5 bästa jackhammare

plats

namn

Funktionsbedömning

Topp - 5 bästa jackhammare

1 Makita HM1812 Den mest kraftfulla. Låg vibration
2 Bosch GSH 5 CE Professionell Compact. Den bästa komforten på jobbet
3 Makita HM1203C Kraftfull. bekväm
4 Fubag Hr121 / 4500 Det optimala priset / kvalitetskvoten
5 UNION PES-2520RB Rimligt pris. kraftfull

Jackhammer - ett snävt målinriktat verktyg för att utföra förberedande arbete vid konstruktion eller reparation. Ett stort sortiment på marknaden gör att du kan välja en bump med optimala kvaliteter som passar arten och typen av arbete. För shtrobleniya kanaler i väggen, när du lägger ledningarna eller dolda placeringar av vatten och värmesystem, lämplig skorsten medellång effekt. För demontering av en kakel, gips etc. En liten hammare med begränsad effekt kommer att göra. Men för förstörelse av asfalt- och betongbeläggningar, skrotning av gamla stiftelser, tegelsten eller annat murverk, behöver du ett kraftfullt professionellt verktyg.

Också överväga vilken typ av stötstopp. Vid reparation anses elverktyget vara det bästa. Det är naturligtvis bekvämt och tyst om det finns ett fungerande elnätverk, men när man arbetar i rum med hög brandfarlighet eller när det finns mycket damm kan den inte användas. För byggarbetsplatser, med hänsyn till omfattningen av det utförda arbetet, kommer ett pneumatiskt manövrerat stopp stopp vara mer praktiskt. Den har höga brandförebyggande egenskaper, är ekonomisk och dess kraftverk har en betydande driftsresurs. Det finns också ett verktyg där slagkraften genereras av en bensinpumpdriven motor. Under vissa omständigheter kan denna typ av verktyg vara det enda möjliga alternativet, men en ökad nivå av buller, avgaskoxicitet och hög vibration lämnar inte ett sådant aggregat i vårt betyg.

När du väljer en jackhammer för arbete måste du beakta följande egenskaper:

 • Maximal slagkraft (j.);
 • Slag per minut;
 • Effekt (kW);
 • Typ av strömförbrukning av verktyget (pneumatiskt eller elektriskt);
 • Märke (kvalitet).

Kraften i hammarens slag är av grundläggande betydelse, eftersom det beror på detta, vilka uppgifter baffeln kan hantera. I elverktyg har effekten ett ekvivalent värde - ju högre indikatorn är, desto bredare och mer komplexa kan uppgifterna ställas in. Låg effekt kan kompenseras endast med frekvensen av slag per minut - desto högre är desto destruktiva kraften hos anfallaren. Korrekt beräknade parametrar av dessa kvantiteter kan ses i de bästa modellerna av jackhammare. Med genomsnittliga indikatorer på slaghållfasthet och kraft har dessa verktyg hög produktivitet.

Ovillkorliga ledare på professionell verktygsmarknaden är Bosch och Makita. Verktyget för dessa märken kännetecknas av högkvalitativt utförande, har en säkerhetsmarginal och en stor operativ resurs (mycket mer än analoger). Hörnstenen när man väljer ett stopp för dessa varumärken är sin kostnad - i kategorin liknande produkter kommer priset för dem att vara högre. Kvalitetsbedömningen nedan innehåller det bästa, enligt vår mening, modeller.

Topp - 5 bästa jackhammare

5 UNION PES-2520RB


Rimligt pris. kraftfull
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 14000 gnidning.
Betyg (2019): 4.3

Om du inte är en professionell byggare, men det finns ett behov av demontering, är den här modellen av intresse. För ett mycket överkomligt pris kan du köpa en jackhammer med en bra slagkraft på 49 J. Elektriska verktyg förbrukar 2 kW / h, opretentiös och ganska tillförlitlig.

Recensioner av ägare som använder stödet i mer än ett år, bekräftar dess tillförlitlighet och hög prestanda.Med hjälp av detta löses en rad olika uppgifter, såsom: bortskaffande av gamla byggnader och stiftelser; Förberedelse för utgrävning av stenig mark avlägsnande av det frusna jordskiktet; rock krossning, sandsten och många andra. För bekvämlighetsanvändning finns extrahandtaget. I mellanrum mellan drift, för lagring av verktyget finns ett speciellt fall.


4 Fubag Hr121 / 4500


Det optimala priset / kvalitetskvoten
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 1760 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Pneumatiskt plockverktyg av tysk omsorg är en pålitlig professionell utrustning med ett attraktivt pris. Fubag-fabriker i Tyskland och Schweiz har producerat verktyg i över 40 år. Hög kvalitet bekräftas av frivillig certifiering av TUV, överensstämmelse med produktion med internationella ISO-standarder och flera nivåer av kvalitetskontroll. Det sistnämnda faktum utesluter försäljningen av off-spec instrument. Fubag Chipper är rimligen det bästa valet i sin kategori.

Enkelt och bekvämt, hammaren levereras i ett ergonomiskt fall. Det finns chockdysor (4 st.) För olika typer av arbete, en oljekanna och en returfjäder. Effektutrustningen möjliggör inte bara demontering och rengöring av ytor. Med det är det lätt att ta bort nitar, bultar eller dubbar. Recensioner säger om verktygets uthållighet - med långt arbete överhettar den inte och reducerar inte slagegenskaperna. Den förbrukar en pneumatisk chipper på bara 120 liter luft per minut, vilket gör det möjligt att använda en kompressor med medelkapacitet. Med liknande egenskaper och kvalitet med Bosch-modellerna har den pneumatiska hammaren en fördel tack vare sitt överkomliga pris.

3 Makita HM1203C


Kraftfull. bekväm
land: Japan, Kina
Genomsnittligt pris: 33500 gnidning
Betyg (2019): 4.8

Hammarens design och närvaron av ett sidoband med varierande position gör Makits chipper bekväm för vertikalt arbete. Stor för denna klass av kraft - 25,5 J., gör det möjligt att inte bara göra indryckningar och nischer, utan också enkelt genomborra öppningar i betongförstärkta väggar, snabbt demontera tegelstenar och tegelstenar. Han kan ta bort golvskiktet.

Verktygsvikt är 9,2 kg. Fördelarna inkluderar möjligheten att vrida munstycket, justera hastigheten och ett bekvämt handtag med vibrationsdämpande funktion. Builders recensioner karakteriserar verktyget som pålitligt och hållbart, med tanke på snabb service (byte av pensel, smörjning, dekontaminering). Av bristerna är det enda som de noterar kostnaden för hammaren. Det finns också orimligt fördjupad inställning till modeller som produceras i Kina.

2 Bosch GSH 5 CE Professionell


Compact. Den bästa komforten på jobbet
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 26000 gnidning
Betyg (2019): 4.8

Trots storlekar som är jämförbara med en vanlig hammarborr kan Boschs elektriska hammare utföra ett stort antal jobb. Med en effektenergi på bara 8,3 J, krossar denna rivningshammer lätt armerad betonggjutning. Kompaktitet gör användningen bekväm för interna reparationer. Låg ljudnivå (86 dB.), Vibrationsdämpningssystem med ett fjäderbelastat handtag, justering av antalet chocker, gör det möjligt att överväga bumpstoppet bäst i sin klass.

Feedback från byggare som använder Bosch GSH 5 CE-trummis i sitt arbete är generellt positivt. Bekvämligheten med att bryta väggar, ta bort gips är noterat - det finns tillräckligt med ström för sådana verk. Mästare talar om den framgångsrika tillämpningen av en professionell hammare för att avlägsna det gamla utrymmet i lägenheten. Det ergonomiska handtaget ger enkel drift - verktyget väger betydligt lägre än nominellt (6,2 kg.).


1 Makita HM1812


Den mest kraftfulla. Låg vibration
land: Japan, Kina
Genomsnittligt pris: 80350 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Den bästa elektriska hammaren kan bryta hållbara betongkonstruktioner. Avancerad AVT-teknik reducerade signifikant verktygsvibrationer under drift, vilket ökade driftskomforten. Makits chipper kan arbeta i timmar utan att minska prestanda. Effekten är 72,8 J. - Värdet är ännu inte tillgängligt för andra modeller i denna klass.

Recensioner av byggare som använder en jackhammer i sitt arbete, uppskattar mycket denna modell. Med blotta ögat märkbar skillnad i prestanda. På stora volymer är det viktigt - när man arbetar med en Makits hammare, läggs mycket mindre tid på demontering. Av speciell anmärkning är en jämn start och en mjuk tomgång på motorn, vilket ökar livslängden och säkerställer hammerens noggrannhet från det första slaget.

Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av jackhammare?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 23
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner