10 bästa stunpistoler för självförsvar

plats

namn

Funktionsbedömning

Topp 10 bästa stunpistoler för självförsvar

1 SCORPIO-350-AC Mest populära. Kraftfull Shocker Stunner
2 THUNDER CD. 111 Det bästa valuta för pengarna. Laser designator, kraftfull ficklampa
3 PHANTOM DK.111 Bästa pris. Motståndskraft mot temperatur och fuktighet, kompaktitet
4 Shocker "Karakurt-Mini" ("Figur") Den mest kompakta modellen
5 SHERHAN TANDER K.111 mini Högkännande fall. Prisvärd kostnad
6 Malvina-200-B Det bästa valet för kvinnor
7 JAN 5 Det bästa självförsvaret mot striddjur. Maskering under paraplyet, stötdämpande hus
8 AVATAR K.111 Hög effektexponering (minst 3 W)
9 YAN 4D Bra ultraljudsintervall
10 LASKA-SUPER Den mest relevanta för självförsvar i en hiss eller salongbil. Innovativ teknik, skyddande beläggning

Stunpistolen är en civil typ av vapen, vars användning inte orsakar irreversibla konsekvenser för organismen och säkerligen leder inte till döden. Baserat på spänning och tid under vilken effekten varade kan urladdningen:

 1. Orsak akut smärta;
 2. Bli en orsak till smärta och muskelkramper
 3. För att få en förlamande effekt,
 4. Att provocera förlust av orientering i rymden och slöhet.

Trots det stora antalet förslag är endast produkter av fem tillverkare med officiellt certifikat tillåtet enligt lag: Mart Group, Thunder, Oberon, Stålforskningsinstitutet och Special Materials Scientific and Production Association. Alla andra stunpistoler ("Wasp", "Humla" etc.) är av olagligt ursprung och kan vara farliga för användaren.

Vi presenterar dig rankningen av de bästa stunpistolerna för självförsvar. I fördelningen av positioner i toppen beaktades:

 • egenskaper (kraft, spänning, etc.);
 • kostnad (förhållandet mellan kostnad och effektivitet);
 • användarrecensioner;
 • expertråd.

Det finns 3 klasser elektrochock-enheter för självförsvar, där enheterna är indelade i enlighet med styrkan hos urladdningarna:

 • 1 klass. Spänning - 70-90 kV, effekt - 2-3 watt. Dessa är de mest kraftfulla stunpistolerna som är tillåtna på Ryska federationens territorium. Enligt experter är modeller av denna klass de bästa enheterna-paralysatorer för självförsvar, eftersom de kan slå angriparen även genom flera lager varm kläder. Detta gäller speciellt under vintersäsongen.
 • 2 klass. Spänning - 45-70 kV, effekt - 1-2 watt. Sådana anordningar visar något lägre effektivitet. Deras fördel ligger i det optimala förhållandet mellan pris och kvalitet. Kostnaden för stunpistoler i denna klass är något lägre, medan effektiviteten fortfarande är hög.
 • 3 klass. Spänning - 20-45 kV, effekt - 0-1 W. Dessa stunpistoler som är säkra på experter är mer som medel för psykologisk attack mot fienden. Det är osannolikt att det kommer att vara möjligt att neutralisera med sådana anordningar, men det är ganska möjligt att skrämma. Anordningarna kännetecknas av låg kostnad och minimal elektrisk urladdning.

Topp 10 bästa stunpistoler för självförsvar

Vi erbjuder ett urval av de mest populära och effektiva modellerna från olika tillverkare. Här samlas stunpistoler som visar de bästa resultaten. Urvalet baseras på feedback från ägarna och rekommendationerna från självförsvarsinstruktörerna.

10 LASKA-SUPER


Den mest relevanta för självförsvar i en hiss eller salongbil. Innovativ teknik, skyddande beläggning
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 8000 gnidning.
Betyg (2019): 4.0

Laska-Super stun gun från NAP of Special Materials är en anordning för självförsvar av hög effekt med laddningsspänning på 70 kV.Egenheten hos enheten är möjligheten att använda den i ett begränsat utrymme, till exempel en bil eller en hiss, där det skulle vara olämpligt att använda en pepperspray eller en traumatisk pistol. På grund av ljusstyrkan (330 g) och små dimensioner (15,0 * 7,0 * 2,0 cm) av elchocker-paralysern är modellen lämplig för operativ användning och dold slitage.

Paketet innehåller en chocker, en laddare, ett pass för varorna, en certifierad kopia av intyget och en bälthållare. Produktgaranti är 2 år. Enligt experter är modellen inte sämre än elektriska chockmaskiner från andra tillverkare - den senaste tekniken, möjligheten till en förutbestämd exponeringstid, användningen av ultrakompakta ytmonterade komponenter och skyddande beläggningar för elektroniska komponenter.


9 YAN 4D


Bra ultraljudsintervall
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 7500 gnidning
Betyg (2019): 4.1

Letar du efter en stunpistol med en elegant, diskret design och utmärkta kampkvaliteter, var noga med att vara uppmärksam på "Yana 4D". Det har många fördelar. Först och främst är det värt att notera det stötdämpande höljet av kompositmaterial, vilket förlänger hållbarheten hos enheten. Dessutom kommer ägare att tycka om den inbyggda ultraljudgeneratorn som verkar på hundar på ett avstånd på upp till 5-6 meter.

Enheten fungerar som en effektiv skenare, den frekvensmodulerade laddningen klarar perfekt uppgiften. Det finns en ficklampa som effektivt belyser vägen i mörkret. Av nackdelarna är det värt att notera en stor storlek, längden på EShU är 30 centimeter. Att bära den i fickan fungerar inte, men modellen är framgångsrikt förtäckt som ett hopfällbart paraply. Enheten är perfekt för personligt självförsvar och för den extra utrustningen av professionella säkerhetsvakter. "Yana 4D" - ett av de mest kraftfulla och pålitliga sätten att självförsvara, som dessutom kommer att glädja med överkomlig kostnad.

8 AVATAR K.111


Hög effektexponering (minst 3 W)
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 6800 gnidning
Betyg (2019): 4.2

En av de bästa civila stunpistolerna för individuellt självförsvar. Han kommer att skrämma bort djuren och tillfälligt inaktivera gärningsmannen. Enheten tillhör högsta klassens effektivitet, effektpåverkan minst 3 watt. Visar utmärkta resultat även på vintern när fienden skyddas av ett tjockt lager av kläder. Enheten är en kontakt, så den är bäst lämpad för försvar i begränsade utrymmen (trappa, hiss, bilinredning), där fienden är så nära som möjligt och det finns möjlighet att röra honom med en stunpistol.

"Avatar K.111" är ganska kompakt, passar lätt i en ficka eller påse. Camouflagerade svarta elektroder blinkar inte och lockar inte uppmärksamhet, vilket gör att du kan använda en självförsvarsenhet oväntat för fienden. Användarna i recensionerna säger att modellen är ganska hållbar, tål även seriösa slag. Det finns en batteristatusindikator. Den senare har en flyttbar design och fyller på laddningen helt på 40 minuter. Av bristerna är det bara att i förhållanden med mycket låga temperaturer (från -15 och under) blir det värdelöst.


7 JAN 5


Det bästa självförsvaret mot striddjur. Maskering under paraplyet, stötdämpande hus
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 7500 gnidning
Betyg (2019): 4.3

Modellen av stunpistolen från JSC "Research Institute of Steel" under namnet "Yana-5" kännetecknas av hög tillförlitlighet, ergonomi och slagtålig hölje. En särskild egenskap är maskeringen av en stunapparat under ett vikparapel, vilket gör det möjligt att ständigt bära en miniatyrchocker i din väska utan att dra till sig för mycket uppmärksamhet på enheten. Tillverkaren utrustade stunpistolen med en inbyggd ultraljudsgenerator för effektiv effekt på hundar och andra striddjur som ligger på ett avstånd av upp till 10 meter.

När du köper speciella patroner, växlar den här enheten från ett civilt vapenkontakt till en kontakt-fjärrkontroll, det vill säga en skyttechocker.När du klickar på "Start" -knappen, skjuter patronen med linjer (elektroder) med ledningar upp till 4,5 meter bort och slår fienden med en elektrisk chock. I recensionerna rekommenderar användarna definitivt att enheten köps och noterar att det är en kraftfull chocker för självförsvar för både kvinnor och män.

6 Malvina-200-B


Det bästa valet för kvinnor
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 9000 gnidning.
Betyg (2019): 4.4

Kvinnor för självförsvar väljer i allt högre grad denna stunpistol. Som noterat i ägarnas recensioner är enheten bekväm, pålitlig och mycket kraftfull. Shocker är en förkortad stafett med ett ergonomiskt handtag. Det levererar lätt upp till 2-3 W, vilket sätter den i den första kategorin av effektivitet. Den medföljande spänningen är också maximal, den kan nå 90 kV. Det bryts lätt genom ett klädslag på 14 millimeter och gör det möjligt att neutralisera fienden inom en halv sekund.

Imponerande och intervall. ESD visar hög effektivitet på upp till 4,5 meter, vilket betyder att det inte kommer att vara nödvändigt att låta angriparen vara nära. Urladdningen åtföljs av ett högt slag och en bländande blixtljus som kompletterar effekten med en psykologisk aspekt. Modellen passar lätt i en handväska, och i ett fall är det säkert maskerat under ett fällbara paraply. Det är värt att notera att det via enheten fungerar utan några klagomål. Inkluderar tre patroner. Detta är överlägset en av de allra bästa stunpistolerna för självförsvar.


5 SHERHAN TANDER K.111 mini


Högkännande fall. Prisvärd kostnad
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 4750 gnidning
Betyg (2019): 4.5

"Sherkhan Thunder K.111 mini" är den mest kompakta och kraftfulla stunpistolen som kommer att behaga användarna med ett mycket överkomligt pris. Den förstklassiga enheten präglas av hög effektivitet, snygg design och användarvänlighet. Ägarna och den chockresistenta fodralet som klarar även allvarliga konsekvenser. Denna modell är en försäljningsledare, och det här är inte förvånande, för Sherkhan är billigt, och är också bekvämt, inte bara för civil användning, det är också utmärkt för kraftstrukturer.

Neutralisering av fienden tar bokstavligen 1-1,5 sekunder. Tillverkaren rekommenderar inte långvarig påverkan för angriparen för att undvika oönskade konsekvenser. En kort urladdning är nog. ESh-handtaget är mycket ergonomiskt, det är dessutom utrustat med ett rem, vilket gör det möjligt att inte släppa stunpistolen. Enheten är utrustad med ett rymligt batteri, vilket är tillräckligt för nästan 200 korta utsläpp. Modellen väger bara 300 gram. Om du behöver köpa ett tillförlitligt och effektivt sätt för självförsvar, men inte betala för mycket, kommer Sherkhan Thunder att vara den perfekta lösningen.


4 Shocker "Karakurt-Mini" ("Figur")


Den mest kompakta modellen
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 13500 gnidning
Betyg (2019): 4.6

Denna modell är placerad som en present. Beroende på designen är den perfekt för både män och kvinnor. Om du vill ta hand om en kärleks säkerhet och göra en originalgåva, rekommenderar vi att du uppmärksammar Karakurt-Mini. Detta är en mindre version av den populära ESD. Modellen visade sig vara väldigt kompakt och lätt, den är bekväm att bära i en ficka eller handväska. Taservikt på 165 gram.

Trots miniatyren är enheten mycket effektiv. Den kan leverera maximal tillåten laddning upp till 90 kV. Utloppsströmmen "Karakurt Mini" bryts enkelt genom ett 15 mm skikt av kläder. Den har en utökad konfiguration, som inkluderar två stridspatroner och det ursprungliga signalljuset för förbländning och bedövning fienden. Kroppen är tillverkad av robust plast. Användare markerar ett slitstarkt batteri och ett urval av sex olika färger. Bland bristerna är det möjligt att notera den stora kostnaden för en stunpistol, liksom ett litet fantastiskt utseende, är det osannolikt att det kan användas för psykologisk inverkan.

3 PHANTOM DK.111


Bästa pris. Motståndskraft mot temperatur och fuktighet, kompaktitet
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 5500 gnidning
Betyg (2019): 4.7

Moderna stunpistoler "Phantom" vinnare av nominationen "Bästa pris". Denna modell för självförsvar, trots den lägsta kostnaden i förhållande till andra nominerade i betyget, kan skryta med en hög effektivitetsanordning. Fördel nr 1 är kraften hos en stunpistol, som inte är mindre än 3 W, och spänningen för tomgångsavladdning på stridelektroderna (90 kV). Således är du en förstklassig chocker framför dig. Fördel nummer 2 - motstånd mot yttre stimuli. Det är ingen hemlighet att stunpistoler inte gynnar fukt, "på grund av" som de kan misslyckas vid det viktigaste ögonblicket. Så den här modellen är effektiv i temperaturområdet från -15 till +50 grader, medan det inte är förvirrat även med 98% fuktighet vid 25 grader Celsius.

Mått (13,6 * 6,0 * 3,0 cm) och vikt (210 g) av enheten mottas positivt av användarna, och noterar att stötdämparen passar lätt i en handväska eller jackficka. Batteriet, enligt tillverkaren (JSC Oberon), varar för 500 laddningscykler. Paketet innehåller en chocker, ett batteri, en laddare, ett bälte för att bära enheten på en borste, detaljerade instruktioner, ett tekniskt pass, ett duplikatbevis och ett garantikort för reparation eller byte inom ett år från inköpsdatumet. Resultatet av kontakt eller kontakt-distansanvändning är en neuromuskulär blockad av högspännings elektriska impulser. Experter noterar att utsläppet kommer att vara effektivt även för motståndare med hög smärtgräns, till exempel personer som använder droger eller är berusade med alkohol.

2 THUNDER CD. 111


Det bästa valuta för pengarna. Laser designator, kraftfull ficklampa
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 9500 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Förstklassig pistol (90 kV, 3 W) "Thunder" från Tander LLC bästa valuta för pengarna. Denna modell för självförsvar är en unik stötdämpare, som är utrustad med den senaste tekniken. Detta är en praktisk apparat, väl beprövad i både kontakt och kontakt-distans konfrontation. Verkan av en stunningsanordning orsakar allvarliga muskelspasmer. Modellens särdrag ligger i utseendet, vilket orsakar ytterligare rädsla för motståndaren. Tack vare det praktiska handtaget är det hög träffsäkerhet vid fotografering och direktkontakt. Patronen "BTER" kännetecknas av slående elektroder som kan slå målet från ett avstånd på upp till 5 meter.

Ett stort plus, enligt användarna, är närvaron av en laser designator och en LED-ficklampa för att desorientera angriparen och en mer exakt urladdning. Satsen innehåller en pistolstunpistol, ett laddningsbart batteri och en laddare. För att övervaka laddningstillståndet tillåter ljusindikatorn på instrumentet. Hölster för stötdämparen är gjord av äkta läder. I utvärderingarna utvärderar de positivt modellen, vilket belyser fördelarna med kompaktitet (20,0 * 15,5 * 5,0 cm) och ljushet (340 g), den hastighet vid vilken automatisk laddning är avgiven (1,5 sek), närvaron av en termisk skyddsfunktion med långvarig användning, Varaktighet för kontinuerlig lampdrift (12 timmar). Glöm inte att kräva av säljaren ett certifikat, ett pass för produkten och en garanti för varorna som bekräftar lagligheten av försäljningen.


1 SCORPIO-350-AC


Mest populära. Kraftfull Shocker Stunner
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 13400 gnidning
Betyg (2019): 4.9

Den mest populära stunpistolen för självförsvar är Scorpion från MART GROUP LLC. Modellens särdrag ligger i enhetens förbättrade form - en 35-centimeter stafett med en måldesigner, tack vare vilken noggrannheten hos ett kontaktfjärrskott blir nära 100%. Denna nyans hjälper också till att spara tid, och ökar därför chanserna för ett bra resultat för dig. Shocker paralyzer motsvarar egenskaperna hos den första klassen - effekt 3 W, spänning 90 kV. Enheten är tillverkad av slagfast glasfiber. När du slår en chocker, har fienden en skarp smärta, känns en förlamande och inhiberande effekt. Den genomsnittliga varaktigheten för att lämna chocken efter att ha fått en urladdning är cirka 10 minuter.

I recensionerna noterar kunderna att detta är det bästa alternativet för dem som gillar att koppla av i naturen eller bo i ett lanthus. För det första är det en skyttechocker med en räckvidd på 4,5 meter, för det andra, när patronen kopplas ur, blir enheten ett effektivt elektrochockvapen i en kontaktkamp, ​​och för det tredje kan den användas för självförsvar som stafett.Hur man väljer den bästa stunpistolen för självförsvar

Expertråd när du väljer en stunpistol för självförsvar:

 1. laglighet. Trots bristen på pappersarbete och behovet av registrering av enheten, se till att den inköpta stunpistolen produceras på Ryska federationens territorium, har den nödvändiga certifieringen, det tekniska passet och tillverkarens garanti.
 2. Klassen. När det gäller klassificering av de mest kraftfulla enheterna är elektriska stötar klass 1. Självförsvaret är dock ganska lämpligt och mindre kraftfulla enheter - den andra och tredje klassen. Bestäm i vilka situationer du planerar att tillgripa, och om du är redo att erbjuda motstånd. Om du är rädd för stridiga hundar, var uppmärksam på de mest opretentiösa modellerna i 3: e klassen, vilket kommer att leda till utsläpp av gnista och ozon som genereras på djuren. För högkvalitativt självförsvar av liv och egendom föredras enheter av 1: a eller 2: a klassen.
 3. Variety. Fotograferingsmodeller kombinerar faktiskt möjligheten att orsaka urladdning både på distans och vid borttagning av en patron med en kontakt. Men om du är rädd för en attack på en allmän plats (till exempel en tunnelbana) eller en hiss, är det bättre att göra ett val till förmån för en kontaktstunpistol.
 4. Form och storlek. På hemmamarknaden finns apparater med olika variationer: kompakta, som liknar en walkie-talkie eller skrymmande batons, i form av en pistol eller telefon, förklädd som ett hopfällbart paraply, etc. För konstant slitage, kompakta och lätta modeller som passar in i handväskan.
 5. Kraft typ. Shockers kan köras på batterier eller batterier. Batterierna varar i 1-1,5 år eller 20 utsläpp som varar i 3 sekunder. Batteriet kräver laddning efter användning eller efter ett år inom 8 timmar efter anslutning till elnätet.
 6. säkring. Närvaron av en säkring är ett stort plus för en stun-enhet. Tack vare honom skadar du inte dig själv genom vårdslöshet. Det tar inte lång tid att slå på enheten, men vapenets säkerhet för ägaren i en kritisk situation kommer att vara ovärderligt.
Populär omröstning - vilken tillverkare av stun-vapen är bäst?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 859
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner