5 bästa AKA-metalldetektorer

plats

namn

Funktionsbedömning

Topp 5 bästa metalldetektorer företaget AKA

1 Signum MFD 7272M PRO De bästa tekniska indikatorerna. Minsta fantomsignaler
2 Sorex PRO Signalbehandling med 4 oberoende algoritmer. mångsidighet
3 Golden Eagle 5 Lätt att behärska detektorn. Importerade komponenter
4 Condor 3M Den bästa funktionaliteten till ett överkomligt pris. Hodografisk visualisering
5 Pilgrim 47 Den mest budgetenhet med multifrekvenssökning. Enkel operation

AKA har utvecklat och tillverkat sökutrustning sedan 1993 och det bör noteras att det har varit mycket framgångsrikt. Idag omfattar dess tillgångar mer än 60 patent, och produkterna skapar allvarlig konkurrens mot globala varumärken som franska XP Deus eller Australian Minelab. Även i USA, landet som är föregångare till metalldetekteringsteknologi, lockar ryska enheter noggrann uppmärksamhet, vilket framgår av många videorecensioner från amerikanska bloggare. De mest populära AKA metalldetektorerna används av individer som är amatör och professionellt engagerade i arkeologi, gruvdrift, hitta skatt och förlorade saker. Vårt betyg innehåller de fem bästa av de mest intressanta modellerna från olika linjer med mestadels positiva recensioner och det bästa, enligt vår mening, taktiska och tekniska egenskaper.

Topp 5 bästa metalldetektorer företaget AKA

5 Pilgrim 47


Den mest budgetenhet med multifrekvenssökning. Enkel operation
land: Ryssland (producerat i Bulgarien)
Genomsnittligt pris: 19 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.0

Lågkostnadsmetalldetektorer, optimala för nybörjare, brukar tillhöra enfrekvensen, och deras effektivitet är högt beroende av markens renhet. Multifrekventa enheter kan hitta föremål, oavsett jordens sammansättning, men med en budget på upp till 20 tusen rubel. de är mycket svåra att köpa. Ett trevligt undantag är AKA Pilgrim 47-modellen, som använder flera frekvenser i intervallet från 2 till 25 kHz med möjligheten att installera en söksensor tillverkad av AKA (baskitet levereras med en 6 x 10 "7 kHz DD-spole).

Metalldetektorn är utrustad med ett batteri och finns i två versioner: med 4 och 6 AA-batterier. Skillnaden mellan dem ligger i sökets djup. Designen kännetecknas av god balans, enkelhet och tillförlitlighet, inkluderar en direkt teleskopstång och en ergonomisk armstöd. Displayen är inte tillgänglig, meddelandet om sökningen utförs av en polyfonisk ljudindikator. Enheten styrs av 4 regulatorer, det finns en knapp för jordbalans och en batteriladdnings signal.


4 Condor 3M


Den bästa funktionaliteten till ett överkomligt pris. Hodografisk visualisering
land: Ryssland (producerat i Bulgarien)
Genomsnittligt pris: 22 500 gnid.
Betyg (2019): 4.3

En annan inbyggd metalldetektor med AKA-proprietär teknik, men med en ganska blygsam bedömning av utvärderingarna är måldetekteringsdjupet upp till 1,7 m. Med det kan du lätt hitta en soldats hjälm, Catherine II öre under 70 cm av jorden ( 30 cm) eller silvervågar (14 cm). Så att sökaren inte gör ett misstag och inte spenderar styrkor på varje spik, är modellen utrustad med en diskriminator och en hodograf och för jämn anpassning till jordens egenskaper är det automatiskt balanserat.

Dessutom har en harmonisk rumsfiltreringsalgoritm (SFT) införts i anordningen, vilket möjliggör en minskning av effekten av jordmineralisering till ett minimum och därmed ökar noggrannheten hos identifierande objekt. Vid viljan kan du anpassa ljudindikationen, skärmens bakgrundsbelysningsnivå, ljudvolymen för olika objekt. Strömförsörjningen är från 4 AA-element och den maximala driftstiden för metalldetektorn når 45 timmar (vid medelläge). Om fler inställningar och ett större upptäcktdjup behövs rekommenderas granskarna att uppmärksamma den äldre modellen av linjalen, Condor-7252M.

3 Golden Eagle 5


Lätt att behärska detektorn.Importerade komponenter
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 30 000 rubel
Betyg (2019): 4.5

Condor-serien ersattes av Berkut-linjen, och den 5: e modellen anses vara ett semi-professionellt verktyg för att hitta dolda och förlorade värden. Dess funktionalitet gör det möjligt att utföra några uppgifter, men trots det flexibla inställningarna är metalldetektorn ganska kapabel att behärska även av en oerfaren användare. För att göra detta kan du bara slå på enheten genom att trycka på knappen på kontrollpanelens baksida och välj ett av fyra sökprogram som installerats på fabriken och möjliggör individuell modifiering.

Enheten är multi-frekvens, och sökspolen, inklusive 3-frekvens, kan du ersätta dig själv. En annan intressant egenskap är en stor informativ bildskärm gjord i Tyskland. Det visar tydligt VDI-skalan och hodografinjerna som informerar om finnens natur. Således är alla fördelarna med hodografen tillgängliga för ägarna till fullo, och utseendet - ett av snubblarna i recensionerna på AKA - med den här skärmen har blivit mycket bättre.

2 Sorex PRO


Signalbehandling med 4 oberoende algoritmer. mångsidighet
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 34 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.6

Den mest populära modellen i den professionella Sorex-serien har införlivat de bästa mjukvaru- och hårdvarulösningarna från tidigare versioner och genomfört ett antal förbättringar. För det första är PRO-versionen multifrekvent, vilket möjliggör användningen av alla omvandlare från AKA, oavsett storlek och frekvens. Sorex-PRO är som "bröderna" utrustad med ett unikt system för visuell identifiering av sökresultat.

För det andra kan denna detektor bearbeta signalen från spolen enligt 3 algoritmer:

 • MSF - medellång hastighet, konstruerad för att arbeta på glesområden.
 • SSF - gör att du bättre kan skilja skräp, men det används i ett område där det är praktiskt taget ingen skräp;
 • FSF - kännetecknas av en hög bearbetningshastighet för en signal från ett nära belägen mål, avsedd för detektering av högstrålade zoner.

Möjligheten att slutföra enheten med olika spolar och olika typer av stavar, växlingsalgoritmer, ljushet (endast 0,7 kg utan sensor) gör enheten till en av de mest mångsidiga och mest diskuterade i recensioner av metalldetektorer.


1 Signum MFD 7272M PRO


De bästa tekniska indikatorerna. Minsta fantomsignaler
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 62 500 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

I moderna realiteter kan varje metalldetektor i princip hitta ett metallelement, men hitta det på ett ordentligt djup och berätta om det är värt att utföra utgrävningar på grund av det - endast Signum Pro. Detta är en mycket känslig, selektiv, datoriserad enhet med ett extra djupt sökprogram MFD. Modellen uppstod förra året men lyckades redan vinna en värdig plats i arsenalen hos många sökteam tack vare en mängd olika mjukvaru och tekniska förändringar till det bättre.

Sålunda detekterar metalldetektorn stora föremål vid ett rekordavstånd på 2,5 m, men ignorerar samtidigt små ytmål. För tydligheten detekterar och identifierar 5-kopekmyntet i Sovjetunionens tider på nästan en halv meters avstånd (60 cm) från marknivå. En annan egenskap är kombinationen av hodografen och S-algoritmen, på grund av vilken antalet falska signaler har minskat avsevärt och sannolikheten för korrekt klassificering av signalen har ökat.

Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av jordmetalldetektorer
Vi rösta!
Totalt antal röster: 4
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner