diatese, allergi mot fruktos, etc. När du använder den ska du vara försiktig, eftersom Nurofen har många möjliga biverkningar.

fördelar:

 • Speciell spruta ingår;
 • Barn älskar den söta smaken;
 • Sänker temperaturen snabbt.

nackdelar:

 • Många kontraindikationer;
 • Obehagliga biverkningar.

Bästa antipyretiska pulver

5 Flyukomp


Optimal koncentration av komponenter
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 309 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Försiktigt, men effektivt minska temperaturen och eliminera smärta genom att använda pulver "Flucomp" med smak av citron eller apelsin. Som svar på att blockera symtomen på en kall, naturligtvis, parasetamol, som har blivit en aktiv aktiv ingrediens. Pulver säljs i 5 g påsar i följande förpackningar: 10, 20,30, 40 och 50 stycken per förpackning. En dospåse "Flucomp" står för: paracetamol - 650 mg, klorfenamin - 20 mg, fenylefrin - 10 mg. Paracetamol i många år i rad är det bästa sättet att eliminera värme och temperatur vid akuta respiratoriska virusinfektioner, influensa och förkylning. Fenylefrin låter blodkärl och sänker intensiteten i en förkylning. Klorfenamin blockerar allergiska reaktioner. I recensionerna delar de det om du i de inledande skeden dricker 3 väskor med Flucomp inom en dag, så nästa dag kan du se att absolut alla symptom är borta. Godkänd för användning hos barn över 12 år.

fördelar:

 • Mjukt slag.

nackdelar:

 • Effektivt endast i de mycket tidiga stadierna av sjukdomen.

4 Rinzasip


Rik komposition
land: Indien
Genomsnittligt pris: 250 gnid.
Betyg (2019): 4.6

Det är ett kombinationsläkemedel som bekämpar symtomen på kyla och influensa, minskar effektivt temperaturen inom en halvtimme. Kroppsvärk, huvudvärk, feber passerar också. Sammansättningen av en dospåse på 5 g innehåller: paracetamol - 750 mg, koffein - 30 mg, feniramin - 20 mg, fenylefrin - 10 mg och askorbinsyra - 200 mg. Koffein, som är en del av förbättrar den analgetiska effekten av paracetamol. Och askorbinsyra ökar immunförsvaret. Läkemedlet eliminerar framgångsrikt slamhinnans och övre luftvägarnas rodnad. Bör ta 3 doser per dag, med en paus på 5-6 timmar, bör behandlingstiden inte överstiga 5 dagar. Den bästa effekten är garanterad om du börjar använda pulvret i de mycket tidiga stadierna. Presenterad dryck i 3 smaker: citron, svart vinbär och apelsin.

fördelar:

 • 3 sorters smaker;
 • Bra smärtlindring;
 • Öka immunförsvaret.

nackdelar:

 • Innehåller ett ljust färgämne.

3 Fervex


Bredt sortiment
land: Frankrike
Genomsnittligt pris: 305 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Huvudvärk och muskelsmärta, irriterad hals, heta blinkar och kyla, feber - alla dessa problem, enligt tillverkaren, kan snabbt lösas genom att ta Fervex i förväg. Det kommer att bli tillräckligt med 2-3 doser per dag, vilket måste förbrukas med 5 timmars mellanrum. Hög effektivitet beror på närvaron av paracetamolkomposition i en koncentration av 500 mg per påse på 4,95 g. Dessutom tillsattes vitamin C - 200 mg (ökar immunsystemet motstånd) och feniramin - 25 mg (blockering av näsa och nysning). Till salu kan du också hitta "Ferveks" hallon, med citron eller socker, liksom ett liknande pulver, men med en lägre koncentration av komponenter för barn. Du kan ta drogen inte mer än 5 dagar - som smärtstillande och inte mer än 3 dagar - för att ta temperaturen. Läkare varnar för att "Ferveks" ofta smiddas, så du bör vara försiktig.

fördelar:

 • Stärker immunförsvaret;
 • Det finns en serie för barn och utan socker.

nackdelar:

 • Ofta falska.

2 Coldrex MaxGripp


Ersätter flera droger
land: Spanien
Genomsnittligt pris: 300 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Pulver med en behaglig citronsoft hjälper till att undvika försämring av förkylning och fötter på några dagar, vilket beror på kombinationen av komponenter i ett annat spektrum: paracetamol (1000 mg), C-vitamin (40 mg), fenylefrin (10 mg). Tack vare effekten av dessa substanser uppnås samtidig lindring av symtom: inflammation i halsen, nästäppa och, först och främst, kroppstemperaturen normaliseras. Det finns således ingen anledning att ta flera olika droger och det finns möjlighet att spara pengar. Tillverkaren använde paracetamol i högsta enstaka dos för en vuxen, så användningen av "Coldrex MaksGripp" är oacceptabel för personer under 18 år. För att starta temperaturen att falla, måste du vänta 30-40 minuter. Det säljs i förpackningar om 5 och 10 dospåsar med en volym på 6,4 g vardera.

fördelar:

 • Minskar inte prestandan på grund av antihistamin-komponenten;
 • Hög effektivitet.

nackdelar:

 • Kan orsaka yrsel
 • Endast för vuxna över 18 år.

1 Lemsip


Flerårigt positivt rykte
land: Storbritannien
Genomsnittligt pris: 305 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Läkemedlet från det bästa lantbruksföretaget Reckitt Benckiser Healthcare, förankrat på marknaden sedan 1955, har tjänat ett positivt rykte i Amerika, England, Europa och CIS-länderna. I överensstämmelse med alla ryska normer kommer pulvret från Förenade kungariket, i cirklarna av terapeuter, "Lemsip" fick berömmelsen för nummer 1 pulver i form av frisättning för att hantera förkylningar. Läkemedlet har en komplicerad effekt, vilket eliminerar obehag i halsen, nästäppa och naturligtvis minskar temperaturen, eftersom paracetamol ligger i kompositionens huvud. Citron och vinbärsmak är till salu, liksom Lemsip MAX. De första två innehåller 650 g paracetamol i en 4,8 g påse, och Lemsip MAX - 1000 mg - den maximala tillåtna dosen för vuxna. Effekten, baserat på recensioner, kommer på 20 minuter och varar i 5 timmar. Den trevliga smaken av den beredda medicinska drycken är ett annat argument för att välja "Lemsip".

fördelar:

 • Utbredd i många länder;
 • Den snabba inledningen av effekten;
 • Trevlig smak.

nackdelar:

 • Detekterades inte.
Populär omröstning - vem är den bästa producenten av antipyretiska?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 315
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig
4 kommentarer
 1. julia
  den bästa antipyretiska för barn är brufica plus tillverkaren av höglandet Indien,
 2. Olga
  Sedan de första tecken på förkylning har jag druckit ingavirin, eftersom det är så antiviralt, behovet av antipyretisk har försvunnit, temperaturen stiger inte högt och jag känner mig normal och på den tredje eller fjärde dagen är jag helt frisk.
  1. Odesya
   Jag är väldigt försiktig med antivirala medel, eftersom inte varje förkylning är ett virus, och temperaturen, om den är under 38, är skadlig alls, försvagning av kroppens naturliga skyddsfunktioner uppstår och långa levande komplikationer. Av alla moderna droger dricker jag bara AntiGrippin från naturen, jag tycker om det i komposition (utan koffein och fenylefrin), bra vila med te och honung, och om jag har ont i halsen, lägger jag också till ny ingefära.
 3. Helena
  För förkylning, använd Antigrippin från Nature-produkten. Det bidrar till att hantera symtom och förbättra övergripande tillstånd. Jag tar brösttabletter till min dotter, hon gillar det väldigt mycket, även om det var mycket svårt att få henne att dricka mediciner.

betyg

Hur man väljer

recensioner