Topp 10 banker för enskilda entreprenörer

plats

namn

Funktionsbedömning

Topp 10 bästa bankerna för enskilda entreprenörer

1 Point Bank, "Required minimum" Bästa service för nybörjare FE
2 Tinkoff Bank "Advanced" 6% på kontosaldo
3 Alfa-Bank, "1%" Det bästa priset för små företagare
4 Raiffeisenbank, Optimum Den mest tillförlitliga banken i Europa
5 ExpertBank, Optimal Online Gratis första månadens tjänst
6 Sberbank, "Good season" 100 tusen för företagsreklam
7 Modbank, "Optimal" Erfaren och vänlig teknisk support
8 FC Opening, "Snabb tillväxt" Individuell beräkning av förvärv
9 Bank Zenith, StartAp Företagskort i tre valutor
10 Sovcombank, "Tillsammans" Rabatter och bonusar för Halva innehavare

En bank för en enskild entreprenör är ett bekvämt verktyg som gör att du kan öka bekvämligheten med att göra affärer. Att ha ett konto i en stor bank är bekväm för både den enskilda entreprenören och hans kunder. Men någon finansinstitut kommer inte att fungera. Det är nödvändigt att det ingår i insättningsförsäkringssystemet och har särskilda priser för service av IP. Det är också önskvärt att dessa tariffer är lönsamma - det vill säga de har ett pris som inte är för högt, tilldelade avgifter osv.

Nu bankmarknaden är bokstavligen överflödig med erbjudanden för entreprenörer. Men hur man väljer från detta överflöd är det mest lönsamma alternativet? Vi har sammanställt en rating av de bästa bankerna för enskilda företagare med de mest praktiska och lönsamma priserna för service av nuvarande konton. Det omfattar endast tillförlitliga och stora banker som omfattas av insättningsförsäkringssystemet. Vi sammanställde materialet, baserat inte bara på de bästa taxorna och en uppsättning tjänster, men också från recensioner av andra enskilda entreprenörer.

Topp 10 bästa bankerna för enskilda entreprenörer

Vi utförde i form av ett bord de grundläggande parametrar som är önskvärda att titta på när man väljer en bank för att öppna ett löpande konto och bedriva verksamhet. Att uppmärksamma dem kan du hitta den mest framgångsrika kursen för ditt företag.

Bank

Kommissionen för påfyllning

Erhålla avgift

Servicekostnad

Överföringar till enskilda personer

Faktureringspris

Kontantavdragsavgift

Point Bank, "Required minimum"

från 1 till 8%

2,8%

gratis

gratis

gratis

gratis

Tinkoff Bank "Advanced"

0,25%

2,29%

1990 rubel per månad

från 1 till 15% + 79 rubel

29 rubel

från 1 till 15% + 79 rubel

Alfa-Bank, "1%"

1%

från 1,9 till 2,1%

gratis

från 0 till 10%

gratis

från 0 till 10%

Modbank, "Optimal"

från 0 till 2,7%

från 1,6 till 4%

490 rubel per månad

upp till 3%

100 rubel

från 0 till 6%

Raiffeisenbank, Optimum

0,25%

1,99%

2990 rubel per månad

25 rubel

25 rubel

från 1,6 till 10%

ExpertBank, Optimal Online

från 0,1%

enligt kontraktet

790 rubel per månad

från 18 till 100 rubel

från 18 till 100 rubel

från 0 till 15%

Sberbank, "Good season"

0,3%

från 0,5 till 2,2%

490 rubel per månad

från 0,5 till 6%

49 rubel

från 4 till 8%

Bank Zenith, StartAp

gratis

okänt

490 rubel per månad

från 0 till 1%

90 rubel

ej utfärdad

FC Opening, "Snabb tillväxt"

från 0,3%

enligt kontraktet

490 rubel per månad

från 0 till 10%

50 rubel

från 3% till 10%

Sovcombank, "Tillsammans"

0,09%

2,3% + 2880 rubel för anslutning av terminalen

gratis

från 1,4 till 15%

50 rubel

från 2%

Naturligtvis är det obekvämt att navigera med bara siffror. Detaljerad analys av varje bank och tariff för att upprätthålla ett löpande konto, vi föreslår att du läser nedan.

10 Sovcombank, "Tillsammans"


Rabatter och bonusar för Halva innehavare
Betalningsorderpris: 50 rubel
Betyg (2019): 4.1

Sovcombank är en lämplig bank för entreprenörer. Det har sex taxor av varierande grad av nödvändighet. "Tillsammans" tariffen är idealisk för enskilda entreprenörer med en liten omsättning av medel. Det är helt gratis och låter dig spara på att behålla och behålla ett löpande konto under första gången, medan verksamheten ännu inte har rullats bort.

Tariffen ger minimal "bekvämlighet" av nuvarande konto.Varje överföring till en annan IP eller juridisk enhet kommer att kosta 50 rubel (om mottagaren inte är en kund hos Sovcombank). Överföringar till enskilda personer är föremål för en avgift på mellan 1,4% (för betalningar upp till 100 tusen per månad) till 15% (om du skickar mer än 1 miljon rubel). Om du behöver ta ut pengar kan du bara ta ut 50 tusen per månad gratis när du ansluter "Lön Halvah". Resten är föremål för en provision på minst 2%, beroende på beloppet och syftet med problemet. När påfyllning måste dessutom betala 0,09%.

Inte glad kära anskaffande. Endast för anslutning av en terminal måste betala 2880 rubel. För de mottagna beloppen måste du betala 2,3%. Men å andra sidan, om köparen betalar med "Halva" -kortet, sänks provisionen till 1,8%. Men det minsta bidraget är 980 rubel per månad. Intressant är att bland de positiva recensionerna finns kommentarer om inkompetens hos anställda och försök att lura företagaren - till exempel, i stället för "Tillsammans" -taxan, koppla ett dyrare paket av tjänster.


9 Bank Zenith, StartAp


Företagskort i tre valutor
Betalningsorderpris: 90 rubel
Betyg (2019): 4.2

En liten men bra bank med kvalitetsservice och hög tillförlitlighet. Erbjuder omedelbart sex olika avgifter. Av dessa är det värt att markera en för start och ambitiösa entreprenörer - StartAp. Det är inte alltid bekvämt, eftersom det har vissa begränsningar. Men det kommer att hitta sin publik. Biljettpriset kostar 490 rubel per månad. För anslutning måste du betala ytterligare 500 rubel.

Du kan bara överföra pengar från ditt konto 5 gånger i månaden. I det här fallet, utan avgift, kan du bara överföra beloppet upp till 1 miljon per månad. Upp till 2 miljoner 1% provision kommer att debiteras. Upp till 3 miljoner - 3%. Och allt som är mer, är föremål för 5% provision. Banken accepterar kontanter för påfyllning till högst 50 tusen rubel per månad. Det finns inget kontantuttag från det aktuella kontot alls, och det är värt att komma ihåg.

Du kan öppna företagskort i tre valutor - dollar, rubel eller euro. Förvärv i banken är. Och det finns ganska billiga terminaler och kontorsdiskar till salu som kostar från 14 tusen rubel. Men banken döljer noggrant information om kommissionen - det rapporterar bara att det är minimal. Recensionerna är mest positiva - kunder klagar bara på bristen på bankomater.

8 FC Opening, "Snabb tillväxt"


Individuell beräkning av förvärv
Betalningsorderpris: 90 rubel
Betyg (2019): 4.3

Otkritie FC är en av ryggradsbankerna och är därför mycket pålitlig. Det erbjuder flera alternativ för konton för enskilda entreprenörer. Men den mest lönsamma tariffen är "snabb tillväxt", som är utformad för en aktiv och snabbt växande verksamhet. Det har mindre begränsningar än det fria "första steget" och kostar bara 490 rubel per månad. Som present ges en kund ett visitkort med gratis underhåll i ett halvår.

Du kan överföra pengar till juridiska personer sju gånger i månaden. Då måste du betala 50 rubel för betalningen. Individer kan göra fria överföringar för upp till 150 tusen rubel per månad. Då måste du betala en provision - upp till 500 tusen på 1%, upp till 2 miljoner 1,5%, upp till 5 miljoner redan 2%. Upp till 7 miljoner - 4%, och allt som är mer - 10%. I allmänhet kan sådana avgifter kallas små - seriösa provisioner börjar först efter 7 miljoner rubel. Kontantavdrag kommer att kosta minst 3% av beloppet om du drar mindre än 500 tusen per månad. Om mer, uppgår belopp upp till 1 och upp till 2 miljoner är föremål för en provision på 4 respektive 5%. En summa över - 10%.

Internetbank är helt gratis. Banken erbjuder bekvämt förvärv för enskilda entreprenörer. Jag är glad att när man beräknar provisionen och kostnaderna för tjänsten beaktas alla parametrar i undersökningsperioden - behov, möjligheter och så vidare. Detta gör att du kan tilldela en rättvis betalning.


7 Modbank, "Optimal"


Erfaren och vänlig teknisk support
Betalningsorderpris: 100 rubel
Betyg (2019): 4.3

Modbank arbetar uteslutande med småföretag. Han erbjuder tre tariffer - "Start", "Optimal" och "Obegränsat".För att ingå ett avtal är det tillräckligt att registrera på sajten och arrangera ett möte med bankchefen. Glad teknisk support - hon är alltid i kontakt, löser några frågor snabbt och artigt.

Kostnad "Optimal" 490 rubel per månad. Förresten, tariffen kan köpas en gång för alla för 9.900 rubel - det kommer att betala i 21 månaders arbete. Och "Optimal" kommer att förbli hos honom fast tills tulländringen eller kontoförslutningen. Uppfyllning av nuvarande konto hos bankomater eller gratis från ditt eget kort. Om du fyller på från en annan persons kort - måste du betala 2,7% av beloppet. Fonderna i kontot har en ränteavgift på 3%, förutsatt att det genomsnittliga dagliga saldot är minst 30 tusen rubel. Överföringar till juridiska personer kostar 19 rubel. Och för individer - 19 rubel, om beloppet är mindre än 500 tusen rubel. Om det inte når en miljon - 1% av beloppet. Och om det överstiger - då 3%.

Intressant är att i ditt konto finns en riskanalytiker och tips om hur man reducerar dem. Om du behöver köpa, säljer banken terminaler till priser från 16 till 27 tusen rubel. Det är bara nödvändigt att köpa och betala en provision, men det finns ingen abonnemangsavgift. Enskilda entreprenörer i sina recensioner lovar banken aktivt - de gillar villkoren och tjänsten.

6 Sberbank, "Good season"


100 tusen för företagsreklam
Betalningsorderpris: 49 rubel
Betyg (2019): 4.4

Landets största bank är den mest pålitliga partner du kan tänka dig. Om du vill ha stabilitet - öppna ett löpande konto i det. Särskilt eftersom Sberbank erbjuder fem taxor. Billiga "Bra säsong" kan vara en bra lösning för nyregistrerade företagare. Det kostar bara 490 rubel per månad. Dessutom ger Sberbank pengar för företagsfrämjande - lovar upp till 100 tusen rubel.

Enligt tariffen kan du göra 5 gratis betalningar till juridiska personer. Därefter kostar varje del 49 rubel. Personer kan få från en företagare upp till 150 tusen rubel per månad. Belopp på upp till 300 tusen är föremål för en 1% provision. Kommissionen kan öka upp till 6% (för att överskrida 5 miljoner bar). Du kan fylla på ditt konto i kontanter gratis upp till 50 tusen per månad. Sedan börjar en provision på 0,3%. Och vid utfärdande av kontanter finns en provision på 4 till 8%. Sberbank upptar nästan hälften av den förvärvande marknaden i Ryssland, och dess provision är starkt beroende av en enskild entreprenörs omsättning. Det kan variera från 0,5 till 2,2%.

Om du inte är attraherad av en sådan tull, då har den största banken i landet ett speciellt erbjudande för nybörjare affärsmän. Om SP var registrerad för mer än sex månader sedan, kan det i alla fall räkna med två månaders gratis tjänst, med undantag för paketet "Stora möjligheter".


5 ExpertBank, Optimal Online


Gratis första månadens tjänst
Betalningsorderpris: upp till 100 rubel
Betyg (2019): 4.5

Regionalbank som verkar i många större städer. Inklusive i Moskva och St Petersburg. Det erbjuder tre priser - "Economical", "Optimal" och "All Inclusive". Den första gratis biljettpriset är fördelaktigt för nybörjare. Och för ett mer allvarligt företag rekommenderar vi "Optimal online." Det kostar 790 rubel per månad av service.

Kontanter kan dra upp till 100 tusen rubel per dag gratis. Om du behöver mer, måste upp till 700 tusen rubel betala en provision på 1%, upp till 1 miljon rubel - 5%. Något mer än en miljon är föremål för en provision på 15%. Om du inte lämnar en preliminär begäran om pengar måste du också betala 0,4% av beloppet för problemet. Provisionen för betalningar till förmån för juridiska personer och individer varierar mycket beroende på tid på dagen och andra parametrar - från 18 till 100 rubel.

Den första månaden av service vid registrering av kontot - som en gåva. Så du kan prova tariffen utan att spendera. Dessutom utfärdar "Expert Bank" ett gratis företags kort och bifogar en SMS-design till den utan månadsavgift. Återstående medel uppgår till 3% om kalendermånaden var minst en gång. För kontonpåfyllning i kontanter måste du betala minst 0,1% av beloppet.Banken erbjuder förvärvstjänster, men chefer förhandlar en specifik kurs direkt med kunden.


4 Raiffeisenbank, Optimum


Den mest tillförlitliga banken i Europa
Betalningsorderpris: 25 rubel
Betyg (2019): 4.6

Utländsk bank, anses vara en av de bästa i Ryssland. Det har fyra praktiska erbjudanden för enskilda entreprenörer - "Start", "Basic", "Optimum" och "Maximum". Att betjäna den mest tillförlitliga banken i Europa kostar pengar, men de betalar snabbt för sig själva. "Optimal" är en tariff för de enskilda entreprenörerna som inte känner sig ledsen för att lägga ut 2900 rubel per månad för kvalitetsservice i en av de största utländska bankerna i Ryssland.

Kostnaden för tariffen "Optimal" inkluderar redan många tjänster. I synnerhet kan du använda gratis internetbank, SMS-varningar och "Business 24/7 Optimum" -kortet. Dessutom ingår 60 penningöverföringar till juridiska personer redan i priset. Från och med 26 operationer per månad kommer kommissionen för varje vara 25 rubel. För individer är överföringar från det aktuella kontot gratis inom 500 tusen rubel per månad. Vidare och upp till 6 miljoner rubel kommer kommissionen att vara 1%. För belopp över 6 miljoner per månad måste betala 10%.

Som en present till en enskild entreprenör i ett halvt år ges ett "Gyllene" paket av tjänster för ett kort. Det inkluderar gratis reseförsäkring för en familj, 5% återbetalning vid bensinstationer och prioritetsbankservice. I framtiden måste du betala 3000 rubel. Handelsförvärv kostar 1,99% provision på varje transaktion.

3 Alfa-Bank, "1%"


Det bästa priset för små företagare
Betalningsorderpris: 0 rubel
Betyg (2019): 4.7

En av ryggradsbankerna i Ryssland har omedelbart fem taxor för enskilda entreprenörer och småföretag. Alla är "honed" för något annat - för betalningar, påfyllning och så vidare. För enskilda entreprenörer med liten månadsomsättning och endast arbete med en rubel är "1%" -tullen den mest lönsamma. Det låter dig använda ett löpande konto gratis, vilket ger en provision endast för att fylla på ditt konto i kontanter eller kontantlösa betalningar.

Tariffen innebär att vid viss tur allt är gratis. Men om pengaflödet är större visas kommissioner. Så för att överskrida gränsen för betalningar till individs konton på 6 miljoner rubel per månad, ge 10%. Den fria gränsen för kontantuttag vid bankomater eller kontorslokaler är 1,5 miljoner rubel per månad. Efter att du har nått det här beloppet och upp till 2 miljoner rubel gratis kan du bara dra tillbaka till kassan och på en bankomat - med en provision på 10%. Men allt som är mer än 2 miljoner kommer att bli föremål för en provision på 11% för hand och 10% vid en bankomat.

Handelsförvärv görs separat i banken. Det tillåter dig att arbeta med två priser - 2,1% om den genomsnittliga omsättningen per månad för en terminal inte når 500 tusen rubel och 1,9% om den genomsnittliga omsättningen överstiger detta belopp. Terminalerna tillhandahålls gratis, men om omsättningen är mindre än 200 tusen i de första och mindre än 500 tusen rubel i andra fallet måste du betala en provision på 490 respektive 790 rubel.

2 Tinkoff Bank "Advanced"


6% på kontosaldo
Betalningsorderpris: 29 rubel
Betyg (2019): 4.8

Tinkoff Bank erbjuder tre tariffer för entreprenörer: "Enkel", "Avancerad" och "Professionell". De första sex månaderna, kan någon tull i banken "Tinkoff" användas gratis. Den mest lönsamma i närvaro av en stabil IP med låg omsättning är "Advanced". Det gör att du kan få 1990 rubel per månad all bekvämlighet med ditt eget företagskonto.

Tullkommissionerna är ganska låga - för kontokostnaden måste du betala 290 rubel eller 0,25% av beloppet. Om du behöver överföra pengar till en individ eller juridisk person, kommer det att kosta 79 rubel och 1% av beloppet upp till 400 tusen rubel. Om beloppet stiger till 2 miljoner rubel kommer kommissionen istället för 1% att vara 5%. Och över 2 miljoner avgift är föremål för 15%. Detsamma gäller kontantuttag. Dessutom kommer IP att kunna kasta på plast "Tinkoff" upp till 700 tusen rubel utan någon provision. Ett kort kan utfärdas gratis på dagen för att öppna ett konto, vilket är mycket bekvämt.

Mycket nöjd med möjligheten att få ränta på pengebalans på nuvarande konto.Enligt avancerad tariff är detta 6% om det har funnits minst en operation i en månad. Förvärv vid en bank kostar 2,29% vid användning av handelsterminaler. Online-förvärv har ingen teckningsavgift och kostar 2,49% av transaktionsbeloppen. Terminalen tillhandahålls gratis. "Tinkoff Bank" är välförtjänt betraktad som det bästa för recensioner av nöjda kunder - tjänsten här är bäst.


1 Point Bank, "Required minimum"


Bästa service för nybörjare FE
Betalningsorderpris: 0 rubel
Betyg (2019): 4.9

En bank som presenterar sig som bästa för alla typer av små och medelstora företagare och är en gren av två finansiella organisationer samtidigt - den systematiskt viktiga Bank Otkritie och det nationella betalningssystemet Kiwi Bank. "Point" erbjuder tre tariffer för enskilda entreprenörer på en gång, men det mest lönsamma är det nästan helt gratis "Obligatoriska minimumet".

Villkoren är mer än attraktiva för unga och erfarna enskilda entreprenörer - det finns inga provisioner för att komma in från förvärv, överlåtelser till juridiska personer (LLC) och individer samt bearbetning av betalningar. Även kontantuttag är gratis. Du behöver inte betala för att öppna eller behålla ett konto. Det enda som är föremål för en provision är påfyllning via en bankomat, kassaskåp eller från varje enskild persons kort. Kommissionen har tre graderingar: upp till 300 tusen rubel - 1%, upp till 800 tusen - 5% och allt över - 8% av beloppet. Banken ger också förvärv med en provision på 2,8% för att bedriva verksamhet och säljer terminaler till priser från 12 till 20 tusen rubel.

Bekvämt, "Point Bank" öppnar inte bara ett konto. Det hjälper till att registrera en nybörjare enskild entreprenör på sju dagar och bara 2000 rubel. Cheferna kommer att förbereda de nödvändiga dokumenten och övervaka deras mottagning. Företaget kommer också att ge råd till kunden om frågor av intresse för honom. Den största fördelen är att du inte behöver gå någonstans, alla tjänster tillhandahålls på distans via prickens webbplats.


Populär omröstning - vilken bank är bäst för SP
Vi rösta!
Totalt antal röster: 5
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner