15 bästa trädgårdshanterare

plats

namn

Funktionsbedömning

De bästa billiga trädgårdsfräsarna: en budget på upp till 10 000 rubel.

1 PATRIOT PT SE24 2,4 kW Bästa köparen val
2 Champion SH 250 Fyndpris, minsta vikt
3 BISON ZIE-40-2500 Den bästa kombinationen av pris och funktionalitet
4 ELITECH IVS 2400 2,4 kW Optimal prestanda
5 Hammer GS2500 2,5 kW Bekväm behållare

De bästa elektriska slipmaskinerna i medelklass och premiumklass

1 Bosch AXT 25TC Maximal prestanda och bekvämlighet
2 Viking GE 250 Den mest populära helikoptern
3 ZUBR ZIE-44-2800 2,8 kW Bästa makt
4 Makita UD2500 2,5kw Intellektuellt kontrollsystem av kvarn. Den mest rymliga gräsklipparen (67 l)
5 STIGA BIO SILENT 2500 2,5 kW Hög byggkvalitet. Skada skydd

De bästa shredderarna med en bensinmotor

1 MTD ROVER 464 Q Den mest multifunktionella chopper
2 Viking GB 370 Bättre manövrerbarhet
3 Patriot PT SB76 Den optimala kombinationen av pris och prestanda
4 Tazz K42 6,5 liter a. Ytterligare mottagarkontakt för tjocka grenar. Kan användas som trädgårdsdammsugare.
5 Champion SC2818 Den mest prisvärda bensinhackaren

Beskärning av träd, avlägsnande av döda vedar, gräva gräset på trädgårdarna gör att du kan få utmärkt biomaterial för kompost eller isolering av sängar. Och om tidigare allt detta helt enkelt brändes, vilket ledde aska till jorden som gödningsmedel, då med trädgårdsskärare kom det att bli möjligt att använda avfall mer fullständigt.

Översynen presenterar de bästa modellerna av denna teknik som finns på hemmamarknaden. Bensin- och elfördelare, för läsarens bekvämlighet, var belägna i respektive kategori. Också presenteras är populära budgetmodeller, fördelen med att välja vilket är ganska uppenbart. Betygsättningen bildades på grundval av tekniska indikatorer på utrustningen och åsikter från ägare med praktisk erfarenhet av att använda en viss modell.

De bästa billiga trädgårdsfräsarna: en budget på upp till 10 000 rubel.

Inte alla trädgårdsmästare har råd att köpa en dyr trädgårdshuggare. Det är inte nödvändigt att göra detta, eftersom bland budgetmodellerna finns en fullt fungerande utrustning.

5 Hammer GS2500 2,5 kW


Bekväm behållare
land: Kina
Genomsnittligt pris: 8999 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Trädgårdsgrinder Hammer GS2500 2.5 kW, utrustad med en 2,5 kW elektrisk motor, kan på kortast möjliga sätt bearbeta sopor i form av kvistar, löv och gräs till användbar gödning. För att göra detta måste allt trädgårdsavfall, vars diameter inte överstiger 45 mm, läggas i ett brett nedsänkningshål och vid behov använda den medföljande pusheren. Därefter lanseras skärsystemet med en rotationshastighet på 4500 rpm, vilket garanterar utmatningen av den mest lämpliga biomassan för kompost.

Elkvarn Hammer GS2500 2.5 kW är väldigt bekväm för transport på grund av små hjuls manövrerbarhet. En ytterligare fördel med denna modell är närvaron av en rymlig lagringstank för redan bearbetade filialer. En behållare med en volym på 45 liter förenklar och påskyndar processen mycket snabbt. De klippda grenarna och gräset kan omedelbart ströas över sängarna eller läggas i komposthålen. Ägarna till Shredder Hammer GS2500 2,5 kW noterar en betydande minskning av tid och energi som krävs för att återställa order i trädgården.


4 ELITECH IVS 2400 2,4 kW


Optimal prestanda
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 9280 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

För att återställa och upprätthålla order i trädgården, är ELITECH IVS 2400 2,4 kW elkvarn den bästa assistenten. Det kan återvinna träavfall med en diameter på upp till 40 mm och hanterar också lätt gräs och löv.Den mulch som erhålls på detta sätt finner många användningsområden i hushållets tomt. Den kraftfulla motorn hos denna chopper är utrustad med tillförlitligt skydd, vilket innebär att dess driftstid ökat avsevärt. Med en strömförbrukning på 2400 W visar den här modellen den bästa rotationshastigheten för skärelementen.

Strimling av trädgårdsavfall i ELITECH IVS 2400 utförs med hjälp av slitstarka knivar, som lätt kan bytas ut om det behövs. Det är väldigt lätt att ladda gräset och grenarna i chopper tack vare en bred tratt, och det är också säkert, eftersom det vid ett öppet lock kommer inbyggnadslåset att fungera. Transport av denna trädgårdsenhet orsakar inte heller svårigheter på grund av sin lätta vikt och lämpliga hjul som tillhandahålls.

3 BISON ZIE-40-2500


Den bästa kombinationen av pris och funktionalitet
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 9870 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Elkvarnen ZUBR ZIE-40-2500 kommer att vara en stor hjälpare på tomten. Den är konstruerad för strimling av ogräs, toppar, grenar av buskar och träd med en diameter på upp till 4 cm. 2.5 kW-motorn har ett solidt vridmoment. Tack vare växellådan roterar skärmekanismen med stor ansträngning, slipning av både färska och torkade grenar. Modellen är utrustad med överbelastningsskydd, när axeln är fast, kopplas motorn av. Mobilitetstekniken är baserad på hjul med stor diameter, lätthet (14 kg) och ett bekvämt handtag. All mulch och chips samlas i en plastbehållare. Vid slutet av säsongen kan bilen vikas tack vare transformationsramen i en kompakt enhet.

Användarna är nöjda med utförandet av ZUBR ZIE-40-2500, dess tillgänglighet och funktionalitet. Nackdelarna med modellen är bräcklig plast, kortlivade knivar, svag elektrisk ledning.

2 Champion SH 250


Fyndpris, minsta vikt
land: Kina
Genomsnittligt pris: 8700 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Hög efterfrågan är observerad från inhemska trädgårdsmästare och trädgårdsmästare på den kinesiska chopper Champion SH 250. Framgången hos modellen ligger inte bara i det låga priset. Enheten är effektiv nog och effektiv. Tack vare 2,5 kW elektromotorn kan tekniken klippa grenar upp till 4 cm tjocka. Genom att applicera plast i tillverkning av fallet lyckades tillverkaren minska vikten till 10 kg. Skärmekanismen är gjord av härdade knivar, skärpa vilket räcker för hela säsongen. Det är lätt att flytta bilen runt på plats tack vare transporthjulen och ett bekvämt handtag. Vertikal bunker med stor hals förenklar processen för lastning av grenar och gräs.

De sommarboende, som lyckades testa i chopper Champion SH 250s arbete, uppdelade i två läger. Vissa under flera årstider har inga problem med utrustning, medan andra planerar att köpa något bättre och mer tillförlitligt.

Typ av chopper motor

fördelar

brister

elektrisk

+ låg ljudnivå

+ enkel design

+ lätt start

+ låg vikt

+ miljövänlighet

- beroende av elnätet

- liten kraft

- Begränsa tjockleken på grenarna

bensin

+ stark motor

+ rörlighet

+ oberoende av el

+ hög prestanda

+ slipar tjocka grenar

- högt pris

- starkt ljud

- avgaser

- underhållsvårigheter


1 PATRIOT PT SE24 2,4 kW


Bästa köparen val
land: USA (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 8190 gnidning
Betyg (2019): 5.0

Den högpresterande elektriska kvarnen av PATRIOT PT SE24 2,4 kW klarar perfekt med grenar och grenar med en diameter upp till 40 mm, krossar dem till ett tillstånd av en mulch. Den kraftfulla motorn i denna enhet ger rotationshastigheten för knivar, optimalt för högkvalitativ och snabb bearbetning av trädgårdsavfall, motsvarande 4500 varv per minut. Vid drift avger inte motorn skadliga utsläpp och ger ett minimum av ljud. I det här fallet skyddar det speciella skyddet vid eventuell överbelastning.

Trädgårdslipen av PATRIOT PT SE24 2,4 kW skiljer sig åt i manövrerbarhet och användbarhet. Stora hjul och en bred ram ger enheten bästa stabilitet och rörelse.För bekvämligheten med att fylla gräs och smågränser, ger slipmaskinen PATRIOT PT SE24 2,4 kW en imponerande storlek på tratten och en specialpusher. Således erhållen biomassa kan användas för en rad olika ändamål: ligga i komposten eller använd till vinterskydd av växter etc.

De bästa elektriska slipmaskinerna i medelklass och premiumklass

Alla de bästa egenskaperna hos elektriska slipmaskiner visas i premiummodeller. De är slitstarka, pålitliga och präglas av bra prestanda och lång livslängd.

5 STIGA BIO SILENT 2500 2,5 kW


Hög byggkvalitet. Skada skydd
land: Sverige (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 14230 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

STIGA BIO SILENT 2500 2,5 kW hushålls elektriska chopper är perfekt för bearbetning av tunna grenar efter trädgårdsbeskärning. Denna enhet är utrustad med en åtta-tänder skärningstrumma och en växellåda som ger högt vridmoment. Detta gör det möjligt för honom att klara avgreningar med en diameter på 40 mm. Den borstfria elektriska motorn, med vilken den presenterade chopper är utrustad, garanterar absolut miljövänlighet i produktionsprocessen och lång underhållsfri drift.

Av funktionerna i denna modell är det nödvändigt att utesluta en mycket bekväm funktion för att justera graden av slipning av materialet, beroende på syftet med applikationen. För att säkerställa bättre användarsäkerhet vid användning av STIGA BIO SILENT 2500 2,5 kW trädgårdsskrotare, finns en specialtratt, vars form hindrar händerna från att komma in i farozonen. I sin frånvaro låser systemet inte motorn att starta. Krossade grenar och gräs samlas i en plastkollektion på 60 liter, vilket är mycket lämpligt för vidare bearbetning av den resulterande biomassan.

4 Makita UD2500 2,5kw


Intellektuellt kontrollsystem av kvarn. Den mest rymliga gräsklipparen (67 l)
land: Japan (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 15877 gnidning
Betyg (2019): 4.5

Makita UD2500 2,5 kW grenavverkare, vars huvudsakliga skärsystem är skärare, blir det bästa förvärvet för trädgårdsägare. Det kommer att lindra från det långa arbetet med att ta bort beskårda grenar av träd och buskar upp till 45 mm tjocka och återanvända dem till en liten fraktion. Ett kännetecken för denna modell är det omvända systemet, vilket ingår vid störning för att försöka slipa igen. Om situationen upprepas mer än 3 gånger går enheten i viloläge, vilket ger möjlighet att ta bort den fasta grenen.

I konfigurationen av denna enhet är ett rymligt 67-liters soptunnel med lätt avtagbart lock. För att underlätta fyllningen av lådan under slipningsprocessen finns ett betraktningsfönster i Makita UD2500 2,5 kW. Bekvämligheten för rörelsen av den här enheten på en plats tillhandahålls av praktiska handtag och hjul med stor diameter. Användare noterar den bästa byggkvaliteten och kroppshållfastheten hos denna trädgårdsskrotare, liksom den minsta ljudnivån och den tydliga kontrollpanelen.

3 ZUBR ZIE-44-2800 2,8 kW


Bästa makt
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 14790 gnidning
Betyg (2019): 4.7

Trädgårdslipen ZUBR ZIE-44-2800 2,8 kW har en välförtjänt popularitet bland husägare tack vare sitt högpresterande och överkomliga pris. Denna modell är utrustad med en kraftig elektrisk motor med högt vridmoment, vilket gör det möjligt för enheten att bearbeta upp till 150 kg trädgårdsprodukter i en timmes arbete. Den presenterade kvarnen kommer enkelt att klara både med torra och nyssågade grenar med en diameter upp till 44 mm och med någon trädgårdsväxt. Samtidigt är det möjligt att justera graden av krossning beroende på matningsmaterialet.

En särskiljande egenskap hos elkvarnen ZUBR ZIE-44-2800 2,8 kW är närvaron av en metalltratttransformator, som kan reduceras med mer än 2 gånger med enkel rörelse vilket underlättar förvaring och transport av denna enhet.Den kondensiva behållaren för mulch som erbjuds i denna modell ger också bekvämlighet under användningsförloppet. Tillförlitligt skyddssystem förlänger inte bara shredderens livslängd, utan gör också det mycket säkert att arbeta.

2 Viking GE 250


Den mest populära helikoptern
land: Österrike
Genomsnittligt pris: 33790 gnidning
Betyg (2019): 4.9

Elkvarn Viking GE 250 är välförtjänt populär hos inhemska trädgårdsmästare och trädgårdsmästare. Elmotorkraft (2,5 kW) räcker för att säkerställa hög prestanda. I detta fall kan strömförbrukningen kallas acceptabel. Den mottagande delen av bunkeren har blivit mycket framgångsrik, det är möjligt att kasta grenade grenar in i den. Intressant exekverad och skärmekanism. För det första sker en preliminär slipning med en skiva med 2 knivar, och sedan spelar bladen i olika vinklar in spel. Därför gräver apparaten lika bra både gräs och grenar. Närvaron av hjul gör utrustningen mobil och mobil.

Användaren gillade speciellt den kompakta storleken på rivaren Viking GE 250. Den hanterar de flesta trädgårdsavfall. Den svaga länken på enheten kan bara kallas knivar som måste skärpa varje säsong.

1 Bosch AXT 25TC


Maximal prestanda och bekvämlighet
land: Tyskland (producerat i Ungern)
Genomsnittligt pris: 32089 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Utformningen av den elektriska kvarnen Bosch AXT 25TC trodde på minsta detalj. Det är därför modellen kännetecknas av hög prestanda och användarvänlighet. Rotormekanismen med skarpa knivar kan mala mjuka gröna toppar och torra grenar med en diameter på upp till 4,5 cm. Skärdelen roterar ganska långsamt, så att enheten inte producerar mycket buller vid slipning. Dessutom skakar tekniken inte vid slipning och trädgårdsavfall tas spontant in i arbetsområdet. I en nypa kan du hjälpa slipmaskinen med en spadeliknande pusher. Vid störning kommer det att vara möjligt att frigöra knivarna genom att trycka på "bakåt" -knappen.

Användarna uppskattar prestanda hos Bosch AXT 25TC-rivare och du kan slipa upp till 230 kg avfall per timme. Förberedelse för förvaring, utrustas utrustningen till ett litet block. Nackdelarna med anordningen innefattar ett högt pris och frånvaron av en tråd i satsen.


De bästa shredderarna med en bensinmotor

Maximal rörlighet och oberoende ger ägaren till stora tomter bensinförstörare. De har hög produktivitet, slipar grenar med en tjocklek på upp till 7 cm, med omsorg som de tjänar en person under lång tid.

5 Champion SC2818


Den mest prisvärda bensinhackaren
land: Kina
Genomsnittligt pris: 18800 gnidning.
Betyg (2019): 4.2

Till det mest attraktiva priset erbjuds chopper Champion SC2818. Den kinesiska tillverkaren har utrustad den med en 2,5 liters liten bensinmotor. a. Inkluderat är alla nödvändiga tillbehör för att komma igång direkt. Detta inkluderar 2 lastningståg, en rymlig väska (10 liter), en skjutdämpare och en speciell krok för att ta bort grenarna som sitter fast i knivarna. Modellen har inte hjul, men en liten vikt (16 kg) gör det möjligt för fordonet att flyttas runt på platsen ensam. Det rekommenderas inte att lasta grenar med en tjocklek på mer än 2,8 cm, såväl som gammalt torrt trä. Annars finns det ett snabbt slitage på knivarna.

Ägarna av förortsfastigheter tyckte om grinder Champion SC2818 rimligt pris, fullt möblerade, låg vikt, tyst drift. De svaga sidorna på enheten inkluderar inte särskilt starka knivar, svag kraft, brist på hjul.

4 Tazz K42 6,5 liter a.


Ytterligare mottagarkontakt för tjocka grenar. Kan användas som trädgårdsdammsugare.
land: United States
Genomsnittligt pris: 66220 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Denna rivare uppmärksammar en stor laddningstratt, vilket ger enheten universalitet. Det kommer att återvinna inte bara trädgårdarna och gräset utan även andra organiska sopor. Detta gör det möjligt att framgångsrikt använda Tazz K42 och i kommunekonomin. Sex knivar kan omvandlas till massivt träavfall med en diameter av högst 75 mm.Speciellt för dem finns en separat tratt (går in från en annan vinkel för bättre prestanda av stålknivar).

Metallfallet, tillförlitligt rotorsystem innebär en bra säkerhetsmarginal och lång drift. Fyrtaktsmotorn har en bra kapacitet på 6,5 liter. som låter dig utveckla ett stort vridmoment på upp till 12,2 N * m. Tack vare detta värde har Tazz K42 hög prestanda. Mjölken samlas in i en speciell väska, med vilken det är bekvämt att hälla sängar, stigar etc. med strimlad grenar. Med hjälp av ett extra munstycke med slang gör enheten enkelt till en dammsugare i trädgården.

3 Patriot PT SB76


Den optimala kombinationen av pris och prestanda
land: USA (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 57990 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Den tredje platsen i vår ranking var ockuperad av patriot PT SB76 bensinhackare. Det kombinerar perfekt pris och prestanda. Modellen är utrustad med en 6,5 liters Briggs & Stratton kvalitetsmotor. a. och två bunkrar. Mjuka och våta växtavfall samt tunna grenar och kvistar som inte överstiger 1 cm tjocka måste fyllas i övre facket. Torra och tjocka trärester upp till 7,6 cm i diameter kan kastas i en annan mottagare. Skarpa knivar vrider snabbt trädet i små flisar. Säkerhet under drift är försedd med ett robust stålfodral.

Baserat på konsumentåterkoppling kan en enkel slutsats göras: Patriot PT SB76 bensinhackare är den bästa modellen för privat mark. Den har ett överkomligt pris och en bra uppsättning tekniska specifikationer. Erfaren användare rekommenderar växlande gräs med grenar. Ägare är inte nöjda med kvaliteten på lakans färg.

2 Viking GB 370


Bättre manövrerbarhet
land: Österrike
Genomsnittligt pris: 79990 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Den mycket manövrerbara och mobila chopper Viking GB 370 är utrustad med en bensinmotor. Dess kapacitet är 6,5 liter. med., vilket är tillräckligt för arbete på tomten. Mjuk drift av kraftverket ger en remdrift. Knivar kan slipa löv, gräs och grenar med en diameter av högst 3,5 cm. Tack vare den breda mottagande bunkeren och 2-stegs skärmekanism i enheten kan allt avfall av växt ursprung krossas. Enheten är lätt att hantera, inte bara en erfaren trädgårdsmästare kan klara det, utan en vanlig sommarkvinna.

Användarna i recensionerna uppmärksammar fullständigheten hos shreddern Viking GB 370. Inte alla modeller är utrustade med en lutande trakt, vars kostnad når 10 tusen rubel. Därför kan den slutliga kostnaden vara mycket hög. Men många trädgårdsmästare tror att enheten helt rättfärdigar sina pengar.


1 MTD ROVER 464 Q


Den mest multifunktionella chopper
land: United States
Genomsnittligt pris: 84990 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

En omfattande lista över arbeten i trädgården och trädgården hjälper ägarna till lanthus att använda MTD ROVER 464 Q bensinhackare. Med en sådan assistent kan du betjäna stora områden där du behöver byta grenar till träflis, samla och slipa löv och toppar. Tack vare den kraftfulla bensinmotorn (8,5 hk.) Kan de två mottagande bunkrarna återvinna sopor i trädgården på några minuter. Den främre bunkeren är konstruerad för skrotning av grenar, vars tjocklek inte överstiger 7,5 cm. Det bakre mottagarutrymmet är konstruerat för bearbetning av löv, gräs och tunna grenar. Förresten, denna bunker har justering, så du kan ställa in den på din höjd.

Användarna noterar inte bara mångsidigheten hos MTD ROVER 464 Q bensinhackare. De beundrar den tysta driften (upp till 96 dB), jämförbar med elektriska motsvarigheter. Bland bristerna kan noteras endast det höga priset.


Vad du bör tänka på när du väljer en shredder

Att välja den mest användbara enheten, och till och med till ett billigt pris, bör du bestämma omfattningen av dess tillämpning.

 1. Sommarboende och ägare av hus med små tomter är bäst lämpade billiga elektriska trädgårdsskrotare. Han hanterar ogräs, och med tunna grenar av buskar och träd. Naturligtvis är längden på ledningen inte tillräcklig för att flytta utrustningen runt platsen. Det är enklare att få små armfuls av vegetation till platsen för utplacering av den elektriska enheten.
 2. Om herrgården har lagt på en stor och många träd och buskar växer på det, är det bättre att hitta en chopper med hög produktivitet. För att göra detta, se i premium-segmentet, där du kan hitta pålitliga och hållbara modeller. De kommer att absorbera de grenade grenarna och göra dem till små marker.
 3. Trädgårdsmästare, bönder eller skogsbrukare kan inte göra utan en städare med en bensinmotor. Du behöver bara ta med dig en bränslekanna för att mala grönsaker och träavfall hela dagen. Dessutom kan detta ske genom att ständigt flytta runt tomten och jämnt sprida ett lager av mulch.
Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av trädgårdsfräsar?
Vi rösta!
Totalt röstat: 29
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner