Topp 15 vikningscyklar

plats

namn

Funktionsbedömning

De bästa vikbara cyklarna för staden

1 FRAM Sevilla 26 2.0 Modelllinje 2019, maximalt varvtal
2 Strida lt Mest kompakta
3 SHULZ Hopper Minsta vikt
4 Giant FD806 Högkvalitativ montering
5 STELSEN Pilot 710 24 Den bästa kombinationen av pris och enkel underhåll

Toppfällbara cyklar för grov terräng

1 Namnlösa Z6000D 26 Pålitlig avskrivning, förstärkt design
2 STELSEN Pilot 970 V 26 Optimalt förhållande mellan funktionalitet och kvalitet på delar
3 STARK Cobra Högt kors
4 SHULZ Easy Det bästa alternativet för höga cyklister
5 Aspektskog Särskild konfigurationsram

De bästa vikningshybriderna

1 POLAR PBK 2007S Snygg design, ergonomiska tekniska lösningar
2 WELLNESS Bad Dual 700 Max hastighet
3 Cyberbike Fat 500W Bakhjulsvagn
4 Eltreco leto Den bästa nyheten av 2019, högkvalitativ montering
5 SHULZ E-Goa Det mest attraktiva priset på en hybrid, låg vikt

Cyklingens popularitet växer varje år. I många länder överfördes medborgarna nästan i full styrka till cyklar, och staten uppmuntrar starkt detta genom att skapa lämplig infrastruktur: dedikerade vägar och cykelparkering. Detta minskar antalet bilar på gatorna i staden, vilket innebär mindre skadliga utsläpp, olyckor och trafikstockningar.

I en storstad, särskilt med ett utvecklat nätverk av cykelvägar, är en vikcykel det bästa sättet att transportera. Cykeln är bra för hälsan - ridning på den ger hjärtbelastningen så mycket för stadsboaren. Om du behöver övervinna ett långt avstånd, kan en vikningsmodell transporteras i kollektivtrafik, och i en liten lägenhet behöver det nästan inte lagringsutrymme.

De mekanismer som cykeln viks, det är väldigt annorlunda. Det enklaste sättet att minska storleken är att lägga rammen i hälften. Denna design används i lågkostnadsmodeller så att de kan transporteras i en bil utan speciella takräcken. Och några cyklar är speciellt utformade för att passa bekvämt. När du väljer en viss modell, måste du överväga flera viktiga kriterier som direkt påverkar cyklistens komfort:

 1. Hjulstorlek De flesta av de verkligt kompakta modellerna har hjul på 20 inches eller mindre, men det finns också fullstora alternativ.
 2. Rammaterial. Stål är billigare, men tyngre än aluminium.
 3. Antalet hastigheter. För platt terräng är en enkel-cykel lämplig, för glidbanor och landsvängningar behöver du mer växel.
 4. Avskrivningar. Nästan alla stadscyklar har en stel ram och är konstruerade för bra asfalt. Om du planerar att åka på en ojämn yta är det bättre att ha en modell med minst minimal avskrivning.
 5. Vikt och kompaktitet. Viktig om du behöver lyfta din cykel till lägenheten genom trappan.
 6. Bekvämlighet och hastighet för vikning.

Vår recension innehåller de mest populära vikningscyklarna med det maximala antalet positiva betyg som ges av reella köpare. I fördelningen av platser i rangordningen beaktades:

 • tillförlitlighet och enkel konstruktion;
 • tillverkarens rykte
 • pris / kvalitet förhållande;
 • recensioner av ägarna efter flera månaders drift.

De bästa vikbara cyklarna för staden

Denna kategori omfattar cyklar med traditionell direktpassning, även kallad urban. Vissa ägare använder dem främst för promenader i parker och grönområden, medan andra använder dem för arbete eller företag. I det första fallet är vikning viktigt för transport i en bil, buss eller hiss. I det andra fallet är det önskvärt att cykeln är lätt och tar upp så lite utrymme som möjligt när det är vikat.

5 STELSEN Pilot 710 24


Den bästa kombinationen av pris och enkel underhåll
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 7000 gnidning
Betyg (2019): 4.6

Denna cykel är en bra lösning för en begränsad budget. Det är fullstor, hjuldiametern 24 tum. Den enkla men pålitliga konstruktionen med kedjeöverföring och traditionella fotbromsar orsakar inte problem vid drift. Lätt underhåll och hög underhåll - fördelarna med denna modell. Det stora utbudet av färger som tillverkaren erbjuder gör det möjligt att välja ett fordon som passar även den mest betungande.

Köparna berömmer den breda sätet, bekvämt ratt och bra däck. Cykeln viks lätt och utvecklas. Bland fördelarna och vikten på 17,6 kg. För transport i bilen eller kompakt lagring är också ett bra alternativ.


4 Giant FD806


Högkvalitativ montering
land: Taiwan, Kina (producerat i Kina, Ungern, Nederländerna och Taiwan)
Genomsnittligt pris: 16000 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Den hopfällbara modellen av en av världsledarna inom tillverkningen av cykelteknik har fått konsumentigenkänning på grund av dess manövrerbarhet på en platt vägyta, praktisk förvaring vid vikning och närvaron av 6 hastigheter. Trots aluminiumramen väger konstruktionen med stammen och hela metallvingar 14,5 kg. Därför är enheten oftare vald av män upp till 175 cm långa. Denna begränsning beror också på ett visst räckvidd av ratten när den anpassas individuellt.

Det ger inte ett avskrivningssystem, men inte den mest invecklade slitbanan på 20-tums hjul är tillräckligt för att flytta runt stadens gator. För grov terrängmodell är inte avsedd. Mekanismen för vikning av ramen är ganska enkel, även om ett barn kan hantera det. Minus - ett otänkbart system för fixering av en redan hopfälld enhet. Front- och bakre fritidsbromsar fungerar smidigt, såväl som hastighetsomkopplare, kräver periodisk förebyggande justering. Ytterligare fördelar med modellen är ett vikningsratt och vikpedaler, vilket garanterar kompaktitet under lagring.

3 SHULZ Hopper


Minsta vikt
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 19000 gnidning
Betyg (2019): 4.8

Det här är den minsta modellen Shulz. På grund av att cykelramen är tillverkad av en lätt aluminiumlegering, är dess vikt bara 9,5 kg. Vikningsmekanismen har en automatisk fixering, och ratten kan enkelt justeras för en viss ryttare. Vikta dimensioner är bara 75 × 63 × 36 cm.

Ägare noterar tillförlitligheten och bekvämligheten av vikningen, såväl som kompaktiteten hos cykeln. Med honom kan du enkelt flytta i tunnelbanan, och i lägenheten går han praktiskt taget inte. Fler användare är nöjda med modellens mångsidighet - ratten och sadeln kan anpassas för både tonåring och en vuxen man upp till 185 cm lång.

2 Strida lt


Mest kompakta
land: Storbritannien
Genomsnittligt pris: 33000 gnidning
Betyg (2019): 4.9

Ljusa färger och originaldesign skiljer omedelbart den här modellen från andras massor. Den specialdesignade triangulära ramen gör att Strida LT kan vikas i en nästan platt design, vars mått är bara 23 × 51 × 114 cm, medan du kan bära en cykel bakom dig som en resväska med handtag på hjul. Modellen blev upprepade gånger prisvinnare av många tävlingar av industriell design och av goda skäl: det är lätt, manövrerbart och bekvämt, trots den ovanliga landningen.

Ägare av Strida LT berömmer den höga byggkvaliteten, rimligheten hos alla komponenter och enkel vikning. Den maximala höjd och vikt med vilken cykeln kan köras är 190 cm och 100 kg. Dess enda nackdel är det höga priset.


1 FRAM Sevilla 26 2.0


Modelllinje 2019, maximalt varvtal
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 11 000 rubel
Betyg (2019): 5.0

En populär rysk tillverkare erbjuder en av de nya utvecklingen som unisex för bekväm rörelse i stadsmiljöer. Modellen fick en höghållfast stålram, vilken tillverkas av en robotic svetsmetod. Och det betyder för användarna att kvaliteten på sömmarna när det gäller noggrannhet, djup och enhetlighet överstiger resultatet av manuell anslutning av strukturella element.Gaffeln är gjord av samma material, därför har den den mest optimala styvheten.

Modellen är utformad för vuxna cyklister med medelhög och hög tillväxt. Med hjälp av ett justerbart ratt kan du enkelt justera lutningsvinkeln för individuella behov. 6-stegs intervall med en praktisk manuell växel ägare särskiljer bland de främsta fördelarna med fordonet. De 26-tums hjulen är utrustade med slitstarka aluminiumfälgar, slitstarka Wanda P186-däck med bästa slitstyrning på asfalt och vägbeläggning. Skydd av bakhjulets ekrar finns. Det finns en bagageutrymme, liksom möjligheten att montera framkorgen. Speciallås med klämma ger snabb vikning av cykeln.

Toppfällbara cyklar för grov terräng

I de fall där cykeln behövs för frekventa resor på landsvägar, går genom skogen eller kör i städer som ligger i kuperade områden, är bra stötdämpning och bekväm växling av växeln oumbärlig. I den här kategorin är bara de mest framgångsrika modellerna av vikbara cyklar med hög terrängnivå.

5 Aspektskog


Särskild konfigurationsram
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 30 000 rubel
Betyg (2019): 4.6

Velobike är inte det optimala priset, men det lockar uppmärksamhet med sitt utseende, stor ramstorlek, fjäder-elastomerkonstruktion av pluggen, som kan justeras. Vikanordningen är utrustad med ett krökt ratt, en icke-integrerad vagn, skivbromssystem. Ryttarens säkerhet beror på kvaliteten på den senare, eftersom fordonet kan nå 21 hastigheter.

SR Suntour mjuk fjädringsgaffel gör att du känner dig bekväm på en grov eller våt väg. Hjulen är utrustade med 26-tums dubbla fälgar av aluminiumlegering och kinesiska däck Kenda K 1047, som har en högre densitet (30 TPI). Modellen väger 13,76 kg, vilken bör beaktas vid inköp. Det är bekvämt att bära det i bagageutrymmet i bilen, hissen, men när man manuellt klättrar uppför kullen eller i huset på golvet krävs ytterligare fysisk ansträngning.

4 SHULZ Easy


Det bästa alternativet för höga cyklister
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 20 000 rubel
Betyg (2019): 4.7

SHULZ Easy är en sällsynt hitta i kategorin vikbara cyklar för långa och tunga ryttare. Dess förstärkta ram tålar upp till 110 kg. Ratt med justerbar räckvidd och höjd gör det möjligt att anpassa cykeln för sig så exakt som möjligt. Stora bagage, vingar, 7 hastigheter och fast lätt vikning, som är karakteristiska för alla SHULZ-modeller, är listan över fördelar med modellen.

Användarna noterar den utmärkta hjulet och goda manövreringsförmågan hos cykeln, liksom enkel transport och kompaktitet vid vikning. Enligt recensioner passar den jämnt i bagaget på en liten bil, och på vintern kan den lagras för förvaring under sängen. Eftersom utformningen av modellen inte ger avskrivningar är den mer lämplig för körning på bra asfalt än på smutsvägar.

3 STARK Cobra


Högt kors
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 16500 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Denna cykel är utformad för dig som gillar att tillbringa helgen i landet och åker på svår terräng. Modellen har stora 26-tums hjul, fjädring gaffel och 21 hastighet, medan den passar helt i bilens bagage. I tunnelbanan transporteras tåg och annan kollektivtrafikcykel utan problem.

Köpare som den kraftfulla aluminiumlegeringsramen, skivbromsar och original design, liksom det snygga färgschemat i modellen. Utmärkt permeabilitet och samtidigt goda hastighetsegenskaper är också bland fördelarna med STARK Cobra. Nackdelar - ganska svaga avskrivningar och bristen på automatiska låser i det vikta läget.

2 STELSEN Pilot 970 V 26


Optimalt förhållande mellan funktionalitet och kvalitet på delar
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 14000 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Den otvivelaktiga fördelen med STELS Pilot-fällbara mountainbike-linjen är möjligheten att välja en ramstorlek: 17,5, 18 eller 19 tum.De har också stora hjul, en fjädring gaffel och 21 hastigheter. Och allt detta till ett mer än rimligt pris. Aluminiumsramen och kompakta dimensioner i det vikta läget gör det enkelt att lyfta cykeln i hissen eller lagra i en lägenhet utan att uppta hela balkongen.

Ägare berömmer den utmärkta balansen mellan funktionalitet, kvalitet på delar och låg vikt av modellen. Nackdelar - Bräckliga plastpedaler, snäva vikningsmekanism - i regel stör inte nöjda kunder.

1 Namnlösa Z6000D 26


Pålitlig avskrivning, förstärkt design
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 14000 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Detta är det bästa alternativet, enligt användarna, eftersom det gör att du kan känna dig mest säker på skogs- eller landsvägar, grusvägar och till och med bergsvägar. De mest optimala egenskaperna för konstruktionens styrka och hållbarhet, rattstångens egenskaper, gafflar, skivbromsmonteringssystem gör det möjligt för modellen att ta den första platsen i denna kategori av betyg.

Stålramen och 2-krongaffeln har testats upprepade gånger i produktionssteget, de är av hög kvalitet och tål alla laster väl. Samtidigt kan fordonet utveckla 21 hastigheter på grund av den exakta funktionen av Shimano-switcharna. Och skivbromsar fungerar utan förseningar, externa ljud. Hård svansdämpningssystem hjälper till att upprätthålla balans i alla körlägen. Bergdäck ger utmärkt permeabilitet på en annan yta. Modellen riktar sig till användare med höjd 168-182 cm.


De bästa vikningshybriderna

För dem som behöver resa långa sträckor runt staden eller grov terräng, skulle det perfekta alternativet vara en hybrid: du kan åka både pedal och med hjälp av en motor. Mer avancerade versioner av elektriska cyklar gör att du kan variera förhållandet mellan ansträngningar på pedalerna och motoreffekten för att välja det mest bekväma körläget. Men även de enklaste hybridmodellerna sparar tid och ansträngning för en cyklist. I det här fallet tillåter vikningsmekanismen vid behov transporten av enheten i kollektivtrafik eller bekvämt i en liten lägenhet.

5 SHULZ E-Goa


Det mest attraktiva priset på en hybrid, låg vikt
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 49000 gnidning
Betyg (2019): 4.5

Trots det faktum att modellen tillhör budgeten påverkades inte kvaliteten på montering, komponenter, funktionalitet. Enligt ägarna till den elektriska beten är den mycket manövrerbar på grund av sin låga vikt (17,5 kg), förbrukar den långsamt laddningen vid stadsvägar när man aktiverar 2-3 effektlägen av 5 möjliga. Hastighetsintervallet omfattar 3 positioner, men de är tillräckligt för bekväm rörelse.

Modellen utvecklas maximalt upp till 24 km / h, utan att det krävs fysisk ansträngning. Ett laddningsbart Panasonic-litiumjon-batteri, laddat av ett vanligt uttag, högkvalitativt kretsskydd, en bekväm ramkonstruktion för kvinnor och praktiska Kenda K1045-däck är lätta plussar som lockar potentiella köpare. Bristen på ett avskrivningssystem, enligt användarna, försämrar inte resans erfarenhet. När den är vikad utmärker sig cykeln med sin kompaktitet (82x68x35 cm). Dessutom är modellen utrustad med en pekskärm, en klocka, en bagage, skivbromsar, vikpedaler, vingar och reflektorer.

4 Eltreco leto


Den bästa nyheten av 2019, högkvalitativ montering
land: Ryssland (producerat i Sydkorea och Kina)
Genomsnittligt pris: 57000 gnidning
Betyg (2019): 4.6

En ovanlig krökt aluminiumlegeringsram, lätt 21,5 kg, en hel del tekniska bekvämligheter för ryttaren har det optimala priset redan gjort hybriden aktivt såld trots att den fortfarande är kort närvaro på hemmamarknaden. Byggkvalitet är en av de främsta fördelarna med cykelteknik, eftersom den passerar test i flera steg, inte bara hos växterna, men också när den accepteras i Ryssland.

Fordonet är utrustat med 20-tums hjul med aluminiumfälgar och stöder 7-hastighetsläge, har dessutom assistanslägen för val av individuella köregenskaper.Den maximala hastigheten når 25 km / h, körtiden på en laddning ligger inom 35 km. Front mjuk gaffel med stötdämpning, bekvämt säte hjälper till att undvika obehag när du reser. Modellen är utrustad med främre och bakre bromsar V-broms, vikpedaler, bagage, specialdesignade vingar.

3 Cyberbike Fat 500W


Bakhjulsvagn
land: United States
Genomsnittligt pris: 80000 gnidning
Betyg (2019): 4.7

Denna "feta kille" av amerikanskt ursprung är utformad för lågsäsong. Den är utrustad med en vikande aluminiumlegeringsram, en fjäder-elastomerplugg, ett standarddämpningssystem för fatbikes. Hela designen med en fotbräda väger 28 kg och är konstruerad för en lastkapacitet på upp till 110 kg. Den manliga versionen är avsedd för dem som behöver flytta i kombinerade förhållanden - både urban och offroad.

20-tums hjul är 4 tum tjocka. De har Kenda sportdäck, så att även med hjälp av Shimano amatörväxlar, uppnås var och en av de 7 hastigheterna snabbt och hålls på vägen. Den maximala hastigheten är 30 km / h med en motoreffekt på 500 watt. Samsung-batteriet stöder passagen på 30-45 km på en enda laddning. I detta fall tar påfyllningen av energi endast 5 timmar. Nackdelar med konstruktionen - rakt ratt, avsaknad av bakre stötdämpare, defekt bakvinge, obekvämd montering av bagageutrymmet.

2 WELLNESS Bad Dual 700


Max hastighet
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 110000 gnidning
Betyg (2019): 4.9

Modellen tillhör premiumklassen, så inte alla är tillgängliga till ett pris. Men den fick tekniskt avancerad utrustning som uppfyller de senaste trenderna, tack vare vilken SUV anses vara en av de mest attraktiva bland tvåhjuliga cyklarna. Här hittar du två pålitliga motorer med en total effekt på 700 W, ett speciellt motorstartsystem för förskanning av fingeravtryck, utmärkta 20-tums Kenda-däck som är hållbar och effektiv vidhäftning mot olika vägytor.

6-hastighetsläge med en maximal hastighet på 35 km / h ger dig möjlighet att övervinna hinder, bekvämt rusar längs motorvägarna. Avgiften på en cykel räcker för en rekord 45 km. Tektro skivbromsar fungerar bra på torra, lösa och våta ytor. Vingarna på båda hjulen skyddar mekanismerna optimalt mot smuts och damm. Förutom priset, minus design - vikt 30 kg.


1 POLAR PBK 2007S


Snygg design, ergonomiska tekniska lösningar
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 58000 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Om du föredrar en cykel, som du inte bara kan flytta på en perfekt platt yta, förutom att ha ett 7-stegs intervall, kommer den här modellen definitivt att vädja till dig. Det ser utåt spektakulärt, vilket är viktigt i stadsmiljöer, det utvecklas snabbt utan att orsaka några problem, och har flera andra fördelar. Speciellt är den utrustad med ett flyttbart högkvalitativt Samsung 10400 mAh-batteri, vilket är inbyggt inbyggt i ramen, vilket gör att cykeln sticker ut bland många konkurrerande modeller. Dessutom är det hållbart eftersom det refererar till litiumjonstypen.

Vid en laddning kan enheten färdas upp till 40 km med aktivering av ett 5-stegs pedalsystem. Moderna LED-kontrollpanelen möjliggör snabb respons på trafiksituationer. Den främre stötdämparen, vikningsjusterbart ratt, skivbromsar, avtagbara vingar, maxhastigheten på 25 km / h, tyngden på 21,3 kg ryttare kallas bland de otvivelaktiga fördelarna med fordonet. Den passar cyklister upp till 205 cm långa.

Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av vikbara cyklar?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 112
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig
1 kommentaren
 1. Alexander
  För vuxna passar vikbara cyklar dahon

betyg

Hur man väljer

recensioner