10 minsta hundraser

plats

namn

Funktionsbedömning

Topp 10 minsta hundraser

1 chihuahua Mest populära Miniatyrhundar
2 Yorkshire terrier En trogen vän som inte gillar ensamhet
3 pekinese Wayward doggy från den kejserliga domstolen
4 Shih Tzu Hängivenhet till en mästare
5 Maltesisk hund Longhair skönhet med aptitlig karaktär
6 Ryska leksak terrier Det bästa husdjuret för en liten lägenhet
7 Petit brabanson Ett husdjur som delar ägarens känslor
8 Affenpinscher Den bästa råttfångaren
9 Bichon frise Det bästa valet för personer med tendens till allergier
10 mops Olycklig och väldigt snäll kompis

Små hundar är mycket populära över hela världen. Detta beror på det faktum att trots den stora kärleken hos våra fyrbenta bröder är inte alla redo att hålla stora husdjur hemma. Dessutom kommer små hundar inte ge mindre glädje, kärlek och tillgivenhet än sina stora släktingar och kommer att vara lojala mot sina mästare hela deras liv. Ett viktigt kriterium för att välja miniatyr husdjur är också att de inte behöver stora områden för underhåll, de äter lite och kräver mycket mindre underhåll än representanter för stora raser. Vi presenterar dig rankningen av de minsta hundarna, där vi i detalj tar hänsyn till varje representants egenskaper och de genomsnittliga priserna på djur.

Topp 10 minsta hundraser

10 mops


Olycklig och väldigt snäll kompis
Genomsnittligt pris: 35000 gnidning
Betyg (2019): 4.1

Pugs är populära över hela världen. Dessutom är det en av de äldsta raserna. De bodde i adelns hem i det antika Kina, men trots deras privilegierade ställning är hundarna av denna ras snäll, energisk, lekfull och lite besvärlig, som inte bara kan väcka kärlek. Vuxna individer når 35 cm på manken. Av funktionerna i vården bör tilldelas dagliga promenader i två eller flera timmar, samt frekvent torkning av veck på ansikte och kropp. Samt ögonvård, som kräver ökad uppmärksamhet på grund av frekventa sjukdomar i hornhinnan. Visa kopior uppskattas till 30-60 tusen rubel och hundar för hem och själ kostar i genomsnitt 7 tusen rubel.


9 Bichon frise


Det bästa valet för personer med tendens till allergier
Genomsnittligt pris: 60000 gnidning
Betyg (2019): 4.2

Bichon Frise hundar kommer att vara en bra vän för sina ägare och särskilt lämplig för familjer med barn. Dessa lilla hundar är mycket aktiva, energiska, lekfulla och också extremt vänliga och diskreta. Mycket bra utbildningsbar. Pet kommer lätt i kontakt med främlingar, så det blir inte en vakt, men en följeslagare. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt denna hund är allergisk eftersom Egenheten hos denna ras är att deras ull inte orsakar allergiska reaktioner. Tack vare de angivna kvaliteterna kom denna ras till vår allra minsta i världen. Storleken på en vuxen individ varierar från 23 till 30 cm vid mankarna. Medelpriset är 60 tusen rubel, beroende på djurets klass.

8 Affenpinscher


Den bästa råttfångaren
Genomsnittligt pris: 40 000 rubel
Betyg (2019): 4.3

Dwarfrasen affenpinscher, uppfödd i Tyskland för att jaga råttor, åtgärdade inte enbart gnagare, utan blev också adelens favorit. Hennes miniatyr ansikte ser ut som en apa, med snygga ögon och en liten uppåtvänd näsa. Hunden skjuter lite, har bra hälsa. Affenpinscher blir perfekt med andra djur. Hunden blir också ett utmärkt skydd i små lägenheter. Kostnaden för affenpinchers börjar från 10 tusen rubel och når 70 tusen rubel för elitvalpar.


7 Petit brabanson


Ett husdjur som delar ägarens känslor
Genomsnittligt pris: 50 000 rubel
Betyg (2019): 4.4

Små hundar av den belgiska rasen, Petit Brabancon, väras väldigt snabbt till sina herrar, och denna bilaga är kvar till slutet av djurets liv.Ett särdrag hos karaktären är hundens förmåga att gissa på ägarens stämning: om ägaren är kul, så kommer husdjuret att glädjas, och om det är ledsen så kommer han ligga tyst till sidan och kommer också att vara ledsen. Hundar av denna ras är mycket sällskapliga och förlorar inte lekfullhet förrän åldern. Väl mottaglig för träning på grund av avancerad intelligens och naturlig nyfikenhet. Kostnaden för pty-brabansonov börjar från 20 tusen rubel och når 80 tusen rubel för utställningskopior.

6 Ryska leksak terrier


Det bästa husdjuret för en liten lägenhet
Genomsnittligt pris: 30 000 rubel
Betyg (2019): 4.5

Ryska leksakssterrier föddes först i det ryska riket på XIX-talet. Det här är en väldigt smart och listig hund som älskar att leka, frolic, vet hur man sätter press på medlidande, avslöjar svagheterna hos sin ägare och har också ett utmärkt minne. Samtidigt är hunden inte aggressiv, men har ett lågt motstånd mot stress, vilket gör sitt förvärv oönskat för familjer med små barn. Tack vare sin kompakta storlek och opretentiöshet i vården, kan den ryska leksakssterriären hållas i ett litet område. Kostnaden för detta husdjur från toppen är från 10 till 70 tusen rubel.


5 Maltesisk hund


Longhair skönhet med aptitlig karaktär
Genomsnittligt pris: 25 000 rubel
Betyg (2019): 4.6

Maltesen kan lätt erkännas av flytande snövit lång ull och kompakt storlek. Intressant är att den första hundbilden, som med alla beteckningar liknar en representant för denna ras, hittades på en gammal vase som dateras tillbaka till 500 f.Kr. Hunden är väldigt snäll, docile och också lekfull och aktiv. Den viktigaste egenskapen och fördelen är den långa ullen, som kräver särskild vård och tvätt varje 10-14 dagar. Maltesiska hundhundar får ofta vackert hår och köper intressanta tillbehör till ull. Storleken på en vuxen lapdog når 25 cm vid bråkarna. Kostnaden för en valp är i genomsnitt 50 tusen rubel, beroende på hundens klass.


4 Shih Tzu


Hängivenhet till en mästare
Genomsnittligt pris: 40 000 rubel
Betyg (2019): 4.7

En annan infödd av de kejserliga varven i Kina - Shih Tzu. Hundar av denna ras föddes i Tibet och var inte kända för resten av världen tills Dalai Lama gav en valp till den kinesiska kejsaren på 1700-talet. Efter att Shih Tzu blev permanent bosatt i den kejserliga domstolen och blev kär i hela världen. Dessa hundar är bra, men de älskar helt och hållet en enda ägare och behandlar andra människor med misstro och arrogans. De kräver konstant uppmärksamhet och blir deprimerad när ägaren inte är där länge. Särskild vård krävs för shih tzu ull, så uppfödaren måste vara förberedd för det faktum att han kommer att ägna mycket ledig tid till djurets behov. Kostnaden för de billigaste hundarna når 30 tusen rubel, och för valpar av showklassuppfödare ber om 70 tusen rubel.

3 pekinese


Wayward doggy från den kejserliga domstolen
Genomsnittligt pris: 15000 gnidning.
Betyg (2019): 4.8

Nämnandet av denna ras går in i det andra årtusendet av kinesisk historia. Hundarna hölls vid den kejserliga domstolen, och kanske av den anledningen har de en lämplig karaktär. Pekingese envis, oberoende och lat, så bra för långsamma och lugna människor. Men deras imperiala glans döljer kärlek och hängivenhet till herren, liksom förmågan att osjälviskt skydda honom. Dessa små hundar är opretentiska i vården - de behöver bara kammas regelbundet. Storleken på manken är 15-25 cm. Ju mindre hunden desto dyrare är den. För showkopior av valpar kräver uppfödare i genomsnitt 15-30 tusen rubel, för andra - upp till 15 tusen rubel.

2 Yorkshire terrier


En trogen vän som inte gillar ensamhet
Genomsnittligt pris: 20 000 rubel
Betyg (2019): 4.9

Vår bästa lilla Yorkshire terrierhund fortsätter.Det här är en mycket populär ras, vars representanter blir utmärkta vänner för både vuxna och barn. Storleken på en vuxen hund är väldigt liten - endast 15-17 cm på vattnet. Individer av denna ras är intelligenta, lekfulla och kan inte vara ensamma. Uppfödare, det är viktigt att rädda djuret från skada och att noggrant övervaka pälsen, eftersom hunden behöver bada minst en gång i veckan. Kostnaden för Yorkshire Terrier är i genomsnitt 20 tusen rubel. Utställningskopior kan kosta 60-70 tusen rubel.


1 chihuahua


Mest populära Miniatyrhundar
Genomsnittligt pris: 40 000 rubel
Betyg (2019): 5.0

Naturligtvis är den första platsen i vår rangordning av de minsta hundarna ockuperad av Chihuahua. Det är den mest populära rasen i världen. Hundar är snälla, tillgivna och intelligenta, de älskar det när de plockas upp. Men samtidigt är de väldigt modiga och kommer desperat att skydda ägaren i händelse av fara. Intressant är chihuahua en ras som bildades naturligt och inte på grund av utmärkelsens underverk. Kostnaden för show-class hundar med stamtavla, som skiljer sig i extremt liten storlek, och vikten når inte åtta hundra gram, börjar från 50 tusen rubel. För större kopior som väger upp till 2 kilo med stamtavla frågar de omkring 20 tusen rubel, utan stamtavla - högst 10 tusen rubel.


Populär omröstning - vilken ras av små hundar är bäst?
Vi rösta!
Totalt antal röster: 1
Varning! Ovanstående information är inte en guide till ditt köp. För råd bör du kontakta experterna!

Lägg till en kommentar

  • bowtieleskrattarrougesmileyavslappnadflin
   heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesspolaslättadnöjdflin
   winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesflinkissingstuck_out_tonguesovande
   oroligrynkarångestopen_mouthgrimacingförvirraddämpad
   uttrycksunamusedsweat_smilesvettdisappointed_relievedtröttatankfull
   besvikenförväxlasräddacold_sweathärdaropsNYFTA
   glädjeförvåningskrikatired_faceargragetriumf
   sömnigyummasksolglasögondizzy_faceimpsmiling_imp
   neutral_faceno_mouthoskyldig

betyg

Hur man väljer

recensioner