15 bästa vitaminer för gravida kvinnor

plats

namn

Funktionsbedömning

De bästa vitaminerna för gravida kvinnor under första trimestern

1 En En Dag Kvinnors Prenatal Perfekt justerad daglig formel
2 Femibion ​​Natalcare I Valet av specialister gynekologi och obstetrik
3 Elev Pronatal De flesta utsedda
4 Multi-tabs Perinatal Topprecensioner

De bästa vitaminerna för gravida kvinnor under andra trimestern

1 Femibion ​​Natalcare II Det bästa vitaminkomplexet för 2 trimester
2 Vitrum Prenatal Forte Främjar korrekt utveckling av foster
3 Minisan Mama Complex Höga näringsämnen koncentrationer
4 Doppelherz V.I.P. De flesta köpte

De bästa vitaminerna för gravida kvinnor under tredje trimestern

1 Astrum Mammi Complex Rik komposition. Kvalitetskomponenter
2 Alfabet Mammas hälsa Utmärkt värde för pengarna
3 Complust Trimester 3 Förbättrar det övergripande välbefinnandet

Bästa monovitaminer för gravida kvinnor

1 tokoferol Viktigt för bildandet av fostret i de tidiga stadierna. Förbättrar epidermis kvalitet
2 Folsyra Hjälper till att undvika utveckling av medfödda missbildningar hos fostret
3 cyanokobalamin Justerar lipid och proteinmetabolism
4 pyridoxin Bättre toxikoförlust

Graviditet är en speciell period för någon kvinna. Vid denna tidpunkt är kroppen aktivt ombyggd, och den framtida modernens huvuduppgift är att hjälpa honom med detta. Självklart vet vi alla vilken roll vitaminerna spelar för kroppen. Gravida tjejer behöver dessa näringsämnen mer än andra. Medan man väntar på en bebis, spenderar en kvinna mycket energi och bör fullt ut fylla vitaminreserven. Först och främst kan en balanserad diet hjälpa till med detta, men en betydande del täcker mottagandet av speciella komplex.

Låt oss se hur du väljer de mest lämpliga vitaminerna för dig själv under den lyckligaste perioden för någon kvinna:

 1. Rekommendation av specialister. Vi nämnde medvetet den här aspekten först. Glöm inte att när du väljer droger måste du först konsultera en specialist. En erfaren läkare tar hänsyn till varje organismers egenskaper och kommer att berätta vilka monovitaminer eller komplex som är mest lämpade för dig.
 2. komponenter. Naturligtvis beror användningen av något läkemedel på dess komponenter. Experter anser att huvudkomponenterna av vitaminkomplex för gravida kvinnor bör vara: folsyra, jod och kalcium. Var noga med att vara uppmärksam på doseringen av varje element. Det får inte under några omständigheter övermätta kroppen med något ämne - det kan leda till obehagliga konsekvenser såväl som dess brist.
 3. öde. Vitaminer för gravida kvinnor är utformade för att möta kvinnornas orgasmbehov under denna period. Beroende på perioden förändras behovet av vissa ämnen. Tillverkare erbjuder specialiserade droger som innehåller flera av de viktigaste elementen för varje trimester. De kan vara både komplexa och bestå av en komponent.

Observera att informationen endast är avsett för informationsändamål och är INTE en guide till köp och användning. Plocka upp rätt komplex av vitaminer kan bara en specialist!

Det finns kontraindikationer. Kontrollera med din läkare.

De bästa vitaminerna för gravida kvinnor under första trimestern

4 Multi-tabs Perinatal


Topprecensioner
land: Danmark
Genomsnittligt pris: 650 gnidning.
Betyg (2019): 4.4

Komplexet i den danska produktionen Multi-tabs "Perinatal" är utformad speciellt för att upprätthålla kvinnors välbefinnande i tidig graviditet. Han har samlat de bästa recensionerna i flera år i rad och är ledare för majoriteten av rösterna på forumet. Strukturen omfattar 11 vitaminer (A, E, C, D3 och hela gruppen B) och mineraler, till exempel: koppar, kalcium, mangan, jod, krom, järn. Också viktigt, tillverkaren använde inte konserveringsmedel.

Så, kombinationen av järn, magnesium, selen, zink, vitamin A, E minskar sannolikheten för anemi, vilka läkare ofta diagnostiserar hos gravida kvinnor under första trimestern. En kombination av koppar, selen, zink, jod, folsyra och vitamin B6 kommer avsevärt att påverka den korrekta och systematiska tillväxten hos fostret. Det är tillräckligt att dricka en tablett under eller efter en måltid i en månad. Den enda mindre nackdelen med vissa kvinnor är den ganska stora storleken på p-piller.

3 Elev Pronatal


De flesta utsedda
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 1 800 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Oftast rekommenderas "Elevit Pronatal" för kvinnor under graviditetens 1: a trimester. Detta beror på det faktum att läkemedlet har ett högt innehåll av folsyra (800 μg). Kompositionen berikas också med vitaminerna A, E, PP, B5, järn, fosfor, biotin, zink, etc. Detta komplex bidrar till en riktig utveckling av fostret och minskar sannolikheten för hotat missfall. Finns i 30 eller 100 stycken (per månad eller tre).

På grund av det optimala innehållet i de nödvändiga elementen för tidig graviditet behöver du inte ta extra vitamin B9 eller järn. Drick "Elevit" ska vara en kapsel en gång om dagen, vilket är mycket bekvämt. Fördelarna med läkemedlet innefattar en rik komposition, ett tillräckligt antal element som är viktiga för första trimestern, tillgänglighet och utmärkt kvalitet. Bland bristerna kan identifieras endast det höga priset.

2 Femibion ​​Natalcare I


Valet av specialister gynekologi och obstetrik
land: Österrike
Genomsnittligt pris: 500 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

"Femibion ​​Natalcare I" utvecklades i det österrikiska laboratoriet för att möta kvinnornas behov under de första 12 veckorna av graviditeten. Denna period är det viktigaste steget för fostrets initiala bildning. Läkemedlet innehåller metafolin - ett ämne som ersätter folsyra och absorberas enkelt i kroppen. Kompositionen berikas med 9 användbara vitaminer och jod.

Fembion mjukar upp de obehagliga manifestationerna av toxicos och gör det lättare att uthärda denna period. Den rekommenderade dosen är 1 tablett per dag. Den största fördelen med komplexet är förekomsten av många rekommendationer från experter. Fördelarna inkluderar också praktisk användning, utmärkta recensioner av läkare, högsta kvalitet, tankeväckande komposition, välbefinnande hos en kvinna i de tidiga stadierna. Brister som inte hittades.


1 En En Dag Kvinnors Prenatal


Perfekt justerad daglig formel
land: United States
Genomsnittligt pris: 1 500 gnid.
Betyg (2019): 5.0

Huvuddelen av Prenatal-komplexet i One A Day Women är att en servering av tabletten innehåller exakt 100% av den rekommenderade dagliga dosen av näringsämnen som är viktig för en gravid kvinna, med undantag av vitamin A, är det bara 50%, men på grund av att Av all frukt reagerar på det på olika sätt. I en recension noterar gynekologer att patienter som tar detta komplex kände den energi som de hade tagit upp i de tidiga graviditetsstadierna.

Det månatliga paketet innehåller 30 tabletter som kombinerar vitaminer och mineraler och 30 gelatinkapslar med omega-3-fettsyror (DHA och EPA), vilket bidrar till en bättre utveckling av fostret under graviditetens första trimester när hjärnan och ögonen bildas. Tillverkaren, naturligtvis, glömde inte folsyra, vilket minskar risken för defekt i utvecklingen av hjärnan och ryggmärgen. Båda piller måste tas samtidigt med mat.

De bästa vitaminerna för gravida kvinnor under andra trimestern

4 Doppelherz V.I.P.


De flesta köpte
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 750 gnidning.
Betyg (2019): 4.4

Järn, jod, kalcium, magnesium, zink, omega 3, vitaminer från grupperna A, E, C, D, B passar alla i en kapsel Doppelherz V.I.P. I 2: a trimestern, när benen bara börjar hårda benen, kommer en kombination av kalcium, zink, vitamin D3 och C att vara mycket användbar. Och sedan varje sekund gravid kvinna diagnostiseras med jodbrist, vilket leder till störning av sköldkörteln och leder till permanent utmattning, ett mineral som jod.

Omega 3 förhindrar bildandet av blodproppar i blodkärlen och minskar kolesterol. Folsyra i symbios med vitamin B12 syntetiserar DNA-celler och bildar hemoglobin. I recensionerna bekräftar läkare att efter att ha tagit ett vitaminkomplex från Doppelherz, visar analyser av gravida kvinnor markanta förbättringar. Det stannar också håravfall och spröda naglar, det finns en kraftökning.

3 Minisan Mama Complex


Höga näringsämnen koncentrationer
land: Finland
Genomsnittligt pris: 1 050 rubel
Betyg (2019): 4.5

"Minisan Mama Complex" har varit nummer ett i Finland i flera år i rad, och nyligen har detta vitaminkomplex också varit populärt i CIS-länderna. Den innehåller många vitaminer i grupp B, inklusive folsyra, utan vilket inget komplex för gravida kvinnor kan göra. C-vitamin ökar immunförsvarets motstånd, eftersom förväntade mammor inte vill bli sjuk och dricka antivirala läkemedel.

Tillverkaren bestämde sig för att inte använda A-vitamin, eftersom moderens kropp och särskilt fostret är belägen för dess överdosering. Vissa kan avskräckas av priset, men detta är motiverat av det faktum att förpackningen innehåller 90 kapslar, vilket är tillräckligt för hela trimestern. Det är viktigt att notera att komplexet ofta föreskrivs för gravida kvinnor med akut hypovitaminos av specialister, eftersom det innehåller en hög koncentration av vitaminer, vilket kan medföra en allergisk reaktion. Därför är det viktigt att samråda med din läkare.

2 Vitrum Prenatal Forte


Främjar korrekt utveckling av foster
land: United States
Genomsnittligt pris: 1 700 gnid.
Betyg (2019): 4.7

Vitamin Prenatal Forte "Vitamin Prenatal Forte" skapades för att kompensera bristen på fördelaktiga element under graviditeten. Det har en universell effekt och är lämplig för användning när som helst, men experter rekommenderar drogen under andra trimestern. Detta beror på det höga innehållet av jod, järn och magnesium, vilket är så nödvändigt efter 12 veckor.

Strukturen innehåller 8 mineraler (kalcium, mangan, etc.), 5 syror (till exempel folic, biotin) och mer än 7 vitaminer. Det bidrar till att öka motståndet hos den gravida tjejens kropp mot infektioner, upprätthålla en optimal nivå av hemoglobin och den normala utvecklingen hos fostret. Fördelarna är: Praktisk dosering (1 kapsel dagligen), rik på komposition, mångsidighet. Nackdelarna är: en obehaglig lukt av piller, kan orsaka illamående.

1 Femibion ​​Natalcare II


Det bästa vitaminkomplexet för 2 trimester
land: Österrike
Genomsnittligt pris: 1 000 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Den populära österrikiska drogen Fembion Natalcare har två former av frisättning, varav en skapades speciellt för graviditetens 2: a trimester. Strukturen innefattar hela komplexet av mikronäringsämnen som är nödvändiga på detta stadium. Bland dem är folsyra, metafolin, jod, olika vitaminer: B6 är ansvarig för proteinmetabolism, B12 för bildandet av nervsystemet, nikotinamid stöder hudskydd etc. Består av 30 tabletter och 30 kapslar som måste tas efter varandra.

Det främsta kännetecknet för drogen är ett tankeväckande innehåll av de viktigaste komponenterna i rätt mängd. Detta garanterar en hälsosam utveckling av fostret och upprätthåller ett bekvämt tillstånd hos kvinnan. Experter identifierar följande fördelar med komplexet: lämplig för 2 och 3 trimester av graviditet, lämplig dosering, korrekt utveckling av barnet. Nackdelarna inkluderar hög kostnad.


De bästa vitaminerna för gravida kvinnor under tredje trimestern

3 Complust Trimester 3


Förbättrar det övergripande välbefinnandet
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 310 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

"Complivit Trimester 3" kallas ofta ett av de bästa vitaminkomplexen i budgetsegmentet för 3: e trimestern. Det har en viktig särskiljande funktion - en balanserad komposition, utformad speciellt för graviditetens specifika varaktighet. Läkemedlet är berikat med selen, lutein, vitamin B9, järn, jod och andra fördelaktiga spårämnen. Finns i förpackningar med 30 belagda tabletter och har en trevlig söt smak.

Gästflickor indikerar en signifikant förbättring av välbefinnandet efter starten av att ta Complivit. De märker en minskning av puffiness, en ökning av kvaliteten på hår, naglar och hud och avlägsnande av smärta i lederna. Den rekommenderade dosen är 1 gång per dag efter måltiden. Bland fördelarna kan identifieras utmärkt komposition, bra recensioner av läkare och köpare, den optimala kostnaden, förbättrat välbefinnande. Brister som inte hittades.

2 Alfabet Mammas hälsa


Utmärkt värde för pengarna
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 350 gnid.
Betyg (2019): 4.7

Komplexet av vitaminer "Alphabet Mother's Health" har fungerat bra när det tas under graviditetens tredje trimester. Flickor märker att de lättare uthärdar denna period. Det främsta särdragen hos läkemedlet är separeringen av spårämnen i tabletter, var och en av dem har för sin bekvämlighet sin egen färg. Vit innehåller biotin, kalcium, fosfor och 5 vitaminer, blå består av olika fördelaktiga antioxidanter och gul består av järn, folsyra, etc.

Utvecklarna tog hänsyn till komponenternas kompatibilitet, så de indelade dem i olika tekniker. "Alfabet" orsakar inte allergiska reaktioner. Fördelarna med vitaminmineralkomplexet inkluderar positiv feedback från läkare och kunder, ett högt innehåll av näringsämnen, en unik formel. Det enda negativa är obekvämt användning (tre tabletter per dag).


1 Astrum Mammi Complex


Rik komposition. Kvalitetskomponenter
land: United States
Genomsnittligt pris: 2 000 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

"Mammi Complex. Väntar på barnet "från det amerikanska varumärket Astrum har utvecklats med hänsyn till alla karaktäristika hos en gravid kvinna i 3: e trimestern, förbereder sig på förlossning och senare för amning. Vitamin B10 (PABA), som sällan finns i komplex, är inblandad i att aktivera kroppens produktion av naturlig folsyra, vilket hjälper till att undvika utveckling av medfödda defekter i fostret.

Källan av vitamin A var beta-karoten, som syntetiseras när den kommer in i kroppen genom komplexa reaktioner. Det är absolut säkert och giftfritt, även i de största doserna än retinol inte kan skryta med i sin rena form. Förekomsten av en sådan komponent som L-karnitin, som har blivit känd som den bästa källan till energi och uthållighet, är överraskande. Särskilt ofta föreskriver läkare dessa vitaminer för gravida kvinnor med hjärtproblem, eftersom taurin är närvarande i kompositionen, vilket har en positiv effekt på kardiovaskulärsystemet.

Bästa monovitaminer för gravida kvinnor

4 pyridoxin


Bättre toxikoförlust
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 65 gnidning.
Betyg (2019): 4.2

Vitamin B6, som är avgörande för metaboliska processer, har blivit känt bland gravida kvinnor på grund av dess förmåga att blockera emetiska uppmaningar under toxicosperioden, som vanligtvis börjar i de tidiga stadierna. Pyridoxin är inblandad i utvecklingen av det fosterala nervsystemet och minskar medfödda avvikelser i hjärtat. Också experter bekräftade fördelarna med vitamin B6 i 2: a trimestern, när barnet har början av permanenta tänder, vilket påverkar deras korrekta bildning.

Studier har visat att förutom den aktiva elimineringen av toxiner i 1 trimester, har kvinnor med en diet berikad med vitamin B6, efter födseln, i genomsnitt 1,2 gånger mer mjölk. Minska risken för för tidig födelse av detta vitamin är också i kraft. Kärleksfullt leder pyridoxinbrist till depression, särskilt efter natal. Det dagliga intaget av vitamin B6 är 2,1 mg.

3 cyanokobalamin


Justerar lipid och proteinmetabolism
land: United States
Genomsnittligt pris: 600 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Cyanokobalamin är en av de oftast föreskrivna vitaminerna i kombination med folsyra, eftersom denna tandem hjälper varandra att smälta. Det är lika viktigt att deras symbios genererar metionin aminosyror, stämmer metabolismen av lipider och proteiner. Läkare observerade ett vanligt mönster: med en brist på vitamin B12 barn är mer benägna att diabetes, så om det finns en sådan arv, är det mycket viktigt att övervaka tillräcklig konsumtion av cyanokobalamin.

Också experter inom obstetrics säger att B12 kommer att bidra till att undvika utseende av sjukdomar i nervsystemet och problem med magsystemet.Dessutom är cyanokobalamin inblandad i DNA-syntes, liksom förnyelse av blodceller. Med ett tillräckligt intag av vitamin B12 kan du minska intensiteten av streckkännetecken, eftersom hudförhållandena förbättras. För gravida kvinnor är daglig cyanokobalamin 2,8 mcg.

2 Folsyra


Hjälper till att undvika utveckling av medfödda missbildningar hos fostret
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 35 gnugga.
Betyg (2019): 4.8

"Folsyra" eller vitamin B9 är en av de viktigaste elementen i tidig graviditet. Det har en direkt inverkan på bildandet av de vitala inre organen hos fostret, dess nervrör. Användningen av detta ämne i otillräckliga mängder kan leda till avlägsnande av placentan, hotet om missfall och andra obehagliga konsekvenser. Experter ordinerar drogen är absolut alla kvinnor i 1 trimester.

Mottagandet av "folsyra" bidrar till en lugn och ordentlig graviditet. Tillverkaren av Zdravsiti producerar förpackningar om 30 tabletter vardera, vilket bör tas en i taget. Fördelarna med läkemedlet är bevisad effektivitet, lågt pris, utmärkta recensioner av läkare, tillgänglighet, positiv inverkan på kvinnans tillstånd. Nackdelar: kräver ytterligare intag av andra vitaminer.


1 tokoferol


Viktigt för bildandet av fostret i de tidiga stadierna. Förbättrar epidermis kvalitet
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 30 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

E-vitamin eller som det kallas tokoferol är extremt nödvändigt för både kvinnor och barn. På tidigt sikt är E-vitamin involverat i bildandet av en kvalitativ placenta. Det är också den största leverantören av syre till att utveckla celler. Den optimala användningsperioden är 1 trimester. Det är inte tillrådligt att dricka tokoferol i 3: e trimestern, eftersom muskelvävnaden under sitt inflytande kommer i tonen, vilket kan orsaka för tidiga sammandragningar.

En tillräcklig mängd tokoferol i kroppen kommer att skydda fostret från påverkan av den yttre miljön, till exempel från den smutsiga luften som inandas av moderen. I feedback från gravida kvinnor, som en av de bästa egenskaperna hos E-vitamin, är det en minskning av intensiteten hos streckkänslor, eftersom aktiv produktion av elastin, som är ansvarig för epidermis kvalitet, elasticitet och fasthet, provoceras. Tocopherol är endast föreskriven av läkare, eftersom det är en av de mest aktiva och kraftfulla vitaminerna, kan överdosering få en negativ effekt.

Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av vitaminer för gravida kvinnor?
Vi rösta!
Totalt röstat: 259
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig
9 kommentar
 1. regina
  Jag dricker minisan nu mamma är ett komplex från Finland. Mycket bra i komposition. Jag har druckit i två månader, jag mår bra och testen är bra. I komplexet är mycket magnesium, en av de viktigaste delarna av gravida kvinnor - förebyggande av ton.
 2. sömntuta
  Från första början ser jag efter min hälsa, eftersom graviditeten måste tolereras väl för att barnet ska födas friskt. Förutom Folionorm, dricker jag mer mjölk, äter keso, gräddfil.
 3. Zhenya
  Folionorm är också ganska bra. 500 plus kostnader för tre månader. I allmänhet tack för artikeln, allt är mycket bekvämt målade!)
 4. Larissa
  Jag är i den första Folionormsågen, ett mycket bra drog, bestående av folk, jod och B12. Jag råder)
 5. Lyuba
  Bra artikel
 6. vicker
  Jag tog min minisan på rekommendation av gynekologen, vår passade inte alls, och det här är bara bra. All graviditet hade utmärkta test och barnet utvecklades som det borde och föddes starkt och friskt))
 7. sömntuta
  Och jag tyckte om Folionorm. och dess sammansättning är inte dålig - de nödvändiga elementen är närvarande, och samtidigt är de förenliga med varandra, så alla typer av allergier är uteslutna. Ja, och priset är bra - jag gav ca 480 rubel, jag har tillräckligt med piller i 3 månader.
 8. Anna
  tog också minisan mamma under graviditeten. Jag håller med, efter att hennes tester är bra.
 9. Asol
  Graviditetsperioden - den bästa tiden i mitt liv var. Bara när det gällde tid visste jag helt säkert att uppfattningen var rätt på min mans födelsedag. Kasta fötterna på väggen - det verkar inte som en saga, men hjälper verkligen! I allmänhet överlämnar du hgch, som ett positivt test och njut!) Drick juice, ät frukt och grönsaker, lyssna på läkarens rekommendationer! Sanningen i maten av alla nödvändiga vitaminer finns inte där. Ändå inte naturligt. Och jag hade också ett litet misslyckande med hormoner, med sköldkörtelproblem. Jag tilldelades komplex gravidmamma, det finns jod. och järn som absorberas utan att ge obehag i magen, vilket är extremt viktigt för mammor! När allt är moderns hälsa = barnets hälsa !!!

betyg

Hur man väljer

recensioner