10 bästa probiotika för barn

plats

namn

Funktionsbedömning

Topp 10 bästa probiotika för barn

1 Atsipol Kid Bäst för nyfödda (0+). Komplex komposition
2 Hilak Forte Metabiotik. Ny körsbärsmakad
3 Linex Bäst av monokomponent. påsar
4 Enterol Mest effektiva i diarré. Boulardy Sugar Mice
5 BioGaia ProTectis Det bästa probiotiska mot kolik i spädbarn. droppar
6 Laktobalans Multiprobiotics. Lämplig för barn med allergier
7 Maksilak Baby Synbiotika. Mest effektiva efter antibiotika
8 Bifiform Baby Bekvämlighet i receptionen. suspension
9 Bifidum väska Ledare för försäljning. Laktosfri och kaseinfri
10 Lactobacterin Lägsta pris. Torrt probiotiskt (lyofilisat)

Under probiotika förstår biologiskt aktiva droger, vars syfte är att återställa tarmmikrofloran. De är värdefulla för både vuxna och barn.

Den vanligaste klassificeringen av probiotiska preparat är en indelning baserad på kompositionen:

 • Monokomponent. Sammansättningen av sådana fonder innefattar endast en typ av mikrober.
 • Polykomponent (symbiotik). Förberedelserna av denna grupp innehåller flera typer av fördelaktiga bakterier.
 • Kombinerad (synbiotik). Dessa probiotiska preparat förstärks av prebiotika.
 • Metaboliska (metabiotika). Betydar innehållet i metaboliska produkter av probiotiska stammar.

En annan variant är uppdelningen av probiotika i flytande, torr och sorberad, dvs immobiliserad på vilken bärare som helst.

Vi har sammanställt för dig en ranking av de bästa probiotika för barn. Vi studerar och väljer!

Det finns kontraindikationer. Kontrollera med din läkare.

Som Dr. E. A. Komarovsky, en älskad av många föräldrar, säger: "Probiotika är levande organismer som, när de införs i kroppen i tillräckliga kvantiteter, har en positiv effekt på hälsan, och prebiotika är mat för fördelaktiga mikrober."

Du kommer att lära dig mer om skillnaderna mellan probiotika och prebiotika som överensstämmer med dem från jämförelsetabellen:

egenskaper

prebiotika

probiotika

effekt

Stimulera tillväxten av naturlig intestinal mikroflora

Behålla tarmens mikroflora från utsidan

struktur

Ämnen som är mat för goda bakterier i tarmarna

Levande celler av bra intestinal mikroflora

framkomlighet

Smälta inte och nå målet (tarmen) i sin ursprungliga form

Endast cirka 5-10% av de tagna probiotika når tarmarna i sin ursprungliga form, övervinner den sura miljön i magen, gallsalterna och matsmältningsenzymerna

effektivitet

Mer ihållande klinisk och bakteriologisk effekt

Tillfällig effekt, inte alltid kompatibel med endogen mikroflora (biokompatibilitetsproblem)

Topp 10 bästa probiotika för barn

För barn är det lämpligt att vända sig till probiotika i följande fall: barnkolik, dysbios, diarré, förstoppning, flatulens, etc.

Ledande faktorer som framkallar en kränkning av intestinal mikroflora:

 1. Sjukdomar och störningar i mag-tarmkanalen.
 2. Undernäring och mat av dålig kvalitet.
 3. Antibiotikabehandling.
 4. Stress och dålig ekologi.

10 Lactobacterin


Lägsta pris. Torrt probiotiskt (lyofilisat)
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 160 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Den torra probiotiska "Lactobacterin", som reglerar balansen i tarmmikrofloran, kan skryta med det bästa priset bland nominerade av betyget. Lyofilisat för beredning av oral lösning innehåller i sin sammansättning levande laktobaciller som kan hantera dysbios av olika etiologier, inklusive hos barn från den första dagen i livet.

Den positiva punkten är den höga effekten av probiotika vid förstoppning, slem i avföring, spädbarnskolik, smärta i buken, E. coli etc. den minsta.Det smakar tårta, inte den trevligaste.


9 Bifidum väska


Ledare för försäljning. Laktosfri och kaseinfri
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 737 gnidning.
Betyg (2019): 4.5

Bifidum BAG är en av de mest populära och säljs inhemska probiotika. Vätskekoncentrat av bifidobakterier fungerar som ett utmärkt förebyggande och terapeutiskt medel för barn (0+) som hjälper till att hantera kolik, dysbakteri, matsmältningsstörningar och andra negativa manifestationer av nedsatt tarmmikroflora.

Kompositionen innehåller: jästautolysat (5 stammar), bifidumbakterier (3 stammar), aminosyror och anaeroba mikroorganismer. Den dagliga dosen för barn från födelse till ett år är: 2 ml för att återställa mikroflora; på 1 ml - för förebyggande. För äldre barn - från 2 till 10 ml. Obehaget, som de säger i recensionerna, är processen att öppna flaskan och det korta lagret på det öppnade koncentratet (3 dagar). Av fördelarna - läkemedlet är erkänt som säkert även för allergiker, eftersom det inte innehåller modifierade stammar, laktos, kasein, syntetiska tillsatser och GMO.

8 Bifiform Baby


Bekvämlighet i receptionen. suspension
land: Rumänien
Genomsnittligt pris: 495 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

I svaren på probiotika är "Bifiform Baby" ofta skrivet "helt enkelt. Bekvämt. Hygienisk "och det här är sant. Döm dig själv: En speciell flaska säkerställer livskraften hos fördelaktiga bakterier före dissektion. Suspensionen bereds omedelbart under hela administreringsförloppet; 1 servering en gång om dagen doseras precis med en mätpipett.

Sammansättningen av ett kosttillskott förtjänar också uppmärksamhet: en kombination av stammar (termofila bifidobakterier och streptokocker), frånvaron av sockerarter, citronsyra, solrosolja, färgämnen och dofter. Allt detta gör det möjligt att använda verktyget för funktionella störningar i mag-tarmkanalen hos barn från de första dagarna av livet.


7 Maksilak Baby


Synbiotika. Mest effektiva efter antibiotika
land: Polen
Genomsnittligt pris: 417 gnidning
Betyg (2019): 4.6

Den unika och balanserade kompositionen av den senaste generationssynbiotiska Maksilak Baby innehåller 9 användbara probiotiska mikroorganismer och en prebiotisk. Tack vare proteinfärgen kan läkemedlet nå sitt mål utan förlust genom att framgångsrikt genomgå naturliga hinder. I recensionerna skriver de att denna åtgärd har visat sig vara effektiv för barn från 4 månaders ålder, som på kort tid, återställande av tarmmikrofloran, störd av medicinering, inklusive efter antibiotika.

Förteckningen över fördelar representeras av en lämplig form av frisättning (dospåse med mikroskopiska granulat), en doshastighet (1-2 doser per dag, beroende på ålder), en kursperiod (10 dagar). Probiotiska har inga kontraindikationer, med undantag för individuell intolerans mot kompositionens komponenter.

6 Laktobalans


Multiprobiotics. Lämplig för barn med allergier
land: United States
Genomsnittligt pris: 340 gnid.
Betyg (2019): 4.7

"Lactobalance" är en av de bästa multiprobiotika för barn över 3 år. Chippen av detta kosttillskott är bifidobakterier och laktoakterier som produceras i Japan: 3 miljarder probiotiska kulturer i varje kapsel; 9 användbara stammar. En annan hemlighet för framgång är förmågan att ta kapslar, till exempel på en resa eller skolan, eftersom de förbli stabila även vid rumstemperatur.

Applicera probiotiska är lätt - bara 1 hatt. per dag under måltiden. Användare i recensionerna delar det som efter att ha tagit barn, försvinner känslan av tyngd i magen, förstoppning och flatulens förblir i det förflutna, och konstant oändlighet och trötthet ersätts av en styrka av styrka och energi. Barnläkare uppskattar effektiviteten av verktyget vid restaurering av mikroflora och normalisering av tarmarna. Ett stort plus är att det inte finns några konstgjorda färgämnen, konserveringsmedel, socker, kasein och mjölkderivat i multiprobiotiska, vilket innebär att den är lämplig för barn med laktosintolerans och allergier mot mejeriprodukter.


5 BioGaia ProTectis


Det bästa probiotiska mot kolik i spädbarn. droppar
land: Sverige
Genomsnittligt pris: 678 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Probiotikumet i dropparna av "BioGaia ProTektis", vars huvudkomponent är levande mjölksyrabakterier lactobacilli Reuteri, är speciellt utformad för barn från de första dagarna av livet. Verktyget hjälper det vanliga för nyfödda olycka, tarmkolik, minskar deras intensitet. Vad är viktigt för föräldrar till allergiska barn, som en del finns det inga mjölkproteiner och laktos.

Moms säger i en recension att ett kosttillskott bidrar till att minska frekvensen av spasmer och varaktigheten av att gråta med kolik. Det rekommenderas att spädda dropparna med vatten, mjölk eller annan vätska. Det viktigaste är att skaka flaskan bra före användning, och att inte tillsätta kompositionen till hetet. Bör ta 5 droppar 1 gång per dag. Kostnaden för svenska probiotika, det måste vara tillåtet, ligger över genomsnittet, men effektiviteten, om du tror på användarna, helt rättfärdigar prislappen.


4 Enterol


Mest effektiva i diarré. Boulardy Sugar Mice
land: Frankrike
Genomsnittligt pris: 302 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Probiotiskt för barn över 12 månader "Enterol" är avsett för behandling och förebyggande av diarré med olika etnogeneser. Det unika i verktyget ligger i det faktum att det idag är den enda probiotiska närvarande på den ryska marknaden som innehåller Bacardi-sackaromycetes. Resultatet av användningen är den kvalitativa eliminering av giftiga ämnen och orsaksmedel av diarré från kroppen, och snabb återställning av tarmmatsmältningsfunktionen.

Detta läkemedel rekommenderas av internationella medicinska föreningar. I recensionerna skriver de att drycken som erhålls genom att blanda pulvret från påsen med vatten eller annan vätska inte orsakar obehag vid förtäring. För barn under 3 år rekommenderar tillverkaren att man använder 1 dospåse per dag en timme före måltiden i 5-10 dagar. På grundval av effektivitet och kostnad, kanske har vi det bästa förhållandet.

3 Linex


Bäst av monokomponent. påsar
land: Italien
Genomsnittligt pris: 427 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

"Linex för barn" är ett probiotiskt tillskott. Läkemedlet är godkänt för användning från födseln. En särskiljande egenskap är innehållet i sammansättningen av endast en komponent, BB-12 bifidobakterier, vars säkerhet allmänt erkänns av världens medicinska samhälle (GRAS-status). Detta probiotiska rekommenderas för diarré, provocerad av bakteriella och virala infektioner i mag-tarmkanalen, inklusive rotavirus.

Föräldrar utvärderar positivt formuläret för frisättning av tillsatsen (dospåsar) och multipliciteten av intag: bekvämt, endast 1 dospåse per dag med måltider, kan blandas med juice eller bröstmjölk. Recensionerna bekräftar att barn i slutet av månadsbanan upplever normalisering av tarmmikrofloran: kolik slutar oroa sig, överdriven gasbildning uppstår, förstoppning och andra.

2 Hilak Forte


Metabiotik. Ny körsbärsmakad
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 240 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Metabolismen "Hilak Forte" är lämplig för barn från födseln. Den relativa nyheten på marknaden är samma älskade probiotiska nu med körsbärsmak: barnet kommer inte ens att märka att han dricker medicinen. Medelens särdrag är beredskapen att agera omedelbart på grund av frånvaron av levande mikroorganismer i kompositionen: preparatet består av bakteriernas avfallsprodukter och kräver inte tid för övergången till ett aktivt tillstånd.

Indikationerna för att ge ett probiotikum till ett barn är: uppblåsthet, förstoppning, diarré, allergier, gastrointestinala störningar efter antibiotika etc. En av de främsta fördelarna är möjligheten att tillsätta droppar till drycker, som komposit eller juice.Av de besvär som nämns i recensionerna - dosen och multipliciteten av mottagande droppar: 15-30 droppar tre gånger om dagen.


1 Atsipol Kid


Bäst för nyfödda (0+). Komplex komposition
land: Spanien
Genomsnittligt pris: 357 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

Det bästa för nyfödda är det probiotiska läkemedlet Atsipol Kid. Drops - en källa till fördelaktiga mikroorganismer för de minsta tummiesna. Verktyget rekommenderas för att återställa balansen i tarmmikrofloran, reglering av matsmältningsprocessen och normalisering av avföring. "Exceptionellt naturliga ingredienser, lever bara bakterier. Utan GMO, utan färgämnen och konserveringsmedel, utan gluten och laktos ", försäkrar tillverkaren.

Egenheten hos detta probiotiska är en komplex komposition, inklusive lakto- och bifidobakterier. Verktyget säljs i droppar, den mest optimala frisättningsformen för spädbarn och barn upp till 3 år. Föräldrar sätter BAA-probiotiska 5 stjärnor av 5: doseringslocket, en daglig dos (5 cap), en kort kurs (2 veckor). Om du tror recensioner, är en bonus till en hälsosam mikroflora och bekväm matsmältning stark immunitet och vilsam sömn. Verktyget ger också förebyggande av dysbios, minskar sannolikheten för atopiska reaktioner och underlättar matallergierna.


Populär omröstning - vem är den bästa producenten av probiotika för barn?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 62
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig
1 kommentaren
 1. Pauline
  Jag skulle tillägga till denna lista även droppar av Active Flora baby baserat på olivolja. Vi har med dem i 2-3 dagar alla obehagliga symtom på dysbiosepassage!

betyg

Hur man väljer

recensioner