15 bästa borstskärare

plats

namn

Funktionsbedömning

Topp mekaniska borste skärare

1 GARDENA 600 Comfort Den mest kraftfulla mekaniska borsteklipparen
2 Rostock 423555 Bästa pris och minsta vikt
3 PALISAD 60588 Det enklaste. Justerbar armlängd
4 RACO 4210-53 / 212 Antikorrosionsbeläggning. Lång livslängd

Top Electric Brush Cutters

1 Bosch AHS 45-16 Den mest kompakta och lätta borstklipparen
2 Makita UH4261 Bästa kvalitet
3 GRINDA PRO-linje GBCP-53-22 Bästa pris
4 BLACK & DECKER BEHTS301 Hög prestanda. Lätt vikt

Högsta uppladdningsbara borrskärare

1 MAKITA UH200DWE Den mest mobila och praktiska borstklipparen
2 Bosch Ahs 50-20 li Bästa funktionalitet
3 Greenworks G40PH51 Det mest effektiva batteriet
4 Gardena ComfortCut Li-18/50 Bladskydd mot skador

Bästa bensinsäkringar

1 Stihl HS 45 Den mest populära borstkutteren
2 ECHO HCR-161ES Den bästa professionella borstklipparen
3 CHAMPION HT625R Rimligt pris. Köparens val

Förbättring av stugan eller stugan är inte komplett utan bildandet av buskar och trädplattor. För att skapa unika delar av landskapsdesign och häckar används specialverktyg - borstskärare.

Vår recension presenterar de bästa modellerna av detta verktyg. För läsarens bekvämlighet är klassificeringen uppdelad i grupper efter typ av utrustning. En bedömning av var och en av de deltagande brushcuttersna var baserad på fabriksspecifikationer och arbetserfarenhet, som vissa ägare vänt sig överens om att dela i sin feedback.

Topp mekaniska borste skärare

De främsta fördelarna med mekaniska borstskärare är hållbarhet och enkelhet. Många av dem skiljer sig i rimligt pris, kräver inte speciell avgång och lagring.

4 RACO 4210-53 / 212


Antikorrosionsbeläggning. Lång livslängd
land: Taiwan
Genomsnittligt pris: 1985 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Den mekaniska borsteklipparen RACO 4210-53 / 212 är konstruerad för att utföra trädgårdsarbete vid trimning av gräsmatta och ett brett utbud av trädgårdar. Det är särskilt användarvänligt. På grund av närvaron av gummierade teleskoparmar kan du justera önskad verktygsstorlek i intervallet 62 till 85 cm, vilket gör att du enkelt kan utföra de nödvändiga manipulationerna även på svårtillgängliga platser.

Knivarna i RACO 4210-53 / 212 borrskäraren är gjorda av härdat stål med en unik RACO-Hitekflon beläggning, vilket ger skydd mot korrosion och underlättar skärning. Deras vågformade form garanterar bästa möjliga infångning av grenar. Tekniken för en returfjäder som används i denna modell gör det möjligt att utföra arbete med minsta utgifter för energi. Ägarens återkoppling noterar positivt den långa livslängden, det enkla underhållet och det enkla underhållet av verktyget.

3 PALISAD 60588


Det enklaste. Justerbar armlängd
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 1391 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Manuell borstskärare med teleskophandtag PALISAD 60588 är det bästa valet om det behövs för att utföra föryngring av trädgården eller bildandet av kronbuskar med levande skott, vars diameter inte överstiger 10 mm. Tack vare det faktum att handtaget är tillverkat av glasfiberförstärkt polyamid, kunde tillverkaren minska verktyget, vilket underlättar arbetet.

De raka knivarna i PALISAD 60588 mekanisk borstskärare har en längd av 180 mm och är gjorda av höghållfast stål med en teflonbeläggning som ger en låg friktionskoefficient och därigenom accelererar skärprocessen. Den mekanism som föreskrivs i denna modell är också avsedd för att förenkla arbetet på grund av möjligheten att öka skärkraften med 20% utan att öka externa krafter. I sina recensioner noterar användarna enkelheten och tillförlitligheten i konstruktionen, användarvänlighet och lång livslängd.

2 Rostock 423555


Bästa pris och minsta vikt
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 420 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Den enklaste och mest prisvärda mekaniska borstklipparen är designad i Ryssland. Denna modell är Rostock 423555. Verktyget är avsett för inhemska sommarboende och trädgårdsmästare. Med hjälp kommer det att vara möjligt att ta hand om en häck, att skära av grenar av buskar och träd. Tack vare de vassa bladen i legerat stål erhålls en perfekt jämn och jämn klippning. Sådan kvalitet uppskattas särskilt av trädgårdsmästare vid beskärning och ympning. Saxar väger bara 700 gram, så du kan göra mycket kronformation under lång tid utan att känna dig trött. Stålpennor gör att du kan använda de mest kraftfulla ansträngningarna hos manliga händer. Förekomsten av de gummerade handtagen ger bekvämlighet under arbetet.

Inhemska trädgårdsmästare och trädgårdsmästare är gratis om kvaliteterna av Rostock 423555 sax, till exempel tillgänglighet, enkelhet, användarvänlighet, tillförlitlighet och hållbarhet. Periodiskt är det nödvändigt att skärpa skärens skäreggar, och vid skärning av tjocka grenar krävs mycket ansträngning.

Vanliga typer av borstskärare

 • Manuella eller mekaniska verktyg, många vanliga människor vet under namnet sax. De har verkligen saksform, men de kan skära tjocka grenar av buskar och träd.
 • Elektriska borste skärare är komplexa enheter som består av ett däck med vassa tänder och en elektrisk motor. Effekt levereras via en elnät, vilket är en betydande nackdel med denna grupp av verktyg;
 • Batterimodeller kännetecknas av rörlighet och lätthet. Den korta skärdelen drivs av batteriet. Vanligtvis varar det 30-40 minuter arbete, vilket inte räcker för storskalig beskärning;
 • För professionella ändamål passar bensinborstskärare bäst. De är något tyngre än mekaniska och elektriska modeller. Men du kan göra beskärning från hemnätet under hela arbetsdagen.

1 GARDENA 600 Comfort


Den mest kraftfulla mekaniska borsteklipparen
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 4921 gnidning
Betyg (2019): 4.9

Den mekaniska borsteklipparen GARDENA 600 Comfort är kraftfull. Saxar är utrustade med ett patenterat växel, vilket ökar elverktyget med 46%. Gelpads i sängen på pennor absorberar stötar vid arbete, vilket ger den nödvändiga komforten när man arbetar. Med tanke på den lilla vikten (840 g) kan saxen användas länge utan att bli trött. Tillverkaren tog också hand om skärmens skärpa, vars längd är 23 cm. Rak skärpa är perfekt för att bilda kronor av buskar och träd. Högsta produktkvalitet är bekräftad av en 25 års garanti.

Enligt trädgårdsmästare är de bästa egenskaperna hos GARDENA 600 Comfort-saxen skärkraft, användarvänlighet, låg vikt, skarpa blad och en lång garanti. Nackdelarna inkluderar det höga priset på ett mekaniskt verktyg.

Top Electric Brush Cutters

Elektriska gängskärare har begränsade möjligheter på grund av närvaron av ett 220V-nätverk i närheten. De är bäst lämpade för sommarboende som har buskar och häckar i närheten av huset eller garaget.

4 BLACK & DECKER BEHTS301


Hög prestanda. Lätt vikt
land: USA (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 5490 gnidning
Betyg (2019): 4.4

Den kraftfulla (500 W) elektriska borrskäraren BLACK + DECKER BEHTS301, avsedd för trädgårds- och häckvård, kommer att klara av även de tjockaste grenarna med en diameter på upp till 35 mm. Den bästa skärkvaliteten för denna modell är försedd med ett 50 cm dubbelsidigt blad med en 22 mm tandhöjd. Bekvämligheten med hanteringen av detta verktyg tillhandahålls av det ergonomiska handtaget med den gummerade ytan.

Den oavsiktliga lanseringen av BLACK + DECKER BEHTS301 borrskärare är utesluten på grund av det skyddade skyddssystemet, vilket är ett behov av dubbel start. Den lilla vikten av enheten gör att du kan trimma även under förhållandena i verktygets vertikala läge och med upphöjda händer utan att lägga ut mycket arbete. Feedbacken på den här elektriska borstklipparen är mestadels positiv - användarna märker minimal tid och ansträngning när man gör mycket arbete.

3 GRINDA PRO-linje GBCP-53-22


Bästa pris
land: Kina
Genomsnittligt pris: 3710 gnidning
Betyg (2019): 4.7

Den elektriska borrskäraren GRINDA GBCP-53-22 i PRO-serien har den mest obestridliga fördelen jämfört med andra modeller i den här kategorin - det här är den bästa prispolitiken, vilket säkerställde sin stora popularitet på hemmamarknaden. Trots dumpningspriset kännetecknas enheten av kompakt storlek och bra manövrerbarhet, vilket gör det möjligt att inte bara skapa "levande" häckar från de gröna utrymmena utan också olika figurer. Med det kan du ta hand om inte bara buskarna, utan också delta i bildandet av kronan av träd. Skydd mot oavsiktlig aktivering och omedelbart stopp av knivarna när låsningsnyckeln öppnas säkerställer en tillräcklig nivå av säker drift.

De uppenbara fördelarna med GRINDA GBCP-53-22 borrskärare är ägare till privata hus och sommarstugor som inte bara anser ett lågt pris. I recensionerna uttrycker många användare uppriktig överraskning. Döm dig själv - en bra byggkvalitet, ett robust fall och närvaron av en svängmekanism (som ger lätt arbete i svårtillgängliga områden) och ett skyddande ansiktsskydd ger intrycket att kostnaden för modellen är orimligt låg. Det finns emellertid också små brister i denna borstkutter - det kan finnas en lucka i drivmekanismen, och skärmens skärpa lämnar mycket att önska.

2 Makita UH4261


Bästa kvalitet
land: Japan (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 6428 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Utmärkt kvalitet har en elektrisk borstkutter Makita UH4261. Det är perfekt för sommarboende och ägare av hus. Med hjälp av anordningen är det möjligt att trimma bekvämt häckar och buskar. Verktyget gör inte ljud, har en liten vikt (2,9 kg). Du kan arbeta med honom i timmar utan vila. Naturligtvis är rörligheten av modellen begränsad till elektrisk ledning och bärning. Men enheten är gjord i ett säkert utförande. Borstskäraren fungerar medan du samtidigt trycker på och håller ned de båda knapparna. Därför kan vi inte frukta för spontan inkludering. Maskinen har tillräckligt med kraft för att klippa grenar 18 mm tjocka. Det gummerade handtaget möjliggör förhindrande av glidning av en hand.

Konsumenterna som kvaliteterna i Makita UH4261 elektriska borrskärare, som problemfri drift, hög prestanda och ett säkert växelsystem. Nackdelarna inkluderar det höga priset.

1 Bosch AHS 45-16


Den mest kompakta och lätta borstklipparen
land: Tyskland (producerat i Ungern)
Genomsnittligt pris: 4570 gnidning
Betyg (2019): 4.9

Den mest kompakta och lätta elektriska modellen i vår recension var Bosch AHS 45-16 borstkutter. På grund av den låga vikten (2,6 kg) och två handtag, kommer både en professionell trädgårdsmästare och en vanlig sommarboende att klara det. Även bräckliga kvinnor hanterar detta verktyg på ett bra sätt, med omsorg om grönska. Den elektriska enheten är perfekt balanserad, utrustad med en högpresterande motor, skarpa och slitstarka knivar 45 cm långa. Med bra kraft (420 W) är häcksaxen små och medelstora häckar på axeln. Modellen är utrustad med ett system med två element, vilket ger en hög säkerhetsnivå.

Användarna i recensionerna noterar ett antal positiva egenskaper hos Bosch AHS 45-16 elektrisk borstefräs. Det är enkelhet i drift, kompaktitet, liten vikt, bekvämlighet i arbete, ljudlöshet. Nackdelarna med anordningen är rädslan för fukt.


Högsta uppladdningsbara borrskärare

Enkelhet och användbarhet är de viktigaste trumfkorten av batteriladdare. Verktyget är utrustat med ett autonomt batteri, vilket kräver periodisk laddning. Strömaggregat är begränsat, så att de kan användas för att skära tunna grenar (upp till 2,5 cm).

4 Gardena ComfortCut Li-18/50


Bladskydd mot skador
land: Tyskland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 7020 gnidning
Betyg (2019): 4.5

Gardena ComfortCut Li-18/50 trådlösa saxar är bäst lämpade för trådlös, snabb och högkvalitativ beskärning av grön medellängd. Denna borstkutter är väldigt lätt att hantera och underhålla, och ger samtidigt hög prestanda och säkerhet under arbetet.Litiumjonbatteriet utan minneseffekt, som är utrustad med detta verktyg, har hög effekt och garanterar 60 minuters kontinuerlig drift. För mer bekvämlighet visas graden av batteriladdning på LED-displayen.

Det ergonomiska handtaget med ett extra handtag ger ComfortCut Li-18/50 elborstskärare med den mest bekväma kontrollen, oavsett arbetets karaktär. Denna modell ger ett särskilt slagskydd för bladet, om det är slarvigt och nära marken eller strukturen i skärningen.

3 Greenworks G40PH51


Det mest effektiva batteriet
land: Kina
Genomsnittligt pris: 8690 gnidning
Betyg (2019): 4.8

Greenworks G40PH51 batteridriven borstskärmsmodell som presenteras i vårt betyg kommer att vara det bästa valet för att trimma trädträd och ta hand om gröna häckar upp till 4 m höga utan att använda en stege. Detta är möjligt på grund av närvaron av en teleskopstång (när den är utfälld, kan verktyget ökas till 182 cm). Diamantslipning av knivarna i kombination med knivens höga rörelsehastighet (slagfrekvens 25 varv / sekund!) Gör det enkelt att hantera de mest skilda grenarna i tjocklek.

En särskiljande egenskap hos Greenworks G40PH51 borstskärare är möjligheten att välja en av sju möjliga bladhöjningsvinklar, vilket har en positiv effekt på arbetskvaliteten. Miniminivån för buller och vibrationer garanterar en anständig komfortnivå när du använder den här enheten. I recensionerna tyckte många ägarna om batteriets livslängd - tack vare Li-Ion-batteriet kan Green Cutter utföra sina funktioner under en längre tid. Om du har ett extra batteri, fungerar enheten hela dagen.

2 Bosch Ahs 50-20 li


Bästa funktionalitet
land: Tyskland (producerat i Ungern)
Genomsnittligt pris: 9300 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Ett brett sortiment av trädgårdsarbete kan göra en trådlös borstefräs Bosch Ahs 50-20 li. På grund av det höga och långa däcket hanterar verktyget grenar upp till 25 mm tjocka. Den speciella designen av tänderna hjälper till att snabbt trimma. Det kallas Quick-Cut, grenarna och grenarna klipps första gången. Om andra modeller inte klarar av svårt arbete, hjälper antiblåssystemet Bosch Ahs 50-20 li borstkutter att smidigt bilda en häck och buske. Trots hög effekt är enheten ganska lätt (2,5 kg) och bekväm. För operatörskomfort finns ett flerpositionsfrontgrepp, ett gummerat bakgrepp och transparent handskydd.

Användarna i recensionerna noterar verktygets funktionalitet, användarvänlighet, förekomsten av skydd från betongväggar och fundamentet. Missnöje med konsumenterna är bara det höga priset.


1 MAKITA UH200DWE


Den mest mobila och praktiska borstklipparen
land: Japan (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 7490 gnidning
Betyg (2019): 4.8

Ett mycket praktiskt och mobilt verktyg i trädgården är MAKITA UH200DWE trådlösa borstkutter. Med det kan du inte bara klippa en häck eller buskar, utan skapa unika former. Apparaten väger bara 1,2 kg, vilket gör att du kan arbeta på en stegladder som sträcker ut armen. Ett kort däck (22 cm) klarar inte alla grenar, så att trädgårdsmästaren kan förverkliga sina fantasier. Batteriet kan arbeta i cirka 30 minuter utan vila, så du måste ange lokala mål. Bekvämlighet i arbetet tillhandahålls av det gummerade handtaget och blockerar från spontan inklusion.

Användare belyser flera fördelar med MAKITA UH200DWE batteridriven borstkutter. Detta är lätthet, rörlighet, praktisk, enkelt underhåll, närvaro av en laddningsindikator. Vid nackdelar bör inkluderas betydande buller, förmågan att skära bara tunna grenar, en begränsad tid.

Bästa bensinsäkringar

Den mest kraftfulla och oberoende typen av borrskärare är ett gasdriven verktyg. Den är utrustad med en förbränningsmotor, som kräver regelbundet underhåll och komplexa reparationer. Sådana modeller väger mycket, ger mycket ljud, avger giftiga gaser.Men för yrkesverksamhet är de oumbärliga assistenter.

3 CHAMPION HT625R


Rimligt pris. Köparens val
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 10200 gnidning
Betyg (2019): 4.5

Borstskäraren har en bensindrivning med en kapacitet på 1 l. med och utrustad med en bladlängd på 60 cm. Verktyget kan utföra en stor mängd uppgifter vid bearbetningen av gröna utrymmen. Den maximala diametern hos de klippta grenarna får inte överstiga 12 mm. (beror på längden på knivarna). Naturligtvis är kraften i tvåtaktsmotorn tillräcklig för mer massiva grenar, men i detta fall finns det stor sannolikhet för skador på knivarna, vilket för ytterligare arbete måste bytas ut.

Trots motorns brus är detta den mest relevanta typen av verktyg för autonomt och långtidsarbete. Svänghandtaget gör det lättare att använda i upprätt läge - verktyget är ganska anständigt och är 5,4 kg. I allmänhet är ägare nöjda med prestanda och hållbarhet hos CHAMPION HT625R (cylinderväggarna har en kromfinish). Recensionerna präglar det överkomliga priset jämfört med liknande modeller av andra märken. Användare som har upplevt denna penseldragare i affärer, anser det mer än rättvist.

2 ECHO HCR-161ES


Den bästa professionella borstklipparen
land: Japan
Genomsnittligt pris: 28490 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Japansk borstskärare ECHO HCR-161ES är avsedd för professionell användning. I trädgårdsmästarens skickliga händer blir han ett samuraisvärd som skär bort allt runt. Högpresterande verktyg ger en kraftfull bensinmotor. Det är känt för sin exceptionella hållbarhet och tillförlitlighet. Avgassystemet är intressant tillverkat, avgaserna blåser klippt gräs och grenar. Starta motorn är felfri, särskilt nöjd med startkabelns reducerade motstånd. Vibration undertrycks effektivt av ett speciellt stabiliseringssystem. För att underlätta driften har handtaget en fem nivåjustering.

Erfarna användare uppskattar så mycket kvaliteterna av ECHO HCR-161ES borstkutter som hög prestanda, komfort på jobbet och problemfri prestanda. Många amatörgardister skulle vilja köpa ett sådant verktyg, men det höga priset håller dem tillbaka.


1 Stihl HS 45


Den mest populära borstkutteren
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 16690 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

En mycket populär bensinborstkutter i vårt land är modellen Stihl HS 45. Motorsaxar är inte bara professionella trädgårdsmästare utan även ägare av hus och stugor. Enheten är utrustad med en kraftfull motor som startar lätt och går smidigt. Genom att installera en dubbelsidig kniv kan du arbeta i olika plan. Modellen kännetecknas av mångsidighet tack vare svänghandtaget. Det är lika bekvämt för högerhandare och vänsterhandare. Den inbyggda stötdämparen dämpar jerks och minskar återhämtningen när motorn startas eller överbelastas. Med tanke på den låga vikten av bensinsaxar (4,7 kg) kan du arbeta under behagliga förhållanden under lång tid.

Professionella trädgårdsmästare och amatörer sätter i första hand en sådan kvalitet på Stihl HS 45 borstkutter som manövrerbarhet. Modellen är lätt att använda, orsakar inte problem med underhåll och reparation. Av minuserna finns en liten bränsletank.

Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av penseldragare?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 31
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner