10 bästa mekaniska tonometrar

plats

namn

Funktionsbedömning

Topp 10 bästa mekaniska blodtrycksmätare

1 B.Well WM-61 Mest populära modell
2 Liten läkare LD-81 Den bästa modellen för självtrycksmätning
3 OCH UA-200 med Rappaport stetoskop Rappaport stetoskop ingår
4 ARMED 3.02.008 (svart huvud) Stor manschett, högkvalitativ produktion
5 Microlife BP AG1-10 Universell manschett, högkvalitativa material
6 CS Medica CS 105 Mjuka öronplattor, enkel självmätning av tryck
7 Medicintekniska produkter MT-10 Det bästa utförandet
8 Adjutor IAD-01-1 set 3 Den bästa tonometeren när det gäller komfort
9 Meditech MT-20 Utmärkt kvalitet och enkel mätning
10 Taki doktor Den mest icke-standardiserade designen

Läkare rekommenderar att alla vuxna, oavsett deras hälsotillstånd, regelbundet mäter blodtrycket. Konstant övervakning av vitala tecken kommer att hjälpa i tid att märka de första tecknen på allvarlig sjukdom. Hos patienter med högt blodtryck bör blodtrycksmätaren alltid vara till hands tillsammans med en uppsättning nödvändiga läkemedel. Utbudet av instrument för mätning av tryck på apotek är ganska mångsidigt - tillverkare erbjuder användare både standard mekaniska tonometrar och moderna elektroniska modeller med fixering på axeln, handleden och till och med ett finger.

Trots enkel användning av automatiska modeller anses mekaniska modeller fortfarande som de bästa. Att döma av läkares recensioner kan ingen elektronisk blodtrycksövervakning konkurrera med dem exakt. Därför är det mekaniska modeller som används i alla medicinska institutioner. Men det är värt att ge dem företräde endast om du vet hur man använder dem själv eller det finns alltid en person bredvid dig som kan hjälpa dig att mäta tryck när som helst. I vår ranking kan du bekanta dig med de mest populära företagen och de bästa modellerna av mekaniska tonometrar med stetoskop eller phonendoscopes.

Topp 10 bästa mekaniska blodtrycksmätare

Vid sammanställningen av betyget försökte vi överväga produkter från välkända företag, att välja populära modeller, baserat på återkoppling från användare och läkare. Den bästa mekaniska tonometern måste uppfylla flera kriterier - vara lätt att använda och så noggrann som möjligt. Under dessa krav faller 10 populära modeller.

10 Taki doktor


Den mest icke-standardiserade designen
land: Kina
Genomsnittligt pris: 1 050 rubel
Betyg (2019): 4.5

Få har hört talas om denna tillverkare, men dess mekaniska tonometrar förtjänar inte desto mindre att delta i vårt betyg. Detta är en vanlig mekanisk axeltonometer. Levereras med phonendoscope och förvaringsväska. Manschett universell 25-40 cm, tillverkad av nylon, sitter bekvämt på armen. Inuti pålitlig pneumokamber från latex. Designen är speciell, inte hittad hos andra tillverkare - tryckmätaren är ansluten till en päron.

Mätfelet är detsamma som för andra tillverkares tonometrar - det överskrider inte 3 mm Hg. Art. Men livslängden är ganska lång - enligt tillverkaren är det ungefär tio år med noggrann användning.


9 Meditech MT-20


Utmärkt kvalitet och enkel mätning
land: United States
Genomsnittligt pris: 943 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Inte det vanligaste företaget i Ryssland. Men bristen på popularitet hos amerikanska medicinska mätinstrument på grund av endast ett litet antal erbjudanden på apotek och specialaffärer. På exemplet på denna modell kan vi notera produktens höga kvalitet - bra material, exakt utförande. Manschett med konsol säkert och bekvämt fastsatt på armen. Dess storlek är standard - 26-36 cm.

Manometermetall, siffror klar. Mätnoggrannheten vid provning med en kvicksilvertonometer överstiger inte 3 mm Hg. Art. Pärlan är inte stram, stetoskopets öronplattor är ganska mjuka och bekväma.Denna modell kan övervägas för hemmabruk.

8 Adjutor IAD-01-1 set 3


Den bästa tonometeren när det gäller komfort
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 1 325 gnid.
Betyg (2019): 4.6

Mycket praktisk, bekväm och högkvalitativ modell av en tonometer. Levereras med en stetofonendoskop med ett ensidigt huvud och ett fodral för lagring av enheten. Manschetten är väldigt stor (36-54cm), avsedd för överviktiga människor och idrottare. Mätaren är pålitlig, metall, med väl läsbara tal. Pärlan är väldigt mjuk, tillverkad av naturlig latex, utrustad med en nålregulator för tryckavlastning. Pneumatisk kammare, fast, dubbelrör, latex.

Nylon manschett med konsol är ganska mjuk, bekvämt och säkert fastsatt på armen utan att orsaka obehag under tryckmätning. Denna modell av tonometer kan kallas professionell, men den är utmärkt för hemmabruk. Stetofonendoskop ger optimal hörbarhet. Detta är den bästa blodtrycksmätaren när det gäller komfort, vilket är positiv feedback från användare och läkare.


7 Medicintekniska produkter MT-10


Det bästa utförandet
land: United States
Genomsnittligt pris: 619 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Billig men mycket högkvalitativ modell från den amerikanska tillverkaren. Paketet innehåller en enhet och ett lager för lagring. Phonendoscope eller stetoskop måste köpas separat. Egenskaper är typiska för en mekanisk tonometer - fixering på axeln, rattmätare, manschett 20-40 cm. Huvuddelen av modellen, som noteras av alla användare, högkvalitativa material och utförande.

Användare tycker också om tydliga, välläsbara tal på mätaren, mätnoggrannhet jämfört med automatiska modeller. Om du letar efter en kvalitetsanordning till ett lågt pris, bör du överväga det här alternativet.

6 CS Medica CS 105


Mjuka öronplattor, enkel självmätning av tryck
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 850 gnid.
Betyg (2019): 4.7

Ett annat populärt företag som tillverkar medicinska produkter. Dess elektroniska och mekaniska tonometrar finns i alla apotek och specialbutiker. Denna modell har bra egenskaper - inbyggt phonendoskop med mjuka örontips för bekvämt självmätning av tryck, tryckmätare i metallfall. Päron är utrustad med ett dammfilter för längre livslängd.

Manschetten har standardstorlekar - 22-38 cm, människor med fulla eller muskulösa armar är kanske inte lämpliga. Användare lämnar olika - positiva och negativa recensioner. Vissa anser att tonometern är kortlivad, vilket indikerar den dåliga kvaliteten på gummirör. Andra som manschetten som passar bra även i mycket tunna händer. Generellt sett, med tanke på den låga kostnaden för tonometeren i sin helhet, är modellen hög nog för sitt pris.


5 Microlife BP AG1-10


Universell manschett, högkvalitativa material
land: Taiwan (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 865 gnidning
Betyg (2019): 4.8

Helt känt företag som producerar högkvalitativa automatiska och mekaniska tonometrar. Specifikt har denna modell en standarddesign, universell manschettstorlek på 25-40 cm. Tryckmätningen är lika bekväm för en tunn och full person. Numren på mätaren är ganska stora och tydliga, väl läsbara. Trots produktens goda kvalitet krävs åtminstone minimal färdighet för självmätning av tryck, eftersom tonometer och phonendoscope används separat.

Läkare kringgår inte denna enhetssida. De lämnar positiv feedback om honom, vilket indikerar noggrannhet och lång livslängd. Med aktiv användning på sjukhuset kan tonometern motstå flera år. Läkare som mångsidan hos manschetten och den höga kvaliteten på det material som det är gjort från. Därför rekommenderar de den för professionell och hemanvändning.


4 ARMED 3.02.008 (svart huvud)


Stor manschett, högkvalitativ produktion
land: Ryssland (producerat i Kina)
Genomsnittligt pris: 990 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Billig men högkvalitativ mekanisk tonometer. Passar till stora människor, eftersom den är utrustad med en större manschett - 46 cm.Det finns inget phonendoskop i konfigurationen - det måste köpas separat. Trots detta är modellen ganska populär bland användarna. Manschetten är inte grov, bekväm, handen under mätning av tryck klämmer inte fast. Päron är inte för snäv - det kräver inte överdriven kraft under inflationen.

Mycket enkel, solidt tillverkad tonometer. Genom sin produktion används högkvalitativa material. Modellen passerar framgångsrikt testet för noggrannhet jämfört med kvicksilvertonometern. Från användarrecensioner är det klart att för en så låg kostnad är det ett bra och pålitligt alternativ.

3 OCH UA-200 med Rappaport stetoskop


Rappaport stetoskop ingår
land: Kina
Genomsnittligt pris: 1 190 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Denna modell producerar en av de mest kända och populära företagen för produktion av tonometrar. Standard mekanisk tonometer har en funktion - Rappaport stetoskopet ingår i paketet. Detta är en särskilt känslig och bekväm anordning som hjälper till att noggrant mäta tryck, även till en person med en svag, bytbar puls. Manschetten har en standardstorlek på 22-32 cm. Det tillåtna felet på enheten är högst 3 mm Hg. Art.

Recensioner av tonometern är bra, både från läkare och vanliga användare. Stetoskopet är väldigt bekvämt - det trycker inte på öronen, hörbarheten är utmärkt. Manschetten är bekväm - kläm inte handen. För pumpning behöver inte päron göra särskilda ansträngningar. Med tanke på att ett kvalitetsstetoskop kommer med tonometeren är priset på enheten ganska lågt.

2 Liten läkare LD-81


Den bästa modellen för självtrycksmätning
land: Singapore
Genomsnittligt pris: 1 090 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Enheter av detta företag under senare år är i hög efterfrågan på grund av produktens höga kvalitet, mätnoggrannhet och rimliga kostnader. Den mekaniska tonometern av en standarddesign på en axel är anpassad för höger och vänster hand, är enkel att använda och ger minimala fel på indikationer. Manschettens storlek är standard - 26-36 cm. Feta människor borde bättre överväga ett annat alternativ.

Funktion - inbyggt phonendoscope. Denna design underlättar oberoende mätning av tryck. Därför rekommenderas modellen främst för personlig användning. Apparaten i sig görs kvalitativt, i jämförelse med de mest exakta kvicksilvertermometrarna, ger det endast ett litet fel som inte överskrider 3 mm Hg. Art. En liten nackdel är den slarviga anpassningen av fallet, men det har ingenting att göra med enhetens funktionalitet.


1 B.Well WM-61


Mest populära modell
land: Storbritannien
Genomsnittligt pris: 712 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

I utseende och utrustning är tonometern inte mycket annorlunda än andra liknande modeller från ett ganska välkänt engelska företag. Den är fixerad på axeln, informationen visas på manometern. Manschett längd är 25-40 cm - har en ökad storlek. Läkare skiljer från fördelarna med modellen en liten rotation av skruvdeflatorn, en mjuk päron och tydliga och stora antal på manometern. Enheten är enkel och lätt att använda, tryckfelet är minimalt.

Tonometeren är gjord av hög kvalitet, ganska kompakt jämfört med andra bolagers mekaniska tonometrar. Användare separerar en separat markering med låg kostnad för enheten. Den enda stora nackdelen är att det inte finns något phonendoscope eller stetoskop inkluderat.


Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av mekaniska tonometrar?
Vi rösta!
Totalt röstat: 17
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner