5 bästa vitaminer för nyfödda

plats

namn

Funktionsbedömning

Topp 5 bästa vitaminer för nyfödda

1 Multi-Tabs Baby Det bästa komplexet av vitaminer ASD för nyfödda. Mätpipett
2 Minisan Vitamin D3 För de små. Oljelösning
3 Akvadetrim Mest populära. Vattenlösning
4 Nordic Naturals Babyens DHA med vitamin D3 Internationella kvalitetsstandarder. För hjärna och syn
5 Raffinerad fiskolja Bästa pris. Naturlig sammansättning

Vitamin D syntetiseras i kroppen under inflytande av solljus. På grund av vårt lands geografiska läge, kost och användning av solskyddsmedel, utan vilka barn sällan går till solen, får de inte tillräckligt med vitamin D - det här är en besvikelsestatistik.

Ryska läkare rekommenderar att du tar vitamin D från födseln och när du fyllt 18 år, det vill säga under hela perioden av aktiv tillväxt av barnet. Vitamin D är av särskild betydelse för barn från födsel till 1 år, eftersom det:

 1. Främjar bildandet av ett hälsosamt skelett.
 2. Minskar risken för rickets.
 3. Stärker muskelsystemet.
 4. Förhindrar allergiska sjukdomar eller deras exacerbationer.
 5. Reglerar metabolismen av glukos och fett.
 6. Bidrar till en korrekt bildning av nervsystemet.

Vi presenterar dig en ranking av de bästa vitaminerna för nyfödda och barn i det första året av livet, högt rankad av läkare och föräldrar.

Det finns kontraindikationer. Kontrollera med din läkare.

Topp 5 bästa vitaminer för nyfödda

De rekommenderade doserna av vitamin D per dag för barn rekommenderade av unionen av barnläkare i Ryssland:

ålder

Daglig kurs

nyfödda

500 IE

Från 4 veckor till 1 år

500-1000 IE

Äldre än 1 år

1 000-1 500 IE

5 Raffinerad fiskolja


Bästa pris. Naturlig sammansättning
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 161 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Fiskolja från torskens lever, berikad med vitamin A och D, liksom omättade fettsyror, är lämplig för barn äldre än 3 månader. Bland indikationerna för nyfödda indikerar instruktionerna ofta akuta respiratoriska virusinfektioner, försämrad tillväxt av ben och tandstruktur, synfel, rickets etc.

Medel som säljs i form av en transparent oljig vätska med en volym av 50 ml. Hur ofta och i vilken mängd att ta oljan till barn under 1 år - barnläkaren kommer att uppmana. I en recension avbryter föräldrarna att de var nöjda med köpet. De främsta fördelarna är produktens naturliga sammansättning och låg kostnad. Verktyget har det bästa priset bland alla nominerade betyg. Många användare ser denna olja som ett alternativ till de mer populära "kemiska" motsvarigheterna från apoteket, och även till "Akvadetrimu."


4 Nordic Naturals Babyens DHA med vitamin D3


Internationella kvalitetsstandarder. För hjärna och syn
land: United States
Genomsnittligt pris: 927 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Verktyget för det amerikanska varumärket "Nordic Neutherals" är avsett att stödja hjärnans utveckling och syn på nyfödda och barn i det första livet. En 60 ml flaska erbjuder 1050 mg Omega-3 DHA från 100% vild arktisk torsk med vitamin D3. Det rekommenderas att acceptera medel efter samråd med barnläkaren som på grundval av ålder och indikationer väljer en optimal dosering.

Tillverkaren uppmärksammar föräldrarna att kompositionen är helt frånvarande syntetiska tillsatser. Varje sats är föremål för obligatorisk provning av ett tredjeparts certifierat laboratorium för miljögiftiga ämnen, inklusive tungmetaller. Bedömning av sina betyg och recensioner - denna produkt överstiger även de strängaste internationella kvalitetsstandarderna.

3 Akvadetrim


Mest populära. Vattenlösning
land: Polen
Genomsnittligt pris: 195 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

"Akvadetrim" - den mest populära vitamin D i droppar. Detta verktyg finns i form av ett vatten, snarare än en oljelösning, vilket enligt tillverkaren ger bättre sugning. Akvadetrim ingår i de kliniska riktlinjerna för den ryska föreningen för endokrinologer, liksom i det nya nationella programmet för unionen av barnläkare i Ryssland.

Läkemedlet är avsett för barn från 4 veckor. Den dagliga dosen för nyfödda och spädbarn upp till 1 år är 1-2 droppar. För ett äldre barn är intagshastigheten 2-3 droppar per dag. Lukten av ett specifikt läkemedel. I recensionerna noterar de att flaskan är utrustad med en droppdispenser, vilket ofta ger misfires - en dubbel eller tredubblad droppe kan falla omedelbart. Trots detta är utgiften mycket ekonomisk och kostnaden är acceptabel.

2 Minisan Vitamin D3


För de små. Oljelösning
land: Finland
Genomsnittligt pris: 306 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Vitamin D3 i droppar "Minisan" marknadsförs som en oljelösning i en 10 ml ampull. Läkemedlets egenart är frånvaron av alkohol och allergiframkallande tillsatser i kompositionen (laktos, gluten, jäst, socker och konserveringsmedel), på grund av vilka droppar som inte kräver smakmaskering. Vitamin får läggas till barnets mat eller dryck, vilket är mycket praktiskt för de små.

Detta är ett originalt läkemedel som fungerar som en källa till vitamin DZ, vilket är så nödvändigt för nyfödda. För barn under 1 år är dosen 5 droppar per dag. Dessutom kan detta verktyg i syfte att öka doseringen också användas för vuxna och äldre. Svaren säger att Minisan inte orsakar biverkningar och absorberas väl. Han rekommenderas starkt av föräldrar som står inför de negativa följderna av att ta Aquadetrim.

Rollen av de ledande vitaminerna i komplexen, som är avsedda för nyfödda och barn i det första året av livet:

 • Vitamin A.. En positiv effekt på immunsystemet och barnets visuella funktion, liksom många organers arbete.
 • Vitamin C. Delar i tillväxt och bildande av organ och system. Det har en positiv effekt på blodkärl och benutveckling. Ökar kroppsmotståndet.
 • Vitamin D. Deltar i bildandet av ben och tänder. Ansvarig för att behålla den nödvändiga utbytet av kalcium och fosfor. Förhindrar utvecklingen av rickets.

1 Multi-Tabs Baby


Det bästa komplexet av vitaminer ASD för nyfödda. Mätpipett
land: kalkon
Genomsnittligt pris: 413 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Vitaminer "Multi-Tabs Baby" i droppar är avsedda för barn från födsel till 1 år. Läkare rekommenderar dem som en förebyggande åtgärd av vitamin A, C och D3 brist hos nyfödda. Komplexet ingår i förteckningen över läkemedel för förebyggande av rickets, sammanställd av unionen av barnläkare och National Association of Nutritionists and Nutritionists. Smaksammansättningen är trevlig, söt och barn, bedömer sig genom recensionerna, använd verktyget med en jakt.

Den dagliga dosen för ett barn är 25 droppar (1 ml). Även trots den praktiska och exakta dispensern som kommer i uppsättningen, för många föräldrar orsakar processen att räkna ett antal droppar missnöje. Ta vitaminer ska vara samtidigt med eller omedelbart efter en måltid. Instruktionerna betonar att produkten adresseras säsongsmässigt - de dricker upp kursen i 2-3 månader. På sommaren reduceras dosen till 0,5 ml per dag. I vissa fall kan den behandlande läkaren justera varaktigheten av att ta vitaminer och dagskursen.

Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av vitaminer för nyfödda
Vi rösta!
Totalt röstat: 16
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner