Topp 5 Motorsågar Stihl

plats

namn

Funktionsbedömning

Topp 5 bästa motorsågar Stihl

1 Stihl MS 361 Det bästa valet av proffs
2 Stihl MS 180 Den mest populära motorsågen
3 Stihl MS 260 Bästa valuta för pengarna
4 Stihl MS 170 Bästa pris
5 Stihl MS 211 C-BE med Picco Duro Den bästa utrustningen

Under de senaste årtiondena har motorsågar blivit ett vanligt verktyg, inte bara för skogsbruk och trädgårdsmästare, men har fastat sin plats i arsenalen för sommarboende och ägare till privata hus. Det beror på det faktum att tunga och oproduktiva manuella arbeten - tunna plantager, skörda ved, beskärning av träd - blir lätta och trevliga när man använder bensinsåg. Men för att detta ska vara sant måste du välja rätt verktyg.

Bland de professionella, så har motorsågar av två märken lika respekt: ​​Lugn och Huskvarna. Faktum är att dessa två företag producerar ett pålitligt, produktivt verktyg som har tjänat trogen i årtionden, även vid daglig användning.

Husqvarnas motorsågar har ett rykte för mer avancerad ergonomi, och det gäller att experter konstant experimenterar med att göra förbättringar för att produkterna ska uppfylla de högsta miljökrav som antagits i Europeiska unionen. Calm-verktyget, både professionellt och tillverkat för amatöranvändning, kan eller kanske inte vara så innovativt, men det är pålitligt, har en stor resurs av arbete, är opretentiös i underhåll och lätt repareras.

Den största nackdelen med motorsågar är Cali, speciellt när man väljer ett verktyg för ett hus, ett privat hus eller en liten bondgård - det här är det ganska höga priset, särskilt i jämförelse med de mer låga Patriot, Bison eller Carver sågarna. Och om proffs otvivelaktigt väljer kvalitet, kan en amatör tveka: Välj ett billigare verktyg, eftersom det bara kommer att användas från tid till annan.

Men fördelarna med amatörserien Calm är otvivelaktiga: de är lätta, kompakta, perfekt balanserade. Deras prestanda är mycket högre än för billigare konkurrenter, och den väl genomtänkta designen ger en lång livslängd och ett enkelt underhåll. Eftersom den här typen av verktyg vanligtvis köps för långsiktig drift, är den högre kostnaden ganska avdragbar genom bristen på frekventa reparationer och användarvänlighet. En annan fördel med motorsågar är ett avancerat vibrationsdämpningssystem, vilket garanterar ett långt arbete med en såg utan trötthet.

Vi uppmärksammar de bästa 5 bästa motorsågarna Shtil, både professionella och skapade för användning i vardagen. Bedömningen är baserad på många recensioner av inhemska konsumenter.

Topp 5 bästa motorsågar Stihl

5 Stihl MS 211 C-BE med Picco Duro


Den bästa utrustningen
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 18 980 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Motorn i denna motorsåg är utrustad med 2-MIX-teknik, så den har bränsleförbrukning 20% ​​lägre än sågar av samma kraft och utsläppet av skadliga avgaser minskar med 70%. Den största resursen i linjen, såväl som hög prestanda, skiljer den även bland traditionellt högkvalitativa verktyg Shtil. Den lågprofilerade kedjan Picco Duro har ökat styrka och är avsedd att användas vid konstruktion eller förberedelse av ved, inklusive från förorenat trä. Effekt 2,3 hk med en vikt av 4,6 är ett utmärkt förhållande för ett verktyg med en sådan teknisk utrustning. Ägarna till detta såg särskilt beröm den lätta starten, låga vibrationer och lätta att byta ut. Enligt recensioner loggar hon sågar som smör, inklusive vid hög luftfuktighet, och även en tonåring kan få det.


4 Stihl MS 170


Bästa pris
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 9 900 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Yngre modell i trädgården av trädgårds motorsågar Shtil är i konstant efterfrågan bland trädgårdsmästare och privata utvecklare.Den är lätt (4 kg), och trots att den har en kapacitet på bara 1,8 hk, visar den utmärkt prestanda vid beskärning av träd och skörd av ved. Utrustningen är traditionell för sågar av detta märke: vibrationsdämpning, QuickStop-kedjebroms, en kompensator i förgasaren garanterar konsekvent effekt även med ett slitat luftfilter. Användare rekommenderar att du väljer det för precisionsarbete med snickeri, samt för att klippa grenar i höjd. Relativ låg effekt är inte en nackdel - det är knappast nödvändigt att skära tjocka träd i trädgårdsytorna. Till lägsta priset i familjen motorsågar, Shtil, har modellen inte gått förlorad i traditionell kvalitet och tillförlitlighet.

3 Stihl MS 260


Bästa valuta för pengarna
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 24 890 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Universell professionell såg av medelklass ström. Lika väl lämpad för att tunna skogar, bygga och skörda ved. Den kan också användas för att trimma häckar (med ett speciellt munstycke). Vikt 4,9 kg med en motorkraft på 3,5 hk gör det möjligt att skära ned träd av medelstor diameter. För att öppna locket på bränslet och oljetanken behöver inget specialverktyg, vilket är viktigt för att underlätta underhållet. Dekompressionsventilen underlättar operatörens arbete, reducerar den nödvändiga startkraften och ökar maskinens livslängd. Enligt recensioner är detta det bästa verktyget - orsakar inte trötthet, är tillräckligt kraftfullt och samtidigt ljus, tjänar i flera år utan klagomål.

2 Stihl MS 180


Den mest populära motorsågen
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 11 990 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Lätt motorsåg med 2 hk Designad för sågning av trä upp till 40 cm tjockt. Finns i två versioner: med 14 och 16 tums däck, väger endast 3,9 kg. Traditionellt är bra vibrationsdämpning, en hög säkerhetsnivå på grund av användningen av den patenterade QuickStop-bromsen för en omedelbar stopp om det behövs, och ett snabbkedjespänningssystem förklarar den höga populariteten hos detta verktyg både bland amatörer och proffs. Den kan användas med framgång för skörning av ved, röjning av tjocktarv, byggnadsverk. Användare noterar hög tillförlitlighet, anspråkslöshet under alla förhållanden, liksom enkel underhåll.


1 Stihl MS 361


Det bästa valet av proffs
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 36 890 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Denna motorsåg har en idealisk tyngdkraft - förhållandet mellan verktygsvikt och prestanda. Tillverkaren ägnade särskild uppmärksamhet åt det högsta vibrationsdämpningssystemet, vilket är extremt viktigt för ett långt och intensivt arbete - eftersom verktyget är avsett för loggning eller konstruktion av timmerstugor. Med en vikt av 5,6 kg har sågen en bensinmotor på 4,6 hk. Uppvärmning av förgasaren under den kalla årstiden och den speciella ElastoStart-startaren gör verktyget enkelt och bekvämt för användaren. Enligt professionella recensioner har motorsåget arbetat i årtionden utan det minsta problemet vid intensiv användning och är ett legitimt verktyg i tillförlitlighet och kvalitet för loggare och byggare av trähus.


Populär omröstning - vilken tillverkare av motorsågar är Stihls huvudkonkurrent?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 156
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner