10 bästa sabersågar

plats

namn

Funktionsbedömning

Den bästa sabersagen till hemmet

1 ELITECH PS 500 Kompakt och lätt
2 BOSCH PSA 700 E Ett verktyg för allvarliga uppgifter
3 Hammer LZK 800 B Den optimala kombinationen av pris och prestanda
4 Interskol NP-120 / 1010E Högsta kraft

Bästa sladdlösa såg

1 Makita JR102DZ Bästa pris
2 Metabo ASE 10,8 0 mångsidighet
3 BOSCH Keo Den mest populära sabersagen

Top Professional Reciprocating Saws

1 BOSCH GSA 1300 PCE Bästa hjälpen på rivning
2 Makita JR3070CT Hög effekt, smidig start
3 DeWALT DW311K Universellt professionellt verktyg

Mjukvaror är ett av de mest sålda verktygen i västländerna. I Ryssland finns en reserverad attityd gentemot dessa elektriska apparater. Men sågen har flera obestridliga fördelar jämfört med andra skärverktyg.

 • För det första skiljer experter mångsidighet. Trädgårdsmästare, snickare, montörer, takläggare, automasters, etc. kan framgångsrikt använda sågen. Det räcker att välja rätt duk för att arbeta med trä och metall, plast och skumbetong, komposit och sten.
 • Kolvsåg har en unik layout. En smal lång duk kan penetrera de mest otillgängliga platserna.
 • Verktyget är ganska ljust och kompakt vilket gör det möjligt att såga på vikt.
 • Efter att ha hämtat motsvarande fil, är det möjligt att göra bild av propyl.
 • Enligt experter är den fram- och återgående sågen säkrare än kedje- och skivanaloger. Under arbetet bildas mindre sågspån, gnistor, vågar.
 • Styrkan hos elektriska sabersågar är hållbarhet.

I vår recension fick vi de bästa sabersågarna. Vid fastställandet av vinnarna beaktades experternas åsikter och konsumentrecensioner.

Den bästa sabersagen till hemmet

Roterande elektriska sågar har blivit ett alternativ till hacksågar. Moderna verktyg gör det inte bara möjligt att utföra enkla hushållsarbeten med minimala fysiska kostnader, men också att enkelt ta hand om trädgården, engagera sig i byggnadsarbeten.

4 Interskol NP-120 / 1010E


Högsta kraft
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 5 281 gnid.
Betyg (2019): 4.6

Inhemsk utveckling Interskol NP-120 / 1010E sticker ut från konkurrensen med hög effekt (1,01 kW). Med tanke på rekordfrekvensen för budgetmodeller (3000 slag per minut), skär verktyget enkelt material med stor tjocklek. Till exempel når djupet på det snittade träet 250 mm och metallet - 120 mm. Säkerheten och säkerheten under arbetet tillhandahålls av handtaget av den slutna typen. Byte av munstycket är ganska enkelt tack vare den nyckelfria låsmekanismen. Enligt experter är modellen den bästa assistenten för hantverkare, snickare och snickare. En stor vikt (3,8 kg) kommer inte att tillåta att klippa grenarna, håll sågen på den utsträckta armen.

Förutom stor vikt är användarna missnöjda med kvaliteten på utbytbara munstycken, och filer från andra tillverkare är inte alltid lämpliga för fastsättning. Att transportera verktyget är inte särskilt bekvämt tack vare bristen på ett komplett fall.

3 Hammer LZK 800 B


Den optimala kombinationen av pris och prestanda
land: Kina
Genomsnittligt pris: 3 999 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Den framgångsrika kombinationen av tillgänglighet, kraft och ljushet observeras i Hammer LZK 800 B sabersåg. Modellen kan bearbeta trä upp till 115 mm tjockt och metall upp till 20 mm tjockt. Med en elmotor på 800 W utvecklas den upp till 2800 rpm. För justering av varvtalet finns en justering på handtaget. Den valda skärhastigheten kan fixeras. Experter noterar designens design, högkvalitativ montering av enheten och en jämn motorstart. Med en vikt på 2,6 kg kan även kvinnor enkelt beskära träd och buskar. Ersättningsdysor gjorda nyckelfärdiga sätt.

Inhemska användare i recensionerna smickrade uttryckt om sågens tillgänglighet och prestanda. Vissa ägare tycker inte om handtagets form, det griper också svänghuvudet när du byter ut filen, och munstyckena är inte mycket slitstarka.

2 BOSCH PSA 700 E


Ett verktyg för allvarliga uppgifter
land: Tyskland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 6 560 gnid.
Betyg (2019): 4.7

Om byggandet av ett bad eller ett skur påbörjas på platsen, så kan BOSCH PSA 700 E-sågen ge betydande hjälp till befälhavaren. Kombinationen av pris och tillförlitlighet är en av de bästa bland amatörmodellerna. Motoreffekt (710 W) räcker för att ge skärddjup upp till 150 mm. Även vid långtidsarbete blir operatören inte trött på händerna, eftersom handtaget har en ergonomisk form och gummimonter ger skydd mot vibration eller glidning. Verktyget är bra inte bara i konstruktion, det är också lämpligt för trädgårdsmästare att arbeta i trädkronor.

Inhemska konsumenter i en översikt beskriver i detalj sårets styrkor och svagheter. Oftast berömmer de verktyget för högkvalitativ tillverkning, rimligt pris, tyst drift. Men de kritiserar modellen för en stor vikt (3 kg), avsaknaden av att fixa startknappen. Ej färdigställd av tillverkaren av produkten och ett ärende.


1 ELITECH PS 500


Kompakt och lätt
land: Kina
Genomsnittligt pris: 2 817 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Sabersågen ELITECH PS 500 ser måttligt ut mot konkurrenterna när det gäller effekt (0,5 kW). Men många användare gillar verktyget för sin kompakta storlek och låg vikt (1,7 kg). Modellen är bekväm på jobbet tack vare antiskidhandtaget. Om så är fallet kommer sågen att hantera inte bara trä och plast utan också med plåt (6 mm tjock). Samtidigt skiljer sig sågen i rimligt pris och hög kvalitet. I hushållet blir verktyget en pålitlig assistent när du måste klippa trädgården eller bygga ett växthus. Genom att justera bladet (8 positioner) kan du optimalt justera elsågen för specifika arbetsförhållanden.

I recensioner kallar användaren modellen som den bästa sågen för hemmet. Det är billigt, det är bekvämt att arbeta. Av nackdelar bör hänföras till en stark vibration. Ja, och tjockt brädorverktyg blir svårt att skära.

Bästa sladdlösa såg

Satssladdade sågar är mobila. Verktyget underlättar beskärningen av kronan på ett vuxent träd, så att du kan förbereda ved för eld, medan du njuter av utomhus.

3 BOSCH Keo


Den mest populära sabersagen
land: Tyskland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 5 834 gnid.
Betyg (2019): 4.7

Den mest populära elektriska sabersagen i Ryssland är BOSCH Keo. Det är den här modellen som har det största antalet frågor i Yandex-sökmotorn, och antalet inköp på marknaden är mycket högre än konkurrenternas. Trädgårdsmästare är särskilt förtjust i detta verktyg. Med den kan du snabbt beskära träd, den trådlösa sågen klarar även med tjocka grenar (upp till 80 mm i diameter). Bekvämlighet under arbetet tillhandahålls av en avtagbar A-formad klämma. För att ersätta filen behöver du inte bära nycklar. Motorn är skyddad mot överhettning, tillverkaren lade till det här alternativet på grund av det kraftfulla batteriet på 10,8 V.

I recensioner berömmer användarna BOSCH Keosågen för bekvämlighet, vårgrepp, ljushet. Nackdelen av modellen är ett icke-flyttbart batteri, otillförlitlig laddningsplugg. Batteriet på ett laddat batteri varar ungefär en timmes arbete.

2 Metabo ASE 10,8 0


mångsidighet
land: Tyskland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 7 018 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

De mest avancerade metallbearbetningsteknikerna användes vid tillverkningen av fram- och återgående Metabo ASE 10.8 0-fram- och återgående såg. Därigenom erhölls ett mångsidigt och mångsidigt verktyg. Modellen kan klippa material som trä, metall, plast, gips. Enheten blev kär, både trädgårdsmästare och byggare. För operatörens bekvämlighet regleras hastigheten av en elektronisk mekanism, och skärzonen är markerad. Du kan övervaka batteriladdningsnivån med ljusindikering.

Bedömning av recensionerna tyckte användarna om snabbbytesverktyget med en sabersåg. Också lämpligt är enandet av den nuvarande källan med andra verktygsmärke Metabo. Högkvalitativt utförande och bekräftar 3 års garanti. Nackdelen med modellen är opålitlig fixering av batteriet i landningsplatsen.

1 Makita JR102DZ


Bästa pris
land: Japan (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 4 311 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Makita JR102DZ trådlös fram- och återgående såg är ett lätt och kompakt verktyg som säljs i Ryssland till ett överkomligt pris. Tillverkaren har utrustad modellen med ett universellt fäste, tack vare vilket det är möjligt att installera inte bara hacksågblad, utan även sticksågar. Detta tillvägagångssätt gjorde det möjligt att göra ett multifunktionellt verktyg som kan utföra både raka och lockiga skär. För bekvämt arbete finns det mjukt foder på handtaget, inbyggda LED-lampor, elektronisk hastighetsreglering. Inkluderad är en hex-nyckel, som är ansvarig för tillförlitligheten hos fixeringsmunstycken. Räckvidden av bearbetade material är bred, börjar med trä och slutar med porös betong.

Konsumenterna tyckte om konstruktionen av elsagen, där batteriet är organiskt installerat i handtaget. Kompaktitet, hög skärhastighet, lågt pris gör modellen till ett attraktivt verktyg för hemmet.


Top Professional Reciprocating Saws

Tillförlitlighet och prestanda är de viktigaste trumfkorten av professionella sabersågar. Dessa modeller ger arbetaren ett bekvämt och säkert arbete under de mest komplexa operationerna.

3 DeWALT DW311K


Universellt professionellt verktyg
land: USA (producerat i Mexiko)
Genomsnittligt pris: 20 989 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Den utmärkta kvaliteten är olika verktyg i det amerikanska företaget DeWALT. Glorious tradition fortsätter elektrisk hacksaw DW311K. Med en motorstyrka på 1200 W kan modellen göra djupa skär i trä (upp till 300 mm). Bland konkurrenterna utmärker sig verktyget med en relativt liten vikt (4 kg) och bimetalliska dukar. Denna design gör att du kan göra helt smidiga skär. På startknappen finns en elektronisk strömbrytare som är ansvarig för att justera hastigheten. Utan hjälp av nycklar, en ersättningsverktyg.

Användarna är nöjda med applikationens tillförlitlighet och mångsidighet. Verktyget hjälper till med konstruktion, det sågar nästan alla byggmaterial. Bland nackdelarna finns ett högt pris, frånvaron av en jämn start och stark vibration. Det är ganska svårt att ta bort filen, eftersom fästpatronen är mycket tätt.

2 Makita JR3070CT


Hög effekt, smidig start
land: Japan (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 15 890 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Sabersåg Makita JR3070CT har alla egenskaper hos ett riktigt professionellt verktyg. Hög motorkraft (1,5 kW) kompletteras med ett mjukstartsystem. Denna kombination gör att du kan göra djupa (255 mm) och högkvalitativa skär. För att justera hastigheten på ett snitt på sågans handtag finns ett roterande hjul. Klämman låter dig ställa in önskad hastighet för långvarig drift. Klingorna ändras snabbt och enkelt tack vare den nyckelfria mekanismen. För att minska vibrationen använde tillverkaren gummerade kuddar, både på handtaget och på väskan. Nätsladden har också en extra gummihylsa som bibehåller flexibilitet även i extrema förkylningar.

På grund av den kraftfulla motorn lyckades användarna klippa de hårdaste materialen (metall, skumbetong). Nackdelen är bristen på belysning av arbetsområdet.


1 BOSCH GSA 1300 PCE


Bästa hjälpen på rivning
land: Tyskland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 14 880 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Utmärkt balanserings och effektivt anti-vibrationssystem noteras av användarna i den professionella sabersågen BOSCH GSA 1300 PCE. Modellen kan användas i olika områden, av speciellt intresse är populariteten hos modellen bland auto-disassemblers. Med hjälp av ett elverktyg är det möjligt att snabbt klippa kropparna hos gamla bilar genom att spendera ett par tyg på metall. Ett användbart alternativ är möjligheten att rotera munstycket med 180 grader, vilket gör det möjligt att välja verktygets optimala läge under drift. Hög effekt (1,3 kW) och ett stort antal varv (2900 r / min) gör att du kan berömma dig på en trästång 230 mm tjock.

Användare i recensioner beundra enhetens prestanda, dess tillförlitlighet och hållbarhet. Tack vare den långa sladden i garaget eller verkstaden är det möjligt att arbeta utan förlängningssladd.

Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av sabersågar?
Vi rösta!
Totalt röstat: 18
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner