5 bästa svetstransformatorer

plats

namn

Funktionsbedömning

TOP 5 bästa svetstransformatorer

1 Wester ARC 130 Den enklaste svetstransformatorn
2 Telwin Nordica 4,220 Turbo Europeisk kvalitet
3 ELITECH AC 200T Hög effekt och svetsström
4 PRORAB FRAM 180 Bästa pris
5 ZUBR ZTS-200 Kompaktitet och manövrerbarhet

Den enklaste svetsmaskinen är en transformator. Många hantverkare har hemlagade enheter som är stora och tunga. Anordningen är en spänningsreducerande anordning bestående av två lindningar. Elektromagnetisk induktion skapas mellan dem, med vilken det är möjligt att öka svetsströmmen. Tack vare ett enkelt system har många tillverkare kunnat utveckla billiga enheter med kompakta dimensioner och låg massa. Med hjälp kommer det att vara möjligt att säkert ansluta metalldelar på egen hand. När du väljer en svetstransformator bör du vara uppmärksam på flera parametrar.

 1. Experter anser att de viktigaste tekniska egenskaperna är ström och svetsström. Ju högre dessa indikatorer desto mer produktiva och hållbara enheten kommer att vara. Men med en hög minsta strömstyrka (80-90 A) kommer det inte att vara möjligt att svetsa ett tunt stålplåt.
 2. Lågkostnadssvetsarna värmer snabbt upp, så vissa modeller är utrustade med tvångssystem. Som följd når upptagningstiden ett acceptabelt värde på 10%.
 3. Användningen av innovativ teknik och moderna material har gjort det möjligt för vissa tillverkare att ta med transformatorns vikt till en nivå på 10 kg. Men även 20-pund-enheter ser bättre ut än hemmagjorda enheter.
 4. När du väljer en svetstransformator, överväga vilken typ av elnät som används i huset eller i garaget. Det finns enheter anpassade för både hushålls- och elnät. Innan du börjar arbeta, vrid omkopplaren till önskad position.
 5. En nybörjare slingare, som inte har nödvändiga tillbehör för arbete, kommer att vara en viktig faktor när man köper en transformator. Om satsen innehåller en skyddande mask med ett ljusfilter, en metallborste, kablar med elektroderhållare och klämmor, kan du börja arbeta direkt efter inköpet.

Vår recension omfattar de bästa svetstransformatorerna. Följande kriterier togs i beaktande vid sammanställningen av betyget:

 • tekniska egenskaper hos enheten
 • vikt och övergripande dimensioner
 • pris;
 • expertutlåtande
 • konsumentrecensioner.

TOP 5 bästa svetstransformatorer

5 ZUBR ZTS-200


Kompaktitet och manövrerbarhet
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 3 370 gnid.
Betyg (2019): 4.5

Den kompakta storleken skiljer sig från svetstransformatorn ZUBR ZTS-200. Modellen är konstruerad för svetsning av kolstål i stål. Tillverkaren utrustade enheten med plasthjul, vilket gör det väldigt bekväm att flytta den. Enheten kan drivas från ett nätaggregat (220 V) eller ett kraftuttag (380 V). Valet av nätverk utförs med hjälp av en praktisk brytare. Svetsströmens storlek varierar i intervallet 60-200 A. På grund av detta är det möjligt att ansluta stålplattor med en tjocklek av 1,5-6,0 mm. För att förhindra överhettning av enheten är en termisk säkring installerad.

Användarna i recensionerna är nöjda med det överkomliga priset på ZUBR ZTS-200-transformatorn, en bekväm strömställningsregulator, pålitlig kabelfixering, rörlighet och kompaktitet. Nackdelarna innefattar snabb uppvärmning av anordningen och en ganska stor vikt (19,3 kg).


4 PRORAB FRAM 180


Bästa pris
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 2 124 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Den mest prisvärda svetstransformatorn i vår recension var PRORAB FORWARD 180-apparaten. Den här enkla elektriska enheten har alla nödvändiga tillbehör för svetsning av metaller. Tillsammans med svetsaren innehåller satsen en sköld med ett ljusfilter, elkablar, en hållare, en tygspets, en metallborste och en slaggavskiljare.Modellen kan manuell svetsning med cellulosa och rutilelektroder med en tjocklek på 2-4 mm. Svetsströmmen är reglerad inom intervallet 60-180 A.

Analysera kundrecensioner kan vi dra följande slutsatser. Svetsen är lämplig för att arbeta med stål och gjutjärn, kroppen har en anti-korrosionsbeläggning, enheten kan fungera från ett normalt eller kraftnätverk. Men budgetmodellen är utrustad med en flip-flop, satsen har ingen strömkontakt, skyddet skyddar inte arbetaren tillräckligt bra från strålning och hetmetall.

3 ELITECH AC 200T


Hög effekt och svetsström
land: Kina
Genomsnittligt pris: 5 480 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Den halvprofessionella svetstransformatorn är en ELITECH AC 200T-apparat. Modellen kan drivas från en enstaka trefasström, som arbetar med växelström. Det maximala värdet på svetsströmmen når 200 A, medan enheten har en hög effekt på 10,4 kW. Därför är inkopplingsvaraktigheten 10%, inte transformatorn överhettas under långvarig svetsning. En särskiljande egenskap hos anordningen är möjligheten att använda ett brett spektrum av elektroder, som sträcker sig från 1,6 mm till 4 mm. Svejsarens utrustning ser ganska blygsam ut, endast kablar med hållare och en jordklämma ingår i uppsättningen.

Inhemska svetsare är generellt nöjda med arbetet hos svetstransformatorn ELITECH AC 200T. Många kallar det det bästa alternativet för hem eller garage. Enheten är inte bara kraftfull, men också opretentiös. Därför kommer det även att bli svårt att till och med bli en amatörbrytning.

2 Telwin Nordica 4,220 Turbo


Europeisk kvalitet
land: Italien
Genomsnittligt pris: 5 505 gnid.
Betyg (2019): 4.9

Telwin Nordica 4,220 Turbo italienska svetstransformatorn är ett exempel på kvalitet och tillförlitlighet. Den europeiska tillverkaren gjorde enheten produktiv och elegant. Enheten är konstruerad för att arbeta med elektroder med en tjocklek av 2-4 mm med en rutilbeläggning. Svetsströmmen kan justeras smidigt inom 55-190 A. För att kunna arbeta med en transformator under lång tid, tillförde tillverkaren enheten med tvungen luftkylning. För rörlighet har svetsaren plasthjul och ett bekvämt handtag. Tillsammans med apparaten ingår en skyddssköld, klämma till jord, elektrodhållare, metallborste.

Svetsare notera i recensionerna sådana fördelar med enheten som enkelhet, högkvalitativ montering, tillförlitlighet. Nackdelarna innefattar en stor vikt (19,4 kg), ett ineffektivt kylsystem, liksom en spetsig sköld.

Welder Type

värdighet

brister

transformator

+ enkel enhet

+ underhållbarhet

+ överkomligt pris

+ förmågan att utföra svetsarbeten i en våt miljö

- hög ljudnivå

- Hög förbrukning av elektroder på grund av stark sprutning

- Problemet med att arbeta med tunn metall

inverter

+ ekonomisk förbrukning av elektroder

+ stabil ljusbågsbränning

+ kompaktitet och ljushet;

+ jämn söm yta

+ det är möjligt att laga inte bara stål, men rostfritt stål eller aluminium

- hög kostnad

- dyra reparation


1 Wester ARC 130


Den enklaste svetstransformatorn
land: Kina
Genomsnittligt pris: 4 750 gnid.
Betyg (2019): 5.0

En av de lättaste (10,6 kg) svetsmaskinerna i sin klass är Wester ARC 130-transformatorn. Den är avsedd för svetsning av stål och andra metaller. Modellen är perfekt för nybörjare. Svetsaren är enkel och kompakt, den maximala svetsströmmen är begränsad till 130 A. Elektroder med en diameter på 2,6-3,2 mm krävs för drift. Apparaten är endast ansluten till hushållens strömförsörjning (220 V). Tillverkaren har utrustat enheten med ett robust fodral, inom vilket det finns en fläkt. Det förhindrar överhettning av transformatorn. Tillsammans med apparaten i uppsättningen är en mask, en borsthammare, två kablar med en hållare och ett klämma.

Konsumentrecensioner om svetsaren Wester ARC 130 är mest positiva. Enheten är lätt och hållbar, prisvärd.Transformern håller bågens perfekt, vilket förenklar arbetet med nybörjare svetsare.

Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av svetstransformatorer?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 2
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner