10 mest tillförlitliga NPF

plats

namn

Funktionsbedömning

Topp 10 bästa NPF

1 Gazfond Bästa ackumulerade vinsten för 5 år
2 sparbank Den största NPF
3 Lukoil Garant Bästa partnernätverket
4 Accord-OPS Bästa kundservice
5 Neftegarant Bättre och säkrare hantering
6 Surgutneftegaz Bästa topp prestanda för hela tiden arbete
7 VTB Pensionsfond Kapitalförvaltning
8 Diamond höst Förra årets bästa avkastning
9 National NPF Den bästa uppsättningen pensionsprogram
10 magnet Stabilt utbyte

Icke-statliga pensionsfonder kan bidra till att ackumulera en trevlig summa för pensionering. De låter dig överföra potentiella besparingar till förtroendehantering. På grund av vad du kan få en viss avkastning, som ett bra komplement till framtida betalningar. Tyvärr är lönsamheten hos NPF instabil. På ett år kan det nå 20%, i det andra fallet till noll. Så det är värt att spåra resultatet över minst de senaste tre eller fyra åren. Helst - för hela tiden.

Det är viktigt att NPF har arbetat på marknaden under lång tid. När allt kommer omkring kan bara de bästa "leva" till våra dagar. Så, av 270 fonder 1998, var det bara omkring 60 år senast 2018. Så ålder är en av huvudindikatorerna för tillförlitlighet. En bra privat pensionsfond måste helt enkelt vara tillförlitlig. Ju längre det fungerar och desto bättre talar de professionella om det, desto större är risken att pensionsbesparingar inte kommer att gå ner i avloppet. Vår pålitlighetsklassificering av icke-statliga pensionsfonder sammanställdes inte bara på grundval av feedback från reella kunder utan även på bedömning av professionella kreditvärderingsinstitut och centralbanken, samt med beaktande av de verkliga fördelarna med NPF.

Topp 10 bästa NPF

Förutom tillförlitligheten hos den icke-statliga pensionsfonden är det viktigt att vara uppmärksam på några andra indikatorer. Vi har givit några nödvändiga parametrar i tabellen för att göra det enklare för dig att jämföra och välja det lämpligaste alternativet för dig.

NPF

Ackumulerat utbyte under 5 år

År för skapandet

grundare

Gazfond

57,14%

1994

"Gazprom"

sparbank

53,4%

1995

sparbank

Lukoil Garant

47,5%

1994

"Lukoil"

överenskommelse

55,58%

1994

Bekymmer "Rossium", IC "Region"

Neftegarant

51,8%

2000

Rosneft, IC Neftepolis

Surgutneftegaz

48,6%

1995

"Surgutneftegaz"

VTB Pensionsfond

36,4%

2007

VTB-gruppen

Diamond höst

37,1%

1995

Alrosa, Profalmaz, Bank Derzhava

National NPF

33,1%

1997

Tatneft, Bank Zenit

magnet

36,5%

1995

CJSC "United Capital", JSC "Tander"

Men de mest intressanta sakerna beskrivs separat i granskningen av varje APF. Så för detaljerna - precis nedanför.

10 magnet


Stabilt utbyte
Utbyte i 5 år: 36,5%
Betyg (2019): 4.2

Det öppnar betyget för de mest tillförlitliga och stabila pensionsfonderna i NPF för den eponyma kedjan av butiker, vilket visar ganska bra, även om det är ofullkomligt, resultat på pensionsfondsmarknaden. Tidigare känd som Christian Virtue Pension Fund, omnämndes Magnit för att behålla varumärket. För 2017 är utbytet tyvärr inte uppmuntrande - endast 3,18%. Men under de senaste åren har det varit stabilt, så att NPF fortfarande har en chans att förbättra och återgå till normala inkomster.

I recensionerna noterar kunderna att NPF: s huvudsakliga kundkrets är anställda i Magnit butikskedjan. Men vem som helst kan bli insättare - nu över 220 tusen människor är klienter av obligatorisk försäkring. Och många lovar fondens goda förvaltning och stabilitet. I allmänhet kan vi säga att denna APF är trovärdig. Men förvänta sig transcendental avkastning är inte värt det.


9 National NPF


Den bästa uppsättningen pensionsprogram
Utbyte i 5 år: 33,1%
Betyg (2019): 4.3

Regional pensionsfond, främst känd i Tatarstan. Utanför det är det också möjligt att ge bra resultat, så du borde inte skriva av den. Ett antal experter bestämmer NPF: s tillförlitlighet till en mycket hög nivå. Att lita på organisationen är definitivt möjligt. För 2017 har organisationen ett gott avkastning på 9,81%.Sant de senaste fem åren är det kumulativa avkastningen inte uppmuntrande - bara 33,1%, vilket inte är det högsta värdet i rangordningen. Hög vinst kan vara instabil, men APF misslyckas inte vid noll. Men detta kompenseras av fondens höga användbarhet.

Njut av överflöd av pensionsprogram - endast åtta av dem. Och några av dem är riktade inte bara till investeraren, utan även hos hans familj. Programmet "Care" kan till exempel ta hand om pensionen hos en annan person. En "familj" kommer att ge en utmärkt pension för båda makarna, även om endast en arbetade. Det finns separata program för olika segment av befolkningen med olika behov och önskemål. Så någon kan välja det bästa för sig själv.

8 Diamond höst


Förra årets bästa avkastning
Utbyte i 5 år: 37,1%
Betyg (2019): 4.4

Denna pensionsfond är erkänd som tillförlitliga ledande organ med mindre brister. Det anses vara den största fjärran APF. Det var ursprungligen avsett för arbetare i diamantgruvföretag, men bestämde sig för att gå vidare och öka kundkretsen bland andra medborgare. Idag deltar 24 000 personer i programmet, och bland dem får mer än 20 000 pensionärer redan välförtjänta pengar. Tillförlitligheten bekräftas inte bara av betyg och recensioner - "Diamond Autumn" tjänar administrationen av Mirny.

Enligt centralbanken har den en utmärkt andel av lönsamheten för 2017 - 11,16%. Men i genomsnitt under de senaste åren är det märkbart mindre - om 5 år har bara 37,1% gått över. Du kan prata om stabil lönsamhet, men inte för hög jämfört med andra APF. Sådana företag som Kapital och VTB Capital Asset Management är inblandade i förvaltningen, och investeringspolitiken är försiktig. NPF investeras mest av allt i statliga tillgångar och banker, vilket gör att du kan hantera pengar mer exakt.


7 VTB Pensionsfond


Kapitalförvaltning
Utbyte i 5 år: 36,4%
Betyg (2019): 4.5

Den yngsta icke-statliga pensionsfonden 2007 är "född", som redan har fått förtroende för inte bara medborgare utan även kreditvärderingsinstitut (tilldelade högsta betyg). Det ligger i nivå med marknadens bästa "veteraner" och glädjer kunderna med bra avkastning. Grundaren är en bank med statligt deltagande från topp 10 av de mest tillförlitliga, därför borde du inte tvivla på pensionsfondernas säkerhet. VTB-koncernen omfattar mer än 20 företag som är verksamma i olika länder i världen. Enligt VTB själv, samla in feedback och återkoppling är nästan 90% av kunderna nöjda med tjänsten hos tjänsten och cheferna.

Pensionsfonden 2017 hade ett gott avkastning - 9,02%. I allmänhet har hon genom åren alltid varit positiv - APF har aldrig misslyckats i minus. Idag tjänar fonden mer än 2 miljoner människor. Fonden använder sitt eget förvaltningsbolag, en medlem i koncernen, VTB Capital Asset Management. Så lämnar pengarna faktiskt inte nätverket av företag av en ägare, vilket ger ytterligare tillförlitlighet.

6 Surgutneftegaz


Bästa topp prestanda för hela tiden arbete
Utbyte i 5 år: 48,6%
Betyg (2019): 4.5

Surgutneftegaz är främst inriktat på Rysslands nordliga regioner. Inget hindrar dock att ingå avtal med invånare och andra områden. Bland grundarna är OJSC "Surgutneftegaz", som med sitt eget rykte ansvarar för NPF: s arbete. Dessutom tilldelar experter organisationer en mycket hög tillförlitlighet indikator, så du kan inte vara rädd för att fuska. Pensionssparande kommer inte att gå någonstans.

NPF har en bra, men inte mycket stabil, årlig avkastning. Pensionsförsäkringen föll i Surgutneftegas arbetslista 2009 och samtidigt gav han en fenomenal avkastning på 43,55%. Från och med dess var nivån från 0,28 till 12,94%. I 2017 var utbytet 8,74%. Kompetent ledning av ledande företag (Region, Kapital och Gazprombank Asset Management) kommer att ge ett gott pensionsbidrag i framtiden.


5 Neftegarant


Bättre och säkrare hantering
Utbyte i 5 år: 51,8%
Betyg (2019): 4.6

APF, nära associerad med oljeindustrin.En av grundarna är företaget Rosneft, varav 50 procent ägs av det statligt ägda företaget Rosneftegaz, och som för bildens skull inte tillåter sin pensionsfond att fungera dåligt. Visar en utmärkt nivå av ackumulerad lönsamhet de senaste åren. År 2017 kunde han sätta 8,13% på pensionärer, vilket är en ganska bra indikator. NPF försöker investera bidrag från investerare med minimal risk, vilket säkerställer stabilitet.

Enligt organisationen är nu mer än 150 tusen personer medlemmar av NPF, och mer än 80 tusen av dem får redan pension. Tillsammans med de högsta tillförlitliga indikatorerna från kreditvärderingsinstituten ger detta anledning att lita på organisationen. Akkumulerna hanteras av de bästa företagen - till exempel Region, de tjänster som många APFs tillgriper. Därför tillhandahålls stabil lönsamhet av proffs, så att du kan få ett bra komplement till din pension. För alla år av arbete föll det bara tre gånger under 8%.


4 Accord-OPS


Bästa kundservice
Utbyte i 5 år: 55,58%
Betyg (2019): 4.7

Inte den mest kända NPF, som kan ge ett bra avkastning och bra förutsättningar. "Samtycke-OPS" har en hög position i rankningen av det bästa enligt uppgifterna från Ryska federationens centralbank - fram till 2017 hade den högst ackumulerade lönsamheten på marknaden - mer än 60%. Nu har det minskat något, men det påverkade inte betalningarna mycket. I 2017 var avkastningen 8,31%, och mer än 1,1 miljoner personer tjänade i fonden.

"Samtycke-OPS" försöker arbeta aktivt med kunder, och inte bara med sina pengar. Agenter är kompetenta och har tillräcklig kunskap om inte bara de privata pensionsfondernas arbete utan också om sfären som helhet. Vi är nöjda med ett stort antal positiva recensioner från kunder, där de vilar på serviceens höga kvalitet och god lönsamhet. NPF har också en viss praxis för hjälp vid bearbetning av betalningar, så det är mycket lättare för kunderna att få vad som beror på. Online support är också redo att svara på alla frågor och lösa problem. I allmänhet är det värt att notera den höga servicenivån.

3 Lukoil Garant


Bästa partnernätverket
Utbyte i 5 år: 47,5%
Betyg (2019): 4.8

Pålitlig och bekväm NPF. Grundarna - oljebolaget "Lukoil". Ingår i TOP-5 av den största NPF i slutet av 2017, som betjänar nästan 8 miljoner människor. Organisationen har en funktionell webbplats genom vilken du bokstavligen kan göra allt - från registrering och avdrag för att uppdatera information. NPF har ett verkligt imponerande nätverk av partners - bland annat Alfa-Bank, Renaissance Credit, UBRD, Promsvyazbank och flera andra större institutioner. Detta ger ett brett täckningsområde - du kan ingå ett avtal var som helst, om det är bekvämare att göra det personligen.

Tyvärr frågade det sista året på Lukoil Garant inte - avkastningen 2017 sjönk till -5,26%. Men i 2016 var utbytet 8,23%. Fördelarna från tidigare år tillåter oss att hoppas att institutionen kommer att förbättras. I recensionerna betonar kunderna att NPF är väldigt tillförlitlig och orsakar inga klagomål i arbetet. Alla problem och problem löses snabbt. Förtroende hos de ledande kreditvärderingsinstituten som tilldelar fonden högsta möjliga tillförlitlighet bekräftar investerarnas säkerhet.

2 sparbank


Den största NPF
Utbyte i 5 år: 53,4%
Betyg (2019): 4.9

Den största icke-statliga pensionsfonden i landet. Ägaren är bara Sberbank, det finns inga andra grundare och aktieägare. Detta bekräftar tillförlitligheten - medan Sberbank lever, kommer sin privata pensionsfond att leva. Följaktligen kommer ingenting att hända med pensionssparande. Ledande kreditvärderingsinstitut bedömde också NPF Sberbank som den mest stabila och pålitliga. Sberbanks dotterbolag tog över från "föräldern", nästan allt bekvämt. Tillgång till en stor befolkningsgrupp är både ekonomiskt (inträdesgränsen är endast 1 500 rubel) och territoriellt (det finns kontor i varje stad), tillförlitlighet och bekvämlighet.

I regel ger lönsamheten hos Sberbank NPF en ganska stabil inkomst och kampen mot inflationen. Till exempel var ökningen i 2017 8,34%. Det investerar fonden endast i tillförlitliga värdepapper från olika branscher. Bekvämt tillåter NPF i Sberbank att du kan återbetala ett socialt skatteavdrag på 13% från avdrag.I recensionerna kan du ofta hitta positiva kundkommentarer - för det mesta om bekvämligheten och fördelarna med att använda fonden. Av de brister som kunder noterar är byråkrati. Å andra sidan är förmånen värt det, och pensionsbesparingar måste tas bort varje dag.


1 Gazfond


Bästa ackumulerade vinsten för 5 år
Utbyte i 5 år: 57,14%
Betyg (2019): 4.9

Partiellt statligt ägd NPF (huvudstiftaren är Gazprom, mer än 50% av sina aktier tillhör staten), som kommer att ta hand om de framtida pensionärernas pengar. Fonden har högsta möjliga tillförlitlighet. Dessutom har det ett ganska högt utbyte för 2017 - upp till 9,91%. Eftersom Gazfond försöker investera endast i mycket likvida värdepapper från ledande sektorer av ekonomin, borde vi definitivt inte förvänta sig en minskning i minus.

Bekvämt finns det flera pensionsplaner att välja mellan. Villkor de skiljer sig beträffande betalning, ett visst belopp och så vidare. Jag är glad att du inte bara kan bestämma mängden avdrag, men också storleken på den önskade pensionen per månad. En praktisk räknare gör det möjligt att beräkna betalningar per månad, kvart, år och till och med en gång. Tyvärr kan skrupelfria medarbetare i vissa regioner inte tillgodose de mest ärliga sätten att locka kunder - till exempel lägenhetsrundor och ihållande övertalning. Bedömmer sig genom recensionerna, detta förtärkt Gazforts rykte. Men lönsamheten och fördelarna föll inte, så fonden kan lita på pengar.


Populär omröstning - vilken NPF är den mest tillförlitliga
Vi rösta!
Totalt antal röster: 511
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig
2 kommentarer
 1. Nicholas
  "Grundarna - oljebolaget" Lukoil "". Nu har företaget Lukoil inget förhållande till fonden Lukoil-guarantor. Fonden ägs av Otkritie Bank, som står under centralbankens sanitet. Så npf lukoil-guarantor kommer snart inte att bli lönsam.
  1. Renat
   Som med VTB är staten delaktighet mycket större än Sberbank! Sberbank har 80% av grundarna - utländska företag, och väldigt få människor vet om det ... Men VTB har verkligt statligt stöd och staten äger lejonens andel av aktier och delaktighet i förvaltningen.

betyg

Hur man väljer

recensioner