10 bästa elmätare

plats

namn

Funktionsbedömning

Bästa enkelfas enkätmätare

1 Taypit Neva 103/5 1s0 Bästa pris
2 Energomera CE 101 S6 Gynnsamt pris / kvalitet förhållande
3 Incotex Mercury 201.8 Den mest moderna enfasemätaren

De bästa enfasiga multi-tariffmätarna

1 Incotex Mercury 200.02 Snabb självförsörjning
2 Abb FbB 11205-108 Bästa dvuhtarifny räknaren
3 Energomera CE102 S7 Den mest prisvärda multitariffräknaren

Topp tre fasmätare

1 Incotex Mercury 230 ART-01 CN Den mest universella räknaren
2 Schneider Electric iEM3000 Maximal mätnoggrannhet
3 Energomera CE300 R31 145-J Den optimala kombinationen av pris och egenskaper
4 Taypit Neva 303 Bästa pris

Borta är Sovjetunionens dagar, då människor använde verktyg utan hänsyn till deras förbrukning. Idag tvingas fastighetsägaren att lägga en förbrukningsmätare på varje kommunikationssystem. Elektricitet är inget undantag. Mätarna är i lägenheter, hus, garage, stugor, såväl som i offentliga organisationer och privata företag. Men i olika fall krävs en enhet med en specifik uppsättning tekniska egenskaper. Därför, när du köper, är det inte det pris som kommer fram, men funktionaliteten. Dessutom är det nödvändigt att ta hänsyn till inställningen till mätaren hos den betjänade energiförsörjningsorganisationen. De lade fram sina krav på elektriska mätare. Alla enheter kan delas in i två grupper.

 1. Hushållsmaskiner är installerade i privata hem, lägenheter, stugor, garage. Oftast förbrukar ägarna av denna fastighet en liten mängd el, med hjälp av hushållsapparater med låg effekt. I sådana fall kommer de enklaste och överkomliga modellerna som inte orsakar frågor från representanter för maktinspektionen att vara lämpliga. Men föråldrade induktionsmätare, som kan störa användningen av en magnet, ger ingen mening att köpa idag.
 2. För industriella ändamål krävs helt olika enheter. Först och främst är de utformade för att fungera i ett trefaset nätverk. Krav som multi-tariffmätning, hög noggrannhet och möjligheten att integrera i automatiserade system för kraftingenjörer åläggs dem.

Vår granskning innehåller de bästa elmätarna, som används både för hushålls- och kommersiella ändamål. Följande kriterier togs i beaktande vid sammanställningen av betyget:

 • utnämning;
 • tekniska specifikationer
 • pris;
 • expertutlåtanden
 • konsumentrecensioner.

Bästa enkelfas enkätmätare

Ägare av lägenheter, privata hus, stugor, som är levande, det är bättre att sätta enklassräknare. För ett enfasigt nätverk tillverkas många högkvalitativa enheter av inhemska tillverkare.

3 Incotex Mercury 201.8


Den mest moderna enfasemätaren
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 676 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

En modern LCD-displayenhet är en enfasmätare, Incotex Mercury 201.8. Den är konstruerad för installation i lägenheter och hus med en nätspänning på 220-230 V och ström från 5 till 80 A. Modellen är ganska opretentiös, den kan fungera vid låga temperaturer (upp till -45 ° C) och hög luftfuktighet (upp till 90%). Mätaren har ett modulärt hus och en mätgivare. För anslutning med elektriska ledningar finns skruvplintar, och enheten är fastsatt på väggen eller panelen med en snabbspärrskena. För att ta avläsningar när som helst på dagen, är LED-bakgrundsbelysning tillhandahållen.

I recensionerna har användarna en smickrande åsikt om dessa kvaliteter hos Incotex Mercury-räknaren 201.8, som en modern LCD-skärm, ljus bakgrundsbelysning och enkel montering. Nackdelarna innefattar problem med noggrannheten i dataövervakning.

 

2 Energomera CE 101 S6


Gynnsamt pris / kvalitet förhållande
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 819 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Energomera CE 101 S6 elmätare har ett utmärkt pris-till-teknisk förhållande. Det är populärt bland ägarna av lägenheter och hus, där ett enfasigt nätverk läggs. Modellen kännetecknas av stabil drift, och avläsningarna bibehålls även i händelse av strömavbrott. Denna räknare är inte rädd för låga temperaturer, den kan placeras i ett uppvärmt rum eller garage. Enheten är fastsatt på basen med tre skruvar. I genomsnitt är hållbarheten hos enheten minst 220 tusen timmar eller cirka 30 år. Tillverkaren ger en 5 års garanti på enheten.

Husägare är i allmänhet nöjda med prestandan i en 101 meter energimätare CE 101 S6, särskilt till ett överkomligt pris och lång livslängd. Nackdelarna med anordningen är misslyckad metod för fastsättning, fel på grund av fabriksfel.


1 Taypit Neva 103/5 1s0


Bästa pris
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 636 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Det moderna utseendet har en elmätare Taypit Neva 103/5 1s0. Du kan köpa den till det mest överkomliga priset. Samtidigt ser kvaliteten och hållbarheten på enheten anständigt ut. Modellen passar bäst för lägenheter och hus med enfas strömförsörjning. Mätaren är bra för att dess avläsningar alltid kan läsas, även i händelse av strömavbrott eller instrumentfel. Mätaren är utrustad med ett pålitligt DIN-skenafäste som inte är lätt att bryta. Till skillnad från konkurrenter har tillverkaren utrustat enheten med en väl utformad klämkonstruktion. Mätaren är bekväm att använda tack vare LED-indikatorn och en klar digital display.

Användarna uppskattar egenskaperna hos Taypit Neva 103/5 1s0 elmätare, till exempel tillgänglighet, enkelhet, effektivitet. Vissa husägare klagar över visningslägen som inte matchar klick.

De bästa enfasiga multi-tariffmätarna

När lasten på gallret utförs inte bara under dagen, men även på natten, bör du vara uppmärksam på de multitakmätare. Optimal för ägare av lägenheter och hus är inköp av en två-tariffenhet.

3 Energomera CE102 S7


Den mest prisvärda multitariffräknaren
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 1 200 gnid.
Betyg (2019): 4.7

Den mest prisvärda bland flerfasiga enfasemätare var enheten Energomera CE102 S7. Vid en tidpunkt inkluderades modellen i listan över årets bästa produkter i Ryssland. Räknaren har ett antal användbara alternativ. Displayen visar mycket nödvändig information för konsumenten. I så fall kan skärmens längd anpassas, vilket förenklar borttagningen av data. Enheten har ett bra minne, det lagrar information om förbrukningen av el under det senaste året. Informationen lagras i 30 år även i frånvaro av ström. På grund av möjligheten att integrera med automatiserade bokföringssystem är enheten godkänd av elhandledarens anställda. Beroende på modifieringen är enheten utrustad med ett annat gränssnitt.

Energomeras elektriska multitariffmätare CE102 S7 lockar konsumenterna inte bara till ett överkomligt pris utan också med en 5 års garanti. Bland de största nackdelarna hos hushållsägare är enhetens otillförlitlighet.

2 Abb FbB 11205-108


Bästa dvuhtarifny räknaren
land: Sverige
Genomsnittligt pris: 8 089 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Den bästa tvåtakts enfasemätaren i vår recension var modellen från Sverige Abb FbВ 11205-108. Enheten är avsedd att användas i ett hushålls elnät med ett strömområde på 10-80 A. Enheten kan hålla register över el vid 2 taxor. Bland alternativen är att markera den inbyggda klockan, som anger datum och exakt tid samt växel av taxor på ett angivet schema. Mätaren är enkelt monterad med en DIN-skena. Enheten har tillförlitligt skydd mot damm- och fuktpenetration.

Enfas två-tariff counter Abb FbВ 11205-108 fungerar smidigt med många hushållsägare. Den är pålitlig, kompakt och hållbar. Det finns fall där konsumenterna har problem med att installera 2-stegs elmätning. I detta fall kommer experter från energiförsörjningsorganisationer till räddning.

1 Incotex Mercury 200.02


Snabb självförsörjning
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 1 562 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Specialister anser att den kommersiella multitakmeteret Mercury 200.02 från företaget Incotex är den snabbaste återbetalningsbara enheten. Till ett lågt pris kommer enheten att hjälpa husägare att distribuera elförbrukningen intelligent under hela dagen. Samtidigt kommer levnadsvillkoren att förbli så bekväm som möjligt. Det kommer att vara särskilt fördelaktigt att leverera den här modellen till de husägare som har elpannor, golvvärmare, pannor etc. Tältet integreras sömlöst med det automatiska mätsystemet tack vare det integrerade PLC-modemet. Minnet lagrar data om månadsförbrukningen av el, vilket är mycket användbart i tvister med myndigheterna.

Användare som tillgång till information, förmågan att anpassa individuella scheman, kostnadseffektivitet Incotex Mercury 200.02-räknaren. Bland nackdelarna är bristen på belysning och stora övergripande dimensioner.


Topp tre fasmätare

I vissa privata hus, såväl hos företag som i privata företag genomfördes ett trefaselektroniskt nätverk. Beroende på arbetsschema kan du välja en enkelränta eller multitullmätare.

4 Taypit Neva 303


Bästa pris
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 2 399 gnid.
Betyg (2019): 4.6

Tredjefasen Taypit Neva 303 meter lyckades komma in i vårt betyg på grund av det lägsta priset. I denna modell är välutrustad. En enkel och pålitlig elektromekanisk mekanism kompletteras med en ljusindikator för varje fas. Tillverkaren har skyddat från ett kraftfullt magnetfält, damm och fukt, och tog hand om styrkan i fallet med hjälp av pålitliga material. Mätaren arbetar inom ett brett temperaturområde, stöder inte förbränning. Den genomsnittliga livslängden är cirka 30 år. Tillverkaren ger en 5 års garanti. Installation av enheten med DIN-skena.

Konsumenterna karakteriserar trefasmätaren Taypit Neva 303 som en billig men pålitlig mätanordning för el. Den kan användas både i lägenheter och i ouppvärmda byggnader. Nackdelarna med anordningen bör innefatta ett begränsat omfång.

3 Energomera CE300 R31 145-J


Den optimala kombinationen av pris och egenskaper
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 2 638 gnid.
Betyg (2019): 4.8

Energomera enfrekvensmätare CE300 R31 145-J är inte bara överkomligt, men också en modern mätanordning för el i ett trefaset nätverk. Det är lämpligt för husägare och hantverkare som arbetar i samma taxitid. Modellen är utrustad med en flytande kristallskärm som exakt visar elförbrukningen. Enheten kan anslutas direkt till elnätet eller via en transformator. På grund av dess motståndskraft mot låga temperaturer (ner till -40 ° C) kan enheten placeras inte bara i lägenheten utan också i ett uppvärmt garage. Mätaren har ett antal användbara alternativ, till exempel skydd mot stöld av el, ljusindikator, DIN-skena.

Användarna är nöjda med priset på CE 300 R31 145-J Energomer-räknaren, enkelheten vid installation och drift. Förbrukarna av enheten inkluderar små uttag för trådar, fel och fel uppstår.

2 Schneider Electric iEM3000


Maximal mätnoggrannhet
land: Frankrike
Genomsnittligt pris: 16 353 gnidning
Betyg (2019): 4.9

De mest exakta trefasmätarna är modellerna för det franska företaget Schneider Electric serie iEM3000. På grund av denna indikator används multi-tariff-enheter i byggnadsindustrin, i industrin, på olika infrastrukturanläggningar, i databehandlingscentraler etc. Anordningarna har avancerad funktionalitet som gör det möjligt för dig att effektivt hantera energiförbrukningen hos organisationer. Tack vare DIN-skenan kan mätaren enkelt installeras i elektriska skåp i organisationer eller på enskilda konsumenters paneler. Tack vare Smartlink-kommunikationssystemet kan enheten enkelt integreras i det elektriska distributionssystemet.

Anställda av energibolag i olika företag noterar den höga noggrannheten i mätningen av el. Schneider Electric iEM3000 seriemätare är pålitliga och slitstarka. Den största nackdelen med anordningen är det höga priset.


1 Incotex Mercury 230 ART-01 CN


Den mest universella räknaren
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 5 700 gnid.
Betyg (2019): 4.9

Den mest mångsidiga mätanordningen för energiförbrukning i ett trefaset nätverk är Incotex Mercury 230 ART-01 CN meter. Enheten gör att du kan spara på el, som ägare till privata hem och företagare. Två-tariff-läget passar bäst för effektiv energiförsörjning under hela dagen. Enheten kan fungera både självständigt och som en del av automatiserade bokföringssystem. All information visas på LCD-skärmen, från och med tidpunkten, datumet och slutar med nätets frekvens. Konsumenten kan när som helst kontrollera spänningen i varje fas, vilket hjälper till i en tvist med strömförsörjningstjänsterna.

Användare som mångsidigheten hos Incotex Mercury 230 ART-01 CN-räknare, pålitligt penetreringsskydd, automatisk självdiagnos. Nedsidan av enheten är endast mätningen av aktiv energi.


Hur man väljer en elmätare

Ett brett utbud av elmätare är till salu. Förenkla valet kommer att hjälpa följande sekvens av åtgärder.

 1. För det första beror mätinstrumentet på parametrarna i det elektriska nätverket. De flesta lägenheter och privata hus har en enfasig motorväg. Det kräver en lämplig mätanordning. I hus där elspisar är installerade, liksom i många kommersiella organisationer och inom industrisektorn, har ett trefas nätaggregat installerats. Här görs redovisning med andra enheter.
 2. Också i det inledande skedet av urvalet bör du vara uppmärksam på diskens funktion. Klassiker av genren är induktionsmodeller, som präglas av lågt pris, pålitlighet och hållbarhet. Men låg noggrannhet kan leda till en överbetalning av el. Elektroniska produkter har en kompakt storlek, kan anpassas till flera tariffer. Bara de är dyrare.
 3. En hel del diskussion handlar om användningen av enstaka eller multi-tariffenheter. Här bör vi fortsätta med regionens egenskaper, mängden el förbrukad på olika dagar i veckan och tid på dagen. Med den vanliga dagliga rytmen i livet kommer inga speciella besparingar från en multitariffer.
 4. Det kommer att vara användbart att beräkna enhetens effekt. Det är lätt att göra. För beräkningen är det nödvändigt att sammanfatta siffrorna för den nominella effekten hos alla hushållsapparater som kan fungera samtidigt. Om siffran inte överstiger 10 kW, krävs en mätare med en ström av 60 A. Normalt passar de flesta ägare av lägenheter och hus i detta intervall. Men om det finns en elektrisk panna eller en panna, kan apparatens totala effekt överstiga 10 kW. Då är det bättre att föredra enheten med en strömstyrka på 100 A.
Populär omröstning - vem är den bästa elmätare tillverkaren?
Vi rösta!
Totalt röstat: 101
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner