10 bästa pelletskedjor

plats

namn

Funktionsbedömning

Topp 10 bästa pelletspannor

1 ZOTA-pellet 25S Bästa anpassning för ryska vintrar
2 Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic 2 25 kW Högsta prestanda
3 Buderus Logano S181-25 E Mest tillförlitliga
4 Stropuva S30P Bästa pris
5 Kiturami KRP 20A Förmågan att använda pellets med olika längder och fuktighet
6 ACV TKAN 1 Den bästa pannan till ett stort hus
7 ACV ECO Comfort 25 Unpretentiousness till kvaliteten av pellets
8 Koppar OK 20 med en pelletsbrännare Bra valuta för pengarna
9 Pelletron 40 CT Den enklaste kontrollen
10 Sunsystem V2 25KW / PLB25 - P Den optimala lösningen för småhus

Pelletspannor uppträdde nyligen på den ryska värmemarknaden, men har redan blivit ganska populära bland ägare av privata hus. De skiljer sig från andra bränslepannor med bränsletyp, kostnadseffektivitet, miljövänlighet och full automation. Dessutom är de mycket tillförlitliga - med korrekt drift fungerar en sådan panna perfekt i 20-25 år. Pelletspannan till huset kommer att bli en riktig frälsning i de fall där gasförsörjningen är omöjlig eller opraktisk av ekonomiska skäl. Ibland används de av entreprenörer för att värma sina anläggningar.

Källorna kallas på grund av användningen av pellets, pressade träpellets från träavfall, som bränsle. Det finns inget lim i dem, bara rent trä, inga skadliga ämnen utges vid bränning. Pannan själv är en stål- eller gjutjärnskonstruktion med en bunker för bränsle. Pellets laddas manuellt, kom till ugnen automatiskt. Eftersom utrustningen är helt ny, inte allmänt använd, är det svårt att göra ett val för varje modell - det finns mycket få recensioner om pelletspannor på Internet. Därför föreslår vi att du bekantar dig med ett urval av de bästa pelletskedjorna till ditt hem, representerat på den ryska marknaden.

Topp 10 bästa pelletspannor

10 Sunsystem V2 25KW / PLB25 - P


Den optimala lösningen för småhus
land: Bulgarien
Genomsnittligt pris: 348 059 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Lite känd men högkvalitativ utrustning från den bulgariska tillverkaren. Detta är en högteknologisk pelletspanna gjord i en modern stilfull design. Perfekt för uppvärmning av småhus. I recensionerna noterar användarna högkvalitativ kvalitet, rimlig design av enheten. Av de användbara alternativen finns en veckotimer, självrengörande funktion.

Pannan är helt automatiserad, utrustad med en panna för att övervaka förbränningsprocessen. Bekvämt kan bränslebunken installeras från vardera sidan. Bland bristerna noterar användarna endast den höga kostnaden för en modell avsedd för små områden.


9 Pelletron 40 CT


Den enklaste kontrollen
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 97 500 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

För de som aldrig har haft att hantera pelletspannor, är den otvivelaktiga fördelen enkel att använda och underhåll. På en belastning fungerar pannan upp till flera dagar. Rengöring av askboxen behövs inte - bara efter bränning av en full bränsletank. Tillförsel av luft och bränsle regleras av två mekaniska regulatorer - det är väldigt lätt att hantera detta. Brännaren har inga rörliga delar, därför är dess brytningar uteslutna, underhållet är extremt enkelt.

En annan fördel är mångsidighet. Pannan är anpassad för att fungera med alla system för uppvärmning och varmvatten - uppvärmda golv, radiatorer, pannor, indirekt uppvärmning. Arbetskraften regleras i intervallet från 10 till 40 kW, det är möjligt att använda koppar för uppvärmning av rum till 400 m2. Paketet innehåller värmeelement, som används på speciellt kalla dagar för att öka värmeeffektiviteten. Nackdelen är att pannan bara fungerar på vita pellets.

8 Koppar OK 20 med en pelletsbrännare


Bra valuta för pengarna
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 103 080 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Den största fördelen med dessa pannanvändare kallar det till ett överkomligt pris med anständig kvalitet och hög prestanda. Det är svårt att hitta en liknande modell av högre kvalitet i samma prisklass. Pannan är enkrets, avsedd att värma huset till 200 m2. Enheten är helt automatiserad, utrustad med olika användbara alternativ - en termometer, automatisk tändning, strömindikator.

Av minuserna - enheten är picky om kvaliteten på pelletsna. Det vill säga för att säkerställa god prestanda behövs högkvalitativa pellets plus de korrekta inställningarna. Det är inte lätt att hämta dem, vissa spenderar mycket tid på det och uppnår det optimala driftsättet empiriskt. Några pekar på den instabila driften av elektronik och behovet av att förfina pelletsmatningsskruven, men sådana fel är inte så vanliga.


7 ACV ECO Comfort 25


Unpretentiousness till kvaliteten av pellets
land: Serbien
Genomsnittligt pris: 213 180 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Vissa pannor kräver på pellets kvalitet. I modellen ACV ECO Comfort 25 kan pellets av vilken kvalitet som helst användas. Nuvarande användare ger ut som en funktion och den största fördelen med enheten. De återstående egenskaperna är också ganska bra, men med samma uppsättning alternativ kan du hitta ett billigare alternativ.

Pannan är automatiserad, en lång tid kan fungera offline på grund av en stor bunker på 240 liter. Det finns elektrisk antändning, bakåtskjutningsskydd, brandspjäll. Bekvämligheten med ströminställningar tillhandahålls genom smidig reglering. Bunkeren kan monteras på vardera sidan av pannan. Överhettningsskydd tillhandahålls. Den största nackdelen med modellen är den höga kostnaden.

6 ACV TKAN 1


Den bästa pannan till ett stort hus
land: Serbien
Genomsnittligt pris: 305 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Den bästa modellen för ett hus upp till 300 m2. Bränsleförbrukningen är ekonomisk - även i högsta prestanda, varar åtta kilo pellets en timmes arbete. När man ställer in de genomsnittliga parametrarna för bränsletemperaturen blir halva så mycket. Pannan är enkel och säker i drift - förbränningskammaren är förseglad, luften tvingas. En brandspjäll finns.

Pannans automatiska utrustning drivs av el, anslutning till nätverket är en förutsättning för arbete. På aggregatets fall finns en speciell fjärrkontroll, varifrån inställningar görs. Bland fördelarna markerar användarna en hög nominell effekt, en relativt liten vikt av pannan, bränsleekonomin. Av bristerna - bara det höga priset.


5 Kiturami KRP 20A


Förmågan att använda pellets med olika längder och fuktighet
land: Korea
Genomsnittligt pris: 225 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Kedlets huvuddrag, som många noterar i recensioner, är möjligheten att använda pellets av olika längder och fuktighet. Deras längd kan nå 30 mm, men diametern måste nödvändigtvis vara standard - högst 8 mm. Bunkeren i en grundläggande komplett uppsättning koppar innehåller 160 kg pellets. I normalläge, vid inställning av en måttlig temperatur, ligger detta belopp i genomsnitt i tre dagar.

Den största nackdelen med användare tror på koreanska ursprung. Rimligheten hos enheten och byggkvaliteten lämnar mycket att önska. Det är sant att allvarliga misslyckanden inte är lika vanliga, men med konstant pannanvändning uppstår mindre fel ofta i drift. Ibland kombineras det med huvudkedjan - i det här fallet behöver man inte ta itu med de negativa funktionerna i sin design.


4 Stropuva S30P


Bästa pris
land: Litauen
Genomsnittligt pris: 95 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Den bästa budgetpannan för uppvärmning upp till 300m2. Användning av flera typer av bränsle är tillåtet: pellets, ved, bränslebriketter. Användare markerar långt arbete på en flik - upp till 72 timmar. Effektiviteten når 90%. Kedjekontrollen är väldigt enkel - den är baserad på en enkel bimetals tryckregulator, som arbetar utan strömförsörjning.

En liten nackdel är pannans stora storlek, men det mjukas av den ergonomiska konstruktionen. En cylindrisk kruka med trevliga färger ser inte skrymmande ut, det kräver inte mycket utrymme för installation.Drift är enkel, förståelig jämfört med liknande modeller från andra tillverkare. I Litauen, där dessa pannor tillverkas, på grund av de höga energikostnaderna installeras de ofta även i stadslägenheter.

3 Buderus Logano S181-25 E


Mest tillförlitliga
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 274 220 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

En annan bra modell för hem med automatisk bränsleförsörjning. Kan arbeta, både på pellets och på kol. Bunkerens stora storlek och värmeväxlarens speciella konstruktion säkerställer brinntid. Pelletspannans funktion regleras av modern automation - högkänsligt vatten och rökgas temperatursensorer används. Du kan installera valfria moduler för att förbättra funktionaliteten. Bränsletanken är konstruerad för 240 liter, en belastning är tillräcklig i nästan 50 timmar.

I recensionerna noterar användarna pannans exceptionella tillförlitlighet och säkerheten vid användningen. Modellen är utrustad med ett säkerhetssystem som inkluderar sensorer som övervakar driften av eldstaden och bunkern, automatiskt brandsläckningssystem. De skriver också att när man ställer in de korrekta inställningarna, förbrukar pannan inte mycket bränsle och klarar sig bra med uppvärmningen av huset.

2 Kostrzewa Pellets Fuzzy Logic 2 25 kW


Högsta prestanda
land: Polen
Genomsnittligt pris: 315 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Enkretspanna av stål, vars effektivitet når 92%. Det arbetar främst med pellets, men om det behövs kan du använda litet kol, och om du har speciellt installerade segment av grindskogen. Den fungerar i två lägen: sommar och vinter. I sommarläge är pannan ansluten till pannan för att ge varmt vatten. På vintern - arbetar med att värma huset. Makt varierar efter värdens bedömning. Bunkeren är stor, den kan rymma upp till 220 kg pellets, som vid maximal effekt varar i 38 timmars arbete.

I recensionerna skriver ägarna av pannan om driftens lätthet. Asken ska rengöras mycket sällan, förutsatt att pellets med låga ashalt används, detta ska ske inte mer än en gång i månaden. Bekvämt kan bränsletanken installeras från båda sidor, vilket anpassar enhetens konfiguration till pannrummet. Av minuserna - många kan inte direkt hitta de optimala inställningarna, det tar lite tid.


1 ZOTA-pellet 25S


Bästa anpassning för ryska vintrar
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 196 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Modellen från det ryska företaget ZOTA öppnar värdet av pelletspannor för huset. När det gäller anpassning till de hårda vinterförhållandena överträffar den liknande importerade pannor. Pannan är utformad med förväntningar på dåliga driftsförhållanden, så att den kan vara permanent kvar på full kapacitet, utan att använda bränsle av högsta kvalitet. Du kan inte heller vara rädd för strömavbrott. Modern automation styr strömmen, kylvätskans temperatur, stänger av enheten vid ett fel. Bedömning av recensionerna har kedjens modell blivit populär bland användarna på grund av dess anpassningsförmåga till frostiga vintrar, negativa förhållanden och enkel drift.

Bunkervolymen är mycket stor, den rymmer cirka 200 kg pellets. Denna mängd bränsle är tillräcklig för 31-32 timmars icke-stoppdrift i maximalt läge. Pannans konstruktion tillåter användning av briketter och ved som bränsle, men för det här måste du installera ytterligare gallrar. Bland de intressanta funktionerna noterar användarna möjligheten att fjärrkontroll med en mobiltelefon.


Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av pelletspannor
Vi rösta!
Totalt antal röster: 63
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig
1 kommentaren
 1. Dmitry
  Coppers Kupper motbjudande kvalitet. Omedelbart efter installationen droppade pannan längs svetsen. Garanti ville inte erkänna i någon. Företagets inställning till konsumenter är äckligt. En anställd i den enkla språktjänsten sa att så att det inte fanns någon panna, skulle det inte vara en garanti. Och det är inte ens att se pannan, på telefonen. Eftersom jag själv är anställd hos installationsorganisationen och jag har erfarenhet av att reparera sådan utrustning bestämde jag mig för att utföra reparationer på egen hand. Efter att ha tagit bort de vackert målade exteriörpanelerna, blev jag lite förvånad över svetsarnas kvalitet - inte bara var de krökta, som om de inte var fabriken, men farbror Vasya kokta i källaren, är det också klart att de inte klarade pannan spår av brinnande elektrod. Kort sagt, skräcken. Pannan är varm, som många, flödade över den bakre botten sömmen. Fördelen med det är inte svårt att brygga. Men den övergripande kvaliteten på sömmarna är läskig. Om du återställer en, kommer den andra snart. Om det finns ett ekonomiskt tillfälle - köp någon annan panna.

betyg

Hur man väljer

recensioner