15 mest populära personbilar i Ryssland

plats

namn

Funktionsbedömning

Populära bilar i Ryssland: en budget på upp till 1 000 000 rubel.

1 KIA RIO Köparens val
2 LADA GRANTA Billigste bil
3 HYUNDAI SOLARIS De bästa säkerhetsalternativen
4 LIFAN SOLANO II Bästa kinesiska sedan

Populära bilar i Ryssland: en budget på upp till 2.000.000 rubel.

1 TOYOTA CAMRY Den mest kända japanska bilen
2 SKODA OCTAVIA A7 Det bästa pris / kvalitetskvoten
3 KIA OPTIMA Hög tillväxt av popularitet
4 AUDI A3 Det bästa intellektuella drivrutinsstödet

Populära bilar i Ryssland: Budget upp till 3.000.000 rubel.

1 BMW 5 Den snyggaste bilen
2 AUDI A6 Bättre säkerhet
3 LEXUS ES Oklanderlig kvalitet. Den mest lyxiga japanska bilen
4 INFINITI Q70 Ovanligt yttre

Populära bilar i Ryssland: en budget på över 3.000.000 rubel.

1 MERCEDES-BENZ E-Klass Bästa köparen val
2 PORSCHE PANAMERA Den snabbaste bilen
3 JAGUAR XF Hög komfortnivå

Frågan: "Varför är den här eller den här bilmodellen väldigt populär?" Har ännu inte hittats ett monosyllabiskt svar. Mest sannolikt manifesterar den nationella kärleken sig spontant, inte bara av de objektiva fördelarna som en bil har utan också av andra framgångsrika händelser och faktorer som inte är direkt relaterade till den som ursprungligen är populär.

En ny bil som uppträdde på marknaden under den period då den ekonomiska tillväxten började (och konsumenternas köpkraft förbättrades) kunde plötsligt glädja dem med sina konstruktionslösningar, tekniska egenskaper eller några andra skillnader. Och snart kommer bilen att snäppas upp, det kommer att finnas olika trovärdiga berättelser om svårigheterna att förvärva etc. Men som alltid kommer huvudkriteriet av popularitet att vara den ekonomiska förmågan hos de flesta potentiella köpare av en populär bil. Och det är inte så viktigt om bilen kommer att bli med körsträcka - det påverkar inte särskilt efterfrågan. Det är ingen hemlighet att populära bilar efter ett år - två intensiva utnyttjande kan säljas av ägaren för praktiskt taget samma belopp i nationell valuta, för vilken bilen tidigare köptes. Ja, det finns ändringar för inflationen och växelkursen, men en trolig orsak till sådana fall (vilket inte är ovanligt i vårt land) kan bara vara en - populariteten hos modellen.

Vid sammanställningen av en granskningsbedömning bland de mest populära bilarna i Ryssland togs statistiska uppgifter om årliga volymer av primärförsäljning, antalet transaktioner på sekundärmarknaden, recensioner av populärtryck och online-publikationer om fordonsemner, recensioner av ägarna själva och även antalet begäranden kvar i sökmotorer på Internet beaktades. För tydligheten blev resultatet uppdelat i olika priskategorier - allt från den mest prisvärda, budgeten och slutar dyrare, vilket inkluderade lyxiga elitmodeller.

Populära bilar i Ryssland: en budget på upp till 1 000 000 rubel.

Denna kategori representerar budgetbilar som är mest efterfrågade och populära i Ryssland. Den billiga kostnaden för en bil i detta segment garanterar enorm popularitet - de är tillgängliga för de flesta ryssar, som inte bara har olika preferenser utan även inkomst.

4 LIFAN SOLANO II


Bästa kinesiska sedan
land: Kina
Genomsnittligt pris: 607 500 gnid.
Betyg (2019): 4.2

Det nya utseendet på den kinesiska bilen, som efter återställning har blivit mer dynamisk och elegant, gjorde det nödvändigt att fokusera den potentiella köparens uppmärksamhet på egen hand. Bredvid honom har sådana modeller som Hyundai Solaris, Kia Rio eller Nissan Almera förlorat sin tidigare överlägsenhet och liknar konkurrenter.

Den kinesiska bilens växande popularitet stöds av programmen Lifan Finance och Cash back (det har inga analoger på hemmamarknaden). Med deras hjälp kan det totala antalet försäljningar av Lifan under det senaste året överstiga 17 000 bilar.Indikatorerna växer också i år - bara förra månaden kom mer än 9 tusen potentiella köpare in i sökfrågan "köp Lifan Solano".

3 HYUNDAI SOLARIS


De bästa säkerhetsalternativen
land: Sydkorea (Samla i Ryssland)
Genomsnittligt pris: 654 900 gnidning.
Betyg (2019): 4.4

Trots en liten minskning jämfört med 2016 är efterfrågan på den sydkoreanska bilen Hyundai Solaris fortfarande på en ganska hög nivå, vilket många bilmodeller bara kan drömma om.

Förra året köptes 68 614 nya bilar i detta varumärke i Ryssland. Sekundärmarknaden, som traditionellt fungerade som en slags spegel i fall med populära modeller, registrerade 62 790 transaktioner för inköp av dessa begagnade bilar.

2 LADA GRANTA


Billigste bil
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 339 900 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Självklart, om våra betyg skulle ha råd att välja modeller som hade tagits ur produktionen, skulle de legendariska Lada-klassikerna (5 och 7 VAZ-modellerna) ha blivit förklarade ledaren. Antalet försäljningar överstiger en kvart miljon enheter under det senaste året - det här är den mest populära och billigaste (överkomliga) bilen på marknaden.

Av de många modellerna de senaste åren är LADA GRANTA den mest populära bland förare. Bara i fjol blev 93.686 ryssar de glada ägarna till den här inhemska bilen. Lada Finance utlåningssystem och andra statliga stödprogram har en betydande inverkan på populariteten hos inhemska bilar.


1 KIA RIO


Köparens val
land: Sydkorea (Samla i Ryssland)
Genomsnittligt pris: 504 900 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Den obestridda ledaren i popularitet i detta prisklass är KIA RIO. Tillväxten i försäljningen av nya bilar, som observerades förra året, nådde 10%, stoppade vid 99.689 bilar. Det aktuella året, enligt prognoser från auktoritativa analytiska organ, bör svara på den pågående övergången av ekonomin från stagnation till tillväxt. Ett litet överskott av tillväxten 2017 (11-12%) förväntas.

Bilar av det här varumärket på sekundärmarknaden är inte mindre populära, vilket framgår av prisens identitet och för liten en lucka för eventuella förhandlingar - ingen har bråttom att sälja denna modell för försäljningens skull.

Populära bilar i Ryssland: en budget på upp till 2.000.000 rubel.

Bilar är lite dyrare än i den första kategorin, de kan erbjuda sina ägare mycket mer komfort och säkerhet. I denna kategori samlas de mest populära bilarna som är tillgängliga för ryssarna, positionera sig som representanter för medelklassen.

4 AUDI A3


Det bästa intellektuella drivrutinsstödet
land: Tyskland (går till Belgien och Kina)
Genomsnittligt pris: 1 620 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.4

Fordonet med bilar i detta märke behöver inte beskrivas - närvaron av den mest avancerade tekniken, hög säkerhetsnivå och komfort är ingen hemlighet för någon. Denna modell ligger i genomsnittsprisgruppen, vilket säkerställde sin popularitet i den stora Ryska federationen.

Förra året såldes drygt 1.200 bilar. Samtidigt, på sekundärmarknaden, som traditionellt säljer mer (för prestigefyllda bilmärken) är Audi A3 en av de mest populära och eftertraktade, vilket återspeglas i dess höga marknadsvärde (som för en begagnad bil).

3 KIA OPTIMA


Hög tillväxt av popularitet
land: Sydkorea
Genomsnittligt pris: 1 059 900 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Tillhörande en bil till en affärsklass bestäms av sin utmärkta basutrustning och en spektakulär exteriördesign. Populariteten hos modellen beror till stor del på dess demokratiska pris och närvaron av många funktioner som är tillgängliga för ägarna av dyrare bilar.

Förra året visade fenomenal försäljningstillväxt - 104%! Även de mest populära modellerna lyckades sällan dubbla de årliga siffrorna. Och om år 2017 endast drygt 12 800 bilar såldes, så blev det i år första kvartalet 4 250 ryssar ägare av den här bilen.

2 SKODA OCTAVIA A7


Det bästa pris / kvalitetskvoten
land: Tjeckien (går till Ryssland)
Genomsnittligt pris: 1 019 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Förra året såldes 22 648 nya bilar av detta varumärke i Ryssland. Popularitet har inte minskat sedan den första OCTAVIA TOUR gick till salu. Det ersattes av A5-modellen, som ryssarna tyckte om ännu mer - ett bekvämt priskvalitetsförhållande (bilmärket ingår i Europas största intresse, tillsammans med varumärkena Audi och Volkswagen), pålitligheten och underhållet blev omedelbart uppskattat av ägarna.

A7 fortsatte inte bara traditionen - förra årets försäljning översteg föregående period med nästan tusen bilar och fortsätter att växa. Indikatorer och sekundärmarknad saknar sig bakom - efterfrågan på bilar av detta märke med körsträcka överstiger utbudet, det finns därför en liten prisskillnad och en låg korridor för förhandlingar.

1 TOYOTA CAMRY


Den mest kända japanska bilen
land: Japan
Genomsnittligt pris: 1 189 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Den avlägsna 1997, när den här modellen först släpptes, markerade början på den legendariska japanska bilens fenomenala popularitet. Sedan dess har mer än 20 år gått, och Toyota Camry i sitt prissegment är fortfarande den mest populära sedan, inte bara i Ryssland, men över hela världen.

Förra året såldes endast 28.199 bilar av denna japanska oro i vårt land. Utöver dessa siffror finns det också statistik över försäljningen av sekundärmarknaden, vilket också indikerar en hög efterfrågan på denna modell. I Australien är Camry generellt den mest sålda bilen som konsekvent behållit nomineringen sedan introduktionen på fastlandet.


Populära bilar i Ryssland: Budget upp till 3.000.000 rubel.

Denna kategori är representerad av populära affärsklassbilar, som är ganska vanliga på våra vägar. Kvaliteten och komforten hos dessa bilar är ett obestridligt axiom, vilket är den främsta orsaken till deras popularitet.

4 INFINITI Q70


Ovanligt yttre
land: Japan
Genomsnittligt pris: 2 095 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Detta japanska varumärke ökar långsamt men säkert bland lyxbilar i premiumsegmentet. Tack vare den eleganta och ovanliga (något futuristiska) designen kommer ägaren till Infinity definitivt att sticka ut mot andra lyxiga bilmärken.

I Yandex-sökmotorn förra månaden var nästan 4 000 tusen förfrågningar registrerade för INFINITI Q 70 (i olika transkriptioner). För en bil värd över 2 miljoner bekräftar detta antal intresserade potentiella ägare att det finns ett ökat intresse för modellen. Dessutom på sekundärmarknaden maskinär ganska flytande och har en stabil efterfrågan och stöder priserna på bilar med körsträckor på en ganska hög nivå.

3 LEXUS ES


Oklanderlig kvalitet. Den mest lyxiga japanska bilen
land: Japan
Genomsnittligt pris: 2 235 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Lexus har länge varit en kompis av alla dyra. Japansk bil erövrade ägarna av sin lyx, kraft, säkerhet och unik design. Förra året såldes 1668 nya bilar i Ryssland.

Populariteten av denna sedan beror på sitt överkomliga pris (det billigaste priset i LEXUS-modellen från ES), unik design och inredning av högsta kvalitet. Erbjudandet på sekundärmarknaden har ett relativt högt pris, så den här japanska bilen kommer inte att vara billigt att köpa, även med mycket hög körsträcka.

2 AUDI A6


Bättre säkerhet
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 2 465 000 rub.
Betyg (2019): 4.8

Bilens popularitet kräver ingen kommentarer - bilen med fyrringens logotyp har tjänat ägarna älskar inte bara för sin moderna elektroniska fyllning utan även för sina höga säkerhetsparametrar. Audi A6, förutom allt, har en speciell komfort, som endast är tillgänglig för denna modell.

Förra året hittade 3 049 nya bilar av detta märke sina första ägare i Ryssland. Den sekundära marknaden för dyra Audi-modeller är anmärkningsvärd för sin avundsvärd stabilitet. På grund av hög tillförlitlighet är modeller med körsträcka ständigt efterfrågade, så marknaden har traditionellt bildat höga priser för dessa bilar.


1 BMW 5


Den snyggaste bilen
land: Tyskland (kommer till Ryssland)
Genomsnittligt pris: 2 750 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

BMW är inte bara en bil - det är en livsstil, ungdom och energi. Man får en känsla av att bilen blev populär i Ryssland vid en tid då de första bilarnas hjul rörde ryska vägar.

Den femte serien blev snabbt populär och har alltid varit mer attraktiv bland den stora sortimentet, även i den första generationen. Designerna lyckades förena unionen med BMW 3-serien och respekten för mer välrenommerade bilar, vilket blev den främsta orsaken till den stora efterfrågan. Bilden imponerade mycket av sina ägare och anses i regel vara en favoritbil. Det bör noteras att förra året var nya bilar från den 7: e generationen BMW 5 i stånd att hitta 4 956 ägare i Ryssland.

Populära bilar i Ryssland: en budget på över 3.000.000 rubel.

Bilar i denna priskategori är inte bara de mest bekväma transportmedel utan också sanna mästerverk i den moderna bilindustrin. De implementeras avancerad vetenskaplig utveckling som inte är tillgänglig för vanliga köpare och tillåter ägaren att känna sig först i allt.

3 JAGUAR XF


Hög komfortnivå
land: England
Genomsnittligt pris: 3 050 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Denna bil var ursprungligen inrättad för en bekvämare åktur, och utseendet belyser respekten för högsta klassen. Förra året noterades försäljningsökningen på över 20% tack vare lanseringen av den nya versionen av JAGUAR XF. Genom ett nätverk av officiella återförsäljare i Ryssland såldes 368 bilar.

Bilarnas popularitet på sekundärmarknaden är mycket högre. Anledningen till detta är inte så mycket den höga kvaliteten på komponenterna i en elitbil som sitt värde som ett attribut som betonar ägarens respekt.

2 PORSCHE PANAMERA


Den snabbaste bilen
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 9 180 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Bilen för snabb och framgångsrik ledare, trots den dyra kostnaden, är väldigt populär i Ryssland. Förresten lämnade Panamera efter sig mer lyxiga Bentley och Aston Martin på hastighetsprov på den inhemska portalen "Wheels.ru".

Förra året såldes 633 bilar av detta varumärke i Ryssland av bilhandlare. På sekundärmarknaden anses modellen vara den mest flytande i sin klass. I regel gäller erbjudanden på bilar med låg körsträcka och i utmärkt skick vilket återspeglas i den dyra kostnaden för en begagnad bil. Enligt experter är inköp av en Porsche Panamera en lönsam investering, som vid återställande av modellen, kan priset på sekundärburken maximera med 10-15%.


1 MERCEDES-BENZ E-Klass


Bästa köparen val
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 3 140 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Mercedes, som bil, blev berömd och blev igenkännlig i mitten av förra seklet. Sedan dess har mycket förändrats, förutom en sak - populariteten hos denna bil är fortfarande på den nivå som inte kan uppnås för andra märken.

I Ryssland får bland de prestigefyllda sedanserna MERCEDES E-Class särskild uppmärksamhet från ryska bilister av flera anledningar:

 • Kostnaden för en bil är mycket billigare än S-Class bilar;
 • Hög tillförlitlighet, komfort och säkerhet;
 • Komplement till bilden av en självsäker, fast person.

Förra året sålde bara nya bilar i den här klassen drygt 6 tusen. På sekundärmarknaden är denna modell också den mest populära - under de första sex månaderna i år har nästan 17 tusen bilar redan sålts.

Populär omröstning - vilket bilmärke är det mest populära i Ryssland?
Vi rösta!
Totalt röstat: 22
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner