5 av de tystaste tvättmaskinerna

plats

namn

Funktionsbedömning

Topp 5 Silent Tvättmaskiner

1 Bosch WIW 24340 Den tystaste modellen
2 Siemens WM 14T691 Avancerade funktioner, innovativ teknik
3 Electrolux EW8F3R28S Utmärkt tvättkvalitet
4 LG FH-0B8ND4 Den tysta snurran
5 Hotpoint-Ariston RST 702 X Bästa pris

Tvättmaskin är en mycket bra hjälpare för en modern person. Med tiden presenterar tillverkarna allt fler förbättrade modeller som förutom högkvalitativ tvätt också är utrustade med spinning, torkning, ångtillförsel, strykning. De väljer bilar för en mängd olika kriterier, men en av de viktigaste anses vara ljudlös drift. Ju tystare utrustningen desto bekvämare blir det att använda. Bullernivån mäts i decibel (dB) och är uppdelad i två kategorier: tvätt och spin. Vissa modeller raderar tyst, men klämmer mycket högt och vice versa. Det tillåtna värdet under tvätt bör inte överstiga 76 dB, men 38-50 decibel anses vara låga. I rotationsläge skulle det ideala alternativet vara högst 70 dB. Naturligtvis är det förutom ljudnivån värt att uppmärksamma andra punkter:

 1. volym nedladdning. Bilar upp till 4 kg är lämpliga för en eller två personer. För en familj på 3-5 är det bästa alternativet att ladda upp till 6 kg. Ju högre denna indikator desto mer tvätt kan tvättas åt gången. Därför rymmer moderna modeller ofta upp till 9 kg linne och mer.
 2. Typ. Det finns flera typer av tvättmaskiner på marknaden: frontbelastad eller vertikal (med en trumma på toppen). Alla har sina egna fördelar. Till exempel är de första tystaste och kraftfulla, men de senare är starkare och tar upp mindre utrymme.
 3. funktionell. Tillgängligheten med inbyggda automatiska program beror på hur enkelt det är att använda maskinen. Moderna modeller är utrustade med att ta bort fläckar, ångtillförsel, lämpar sig för att tvätta känsliga tyger etc.

Vi upptäckte vilka tvättmaskiner som är förladdade betraktas som det tysta. Urvalet tog hänsyn till följande egenskaper:

 • ljudnivå;
 • valuta för pengarna;
 • recensioner;
 • tillförlitlighet;
 • tekniska specifikationer
 • ytterligare funktioner.

Topp 5 Silent Tvättmaskiner

5 Hotpoint-Ariston RST 702 X


Bästa pris
land: Italien (producerat i Polen)
Genomsnittligt pris: 23000 gnidning
Betyg (2019): 4.5

Nästa modell av det populära varumärket Hotpoint-Ariston har ett lågt ljud vid tryckning, vilket är mycket viktigt för många hemmafruar. Ofta åtföljs denna process av fruktansvärda vibrationer och obehagliga ljud. Men den här maskinen är utrustad med ett inbyggt Super Silent Silent Tvättningssystem (vid spolning vid maximal drift är ljudnivån 64 dB), vilket garanterar den mest bekväma användningen. Den har en frontlastningstyp. Det finns 16 automatiska program att välja bland, bland annat: fläckborttagning, barnkläder, dunna saker, etc. Det finns också en funktion av försenad start.

Modellen har goda skyddsfunktioner (från barn, läckage, skumnivåkontroll). Det tillhör hög klass av strömförbrukning A ++. Intelligent kontroll utförs med hjälp av bekväma knappar och en display. Den maximala lasten av linne är 7 kg, och trumman, som bedöms av recensionerna, är ganska stor. Måtten är 60 cm breda och 44 djupgående. Fördelar: tyst drift, utmärkt pris, lågt ljud under spinning, bra tekniska egenskaper, positiv feedback.


4 LG FH-0B8ND4


Den tysta snurran
land: Sydkorea
Genomsnittligt pris: 25 000 rubel
Betyg (2019): 4.6

Den fristående tvättmaskinen för frontladdning LG FH-0B8ND4 har den tysta ljudnivån under rotationscykeln - 56 dB. Vid tvättning når denna siffra 74 dB och överskrider inte acceptabla värden. Vid en tid tvättar maskinen 6 kg tvätt. Energikonsumtionsklass, som de flesta moderna modellerna A ++. Antalet program är 13, varav det finns tvättartiklar, supersköljning, förhindrande av veckning. Dessutom kan användaren ställa in önskad temperatur.

Modellen har följande dimensioner: 60 cm i bredd och 44 djupgående. Kroppen är gjord i en silverskugga och har en snygg design. Det maximala antalet varv per minut under spinning är 1000. Det finns en digital display på panelen. Bland funktionerna finns skydd från barn, kontroll av obalansen hos trumman och andra. Efter tvättning sänder maskinen en signal. Maximal kapacitet - 6 kg. Viktiga fördelar: Den tysta snurra, utmärkt prestanda, god effektivitet, positiv feedback, snygg design, hög byggkvalitet.

3 Electrolux EW8F3R28S


Utmärkt tvättkvalitet
land: Sverige (producerat i Polen)
Genomsnittligt pris: 65000 gnidning
Betyg (2019): 4.7

Nästa rad i betyget är frontlastaren Electrolux EW8F3R28S. Det är optimalt när det gäller ljud - endast 50 dB för tvätt och 73 dB för spinning. Du kommer inte att uppmärksamma de höga ljuden medan Electrolux körs, och goda tekniska egenskaper ger utmärkt resultat. Tack vare ett speciellt program tas alla fläckar snabbt och effektivt bort från tyget. Huset har delvis läckageskydd. Integrerad obalans och skumnivåkontroll ger ökat skydd. Som en extra funktion finns en fördröjningsstart (upp till 20 timmar).

Modellen är utrustad med program som ånga, tvättning av känsliga tyger, förhindrande av veckning, supersköljning etc. Vid en tid kan du ladda 8 kg linne. Externt ser maskinen väldigt snygg ut, den har en vit kropp och ett svart trummlock. Kontrollen här är intelligent (pekskärm). De främsta fördelarna är: ljudlös, bra tvättkvalitet, många användbara program, snygg design. Nackdelar: hög kostnad.

2 Siemens WM 14T691


Avancerade funktioner, innovativ teknik
land: Tyskland (producerat i Ryssland)
Genomsnittligt pris: 65000 gnidning
Betyg (2019): 4.8

Siemens WM 14T691 tvättmaskin är en av de tystaste i sitt segment. Det tillhör de fristående modellerna och har en viktig funktion - en stor trumkapacitet (9 kg). Under tvätten överstiger inte ljudnivån 48 dB, och vid maximalt rotationsläge - 73. Dessa indikatorer kan anses vara den största fördelen med modellen. Av de extra funktionerna här är trumljusen, signalen för tvättens slut, valet av temperatur. Maskinen har 14 inbyggda program: snabb och ekonomisk tvättning, fläckborttagning, ytterkläder, ull etc.

Du kan självständigt välja spinnhastighet eller, om nödvändigt, avbryta den. Maximal effekt - 1400 varv / min. Modellen tillhör en hög klass av elförbrukning (A +++). Det innovativa i-DoS-systemet gör att du kan hälla pulvret omedelbart i stora mängder under lång tid. Under tvätten avger inte maskinen vibrationer och höga ljud. Viktiga fördelar: Tyst drift, avancerade funktioner, hög effektivitet, ekonomisk förbrukning av el och vatten, bra kundrecensioner, bekväm touchkontroll, stor kapacitet. Nackdelarna inkluderar hög kostnad.


1 Bosch WIW 24340


Den tystaste modellen
land: Tyskland (producerat i Polen, Ryssland, etc.)
Genomsnittligt pris: 67000 gnidning
Betyg (2019): 4.9

Den inbyggda frontlastaren skiljer sig från det populära tyska varumärket Bosch genom sin nästan tysta operation. I tvättläget är denna siffra 42 dB och under spinnningen av 66 dB. Den är utrustad med fullständigt läckageskydd, skumnivåkontroll och obalans. För enkelhets skyld har trumman ljus. 14 automatiska program att välja mellan kommer att underlätta tvättprocessen. Bland dem finns det även separata för silke och ull, blandade tyger etc. Dimensionerna är något vanligare: 60 av 57 (i stället för vanliga 44 cm). Hög energiförbrukning klass (A +++) är ett annat plus av modellen.

Maskinen har en bra kapacitet - 7 kg linne samtidigt. Intellektuell hantering utförs med hjälp av peksknappar och displayen.En annan viktig skillnad är den kraftfulla rotationen (1200 rpm). Modellen är gjord i vit. Du kan självständigt ställa in tvättens temperatur. Fördelar: det tystaste arbetet, det attraktiva utseendet, de bästa tekniska egenskaperna, många bra svar. Nackdelar: hög kostnad.

Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av tysta tvättmaskiner?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 59
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig
1 kommentaren
 1. BonBon
  Lycka är inte tyst. Om du väljer mellan tyst och högt, alla andra saker är lika, valet är uppenbart. Och jag var bara lycklig med min indizite, visade sig vara tyst.

betyg

Hur man väljer

recensioner