12 bästa laxermedel

plats

namn

Funktionsbedömning

Det bästa avføringsmedlet för barn

1 Microlax Den mest praktiska applikationen
2 Guttalaks Bästa laxermedel för barn över 3 år gammal
3 forlaks Suspension med orange smak. Inga biverkningar

Det bästa laxermedlet baserat på växtbaserade ingredienser

1 Mukofalk Tillåtet under graviditeten
2 Fitolaks Bekväm frigöringsform
3 RektAktiv Den snabbaste åtgärden. Liten storlek

Bästa prebiotiska laxermedel

1 Duphalac Hög effektivitet
2 Normase Bekväm användning, låg konsumtion
3 Eksportal Universell beredning på basis av laktitol

Det bästa avföringsmedlet för äldre

1 bisacodyl Bästa valuta för pengarna
2 Senade Långaste flödet
3 Regulaks Det bästa botemedlet för atonisk förstoppning hos äldre

På grund av långvarig medicinering, en stillasittande livsstil eller regelbunden konsumtion av skadliga livsmedel i människa kan matsmältningsbesvär uppstå. Deras huvudsakliga symptom är förstoppning. Speciellt för att snabbt bli av med denna sjukdom uppfinnna laxermedel. Omedelbart bör det noteras att de inte kämpar med orsaken till förstoppning, men bara eliminera dem. Moderna apotek erbjuder ett brett utbud av laxermedel. Sådana droger är också relevanta för förstoppning hos barn, äldre och före olika operationer. Vid köp av dessa läkemedel bör man överväga följande faktorer:

 1. Typ. Osmotiska lindrar förstoppning genom ackumulering av vätska i tarmarna och därigenom mjukgörar massan. Irriterande medel stimulerar peristaltik, som påverkar tarmslimhinnan. Den senare typen - prebiotika har den mjukaste och mest skonsam effekten, optimerar GIT-mikrofloran.
 2. struktur. Ge företräde åt produkter med ofarliga ingredienser (natriumsalter, glycerin, etc.). Växtbaserade preparat har den säkraste effekten. Kompositionen beror på förekomsten av kontraindikationer och biverkningar.
 3. Exponeringstid. Olika situationer kommer att vara lämpliga för olika droger. Om du till exempel är hemma och du kan vänta på att läkemedlet ska fungera, välj sedan osmotiska preparat. I andra fall kommer akutmedicin (t.ex. irriterande) osv. Att göra.

Vi har sammanställt en rankning av de bästa laxerande läkemedlen i olika kategorier: För barn, äldre, baserade på växtbaserade ingredienser och prebiotika. Följande faktorer beaktades under urvalet:

 • läkares rekommendationer
 • Komponenter av kompositionen;
 • kundrecensioner
 • säkerhet;
 • effektivitet.
Det finns kontraindikationer. Kontrollera med din läkare.

Det bästa avføringsmedlet för barn

Barn i mycket olika åldrar upplever ofta förstoppning. För säker intestinal rengöring måste man använda speciella läkemedel. Barn bör behandlas med stor försiktighet. Vissa av dem rekommenderas för yngsta ålder, andra är bara tillåtna efter 3 år. Vi hittade vilka läkemedel som är mest betroda av föräldrarna och vilka experter godkänner.

3 forlaks


Suspension med orange smak. Inga biverkningar
land: Frankrike
Genomsnittligt pris: 301 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Läkemedlet "Forlax" rekommenderas för symptomatisk behandling av förstoppning hos barn från 6 månader. upp till 8 år. Enligt tillverkarens undersökning framkallar ett laxmedel inga negativa sidreaktioner, orsakar inte missbruk och kan ordineras för en tillräckligt lång behandling (men inte mer än 3 månader). Den önskade effekten sker inom 24-48 timmar från antagningstillfället. En enstaka dos beror på barnets ålder och tillstånd och börjar med 1 / 2-1 doser per dag.

"Forlax" saktar upp absorptionen av andra droger, så mellan användningen av denna suspension och andra medicinska substanser som föreskrivs av läkaren ska du ta en paus (minst 2 timmar). I sina recensioner säger mommor att verktyget verkligen hjälper försiktigt att rengöra tarmarna, men många kritiserar honom för den uttalade citrusmak och arom som inte alla barn tyckte om. En annan nackdel är att de flesta användare kallar stark flatulens, vilket kan uppstå under de första behandlingsdagarna.

2 Guttalaks


Bästa laxermedel för barn över 3 år gammal
land: Italien
Genomsnittligt pris: 420 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Läkemedlet "Guttalaks" kommer i form av droppar, vars aktiva substans är natriumpikosulfatmonohydrat. Det hänvisar till typen av irriterande droger. Det gör att tarmväggreceptorerna kommer att komma i kontakt och därigenom skjuta avföring. Den avførande effekten märks efter några timmar, eftersom komponenter i drogen agerar mycket försiktigt. Lämplig för barn över 3 år.

Varje ålder har sin egen dosering. Till exempel på 4 år är det nödvändigt att ge från 5 till 10 droppar, tidigare upplösta i vatten. Fördelarna bör innehålla en noggrann effekt, en bra komposition, en utmärkt effekt av rening, långsam förbrukning, hög kvalitet. Nackdelar: många kontraindikationer, handlar inte omedelbart.


1 Microlax


Den mest praktiska applikationen
land: Sverige
Genomsnittligt pris: 350 gnid.
Betyg (2019): 4.9

Det mest populära laxerande läkemedlet för barn är Microlax. Dess aktiva ingredienser - natriumsalter och glycerol - påverkar försiktigt tarmarna. Verktyget bidrar till ackumulering av vätska och utspädning av avföring, vilket som ett resultat underlättar avföring. Huvuddragen i "Mikrolaks" - snabb åtgärd. Läkemedlet är ganska enkelt att använda - det placeras i ett speciellt paket med en smal lång spets.

Avser den osmotiska typen av läkemedel, har därför en omedelbar effekt inom 5-15 minuter. Det är visat att ansökan sedan födseln. Finns i olika doser för barn och vuxna. Fördelar: snabb åtgärd, effektiv tarmrengöring, ger inte obehag för barn, ofarlig komposition, tillåten för användning från födseln, lämplig form av frisättning. Brister som inte hittades.

Det bästa laxermedlet baserat på växtbaserade ingredienser

Det säkraste avføringsmedlet anses vara ett verktyg gjord av växtbaserade ingredienser. 100% naturlig komposition ger den mest fördelaktiga och noggranna effekten på tarmarna. Sådana droger har ingen omedelbar effekt, men har en kumulativ effekt. Lämplig för förebyggande av förstoppning och förbättring av matsmältningssystemet. Nedan finns de bästa laxermedelarna från växtbaserade ingredienser.

3 RektAktiv


Den snabbaste åtgärden. Liten storlek
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 281 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Den vegetabiliska laxerativa RectActive baserad på höstkastanjfrö-extrakt framställs i form av rektala suppositorier och kännetecknas av den snabbaste åtgärden bland alla deltagare i klassificeringen. När det injiceras i anuset irriterar läkemedlet den rektala slemhinnan och därigenom aktiverar peristaltis och orsakar intestinal rengöring. Defekation sker inom 5-7 minuter. Läkemedlet har en mycket hög effektivitet - som regel föreskriver läkare inte mer än 1 stiftpiller per dag. Den maximala dagliga dosen för vuxna patienter är 300 mg.

Behandling "Rektaktiv" kan genomföras i en kurs på upp till en månad. Kontraindikationer att använda är graviditetstillståndet och amningstiden, tarmobstruktion, en akut attack av hemorrojder, samt ökad känslighet för kompositionens komponenter. I försäljning kan du hitta två doseringsalternativ - 50 och 100 mg. Stearinljuset förpackas i traditionell cellulär förpackning för denna typ av droger, de är små och smälter inte i händerna, vilket förbättrar processens hygien avsevärt. I en låda - från 5 till 10 st.

2 Fitolaks


Bekväm frigöringsform
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 300 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Ett annat effektivt laxermedel baserat på naturliga ingredienser är Fitolax tabletter. De påverkar tarmmotiliteten och orsakar defekation 4-12 timmar efter intag. Förutom laxermedel har antiinflammatorisk och antispasmodisk verkan. Finns i form av tuggbara tabletter med en trevlig söt smak. Det är nödvändigt att konsumera 1-2 stycken under en måltid. För maximal effekt rekommenderar tillverkaren att fortsätta ta drogen i upp till 4 dagar.

De aktiva ingredienserna är aprikos, plantain, sennablad, dillfrukt, fiber etc. Praktiskt taget inga kontraindikationer och biverkningar. Tabletter behöver inte dricka, så de kan användas även på vägen. Fördelar: hög effektivitet, utmärkt komposition, bekväm användning, trevlig smak, användbara grönsakskomponenter, bra recensioner. Nackdelarna innefattar närvaron av socker i kompositionen.

1 Mukofalk


Tillåtet under graviditeten
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 532 rubel
Betyg (2019): 4.8

"Mukofalk" från det tyska företaget Dr. Falk Pharma är en naturlig laxermedel som kan bibehålla vätska i tarmarna, vilket bidrar till svullnad av avföring och stimulerar processen med fysiologisk rengöring. Finns i pulverform med en behaglig citrusdoft, som bör lösas i ett glas varmt vatten och konsumeras i små sippor. Beroende på tillståndets allvar, under dagen kan du ta från 2 till 6 påsar som väger 20 g vardera. Minsta intervallet mellan mottagningar bör vara från 30 minuter. upp till 1 timme.

Den aktiva aktiva beståndsdelen är det behandlade ovala plantainfröet. På grund av sin säkra sammansättning är Mukofalk godkänt för behandling av förstoppning hos gravida och ammande kvinnor. För att uppnå bästa effekten, under behandling är det nödvändigt att dricka minst 1,5 liter rent vatten per dag. Enligt recensioner verkar drogen ganska delikat, inte orsakar känslor av beroende och obehag. Vissa användare har noterat utvecklingen av allergiska reaktioner, men denna nyans beror troligen på den individuella intoleransen mot komponenterna i den biologiska produkten, som talar om dess subjektiva natur.


Bästa prebiotiska laxermedel

Preparat av prebiotisk verkan anses vara den säkraste efter växtbaserade produkter. Särskilda mikroorganismer verkar direkt på tarmarna. Denna typ av medicin har praktiskt taget inga kontraindikationer, därför är den godkänd för användning hos gravida och ammande kvinnor. Den enda skillnaden mellan prebiotika är att de inte börjar agera omedelbart. Rangeringen innehåller de bästa produkterna enligt experter och kunder.

3 Eksportal


Universell beredning på basis av laktitol
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 346 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Den viktigaste aktiva ingrediensen i det populära ryska läkemedlet "Export" är laktitol, en kolvätealkohol syntetiserad från mjölksocker. Laxermedel baserade på det anses vara de bästa och ordineras ofta av gastroenterologer för att normalisera avföringen, eftersom de länge har visat sig vara effektiva. De kännetecknas av en mild åtgärd, hög säkerhetsnivå och avsaknad av signifikanta negativa reaktioner, så att de kan användas för att behandla alla kategorier av patienter - från barn till äldre.

Läkemedlet är tillgängligt i form av ett vattenlösligt pulver. Den har en neutral smak och lukt. Det har ingen effekt på blodsockernivån, så det är tillåtet för diabetiker av typ 1 och typ 2. Det är nödvändigt att acceptera medel en gång under maten, tidigare blandat det med vatten eller andra vätskor (juice, te eller kaffe kommer också att närma sig). Bedömning av recensionerna, "Export" klarar sig bra med problemet med förstoppning. I sina kommentarer betonar användarna ett bekvämt mottagningsregister, frånvaron av obehag i tarmarna och ett utmärkt resultat som kvarstår länge efter kursens slut.

2 Normase


Bekväm användning, låg konsumtion
land: Italien
Genomsnittligt pris: 270 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Medel "Normaze" Italiensk produktion består av den huvudsakliga aktiva ingrediensen - laktulos. Det ökar trycket i tarmarna och orsakar att vätska ackumuleras i sin lumen, vilket leder till en mjukning av avföring. Det rekommenderas för kronisk och akut förstoppning. Finns i sirap i injektionsflaskor på 200 ml. En förpackning är tillräckligt länge. För enkelhets skyld innehåller kitet en mätkopp.

Den aktiva substansen ökar antalet laktobaciller i tarmen och ökar surheten. Beroende på patientens individuella egenskaper uppträder åtgärden snabbt eller efter 24-48 timmar. Godkänd för användning av de yngsta barnen. De viktigaste fördelarna: hög effektivitet, bra recensioner, noggrann påverkan förstör den skadliga intestinala mikrofloran, långsam konsumtion. Nackdelar: kontraindicerat för personer med diabetes.


1 Duphalac


Hög effektivitet
land: Nederländerna
Genomsnittligt pris: 932 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Duphalac är ett prebiotiskt laxermedel. Den aktiva beståndsdelen här är laktulosa. Detta ämne blir irriterande för kolonens receptorer, lockar vätska till tarmarna och främjar tarmrörelser. Presenterad i form av en sirap med en trevlig smak. En förpackning består av 10 påsar med 15 ml vätska. Den genomsnittliga dosen för en mottagning för en vuxen är 40 ml.

Drogen stimulerar intestinal motilitet och orsakar förändringar i avföringskonsistens. På grund av verktygets sammansättning kan användas under graviditet såväl som hos barn. Det rekommenderas för många sjukdomar, inklusive hemorrojder, leverkärl, etc. Fördelarna inkluderar hög kvalitet, snabb åtgärd, effektivitet, avsaknaden av ett stort antal kontraindikationer. Nackdelar: snabb konsumtion, överdosering tillsammans med obehagliga symptom.

Det bästa avföringsmedlet för äldre

På åldern upplever ofta ofta förstoppning. De orsakas av åldersrelaterade förändringar, olika sjukdomar (till exempel ateroskleros, etc.), användningen av vissa mediciner, en stillasittande livsstil. Förstoppning i sådana fall är främst värt att försöka bota med naturliga läkemedel - frukt, oljor, kefir. Om de inte hjälper, ordinerar läkaren ett laxerande läkemedel. Vi har valt de bästa lösningarna för förstoppning hos äldre.

3 Regulaks


Det bästa botemedlet för atonisk förstoppning hos äldre
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 275 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Droppar för oral mottagning "Regulaks" visade sig perfekt att normalisera matsmältningsarbetet, försiktigt och effektivt eliminera de viktigaste symptomen på obstruerade tarmrörelser. Läkemedlet behandlar framgångsrikt atonisk förstoppning, som ofta diagnostiseras hos äldre människor, och bidrar också till att skapa en stol i inflammatoriska processer i matsmusklema och åderbråck i ändtarmen. På grund av sin långvariga åtgärd tas agenten en gång - vid sänggåendet. Den initiala dosen (om läkaren inte föreskrev någon annan) är 10-13 droppar. Den maximala behandlingen är 7 dagar. Effekten uppträder ungefär 10 timmar efter administrering.

Trots sin beprövade effekt bör "Regulax" användas med försiktighet av hypotoniska patienter (en minskning av blodtrycket indikeras i listan över biverkningar), patienter med cystit och de som använder läkemedel i hjärtglykosidgruppen. Det bör också noteras att den laxerativa effekten av droppar kan minska avsevärt vid mottagande av olika typer av antibiotika, därför kräver behandling med hjälp av obligatoriskt samråd från en specialist.

2 Senade


Långaste flödet
land: Indien
Genomsnittligt pris: 570 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Växtberedningen "Senade" indikeras för förstoppning i varierande grad och är lämplig för äldre personer. Det är baserat på ett vanligt laxerande extrakt av sennablad. Det är en irriterande för tarmväggen och bidrar till stimuleringen av peristaltik. Det börjar fungera i genomsnitt 8 timmar efter intag.

Finns i pillerform. En förpackning innehåller 500 stycken. Bedömning av recensionerna har en mild effekt. Den dagliga dosen för vuxna är 1 tablett per dag. Drogen förbrukas mycket långsamt. Den maximala uppehållstillståndet - 2 veckor, annars kan det vara beroendeframkallande. Fördelar: god laxerande effekt, hållbarhet på 3 år, bra komposition, gjord på basis av grönsakskomponenten, mycket långsam konsumtion. Nackdelar: högt pris.


1 bisacodyl


Bästa valuta för pengarna
land: Lettland
Genomsnittligt pris: 40 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Effektiv laxerande "Bisacodil" presenteras i form av rektala suppositorier. Det verkar genom att påverka peristalt och öka slem i tarmarna. Applicera ett ljus vid sänggåendet. Lämplig för äldre människor. Den avførande effekten visas i genomsnitt 6 timmar efter användning. Det fungerar i kontakt och absorberas nästan inte av de inre organen. Den största fördelen med drogen är dess kostnad.

"Bisacodil" är kontraindicerad i polyper, cystit, hemorrojder etc. Fördelar: Snabb åtgärd för läkemedel av denna typ, bättre kostnad, bra kundrecensioner, lämpliga för äldre och barn, förbättrar rörligheten, lämplig form av frisättning. Nackdelar: många kontraindikationer.

Populär omröstning - vilken laxermedel är bäst?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 190
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig
1 kommentaren
 1. Christina
  Jag är i ett apotek om Slabikap som nyligen berättade att de inte skulle betala för mycket. Läkemedlet i dropparna, jag brukar vara 13-15 nog, och min man droppar minst 20, så att de är praktiska att dispensera, beroende på deras hudfärg

betyg

Hur man väljer

recensioner