15 bästa bröstpumpar

plats

namn

Funktionsbedömning

De bästa lågprismanualbröstpumparna med kolvmekanism

1 Maman LS-A06 Bästa bifasiska pumpning
2 Ardo Amaryll Start Mjuk och skonsam pumpning
3 Barndomsvärlden 19205 Prisvärd pris

De bästa manuella bröstpumparna med kolvmekanism: premium-class

1 Philips AVENT Natural SCF330 / 13 Bästa kvalitet. Mest populära
2 Nuk jolie Stor kvalitet, vacker design
3 Medela harmoni Delikat pumpning
4 Tommee Tippee 9007 Kvalitetsmaterial

Den bästa handpumpen med pumpmekanism

1 Chicco Classic Den bästa tillförlitligheten. Hög kvalitet
2 Canpol Babies 9/200 Utrustad med massagefunktion.
3 Barndomsvärlden 19206 Mest tillgängliga
4 BabyOno Enkel 048 Försiktighetsprincipen

Topp elektriska bröstpumpar

1 Ramili Baby SE300 5 driftsätt. Utrustad med en display
2 Philips AVENT Natural SCF332 / 01 Komfort och kvalitet
3 Medela Swing Single Vinnare av föräldrarnas Choice Award
4 Maman LS-AE1 Bästa valuta för pengarna

Forskare tror att det mest lämpliga sättet att mata barn under 1 år är amning. Det finns dock situationer där mödrar behöver uttrycka mjölk. Till exempel bestämde en kvinna att man skulle gå till jobbet, men inte bråttom att skona ett barn från bröstet. Kan inte ständigt vara med sin bebis, hon kan försiktigt pumpa mjölk i en flaska för ett annat foder.

Bröstmjölk kommer också att behöva moms som har ordinerats en läkemedelsbehandling som inte är kompatibel med amning. I det här fallet kommer det också att vara nödvändigt att samla in mjölk, men den här gången alls inte för att mata barnet (tyvärr under hela behandlingsperioden måste den uttryckta mjölken hällas), men så att laktationsprocessen inte slutar och efter avslutad behandlingskurs kan kvinnan fortsätta amma.

Det vill säga att det finns omständigheter där uttrycket av bröstmjölk blir en nödvändighet. Detta kan göras både manuellt och med hjälp av en speciell enhet - bröstpumpen. Historiker tror att de första bröstpumparna uppträdde på 1500-talet. Emellertid utfärdades officiellt världens första patent för uppfinning av bröstpumpen i mitten av 1800-talet. Därefter blev mekaniska anordningar för att uttrycka bröstmjölk modernt, och nya modeller började dyka upp i breakneck-hastighet.

Nuförtiden är behovet av att skapa effektiva, vilket gör det möjligt att noggrant uttrycka bröstmjölkshjälpmedel fortfarande stor. Utvecklare av produkter för mammor och spädbarn erbjuder alla nya modeller, liksom förbättring av den gamla, men väl beprövade. För att inte bli förvirrad i sitt sortiment, föreslår vi att du bekantar dig med betyget på de bästa bröstpumparna.

De bästa lågprismanualbröstpumparna med kolvmekanism

Kolvbröstpumpar arbetar genom sugsystemet och liknar delvis arbetet med en medicinsk spruta. I det ögonblicket, när kolven dras ut, ändras trycket i apparaten. Handlingsprincipen för kolvbröstpumpar är baserad på detta. Oftast innehåller uppsättningen kolvanordningar en behållare med uppmätta avdelningar, avsedda att samla mjölk. Dessutom är produkterna färdiga med speciella silikonmunstycken som skyddar bröstet från oavsiktliga skador under processen, samt ger en bröstmassage, vilket underlättar uttrycket av bröstmjölk.

3 Barndomsvärlden 19205


Prisvärd pris
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: från 667 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Bröstpump Världen av barndomen 19205 rankades som den bästa i kategorin låg kostnad, effektiv och praktisk. Produkten har en trevlig användarvänlighet och det mest prisvärda priset i TOP-3. Tillverkaren hävdar att enheten har en hållbarhetstid på 4 år och en garantiperiod på minst ett år.Två flaskor för mjölk ingår i satsen, men om någon flaska inte var till hands, skulle någon annan flaska med samma diameter hals vara lämplig. Den här manuella bröstpumpen fungerar tyst, kräver ingen betydande ansträngning när den pressas, inte mindre effektiv än elektrisk pumpning av mjölk.

 

2 Ardo Amaryll Start


Mjuk och skonsam pumpning
land: Schweiz
Genomsnittligt pris: från 1 629 gnid.
Betyg (2019): 4.9

Manuell Amaryll Start fick också betyg på de mest framgångsrika bröstpumparna på grund av ett bra förhållande mellan lågt pris och utmärkt kvalitet. Enheten ger effektiv, men samtidigt mjuk, mild pumpning, inte traumatisk bröstkorg och skapar inte obehag. Satsen innehåller: en apparat utrustad med en specialtratt och stativ. Bröstpumpar Amaryll Start är lätt att använda, kräver ingen speciell förberedelse. De kan användas både vänsterhänt och högerhänt. Kolvmekanismens speciella struktur och handtagets handtag underlättar handarbetet, så att du inte behöver göra några speciella ansträngningar under pumpningen. Och om en elektrisk apparat ofta skapar ljud under drift, arbetar Amaryll Start-kolven helt tyst. Enheten är enkelt monterad och demonterad, lätt att rengöra och sterilisera.

Vilken typ av bröstpump är bättre: manuell eller elektrisk? Varje typ har både fördelar och nackdelar som kommer att beskrivas i följande tabell:

Typ av bröstpump

fördelar

brister

Manuell pump

+ Det mest överkomliga priset

+ Mobil, du kan ta med dig var som helst

- Inte så bekväm att använda

- Det är svårt att tvätta

- Ej hög pumpeffektivitet

- Bröstvårtor kan uppstå.

Manuell kolv

+ Prisvärd pris

+ Mobilitet

+ Noggrann och effektiv pumpning

- Inte hög pumphastighet

- Kräver konstant manuell ansträngning

elektrisk

+ Mest effektiva pumpning

+ Hög pumphastighet

+ Olika pumplägen

+ Kräver ingen mekanisk ansträngning

- hög kostnad

- Vissa modeller fungerar bara från nätverket


1 Maman LS-A06


Bästa bifasiska pumpning
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: från 1 430 gnid.
Betyg (2019): 5.0

Enheten är ledd av en betyg på grund av bekvämligheten och genomtänkt set. Maman LS-A06 är tillverkad av miljövänlig plast, som inte innehåller bisfenol-A. Den manuella principen för dess funktion ger möjlighet att styra pumpprocessens intensitet, klämma och riva armen med mer eller mindre ansträngning.

Ingår: massager, tillverkad av mjuk och elastisk silikon, vilket ger ytterligare stimulering av huden runt bröstvårtor, så processen liknar amning så mycket som möjligt. På grund av detta tror många kvinnor att dessa bröstpumpar är bäst. Satsen innehåller också: en bröstvårt, ett flaskor för uttryckt mjölk (vardera med en volym på 140 ml), en reservventil för pumpen, ett skydd för att skydda tratten.

Lättheten och kompaktiteten hos enheten gör det bekvämt att använda under alla förhållanden. Det kan tas på vägen, på jobbet, transporteras i en vanlig medelstor handväska. Och om den elektriska enheten kräver att det finns ett strömuttag eller närvaron av batterier, fungerar den manuella helt autonomt.

De bästa manuella bröstpumparna med kolvmekanism: premium-class

Utbudet av premium manuella bröstpumpar idag är ganska brett. Berömda märken producerar högkvalitativa produkter med olika funktioner och en mängd olika utrustningar. Produkterna i kategorin har kompletta mjölklagringssystem, flaskor med bröstvårtor, utrustade med pumpstyrning, autonom drift, display och många andra användbara egenskaper.

4 Tommee Tippee 9007


Kvalitetsmaterial
land: Storbritannien
Genomsnittligt pris: 2 180 gnid.
Betyg (2019): 4.7

Manuell bröstpump har en flexibel kopp ovanlig form. Det låter dig justera det under bröstet som ett tätt och bekvämt sätt. Enheten är demonterad och lätt att rengöra, eftersom den består av endast tre delar. Det är inte värre än el.Det mjuka handtaget förhindrar att din hand snabbt blir trött och ser till att du får tillräckligt med mjölk. Kompakt förpackning tar inte mycket utrymme, det är bekvämt att ta en bröstpump på resan.

Satsen innehåller en bröstpump: en adapter för en vanlig flaska och med en mindre hals, en 150 ml flaska och ett lock för det, 6 bra säckar i en separat förpackning, reservdelar, en behållare för mikrovågssterilisering. Den enda minus en komplett uppsättning - den lilla volymen av en behållare för lagring av mjölk. En långsiktig bröstvårtor kommer att passa barn från födseln. Många recensioner av mammor bekräftar den effektiva och bekväma pumpningen av mjölk med Tommee Tippee 9007-enheten. Högkvalitativa material och tyst drift gjorde det bäst bland liknande enheter.

3 Medela harmoni


Delikat pumpning
land: Schweiz
Genomsnittligt pris: från 435 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Den tredje platsens ranking - Harmony Medela (Harmony Medela), manuell bröstpump, skapad för det mest effektiva och mjuka uttrycket av mjölk. Kärnan i hans arbete är en tvåfasig pumpteknik. Under arbetsprocessen växlas faserna för pumpning och stimulering alternerande. Detta är den bästa versionen av kolvmekanismen: det ergonomiska gångjärnshandtaget gör att kvinnan kan välja den mest bekväma positionen på handen, vilket gör det möjligt att använda enheten utan att känna obehag eller trötthet.

Enheten kom i betyg också som en av de mest effektiva, vilket ger inte mindre hög resultat än en elektrisk bröstpump. Apparatens vikt är 450 g. Satsen innehåller ett specialstativ, ett tvåkomponentkontakt, en behållare för mjölk och ett reservventilmembran.

2 Nuk jolie


Stor kvalitet, vacker design
land: Tyskland
Genomsnittligt pris: 2 900 gnidning.
Betyg (2019): 4.9

NUK, en populär tillverkare av produkter för mammor och spädbarn, erbjuder en utmärkt manuell bröstpump från Jolie-linjen. Kolvmekanismen i kombination med en mjuk silikontratt garanterar mild och försiktig pumpning. Under användningen känner kvinnan nästan inte smärta, och spaken i en speciell design skyddar händerna mot extrem trötthet. För maximal bekvämlighet har tillverkaren gett möjlighet att justera kraft och pumphastighet. Satsen innehåller en 150 ml flaska, stativ och lock. Enheten kan tvättas i diskmaskinen, vilket utan tvekan är ett plus. Den är tillverkad av plast av högsta kvalitet, så slitstyrkan hos enheten är ganska hög.

fördelar:

 • högkvalitativa material;
 • allt du behöver i satsen
 • vackert utseende;
 • bekväm pumpning;
 • bra recensioner
 • hållbarhet;
 • silikontratt;
 • detaljerade instruktioner.

nackdelar:

 • obehagligt att tvätta.

1 Philips AVENT Natural SCF330 / 13


Bästa kvalitet. Mest populära
land: Nederländerna
Genomsnittligt pris: från 1 900 gnid.
Betyg (2019): 5.0

Kanske de mest populära bröstpumparna från kategorin kolv. Manuell Philips AVENT gör jobbet inte sämre än elektriskt, och närvaron av silikonmembran och en petalmassage ger en efterligning av beröring av barnets mun och en mild bröstmassage under pumpning, vilket skapar förutsättningar för att bröstet ska fungera så fullt som möjligt, hjälper till att förhindra stagnation.

I rankningen av den bästa Philips AVENT Natural är noterad som den bekvämaste bröstpumpen. Dysens speciella form gör att du kan uttrycka mjölk utan att luta framåt, vilket ofta är fallet när du använder liknande enheter. Därför kan mamman sitta i stolen utan att anstränga sig och inte ta obehagliga ställningar. Inkluderat är 3 behållare för mjölk. Alla delar som kräver rengöring och sterilisering kan enkelt avlägsnas.


Den bästa handpumpen med pumpmekanism

Pumpbröstpumpar är en annan kategori av manuella bröstmjölkuppsamlingsenheter. I motsats till kolven drivs anordningen genom komprimering och lossning av en speciell päron. Pumpenheterna är fortfarande de billigaste, men i deras effektivitet är de underlägsna kolven.Samtidigt är de bekväma, ljusa och utrustade med en speciell knapp som gör att du kan lätta trycket. Om bröstpumpens membran är för tätt mot bröstet, låter funktionen ta bort obehagliga känslor.

4 BabyOno Enkel 048


Försiktighetsprincipen
land: Polen
Genomsnittligt pris: 669 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Den manuella bröstpumpen har en pumpmekanism och en bekväm massertratt. Produktionen använder endast slitstark, mjuk och miljövänlig silikon. Flexibla silikonplattor skapar ett optimalt tryck på bröstet och ger dig möjlighet att uttrycka en stor mängd mjölk. Inkluderad är en 120 ml flaskabehållare. Den anatomiska bröstvårtan är skapad enligt all avancerad teknik och lär barnet att vara aktiv naturlig suga, tack vare det långsamma flödet. Mjölkpumpen dränerar mjölken inte värre än elmodellen. Silikonmasspudan stimulerar aktivt mjölkproduktionen på ett mjukt sätt, utan att skada bröstet. Satsen innehåller 4 laktationsdynor och ett bekvämt ställ för flaskan.

Det polska varumärket har länge etablerat sig från bästa sida bland mammor. De lämnar regelbundet positiv feedback på företagets produkter. Varje produkt genomgår noggrann kvalitetskontroll och säkerhet. Bröstpump underlättar väldigt nya föräldrars liv. Med hjälp av de skapar de lätt en stor "mjölkbank", som ger sig fritid. BabyOno Simple 048 är den bästa pumpanordningen som uppfyller internationella kvalitetsstandarder.

3 Barndomsvärlden 19206


Mest tillgängliga
land: Ryssland
Genomsnittligt pris: 600 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Den mest bra budgetmodellen bland bröstpumpar med en pumpmekanism är "World of Childhood 19206". Enheten har en kompakt storlek och låg vikt, så det är enkelt att lagra eller ta med dig. Enheten är mer lämplig för sällan användning, eftersom kräver stor fysisk ansträngning från en kvinna. Tillverkad av bra plast som kommer att hålla dig länge. Ett vackert mönster appliceras på flaskan, vilket gör utseendet ganska attraktivt. Pumpen ligger på tratten själv. Det är mycket lätt att använda - för att starta dekantering är det tillräckligt att fästa tratten i behållaren. En viktig fördel är att enheten är tillverkad av säkra material.

fördelar:

 • små dimensioner;
 • bästa pris;
 • kvalitetsmaterial;
 • bra valuta för pengarna;
 • kompatibel med alla flaskor i företaget
 • enkel användning
 • bekvämt att ta med dig.

nackdelar:

 • gör ett ljud;
 • kan inte steriliseras;
 • kraftig trötthet i händerna.

2 Canpol Babies 9/200


Utrustad med massagefunktion.
land: Polen
Genomsnittligt pris: från 1 383 gnid.
Betyg (2019): 4.9

Den andra platsen i rankningen är Canpol Babies 9/200, en manuell bröstpump med massagefunktion. Billiga bröstpumpar Canpol Babies ger det mest skonsamma uttrycket av bröstmjölk. När du använder enheten kan du justera pumpens hastighet och intensitet. Det bör noteras att den handhållna enheten är ganska effektiv, och på grund av närvaron av speciella kronblad på membranet, säkerställs effekten av massage under mjölkuppsamlingsprocessen. Detta ökar produktiviteten och minskar processens invasivitet. Utmärkt effekt uppnås vid användning av en speciell silikonfoder.

Canpol Babies är ganska bekvämt, lätt att rengöra och sterilisera, men mycket billigare än el. Och den kan användas på vägen och i alla, inklusive nödsituationer.


1 Chicco Classic


Den bästa tillförlitligheten. Hög kvalitet
land: Italien
Genomsnittligt pris: 1 000 gnidning.
Betyg (2019): 5.0

Det kända italienska varumärket Chicco har under många år producerat barnprodukter av bättre kvalitet. Denna bröstpump är inget undantag. Med hjälp av en pumpmekanism kan du uttrycka mjölk med speciell bekvämlighet. Jämfört med liknande modeller är Chicco bröstpump utrustad med en optimalt formad tratt. En viktig skillnad i anordningen är tillverkningsmaterialet. Höghållfast plast ger hållbarhet, och en speciell formel utan tillsats av bisfenol-A använder absolut säkert för både mor och barn.Satsen innehåller en flaska med napp, keps, stativ. En annan viktig fördel är lätt vikt (endast 200 g). Detta gör det möjligt att ta enheten med dig på vägen. Kvinnor i recensioner noterar sin användarvänlighet.

fördelar:

 • säkra material;
 • bekväm design - pumpen är separat från tratten;
 • bästa styrka;
 • bra slitstyrka
 • lätt att använda;
 • snyggt utseende;
 • bra utrustning;
 • bra pris;
 • positiva kundrecensioner.

nackdelar:

 • mycket trötta händer.

Topp elektriska bröstpumpar

Elektriska bröstpumpar - den dyraste, men samtidigt det mest effektiva alternativet. Automatisering av sådana anordningar kan påskynda och underlätta processen för att uttrycka bröstmjölk avsevärt. Vid användning av en elektrisk bröstpump förblir kvinnans händer fria, och hon behöver inte självständigt reglera processen, aktivera pumpen eller kolvmekanismen.

4 Maman LS-AE1


Bästa valuta för pengarna
land: Kina
Genomsnittligt pris: 2 600 gnidning.
Betyg (2019): 4.7

Maman elektrisk bröstpump har flera justerbara hastigheter, lätt att använda och underhålla. Han har en sugkraft inte mindre än den manuella, men i händerna blir hans händer inte trött. Bland minorna - en kort ledning och oförenlighet med flaskor från andra företag. Men positiva recensioner talar om enhetens många styrkor. Bröstpumpen fungerar tyst och snabbt dränerar bröstet, skadar inte huden med lång användning och är lätt att rengöra. Silikonbeläggningar täta, fångar och masserar alla delar av bröstet. Tack vare detta är det lätt att uttrycka "tillbaka" mjölk.

Satsen innehåller: nätadapter, skyddskåpa, flaska, reservdiafragma, bröstvårt, stativ, instruktion. Moms firar högkvalitativ enhet. De anser det vara bäst när det gäller låg kostnad och utmärkt kvalitet. Bröstpumpen kan komma ihåg frekvensen av växlingslägen. Om du tidigare ändrade hastigheten i någon tid börjar enheten efter en stund att göra det för dig. Med hjälp av det efter en naturlig utfodring av barnet stimuleras produktionen av en större mängd mjölk, därför är Maman LS-AE1 en effektiv hjälpmedel och reducerar laktation.

3 Medela Swing Single


Vinnare av föräldrarnas Choice Award
land: Schweiz
Genomsnittligt pris: 8 000 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Bland de olika elektriska bröstpumparna har Medela Swing Single en speciell plats. Den här enheten är så väl genomtänkt att den gör amning en särskilt bekväm process. De flesta kvinnors feedback om honom är positiv. Enheten fungerar både från batterier och el. Detta gör att du kan använda den var som helst i huset, liksom på vägen. För några år sedan blev denna enhet vinnare av priset "Choice of Parents", som talar om sin oöverträffade kvalitet. Det schweiziska märket Medela bryr sig om sina kunder. Han utrustade sin bröstpump med en speciell massageratt för att minska obehag. Nästan alla delar är avtagbara, så enheten är mycket lätt att rengöra. Ett speciellt block med flera knappar finns för kontroll. Med hjälp kan du justera kraften, kraften etc.

fördelar:

 • bekväm silikonktratt;
 • Bisfenol-A fri;
 • universell driftsprincip (nät eller batteri);
 • hög effekt;
 • bra recensioner
 • Den bästa utrustningen (fall, lock, stativ, flaska, två tåg, extra ventilmembran).

nackdelar:

 • högt pris;
 • fungerar högt.

2 Philips AVENT Natural SCF332 / 01


Komfort och kvalitet
land: Nederländerna
Genomsnittligt pris: från 6 790 gnid.
Betyg (2019): 4.9

Philips AVENT Natural SCF332 / 01 kompaktbröstpump är lätt och har en fin design. Enheten väger bara 200 g. Trots så liten vikt har detta barn ett antal fördelar, tack vare vilken han vann andra plats i vårt betyg. Vanligtvis kräver elektriska bröstpumpar närvaron av en strömkälla, vilket gör dem svåra att använda, till exempel på vägen. Denna modell kan dock köras på batterier och användas överallt, oberoende av närvaron av ett elnät.Enheten fungerar endast i tre lägen, men en väl genomtänkt struktur möjliggör fullständig komfort i pumpprocessen, eftersom en kvinna kan anta vilken position som helst som är bekväm för henne utan att luta sig framåt. För bekväm användning är Philips AVENT Natural en av de bästa bröstpumparna på marknaden. Rekommenderas!


1 Ramili Baby SE300


5 driftsätt. Utrustad med en display
land: Storbritannien
Genomsnittligt pris: från 5 199 gnid.
Betyg (2019): 5.0

Ramili Single Electric SE300 bröstpumpar är den senaste utvecklingen för effektiv och känslig bröstmjölkspumpning, de är bland de mest framgångsrika modellerna. Deras utvecklare har försett enheten med den ursprungliga konstruktionen och en uppsättning användbara funktioner som fördelaktigt skiljer en elektrisk enhet från en kolvhand eller -pump. Den bästa effekten uppnås genom användning av en kompressor med möjlighet till finjustering av tryckvärdet. Tack vare detta har kvinnan möjlighet att justera enhetens grundläggande parametrar på ett sådant sätt att de inte upplever obehag och samtidigt säkerställer enhetens optimala hastighet. Manuell bröstpump har inte sådan funktion. Ramili Baby SE300 är det bästa valet bland elektriska modeller också eftersom det kan fungera både från nätverket och i fristående läge på grund av närvaron av ett kraftfullt batteri.


Hur man väljer en bröstpump

För att passera laktationsperioden så bekväm som möjligt och utan misslyckande, rekommenderar experter användningen av speciella anordningar för att samla bröstmjölk. Bröstpumparna kan skilja sig åt i typ (elektronisk eller manuell), mekanism (kolv, pump, etc.), form, utseende och kostnad. Vi fick reda på vilka regler som ska följas när man köper:

 1. För enkelhets skyld bör du välja en modell med bra utrustning: flaskor, behållare, lock.
 2. Om du kommer att uttrycka mjölk sällan, ge då en mekanisk bröstpump. Detta sparar mycket pengar.
 3. Kudden på handenheten måste vara silikon, inte plast. Detta kommer att lindra obehag och spill av mjölk.
 4. När man köper en elektronisk modell är det bättre att göra ett val till förmån för multifunktionella enheter som är utrustade med förmågan att arbeta både från nätverket och från batterier.
 5. Bland handhållna enheter föredrar kolvmekanismer, sedan de skadar inte bröstet, till skillnad från pumppumpar, och är mycket bekvämare att använda.
 6. Köp ska endast vara bröstpumpar av kvalitetsmaterial. Billig plast kommer snabbt i förfall och kan skada barnets hälsa.
 7. I butiken försöker du demontera och montera enheten. Ju mer borttagbara delar desto lättare blir det att tvätta och sterilisera.
 8. Förvärva endast viktiga enheter från betrodda tillverkare. Det ger en garanti för god kvalitet, långt arbete och tillförlitlighet.
Populär omröstning - vem är den bästa tillverkaren av bröstpumpar?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 62
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner